آموزش برنامه نویسی از مقدماتی تا بازار کار با سورس باران

یک‌شنبه ۲ آذر ۱۳۹۹ - ۲۰:۰۰
مطالعه 13 دقیقه
همیشه برای افراد مبتدی این سؤال وجود داشته است که برنامه نویسی را چطور شروع کنیم؟ چه زبان برنامه نویسی را انتخاب کنیم؟ یا حتی درآمد برنامه‌نویس ها چقدر است؟
تبلیغات

احتمالاً در رسانه‌ های مختلف یا مجامعی که حضور داشته‌ اید نام برنامه‌ نویسی به گوش شما خورده است. معمولاً زمانی‌که اسم برنامه‌ نویسی به زبان می‌آید تصورات جالبی در ذهن مخاطبان شکل می‌گیرد!! ممکن است عده‌ای به یاد فیلم‌ های سینمایی بیفتند و هک سیستم‌های بانکی و موشکی و… را به خاطر بیاورند! بعضی هم یک اتاق تاریک و یک شخصی که در صفحه‌ای مشکی‌ِ یک کامپیوتر قدرتمند (خفن!) در حال نوشتن کدهای سبز و آبی است را به ذهن بیاورند! اما در دنیای واقعی برنامه‌ نویسان الزاماً اینگونه نیستند! اگر به‌دنبال آموزش برنامه نویسی از سطح صفر و تا ورود به بازار کار هستید حتما این مطلب را تا انتها مطالعه کنید.

برنامه نویسی چیست؟

برنامه‌ نویسی یک روش حل مسئله به کمک کامپیوتر است. فرض کنید که وارد بانک می‌شوید و کدملی خود را به متصدی بانک اعلام می‌کنید. متصدی به کمک تنها یک کد تمامی اطلاعات حساب بانکی شما را پیدا می‌کند. مشخصات شما، گردش‌های مالی، موجودی و …. این امکان به کمک برنامه‌ نویسی ایجاد شده است. سیستمی که برای بانک طراحی شده با دریافت کد ملی شما، اطلاعات شما را از میان میلیون‌ها اطلاعات دیگر پیدا کرده و در قالب جداول نمایش می‌دهد.

درواقع یک تیم برنامه‌ نویسی این سیستم را به این صورت برنامه‌ نویسی کرده‌اند. بنابراین می‌توان گفت برنامه‌ نویسی یک علم است که به کمک آن می‌توان به کامپیوتر دستوراتی برای اجرا داد. دستورها را در قالب کدهایی به کامپیوتر می‌دهیم این اطلاعات و دستورها در مغز کامپیوتر (CPU) پردازش می‌شوند و خروجی کار به کاربر نمایش داده می‌شود.

جالب است بدانید کامپیوتر‌ها زبان‌ انسان‌ها را درک نمی‌کنند. آن‌ها تمامی اطلاعات را به‌صورت اعداد صفر و یک می‌بینند! یک برنامه‌نویس به کمک یک زبان برنامه نویسی منظور خود را به یک نرم‌افزار منتقل می‌کند. این دستورها به کدهای ۰ و ۱ تبدیل می‌شوند و کامپیوتر آن‌ها را درک کرده و پردازش می‌کند! اگر بخواهیم این مفهوم را به جمع‌بندی شده تعریف کنیم بهتر است بگوییم برنامه نویسی علم حل مسئله به کمک کامپیوتر است.

شما در ۳ زمینه زیر می‌توانید برنامه نویسی را یاد بگیرید؛ یعنی در نقطه شروع برنامه نویسی شما ۳ انتخاب دارید، تا یاد گرفته و وارد بازار کار شوید:

  • برنامه نویسی دسکتاپ
  • برنامه نویسی موبایل
  • برنامه نویسی وب سایت

۱. برنامه نویسی دسکتاپ

زبان‌های برنامه‌ نویسی‌ تحت دسکتاپ زبان‌هایی هستند که از آن‌‌ها برای تولید نرم‌افزار‌های کاربردی روی سیستم‌عامل ویندوز، لینوکس، مک و … استفاده می‌شود. مانند نرم‌‌افزارهای اتوماسیون اداری، نرم‌افزارهای چندرسانه‌ای Multi Media، مرورگرها و … از بین انواع زبان‌های برنامه‌ نویسی در این حوزه، متداول‌ ترین آن‌ها که می‌توان نام برد:

