دکتر روانشناس در تهران ؛ دکتر رامین علوی
استرس، فشار فیزیکی و آلودگی های مختلف از جمله آلودگیهای هوا و صوت، بهخودیخود سبب کاهش تحمل و ظرفیت روانی میشود. از طرفی افزایش روزافزون تعداد روانشناسان، کلینیکهای روان درمانی و ظهور مکاتبی که هریک ادعای درمانگری دارند، سبب شده است افراد برای یافتن دکتر روانشناس در تهران یا گروه درمانگر مناسب و کارآمد، سردرگم شوند. از اینرو فرایند یافتن روانشناس خوب در تهران اهمیت ویژهای دارد.
در چه صورت باید به دکتر روانشناس در تهران مراجعه کنیم
روان انسان به دلایل مختلف از قبیل ناآگاهی، قرارگیری در محیط نامناسب از لحاظ روانی، پیروی ناخودآگاه از الگوهای نادرست ذهنی و دیگر علل، در گذر زمان رنجور و مالامال از احساسات سرکوبشده میشود. اگر این وضعیت به حال خود رها شود، به مرور فرد را روانرنجور، افسرده و مبتلا به انواع اختلالات روانی میکند.
بهطور کلی افراد زیر میتوانند به دکتر روانشناس در تهران مراجعه کنند.
- افرادی که اخیراً یا سابقاً با رویدادی تلخ رویاروی گشتهاند و هنوز نتوانستهاند به لحاظ روانی آن را پشت سر بگذارند؛ مثل از دست دادن عزیزان، خیانت یا جدایی. ممکن است پس از این رویداد دچار اختلالات جدی شده باشند یا دست کم کیفیت احساس آرامش و لذت از زندگی در آنها دستخوش تغییر و تنزل شده و گذشت زمان در بهبود حال آنها بیاثر باشد.
- افرادی که به هر نوعی در ارتباطات خود با دیگران درگیر مشکل هستند. مشکلاتی از قبیل خجالتزدگی، داشتن احساس طرد شدن در روابط، تعدد روابط با الگوهای تکرارشونده و ...
- افرادی که در یافتن معنای زندگی ناکام ماندهاند و احساس سردرگمی دارند.
- زوجهای جوانی که قصد ازدواج دارند و در مسیر شناخت بیشتر خود، نیاز به مراجعه به دکتر روانشناس خوب دارند.
- زوجهایی که با گذشت چند سال زندگی مشترک، تعارض و سردی در رابطه را احساس میکنند.
- کودکانی که از اختلالات خواب، افسردگی، وسواس، ترسهای مرضی و ... رنج میبرند.
- بهطور عمومی کسانی که بهنوعی دچار احساسات ناخوشایند، اعتمادبهنفس پایین، مسائل هویتی و نداشتن توان تحمل رنج زندگی هستند، میتوانند به دکتر روانشناس در تهران مراجعه کنند.
- ممکن است فرد هیچ یک از مشکلات بالا را نداشته باشد؛ اما بخواهد در جهت بهبود کیفیت روانی و آرامش خویش قدمی بردارد. در این صورت نیز مراجعه به دکتر روانشناس خوب توصیه میشود.
ویژگیهای دکتر روانشناس خوب
یک روانشناس و درمانگر کارآمد با هدف بهبود شاخصهای روانی درمانجو، در مسیر درمان با او همراه میشود و به بررسی زخمهای روانی و عاطفی فرد میپردازد.
از آنجا که روانشناس مستقیماً با ناخودآگاه فرد ارتباط میگیرد، رفتار او در فرایند درمان مؤثر و تعیینکننده است، باید فرد روانشناس از لحاظ اخلاقی و حرفهای، صلاحیت این مهم را داشته باشد و از لحاظ روانی دچار انسدادهای کمتری نسبت به عموم افراد باشد.
یک دکتر روانشناس کارآمد و شایسته باید حداقل ویژگیهای زیر را داشته باشد.
- از شروط اولیه و بارز برای انتخاب یک دکتر روانشناس در تهران داشتن دانش کافی و آکادمیک در این زمینه است، موضوع داشتن رزومه و پروانه سازمان نظام روانشناسی در انتخاب روانشناس خوب می تواند کمککننده باشد.
- شرط بعدی داشتن اخلاق حرفهای با مراجع است. یک روانشناس خوب نهتنها برای لحظهای با مراجعش با تندی، بیحوصلگی و نکوهشگری صحبت نمیکند، بلکه با او رفتاری کاملاً همدلانه دارد. او بهعنوان یک روانشناس زبده احساسات درمانجو را درک میکند و او را قضاوت نمیکند تا درمانجو .احساس امنیت کند و احساسات و درونیات خود را بدون سانسور شرح دهد.
