درمان هموروئید با لیزر در کلینیک دکتر دانش پژوه

جمعه ۳ بهمن ۱۳۹۹ - ۲۰:۰۰
مطالعه 5 دقیقه
آیا شما یکی از مبتلایان بیماری‌های نشیمنگاه هموروئید، شقاق، فیستول یا کیست مویی هستید؟
تبلیغات

لازم است خدمت شما عزیزان عرض کنیم بسیاری از افرادی که مبتلا به بیماری‌های مقعد می‌شوند تا مدت‌ها از این بیماری به خاطر خجالت در بیان آن رنج می‌برند، در صورتی که مراجعه نکردن افراد مبتلا به بیماری‌های نشیمنگاه به خاطر ترس و خجالت به پزشک فقط روند درمانی آن‌ها را سخت‌تر و پیچیده‌تر می‌کند، در صورتی که امروزه با پیشرفت چشم‌گیر علم و تکنولوژی و درمان بیماری‌های ناحیه مقعد به‌راحتی در کمتر از یک ساعت به‌صورت سرپایی و بدون بی‌هوشی با بی‌حسی موضعی با روش‌های جدید از جمله لیزر که امروزه در تمامی دنیا رایج شده است قابل درمان است و به‌راحتی می‌توانید بعد از عمل به محل کار خود ویا امور زندگی خود برگردید.

بواسیر چیست

بواسیر یا به اصطلاح علمی «HEM-uh-roids» که هموروئید نیز گفته می‌شود‌، رگ‌هایی است که به‌صورت متورم در مقعد است، مشابه رگ‌های واریسی. بواسیر می‌تواند در داخل رکتوم (بواسیر داخلی) یا زیر پوست اطراف مقعد (بواسیر خارجی) ایجاد شود. طبق آمار اعلام شده در بزرگسالی و حدود سن ۴۵ الی ۶۰ سال از هر چهار نفر سه نفر با دلایل گوناگون که اکثر این دلایل ناشناخته است دچار بواسیر می‌شوند. و در آماری دیگر تقریبا از هر ۲ نفر بزرگسال بالای ۵۰ سال، یک نفر دچار بواسیر است. البته جوانان نیز مصون از این بیماری نیستند. در واقع بواسیر متورم شدن رگ‌ها در پایین‌ترین قسمت راست روده و مقعد انسان است. گاهی اوقات در این رگ‌ها دیواره‌ها چنان نازک می‌شوند که باعث برآمدگی رگ‌ها می‌شود.

نشستن زیاد، صندلی نامناسب عامل مهمی در بوجود آمدن این تورم می‌شود. ناراحتی‌های عصبی روزمره باعث بروز اختلالات زیادی در بدن شده و هموروئید از این قاعده مستثنی نیست.

برای درمان بواسیر انواع روش خانگی و پزشکی ذکر شده است. هر کسی بنا بر میزان رشد و پیشرفت بیماری بواسیر و طبق مشاوره با پزشکان طب سنتی و تخصصی بهترین روش درمان بواسیر با توجه به وضعیت خود را پیگیری و عمل می‌کند.

برای درمان بواسیر ابتدا باید توسط پزشک تشخیص انجام گردد. بیماری بواسیر شامل دو نوع خارجی و داخلی است. پزشک شما ممکن است بواسیر خارجی را ببیند. تشخیص بواسیر داخلی ممکن است به وسیله معاینه کانال مقعد و روده شما انجام گیرد. در این معاینه پزشک شما پس از پوشیدن دستکش، یک انگشت را از راه مقعد به داخل روده شما وارد می‌کند.

در صورت وجود بواسیر داخلی ممکن است که هر چیز غیر عادی، مانند یک توده را احساس کند. ازآنجاکه بواسیر داخلی اغلب بسیار نرم است در طی معاینه رکتوم احساس می‌شود. اما پزشک شما ممکن است قسمتی از آن را از طریق روده بزرگ و روده بزرگ و به وسیله دستگاه‌های آنوسکوپ، پروکتوسکوپ یا سیگموئیدوسکوپ معاینه کند.

در مراحل بعد، پزشک ممکن است بخواهد کل روده شما را با استفاده از کولونوسکوپی معاینه کند. این در حالی است که علائم و نشانه‌ها نشان می‌دهد که شما ممکن است بیماری دستگاه گوارش دیگری داشته باشید. مانند اینکه شما عوامل خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ دارید یا اینکه شما میانسال هستید و کولونوسکوپی اخیر نداشته‌اید.