  • سی شارپ
  • سی پلاس پلاس
  • پایتون
  • جاوا
  • جاوا اسکریپت

۲. توضیح برنامه نویسی موبایل

برنامه‌ نویسی تحت موبایل هم که کاملا مشخص هست، یعنی یادگیری زبان های برنامه نویسی که با استفاده از اون میتونید اپلیکیشن و بازی برای گوشی‌های اندروید، آیفون و… بسازید. مهم‌ترین ابزارها و زبان های برنامه نویسی موبایل ازاین‌قرارند:

  • برنامه نویسی جاوا (ساخت اپلیکیشن اندروید)
  • برنامه نویسی کاتلین (ساخت اپلیکیشن اندروید)
  • برنامه نویسی فلاتر (ساخت اپلیکیشن اندروید و آیفون)
  • برنامه نویسی پایتون (ساخت اپلیکیشن اندروید)
  • برنامه نویسی بیسیک فور اندروید (ساخت اپلیکیشن اندروید)
  • برنامه نویسی بیسیک فور آی او اس (ساخت اپلیکیشن آیفون)
  • برنامه نویسی فون گپ (ساخت اپلیکیشن اندروید)
  • برنامه نویسی سوئیفت (ساخت اپلیکیشن آیفون)
  • برنامه نویسی Objective C (ساخت اپلیکیشن آیفون)
  • برنامه نویسی سی شارپ (ساخت اپلیکیشن اندروید و آیفون)
  • برنامه نویسی PHP
  • برنامه نویسی سی پلاس پلاس
  • برنامه نویسی روبی
  • برنامه نویسی پرل
  • برنامه نویسی راست (Rust)

۳. برنامه نویسی وب سایت

به زبان‌هایی که برای کار بر ‌روی وب و شبکه طراحی و ساخته شده‌‌اند، زبان‌های برنامه‌ نویسی تحت وب گفته می‌شود. این زبان‌ها برای ایجاد و تولید انواع پروژه‌ها و نرم‌افزار‌های تحت وب مورد استفاده قرار می‌گیرند. به‌عنوان مثال انواع وب‌‌سایت‌ها، ایمیل، خرید آنلاین، امور بانکی، مجله‌ها و برنامه‌های انلاین نمونه کاربردهایی هستند که از زبان‌های تحت وب برای ایجاد آن‌ها استفاده شده است. طراحی سایت به دو بخش Frontend و Backend تقسیم می‌شود.

الف. فرانت‌اند در طراحی سایت

فرانت‌اند به هرچیزی که کاربر در زمان بازدید از هر سایتی مشاهده می‌کند گفته‌می‌شود (شامل فونت‌ها، دکمه‌های کشویی، فرم‌ها،‌ تصاویر و منوها). همچنین با عبارات «سمت کاربر» و «ترکیبی از هرچیزی که کاربر در زمان بازدید سایت مشاهده و تجربه‌می‌کند» نیز تعریف می‌شود.

هرچیزی که در زمان بازدید از یک وب‌سایت مشاهده می‌کنید، از نوشته‌ها گرفته تا عکس‌ها، کشوها و انیمیشن‌ها، به زبان HTML و CSS و Javascript نوشته‌شده‌اند که همان‌گونه که هستند، مطابق تنظیمات مرورگری که در‌ آن قراردارند کنترل شده و نمایش داده‌می‌شوند.

