درباره کارتریج پرینتر و نحوه شارژ آن با آوندپرینتر

شنبه ۲۳ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۵:۰۰
مطالعه 5 دقیقه
اگر در زمینه چاپ و خدماتی ازاین‌دست فعالیت می‌کنید، قطعاً با پرینترها و دستگاه‌های چاپ آشنایی دارید و می‌دانید کارتریج چه نقشی در این دستگاه‌ها ایفا می‌کند.

در این مطلب قصد داریم علاوه بر معرفی کارتریج و نحوه شارژ آن، به بررسی مشکلات احتمالی پس از شارژ کارتریج پرداخته و مشکلات احتمالی موجود در شارژ کارتریج HP، شارژ کارتریج Canon و شارژ کارتریج سامسونگ را بررسی کنیم.

آشنایی با کارتریج و شارژ آن

کارتریج در زبان انگلیسی به معنای استوانه یا فشنگ است. معنایی نسبتاً نزدیک به کاربردی که در پرینتر دارد و از مهمترین قطعات یک پرینتر محسوب میشود که بدون آن قادر به انجام پرینت روی هیچ برگهای نخواهید بود. به عبارتی میتوان کارتریج را منبع یا انبار تأمین رنگ پرینتر دانست که پس از اتمام جوهر یا تونر پرینتر میتوانید دوباره آن را پُر کنید. به این کار اصطلاحاً شارژ کارتریج گفته میشود. در واقع با این کار شما میتوانید از یک کارتریج چند بار بهره برده و با صرف هزینهای کمتر از خرید و تعویض کارتریج، دوباره از پرینترتان استفاده کنید. با توجه به اینکه شارژ کارتریج یک فرایند تخصصی محسوب میشود، بهتر است خودتان نسبت به انجام آن اقدام نکنید و این کار را به متخصصان این امر بسپارید.

همان‌طور که می‌دانید کارتریج‌ها به دو دسته لیزری و جوهری تقسیم می‌شوند، اما در دسته‌‌بندی دیگر می‌توان کارتریج‌ها را به دو دسته طرح و اصل تقسیم‌بندی کرد. کارتریج‌های اصل از کیفیت و قیمت بسیار بالاتری برخوردار هستند، زیرا توسط کمپانی‌های سازنده پرینتر ساخته شده‌اند. با این وجود کاربران به علت هزینه بالای آن‌ها کارتریج طرح را به اصل ترجیح می‌دهند. تعداد دفعات شارژ کارتریج بستگی به انتخاب کارتریج اصل و طرح و میزان انتظار شما از کیفیت چاپ دارد. اگر کارتریج‌های اصل را انتخاب کنید، می‌توانید ۵ الی ۱۰ بار، شارژ کارتریج را انجام دهید؛ اما اگر می‌خواهید کارتریج اصل همان کیفیت همیشگی را داشته باشد، بهتر است بیش از ۵ بار آن را شارژ نکنید. بیشترین دفعات نیز برای شارژ کارتریج طرح، ۵ بار است اما اگر به دنبال بهترین کیفیت هستید بهتر است بیش از ۳ بار آن را شارژ نکنید.

مشکلات احتمالی پس از شارژ کارتریج

فرقی نمیکند چه مدل پرینتری با چه قیمت و برندی انتخاب کرده باشید، گاهی اوقات پس از شارژ کارتریجها اعم از شارژ کارتریج HP، شارژ کارتریج Canon و شارژ کارتریج سامسونگ و ... مشکلاتی پیش میآید که تمامی پرینترها با آن مواجهاند. مهمترین این مشکلات عبارتاند از:

نشناختن کارتریج بعد از شارژ 

عدم شناسایی کارتریج پس از شارژ توسط پرینتر، از جمله مشکلاتی است که کاربران با آن دستوپنجه نرم میکنند. دقت کنید، کارتریج دارای اتصالاتی فلزی است که در صورت آسیبدیدگی یا کثیفی قادر به شناسایی کارتریج نخواهد بود. انتخاب کارتریج نامناسب و آپدیت نبودن درایوهای پرینتر نیز گاهی چنین مشکلاتی را به همراه خواهد داشت؛ اما دلیل اصلی نشناختن کارتریج بعد از شارژ، عدم تعویض چیست یا خرابی آن است.

کمرنگ پرینت گرفتن پرینتر بعد از شارژ کارتریج 

این مشکل منحصر به برند خاصی نیست و برای اکثر مدلهای پرینتر پیش میآید و عموماً زمانی رخ میدهد که میزان تونر یا جوهر ریخته شده درون کارتریج، از میزان استاندارد کمتر باشد یا از کیفیت خوبی برخوردار نباشد.

خطای خالی بودن کارتریج بعد از شارژ آن 

اگر بعد از شارژ کارتریج با خطای خالی بودن کارتریج بعد از شارژ مواجه شدید، با زدن دکمه ok به کار خود ادامه دهید، اما اگر این خطا مانع انجام پرینت شود باید نسبت به تعویض چیپست (اصلیترین بخش کارتریج و عامل ارتباط با پرینتر) اقدام کنید.