سایت دکتر دانش پژوه به‌عنوان مرجع تخصصی و علمی برای مطالعه در مورد انواع بیمهاری‌ها از جمله هموروئید، کیست مویی و بواسیر و ... در اختیارتان است. درادامه برای درمان هموروئید با موثرترین روش‌ها از جمله لیزر هموروئید، درمان بواسیر به روش تخصصی جراحی یا روش‌های طب سنتی می‌توان اشاره کرد.

daneshpajouh-2

6 روش جدید و کاربردی درمان بواسیر خارجی

این بیماری درجات مختلفی دارد که به ترتیب از نوع یک تا چهار از کم‌خطرترین تا پرخطرترین ادامه می‌یابد. شناخت این درجات برای درمان بواسیر خارجی و انتخاب نوع درمان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

برای درمان بواسیر روش‌های متفاوتی وجود دارد که به طبع، به تناسب میزان پیشروی و وخامت بیماری انتخاب می‌شوند. در این مقاله به معرفی انواع روش‌های درمان بواسیر پرداخته می‌شود.

  • درمان دارویی: در این روش از درمان بواسیر، که تنها برای بواسیرهای سطحی و کوچک مناسب است، با تغییر رژیم غذایی، استفاده از ملین و داروهایی برای بهبود یبوست، بواسیر درمان می‌شود. اگر بواسیر در مراحل اولیه شناسایی و پیگیری شود، این روش درمان بواسیر بهترین و آسان ترین راهکار است.
  • کواگولاسیون: این اصطلاح در پزشکی به معنای انعقاد خون نیز به کار می‌رود. با این روش در درمان بواسیر، در ناحیه‌ی مقعد اسکار ایجاد می‌شود که همان لایه‌ی قهوه‌ای رنگ روی زخم است و برای متوقف کردن خونریزی و ازبین‌بردن ضایعه‌ی بیرون زده مفید است. این روش نیز برای بواسیرهای کوچک و سطحی به کار می‌رود.
  • جلوگیری از پایین آمدن هوروئید: یکی دیگر از روش‌های رایج درمان بواسیر، جلوگیری از پایین آمدن و خارج شدن رگ‌های متورم هموروئید یا به اختصار pph است. در این روش که برای بواسیرهای داخلی به کار می‌رود، با استفاده از ابزاری مخصوص که مانند منگنه عمل می‌کند، خونریزی زائده های داخل مقعد قطع می‌شود و به مرور زمان و با خشک شدن زائده‌ها، بیماری برطرف می‌شود. 
daneshpajouh-3
  • لیزر یا سوزاندن زخم: در این روش برای درمان بواسیر با استفاده از اشعه مادون قرمز یا لیزر، زخم سوزانده می‌شود و تکه‌های بیرون زده و متورم با استفاده از لیزر بریده می‌شوند و پس از آن برای جلوگیری از خونریزی، رگ‌ها سوزانده و بسته می‌شوند. این روش در درمان بواسیر بسیار رایج است چرا که سختی و سنگینی عمل جراحی های قدیمی را ندارد و در مدت زمان کوتاه و بدون نیاز به بیهوشی انجام می‌شود، پس عوارض جانبی بیهوشی با داروهای شیمیایی نیز بیمار را تهدید نخواهد کرد. همچنین در این روش از درمان بواسیر نیازی به بستری شدن بیمار در بیمارستان وجود ندارد و پس از لیزر بیمار مرخص می‌شود.
  • بند آوری توسط نوار یا بند لاستیکی: این روش در درمان بواسیر، از قدیمی‌ترین روش‌های موجود است که طبق نوشته‌های بقراط نیز در زمان‌های دور به کار گرفته شده و مفید بوده است. این روش برای نوعی از بواسیر مناسب است که خونریزی مداوم دارند و نسبت به داروهای انعقاد خون یا کواگولاسیون مقاومت نشان می‌دهند.
  • اسکلروتراپی: تزریق اسکلروزان از رایج‌ترین روش‌های درمان بواسیر یا واریس پا است. در این روش که آن را اسکلروتراپی می نامند، مقداری از این ماده به رگ‌های قسمت موردنظر تزریق می‌شود. این مایع تورم رگ‌ها و کبودی ماهیچه‌ها را کاهش داده و در طی دو هفته به بهبودی کامل می‌انجامد. اسکلروتراپی در درمان بواسیر روشی به مراتب کم خطر‌تر و ایمن‌تر است. همچنین انجام این تزریق به‌صورت سرپایی و بدون نیاز به بیهوشی است.
تبلیغات
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

تبلیغات