فرض کنید شما یک رستوران دارید و می‌خواهید مردم را از خدمات رستورانتان باخبر کنید؛ یک وب‌سایت زیبا طراحی کرده،‌ تصاویر خوش رنگ و لعابی از ظرف‌های غذا آپلود می‌کنید،‌ منوی خود را نوشته و آدرس محل رستوران را با مخاطبان خود به اشتراک می‌گذارید؛ و از آن‌جایی‌که مردم می‌توانند ازطریق این وب‌سایت درباره‌ی کار شما اطلاعات کسب کنند،‌ همه‌ی این‌ها جزئی از فرانت‌اند محسوب می‌شود. اما به‌یاد داشته‌باشید،‌ چون از تکنولوژی‌ای که توانایی ذخیره اطلاعات کاربر مانند نام،‌آدرس، کارت اعتباری و … را دارد استفاده نکرده‌اید، مردم هنوز نمی‌توانند در سایت شما نظری ثبت کرده یا غذا سفارش دهند. برای داشتن چنین تکنولوژی‌ای در وبسایتتان، توسعه‌ی بک‌اند وارد صحنه می‌شود. سه تکنولوژی پایه HTML و CSS و Javascript همگی مسئول ایجاد محیط کاربری دوستانه در یک وب‌سایت هستند و هرکدام هدفی دارند.

ب. بک‌اند در طراحی سایت

برای فهم این اصطلاح بیایید دوباره به مثال وب‌سایت تجاری رستورانتان بازگردیم. شما برای تبلیغ بیزنس خود وبسایتی را طراحی کردید، حال فرض کنیم می‌خواهید عملکردی به آن اضافه کنید که مشتریان شما بتوانند غذای خود را آنلاین سفارش دهند. برای دستیابی به چنین امکانی باید سایت خود را به گونه‌ای طراحی کنید که قادر به ذخیره‌ی اطلاعات وارد شده توسط مشتریان باشد و به‌ همین ‌وسیله با آن‌ها ارتباط برقرار کند.

این‌جاست که توسعه‌ی بک‌اند، که پاسخی برای تمام نیازهای شما در ساخت یک وب‌سایت فعال است، وارد عمل خواهد‌شد. معمولاً وب‌سایت‌هایی که در ساخت آن‌ها از بک‌اند استفاده نشده‌است، وب‌سایت‌های ایستا نامیده می‌شوند که فقط ویترینی برای بیزنس شما هستند؛‌ زمانی‌که بخواهید وبسایتتان را تبدیل به یک وب‌سایت پویا کنید،‌ به بک‌اند نیاز پیدا خواهیدکرد. یک پایگاه‌داده (دیتابیس)، که مسئول ذخیره و بازیابی داده‌ها – طبق درخواست و برحسب نیاز کاربر – است در پشت‌صحنه قرارداده می‌شود. بک‌اند، درست به‌اندازه‌ی فرانت‌اند در عملکرد یک وب‌سایت پویا تأثیرگذار است. بک‌اند که به آن «سمت سرور» نیز گفته می‌شود، بخشی از یک وب‌سایت فعال است که برای کاربر،‌ یا «سمت کاربر» قابل مشاهده نیست.

از پرکاربردترین های بک اند میشه به لیست زیر اشاره کرد:

  • برنامه نویسی php
  • برنامه نویسی asp
  • برنامه نویسی پایتون
  • برنامه نویسی روبی

همان‌طور که گفته‌شد، بک‌اند وظیفه‌ی بازیابی و ذخیره داده‌ها، و پشتیبانی از فرانت‌اند یا «سمت کاربر»، برای داشتن عملکرد بهتر را دارد. در یک وب‌سایت فعال، وقتی کاربر داده‌ای را ذخیره کرده یا فرمی را پر می‌کند مرورگر درخواستی برای سرور ارسال می‌کند تا اطلاعات موردنیاز را دریافت کند، در پاسخ، مرورگر اطلاعاتی که به‌ترتیب بالا از سرور دریافت کرده است را تفسیر کرده و سپس توسط فرانت‌اند به کاربر نمایش می‌دهد. پس وبسایتی که تغییرات خاصی نداشته و فقط برای چینش یک‌سری اطلاعات به‌کار می‌رود، نیازی به استفاده از بک‌اند ندارد؛ از طرف دیگر وبسایتی که فعال است و محتوای خود را مطابق با پایگاه‌داده‌ها تغییر می‌دهد برای اینکه کار کند به بک‌اند نیاز دارد. امیدواریم این توضیحات فهم واضحی از این دو اصطلاح به کاربران ما داده‌باشد. حال بیایید مقایسه سریعی بین این دو داشته‌باشیم.