افت کیفیت چاپ پس از شارژ کارتریج 

با هر بار شارژ کارتریج، کیفیت کارتریج حدود ۲۰ درصد کاهش پیدا میکند. با خرید کارتریج اصل، شما و شارژ آن تا ۵ بار افت کیفیت کمتر محسوس خواهد بود که این میزان در کارتریجهای طرح به ۳ بار میرسد.

پیغام used black cartridge in use

این پیغام را عموماً بعد از شارژ یا تعویض کارتریج یا زمانی که خطایی در کارکرد پرینتر رخ داده، مشاهده میکنید که به معنای عدم شناسایی نشدن کارتریج در دستگاه یا قدیمی بودن آن است.

خطوط افقی یا عمودی پس از پرینت

اگر پس از پرینت با خطوط عمودی یا افقی در تمام طول صفحه مواجه شدید یا نقطه‎هایی که بهطور مساوی تکرار شدند، مشکل از درام است که به احتمال زیاد خراش خورده و هیچ راهی جز تعویض آن وجود ندارد. همچنین ممکن است مشکل از مگنت باشد که بررسی دقیقتر نیاز دارد.

پس دادن جوهر کارتریج

با توجه به اینکه از سرنگ برای تزریق جوهر به کارتریج و شارژ آن استفاده میشود، اگر این امر توسط افراد عادی انجام شود، به علت عدم مهارت ممکن است موجب سوراخ شدن کارتریج جوهری و در نتیجه جوهر پس دادن کارتریج شوند.

پودر ریزی کارتریج

از مشکلات رایج در پرینترهای لیزری است که کارشناسان علت آن را انتخاب تونر بیکیفیت یا شارژ نادرست و غیراستاندارد کارتریج میدانند.

در این شرایط با استفاده از خدمات شارژ کارتریج در محل نیز می‌توانید علاوه بر صرفه‌جویی در زمان و شارژ کارتریج توسط کارشناسان، در صورت وجود هرگونه مشکل به‌سرعت آن را برطرف کنید.

سخن پایانی

در این مطلب با کارتریج و نحوه شارژ آن آشنا شده و دانستیم فارغ از مدل پرینتر انتخابی، پس از شارژ کارتریجها اعم از شارژ کارتریج HP، شارژ کارتریج Canon و شارژ کارتریج سامسونگ و ... ممکن است با مشکلاتی مواجه شویم. به همین منظور مهمترین مشکلاتی که کاربران با آن مواجه میشدند را بررسی کرده و راهکار مناسب را ارائه کردیم. برای جلوگیری از وجود چنین مشکلاتی باید شارژ کارتریج را به متخصصان این حرفه سپرد یا از خدمات شارژ کارتریج در محل استفاده کرد تا به شکل کامل و حرفهای انجام شود.

سؤالات متداول

هر کارتریج چند بار شارژ می‌شود؟

تعداد دفعات شارژ کارتریج بستگی به انتخاب کارتریج اصل و طرح و میزان انتظار شما از کیفیت چاپ دارد. اگر کارتریجهای اصل را انتخاب کنید و بخواهید همان کیفیت همیشگی را داشته باشد، ۵ بار و در غیر این صورت تا ۱۰ بار میتوانید آن را شارژ کنید. کارتریجهای طرح نیز تا ۵ بار قابل شارژند اما برای داشتن بهترین کیفیت بهتر است تا ۳ بار شارژ را انجام دهید.

 آیا شارژ کارتریج به پرینتر آسیب می‌زند؟

اگر شارژ کارتریج توسط افراد متخصص و با استفاده از جوهر یا پودر مرغوب انجام شود، هیچ‌گونه آسیبی متوجه پرینتر نخواهد شد؛ اما اگر توسط افراد غیرمتخصص و با جوهر یا پودرهای نامرغوب و بیکیفیت انجام شود، قطعاً به پرینتر آسیب خواهد رساند.

راهکار جلوگیری یا رفع مشکلات احتمالی در شارژ کارتریج چیست؟

شارژ کارتریج توسط کارشناسان مجرب که در صورت بروز هرگونه مشکل، نسبت به رفع آن اقدام خواهند کرد. 

مطالب مشابه

نظرات

درخواست ناموفق بود

درخواست ناموفق بود

درخواست ناموفق بود

درخواست ناموفق بود

درخواست ناموفق بود

درخواست ناموفق بود

درخواست ناموفق بود

درخواست ناموفق بود

درخواست ناموفق بود

درخواست ناموفق بود

درخواست ناموفق بود

درخواست ناموفق بود

درخواست ناموفق بود

درخواست ناموفق بود

درخواست ناموفق بود

درخواست ناموفق بود

درخواست ناموفق بود

درخواست ناموفق بود

درخواست ناموفق بود

درخواست ناموفق بود