- در جلسات درمان ممکن است یک نکته توسط درمانگر بارها و بارها تذکر داده شود. این نکات و تکرارها جزو فرایند درمان است و درمانگر نباید از این مهم غافل یا از بیان آن خسته شود.
- خوب است که دکتر روانشناس در تهران امکان جلسات آنلاین یا غیر حضوری را برای درمانجو فراهم کند. جلسات حضوری در اولویت است؛ اما برای مواقعی که امکان حضور فراهم نباشد، مشاوره آنلاین راهگشا است.
- اساساً روانشناس خوب بر مسئولیتپذیری درمانجو تأکید دارد و اصراری بر تغییر دنیای بیرون ندارد. بلکه تمرکز روی ناخودآگاه و درونیات درمانجو است.
- معمولاً درمانگر در فرایند درمان به درمانجو وعدهای نمیدهد و فرد تغییرات را به مرور زمان تجربه میکند. پس در صورت شنیدن وعدههای وسوسهانگیز کمی به کار روانشناس شک کنید.
چگونه دکتر روانشناس در تهران پیدا کنیم
یافتن دکتر روانشناس در تهران که شهر پرجمعیت و شلوغی است، چندان راحت نیست. چراکه افراد زیادی با عناوین و اشکال مختلف در این حرفه در حال فعالیت هستند که از لحاظ کیفی قطعاً با یکدیگر تفاوتهایی دارند و واقعیت آن است که با وجود روانشناسان زبده که شرافتمندانه مشغول به درمانگری هستند، افرادی با ادعای درمانگری یا ارائه روشهای غیر علمی نظیر روانشناسی زرد، قصد سودجویی از درمانجویان دارند.
پس مهم است که با یافتن دکتر روانشناس خبره در شهر تهران از هدررفت هزینه و زمان خود جلوگیری کنیم. از آن مهمتر، حیطه روان بسیار حساس است و در صورت مراجعه به فرد ناشی، در مواردی ممکن است وضعیت ذهنی و روانی درمانجو بدتر شود.
برای پیدا کردن دکتر روانشناس در تهران سادهترین راه، استفاده از موتورهای جستوجو از جمله گوگل است. از این طریق به تعداد زیادی از روانشناسان خوب در تهران دسترسی پیدا میکنید. برای سنجش صلاحیت آنها میتوانید رزومهای که ارائه کردهاند، نظرات مراجعان و وبسایت روانشناس را را مطالعه کنید.
توصیههای مهم در رابطه با رواندرمانی
اگر قصد مراجعه به دکتر روانشناس در تهراندارید، به نکات زیر توجه کنید. بسیاری از افراد با برخی از اشتباهات به هدف درمانی خود نمیرسند:
- اگر درباره روانشناس خود تحقیق کردید و از لحاظ علمی، اخلاقی و حرفهای مورد تأیید واقع شد، کاملاً به او اعتماد کنید و طی روند درمان به کار او شک نکنید. زیرا او با انواع انکارها، مقاومتها و روشهای درمان آشنا است و بهترین رویکرد را پیش میگیرد.
- حقیقت را بگویید، از احساسات خود صحبت کنید. بدانید که در اتاق درمان نیازی به رسمی بودن، پردهپوشی و سانسور حقایق نیست. پس با روانشناس خود صادق باشید و از بیان احساساتتان مطلقاً احساس شرم نکنید.
- همانطور که گفته شد، درمان فرایندی طولانی و زمانبر است، تغییرات بهآرامی رخ میدهند. شاید با گذشت ماهها تغییرات شما اندک باشد، صبور باشید، مشکلات روحی حاصل سالها اندوختن رنج است، پس پاکسازی نیز طول میکشد. تا آنجا که روانشناستان صلاح می داند، درمان را ادامه دهید.
- بهطورکلی روانشناس تنها شما را هدایت و همراهی میکند، مسئولیت تغییر همواره با شما است. اراده و اشتیاق شما برای تغییر تعیینکننده است.
سخن آخر دربارهی یافتن دکتر روانشناس در تهران
اهمیت دادن به بهداشت روان مانند بهداشت جسمانی بسیار پررنگ و حتی بیشتر است. رسیدن به احساس آرامش، لذت و درک معنای زندگی به جای تعارضات ذهنی و گسترش رنجها حق هر انسان است. پر واضح است که با حل گرههای روانی، از انتقال آنها به اعضای خانواده، محیط و جامعه جلوگیری خواهیم کرد. در هر نقطهای از زندگی که ایستادهایم، جا برای بهبود زخمهای روانی و مسئولیتپذیری خویش داریم. پس با اقدام در جهت مراجعه به دکتر روانشناس تهران دکتر رامین علوی، میتوان نقطه عطفی به سمت ایجاد سبک زندگی سالم ایجاد کرد.