حقوق و درآمد برنامه نویسی

احتمالا می دانید که ثروتمندترین افراد دنیا مثل جف بیزوس (بنیانگذار آمازون)، بیل گیتس (بنیانگذار مایکروسافت)، مارک زاکربرگ (بنیانگذار فیسبوک)، لری الیسون (بنیانگذار اوراکل) همگی از دنیای کامپیوتر و تکنولوژی پول بدست می آورند. همچنین جالب است بدانید برنامه نویسی به‌عنوان یکی از معتبرترین و پر درآمدترین شغل های دنیاست و بر اساس آمار سایت تخصصی مشاغل ایندید (indeed) حقوق برنامه‌نویسان در دنیا به‌طور متوسط حدود ۷۶ هزار دلار در سال (چیزی حدود ۷۶۰ میلیون در سال / ۶۳ میلیون در ماه) است و این یعنی ۲۹ درصد بیشتر از حقوق متوسط سایر شغل ها.

حقوق برنامه‌نویسان در ایران

درآمد برنامه نویسی در ایران به مسائلی زیادی بستگی دارد از جمله: میزان تخصص، کار در شرکت یا مستقل بودن، ارتباط شما با افراد، ایده پردازی، بدنبال رفع نیاز جامعه بودن و ده ها موارد دیگر. به‌طور کلی در ایران درآمد برنامه‌نویسان می‌تواند از ۴ تا ۵ میلیون تومان تا حتی ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلیون و بالاتر باشد. بستگی به موارد بالا این مبلغ کاملا متغیر هست و در مدت زمان های مختلف بدست می آید.

حقوق برنامه‌نویسان در آلمان

درآمد برنامه‌نویسان در آلمان از میانگین درآمد جهانی برنامه‌نویسان بیشتر است. افراد فعال در حوزه برنامه نویسی آلمان از مزایای شغلی بسیار خوبی بهره‌مند می‌شوند. ساعات کاری برنامه‌نویسان در آلمان منصفانه است. بازار کاری برنامه نویسی در این کشور باتوجه‌به اینکه این کشور یکی از کشور های تکنولوژی محور است، تضمین شده است. آلمان یکی از بهترین و مطرح ترین کشورهای اروپایی است که از نیروهای برنامه‌نویس با حقوق مناسب، و مزایا عالی استقبال می‌کند.

زبان های برنامه نویسی پر طرفدار در آلمان

Python

پایتون جز ۵ زبان محبوب برنامه نویسی در آلمان است که افراد زیادی از برنامه‌نویسان به آن تسلط کافی دارند. پایتون یکی از پردرآمد ترین زبان های برنامه نویسی در این کشور است و میانگین درآمد برنامه‌نویسان این زبان تقریبا ۵۱،۰۰۰ یورو است. در صورت تمایل می‌توانید این دوره آموزش برنامه نویسی پایتون برای ورود به بازار کار را  مشاهده کنید

Java

جاوا یکی از زبان هایی است که هرچه بیشتر در آن مهارت داشته باشید، شرکت‌های آلمانی بیشتر به‌دنبال شما هستند . اگر به زبان برنامه نویسی جاوا تسلط دارید مونیخ، مکانی مناسب برای شما است، چرا که شما در مونیخ این فرصت را دارید که با شرکت‌های بزرگ همکاری کنید.

Ruby

برلین بهترین شهر آلمان برای برنامه‌نویسان مسلط بر زبان برنامه نویسی روبی است. این شهر، شهری چند فرهنگی است که هم‌اکنون بهترین فرصت های شغلی را برای برنامه‌نویسان زبان روبی دارد.

Javascript

جاوا اسکریپ نیز دومین زبان است که افراد زیادی بر آن تسلط دارند. میانگین درآمد برنامه‌نویسان این زبان در آلمان حدود ۴۹،۵۰۰ یورو است.

