D1-lg

گوگل پس از طراحی تراشه سرور Zaius P9، با اینتل همکاری نمی‌کند

چهارشنبه ۲۸ مهر ۱۳۹۵ - ۰۵:۰۰
مطالعه 2 دقیقه
گوگل با انتشار پستی در وبلاگ خود از پیوستن به کنسرسیوم OpenCAPI خبر داد که به معنای کنارگذاشتن تراشه‌های اینتل در سرورهایش است.
تبلیغات
D4-mci

امروزه اینتل سلطان بی چون‌وچرای تراشه‌های سرور در بازار جهانی است. اصلی‌ترین رقیب اینتل در حوزه تراشه‌های سرور مبتنی بر معماری x86 کمپانی AMD بود که البته در سال‌های اخیر بسیار تضعیف شده و با عرضه‌ی محصولات ضعیف، شاهد کاهش سهمش به زیر ۱۰ درصد بوده است. البته این کمپانی در تلاش است تا با رونمایی از نسل جدید تراشه‌های سری Zen دوباره به روزهای اوج خود بازگردد. سایر کمپانی‌های فعال در حوزه‌ی عرضه‌ی تراشه‌های سرور شامل IBM و ARM است که البته سهم هر یک از این بازار کمتر از سهم AMD است. حال به نظر می‌رسد با پیوستن کمپانی‌های بیشتری به کنسرسیوم OpenCAPI و پشتیبانی از معماری تراشه‌های POWER9 این کمپانی، اوضاع این حوزه در سال‌های آینده تغییر خواهد کرد.

گوگل روز جمعه با انتشار پستی در وبلاگش از پیوستن به کنسرسیوم OpenCAPI خبر داد. OpenCAPI متشکل از کمپانی‌هایی است که درصدد طراحی تراشه‌هایی برای استفاده در سرورهای بکار رفته در دیتاسنترها هستند. گوگل همچنین علاوه بر اعلام پیوستن به OpenCAPI، جزئیات تراشه‌ای را که طراحی کرده، به اشتراک گذاشت. تراشه‌ی طراحی شده توسط گوگل Zaius P9 نام دارد که مبتنی بر استاندارد OpenCAPI است.

ZaiusP9‌ گوگل

Zaius P9 به گونه‌ای طراحی شده که در آن استفاده از دو پردازنده POWER9 LaGrange کمپانی IBM با پشتیبانی از حافظه‌های DDR4 پیش‌بینی شده است. هر پردازنده از ۱۶ اسلات DIMM برای اتصال به حافظه‌ها در کنار دو باس ۳۰ بیتی برای ارتباط پردازنده‌ها به یکدیگر بهره می‌برد. POWER9 از درگاه نسل چهارمی PCI Express با ۸۴ لین برای هر دو پردازنده پشتیبانی می‌کند. انتظار نمی‌رود نسل چهارم درگاه PCIe تا سال ۲۰۱۷ بصورت استاندارد تعریف شود و هنوز سخنی در مورد عرضه‌ی سخت‌افزار مبتنی بر این فناوری به میان نیامده است. پردازنده‌های POWER9 براساس برنامه‌ریزی صورت گرفته در سال ۲۰۱۷ راهی بازار خواهند شد، اما هنوز مشخص نیست که تراشه‌ی طراحی شده توسط گوگل چه زمانی عرضه خواهد شد. توان طراحی حرارتی این تراشه ۲۲۵ وات است که بالاتر از توان طراحی حرارتی تراشه‌های اینتل در همین کلاس است.

همانطور که اشاره کردیم هدف از شکل‌گیری این کنسرسیوم به چالش کشیدن تسلط اینتل در بازار تراشه‌های سرور است. OpenCAPI پروژه‌ای است که توسط انویدیا با هدف پشتیبانی و گسترش استفاده از معماری تراشه‌های پاسکال در زمینه‌ی تجاری آغاز به کار کرده است. AMD نیز برای بازگشت به روزهای اوج و افزایش سهم خود از بازار پردازنده‌های سرور در این کنسرسیوم عضو شده است.

نظر شما در این خصوص چیست؟

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
تبلیغات
D5-b3IranServer
داغ‌ترین مطالب روز
لوگوی شیائومی در گوشی 12 لایت
این گوشی‌های شیائومی و پوکو به آخر خط رسیدند و دیگر آپدیت نمی‌شوند

تعدادی از گوشی‌های شیائومی از ماه میلادی آینده منسوخ خواهند شد.

63
18 ساعت پیش
دارا خسروشاهی مدیرعامل اوبر
مدیرعامل ایرانی اوبر: خودروهای خودران را وارد جاده‌های عربستان می‌کنیم

اداره‌ی کل حمل‌ونقل عربستان سعودی و اوبر یک قرارداد مهم برای گسترش خودروهای خودران امضا کردند.

59
یک روز پیش
هات اسپات آیفون؛ نحوه فعال سازی و رفع مشکلات رایج آن

با استفاده از هات اسپات آیفون می‌توان اینترنت دیتا را با سایر دستگاه‌های نزدیک اشتراک‌گذاری کرد.

20
15 ساعت پیش
کار بر سطح ماه
زمین دیگر جوابگو نیست؛ خط تولید بعدی شرکت‌ها در فضا خواهد بود

رویای ساخت محصولات در فضا و استفاده از آن‌ها روی زمین، ممکن است در آینده نزدیک به واقعیت تبدیل شود.

28
یک روز پیش
فلش کردن گوشی سامسونگ
جامع‌ترین راهنمای فلش کردن گوشی سامسونگ

فلش کردن گوشی در مواقع بروز مشکلات شدید نرم‌افزاری همواره بهترین راه چاره است. در مطلب پیش‌رو به آموزش فلش گوشی‌ و تبلت‌های سامسونگ می‌پردازیم.

43
18 ساعت پیش
گلکسی اس ۲۱ سامسونگ حین مکالمه
این گوشی‌های سامسونگ آپدیت One UI 8 را دریافت نمی‌کنند

رابط کاربری One UI 8 در راه است و برخی از گوشی‌های قدیمی سامسونگ از آن بی‌بهره خواهند بود.

138
2 روز پیش
لپ تاپ روی میز
بررسی Vivobook S14؛ جواهری میان لپ‌تاپ‌های اقتصادی

ویووبوک S14 با پردازنده‌ی بسیار کارآمد لونارلیک اینتل، نمایشگر OLED و قیمت هم‌سطح مک‌بوک ایر M1، نگاه‌ها را به خود خیره می‌کند.

60
2 روز پیش
تبلیغات
DN-DNShatel

نظرات

با چشم باز خرید کنید
زومیت شما را برای انتخاب بهتر و خرید ارزان‌تر راهنمایی می‌کند
ورود به بخش محصولات