C++

درحال‌حاضر از پرطرفدار ترین زبان های برنامه نویسی در آلمان است که افراد زیادی به آن تسلط دارند. طبق آمار های منتشر شده میانگین درآمد برنامه‌نویسان این زبان برابر ۵۱،۰۰۰ یورو است.

C#

این زبان برنامه نویسی، در آلمان طرفداران قابل توجهی دارد و میانگین درآمد افراد مسلط به زبان تقریبا برابر ۴۸،۰۰۰ یورو است.

Sql-server

بیشتر برنامه نویسانی که در آلمان در خصوص این زبان فعالیت می‌کنند در آغاز کار خود هستند. میانگین درآمد برنامه‌نویسان مسلط به این زبان برنامه نویسی ۴۵،۰۰۰ یورو است

سورس باران

معرفی ۱۲ زبان برنامه نویسی پولساز دنیا

  • برنامه نویسی پایتون (Python)
  • برنامه نویسی جاوا (Java)
  • برنامه نویسی کاتلین (Kotlon)
  • برنامه نویسی سی شارپ (C#)
  • برنامه نویسی سی و سی پلاس پلاس (C&C++)
  • برنامه نویسی جاوا اسکریپت (JavaScript)
  • برنامه نویسی پی اچ‌پی (PHP)
  • برنامه نویسی ای اس پی (ASP)
  • برنامه نویسی سوئیفت (Swift)
  • برنامه نویسی اندروید (Android)
  • برنامه نویسی پرل (Perl)
  • برنامه نویسی روبی (Ruby)
  • برنامه نویسی گو یا گولنگ (Go)

روش‌های یادگیری برنامه نویسی و ورود به بازار کار

شاید از هر کسی که اکنون برنامه‌نویس است بپرسید با چه روشی توانسته برنامه‌نویس را یاد بگیرد به شما جواب های متفاوتی بدهند. بعضی ها روی کتاب تأکید دارند، عده ای هم رفتن به کلاس ها را به دلیل پروژه محور بودن پیشنهاد میدهد تعداد خیلی زیادی از افراد هم اینترنت را بهترین استاد می‌دانند چون اعتقاد دارند هرچیزی درآن یافت می‌شود. واقعیت این است که انتخاب روش‌های برنامه نویسی بستگی به شخصیت خود فرد هم دارد که کدام روش را انتخاب کند.

اما از بهترین و محبوب‌ترین روش‌های یادگیری در دنیای امروزی، استفاده از فیلم و پکیج های آموزشی شرکت‌های معتبر است که شانس موفقیت افراد رو هم چند برابر می‌کند. یادگیری ازطریق فیلم‌های آموزش تمام ویژگی‌های خوب روش‌های قبلی را به‌صورت یکجا دارد: منسجم است، بهترین اساتید جهان متدریس می‌کنند، قیمت مقرون‌به‌صرفه دارد، پروژه محور هستند و وقت کمتری از شما می‌گیرد.

شما می‌توانید در مجموعه آموزش برنامه نویسی سورس ‌باران فیلم‌های آموزشی، دوره‌های آنلاین و حتی کتاب های آموزشی از سطح مقدماتی تا پیشرفته و به‌صورت کاملا پروژه محور را به‌صورت یکجا داشته باشید. ۹۸ درصد این دوره‌های به‌رایگان ارائه شده و بدون پرداخت هیچ هزینه ای می‌توانید مشاهده و دانلود کنید. و در صورت نیاز به هرگونه مشاوره قبل از شروع کار یا در حین یادگیری می‌توانید به‌صورت ۲۴ ساعته با این شماره‌های بخش پشتیبانی در ارتباط باشید: ۰۷۱۳۶۴۴۵۳۵۷ و ۰۹۱۰۷۰۱۱۱۸۰.

کاش قبل از شروع برنامه ‌نویسی این نکات را می‌دانستم!

همه ما در دوران برنامه نویسی خود، چه کوتاه و چه بلند، دچار اشتباهاتی شده‌ایم که پس از صرف زمانی طولانی، کلافه‌کننده و پُر از ناسزا به زمین و زمان، بالاخره بر مشکل غلبه کرده‌ایم و نحوه مواجهه با آن مشکل را ملکه‌ ذهن خود کرده‌ایم تا بلکه دیگر به آن چاله نیفتیم. حال چه خوب می‌شد اگر کسی از همان ابتدا، راه و چاه را نشانمان می‌داد تا هم در زمان صرفه‌جویی کرده باشیم و هم اعصاب خود را خورد نکرده باشیم که در همین راستا در ادامه قصد داریم مواردی از ساختاری‌ترین و ابتدایی‌ترین قوانین برنامه نویسی را بیان کنیم تا آن دسته از دولوپرهایی که به‌تازگی به این میدان پا گذاشته‌اند، بتوانند از اشتباهات زمان‌بر و خسته‌کننده احتمالی جلوگیری نمایند.

۱. تمیز کدنویسی کنید 

اولین نکته‌ای که به هنگام اجرای پروژه‌های بزرگ متوجه آن خواهید شد، آن است که زمان زیادی از وقت برنامه‌نویس به رفع مشکلات یا دیباگینگ اختصاص می‌یابد که در بسیاری از موارد، زمانی‌که برنامه ‌نویس برای دیباگ کردن کد صرف می‌کند، بسیار بیشتر از زمانی است که کد را نوشته است! در چنین شرایطی، تمیز و مرتب‌نویسی کد به‌همراه کامنت‌های مناسب می‌تواند بیش از آنچه فکرش را بکنید مفید باشد. فرض کنید که با صدها خط کد مواجه هستید و در این میان، به‌دنبال مشکلی جزئی می‌گردید. در این موقعیت، چه‌چیزی می‌تواند بدتر و خسته‌کننده‌تر از کدهای نامرتب، درهم و بدون راهنمایی باشد؟

۲. اول یادگیری زبان سپس فریمورک

برخی کدآموزان تازه‌کار ابتدا قابلیت‌ها و ترفندهای یک فریمورک را فرا می‌گیرند و سپس به سراغ خود زبان می‌روند اما در حقیقت این راه اشتباه است. به این دلیل می‌گوییم این استراتژی اشتباه است که اگر ابتدا زبانی که فریمورک مذکور با آن کار می‌کند را بشناسید، کاملا از سازوکار فریمورک سر در خواهید آورد اما از طرفی اگر با آن زبان بیگانه باشید و صرفاً نحوه استفاده از قابلیت‌های فریمورک را بلد باشید، هرگز نخواهید فهمید که توابع یا کدهای مختلف آن فریمورک چرا و چه‌طور تَسک مشخصی را انجام می‌دهند. برای درک بهتر این موضوع، می‌توانید به مقالات زیر مراجعه کنید:

در همین راستا، می‌توان گفت که جاوااسکریپت را یاد بگیرید نَه جی‌کوئری را! در اینجا نیاز است تا به جاوااسکریپت توجه ویژه‌ای شود چرا که یکی از محبوب‌ترین و پرکاربردترین زبان‌های دنیای برنامه نویسی است و هر دولوپری تنها با کمک یک مرورگر می‌تواند کدهای نوشته شده با این زبان را اجرا کند.

اشتباهی که عمده برنامه‌نویسان تازه‌کار مرتکب می‌شوند آن است که زمان خود را صرف یادگیری jQuery می‌کنند بدون آنکه مطالعه‌ای در رابطه با جاوااسکریپت داشته باشند. تجربه نشان می‌دهد که بسیاری از کدنویسان مبتدی هیچ ایده‌ای در رابطه با نحوه شکل‌گیری jQuery و میزان وابستگی آن به جاوااسکریپت ندارند. در حقیقت، jQuery یکسری از توابعی است که با جاوااسکریپت نوشته شده‌اند و تنها دلیلی که دولوپرها از آن استفاده می‌کنند این است که با استفاده از jQuery تعداد خطوط کد کمتری خواهید نوشت.

۳.  مطالعه بدون تمرین

برخی از دولوپرهای مبتدی به مطالعه پروژه‌ها، آموزش‌ها و حتی کتاب‌های حجیم برنامه نویسی می‌پردازند بدون آنکه قطعه کدی در آن رابطه بنویسند! اما بعید است که اگر تنها به مطالعه اکتفا کنید، در نهایت بتوانید مقداری از «خوانده‌هایتان» را به «تجربیات‌تان» بیفزایید. برای نمونه، اگر می‌خواهید Ruby on Rails را فرا بگیرید، بهتر است که پروژه کوچکی را شروع کرده و در حین یادگیری و مطالعه مباحث RoR، آن دستورها را روی پروژه خود اِعمال کنید. مطمئن باشید روشی سریع‌تر و بهتر از این برای یادگیری وجود ندارد.

۴. همه را بلد بودن اما بر هیچ یک احاطه نداشتن

این مورد یکی از خطرناک‌ترین اشتباهاتی است که برنامه‌نویسان تازه‌کار گرفتار آن می‌شوند به‌طوری‌که مطالعه و آشنایی با تکنولوژی‌ها و زبان‌های مختلف را در دستور کار خود قرار می‌دهند اما یک برنامه ‌نویس حرفه‌ای باید همواره یک زبان اصلی برای خود داشته باشد که بر آن احاطه دارد. اگر می‌خواهید که چندین زبان را یاد بگیرید مشکلی نیست، اما یادتان باشد که ابتدا یکی را به پایان رسانده و به قولی استاد آن شوید و سپس به سراغ موارد بعدی بروید.

۵. از کدهای دیگران درس بگیرید

تسلط پیدا کردن بر یک تکنولوژی بسیار مفید و سازنده است اما گاهی‌ اوقات یک برنامه‌ نویس می‌تواند تنها با بررسی پروژه‌های دیگران اطلاعات بسیار مفید و مهمی را کسب کند. می‌توانید از پروژه‌های دوستان، همکاران یا حتی آموزش‌های تحت وب استفاده کنید و نحوه مواجهه با مشکلات مختلف را بررسی کنید. نکته‌ای که در اینجا باید به خاطر سپرد آن است که دانستن همه‌چیز غیرممکن است؛ پس نگران نباشید و اگر در جایی به مشکل برخوردید، تنها کافی است در فضای وب جست‌وجو کنید. به‌طور حتم، پیش از شما کسی با مشکلی که درحال‌حاضر رو به روی شما است برخورد کرده و پاسخ به آن مشکل را نیز پیدا شده است.

۶. از دیگران بخواهید که کد شما را ارزیابی کنند

اگر کدهای شما توسط یک فرد آگاه و باتجربه بررسی شود، مشکلات و ایراداتی که شاید تا مدت‌ها متوجه آن‌ها نمی‌شدید، به‌راحتی نمایان خواهند شد. البته یک ارزیابی دقیق و صحیح ممکن است زمان زیادی از شخص بررسی‌کننده بگیرد که می‌توانید از همکاران یا دوستانی که تجربه بیشتری در زمینه کدنویسی دارند کمک بگیرید.

این کار سبب می‌شود که مشکلات عمیق و تا حدودی پنهان کد شما آشکار شوند و همین فرایند سبب یادگیری بیشتر شما می‌شود. اگر با شخصی برخورد کردید که به بررسی کدهای شما علاقه نشان داد و توانایی این کار را نیز داشت، حتماً به ارزیابی او از کد خود دقت کنید. همچنین هرگز انتقادات دیگران از کدهایتان را به خودتان نگیرید! کد نویسی یک هنر است و هنگامی که کسی مشکلات و کاستی‌های سازه هنری شما را بیان می‌کند، تحمل آن شاید کمی ناخوشایند باشد اما به یاد داشته باشید که ارزیابی کد از بهترین روش‌های موجود برای یادگیری سریع‌تر و دراز مدت است.

تبلیغات
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات