D1-kifpool

اشتراک‌گذاری داده‌های شخصی کاربران توسط بعضی نسخه‌های سیستم‌عامل اندروید ثابت شد

جمعه ۲۳ مهر ۱۴۰۰ - ۱۲:۰۰
مطالعه 4 دقیقه
در گزارشی که اخیرا توسط محققان کالج ترینیتی دوبلین انجام شده، مشخص شد بعضی از نسخه‌های سیستم‌عامل اندروید اطلاعات صاحب دستگاه را با شرکت‌های مختلف به اشتراک می‌گذارند.
تبلیغات
D4-mci

گزارش جدیدی که توسط محققان کالج ترینیتی دوبلین منتشر شده، نسخه‌های سیستم عامل اندروید گوگل را که توسط سازندگانی مانند سامسونگ، هواوی و شیائومی توسعه یافته‌اند، مورد بررسی قرار می‌دهد. محققان دریافتند که حتی زمانی که دستگاه روی حالت «حداقل پیکربندی شده» بوده و گوشی هوشمند روی میز کار قرار داشته باشد، این نسخه‌های اندروید میزان اطلاعات «قابل توجهی» را به توسعه‌دهندگان و سایر شرکت‌هایی که اپلیکیشن‌های از پیش‌ نصب‌شده دارند، مانند فیسبوک، گوگل، لینکدین و مایکروسافت، ارسال می‌کنند.

به گزارش فون‌آرنا، اپلیکیشن‌های «از پیش نصب‌شده» سیستم مواردی هستند که در گوشی هوشمند از زمان خرید وجود دارند و حذف نمی‌شوند. یک حقیقت وحشتناک درباره اپ‌های مذکور این است که حتی اگر هرگز یکی از آن‌ها را اجرا نکرده باشید، ممکن است این اپ‌ها همچنان داده‌های شما را به شرکت مادر و بسیاری از شرکت‌های شخص ثالث ارسال کنند. متأسفانه، راهی برای انصراف از این انتشار داده‌ها وجود ندارد.

مطالعه محققان نشان می‌دهد که چگونه تلفن‌های اندرویدی می‌توانند اطلاعات شخصی را منتشر کنند. این افراد داده‌های ارسال‌شده توسط سیستم‌عامل اندروید، از جمله اپ‌های از پیش‌ نصب‌شده سیستم را تجزیه‌و‌تحلیل کردند. این مطالعه وضعیتی را فرض می‌کند که صاحب دستگاه، به تلفن خود اجازه اشتراک‌گذاری داده‌ها را نمی‌دهد، اما گوشی هوشمند از تنظیمات پیش‌فرض برای سایر موارد استفاده می‌کند. این گروه یک نمودار چاپ کرد که داده‌های جمع‌آوری‌شده توسط هر یک از انواع سیستم‌عامل‌های اندروید را نشان ‌می‌دهد.

در ادامه چارت منتشرشده از خلاصه میزان جمع‌آوری داده‌ها توسط هر نسخه سیستم‌عامل اندروید را مشاهده می‌کنید:

اطلاعات ثبت شده از میزان جمع آوری داده های هر سیستم عامل

تمام شرکت‌هایی که سیستم‌عامل‌های اندروید آن‌ها بررسی شد، اطلاعاتی را به اشتراک می‌گذاشتند که برای شناسایی یک گوشی هوشمند خاص مورد استفاده قرار می‌گیرند؛ از این داده‌ها می‌توان به IMEI منحصر‌به‌فرد گوشی اشاره کرد.

گوگل حجم زیادی از داده‌ها را از دستگاه‌های مختلف جمع‌آوری می‌کند. در گوشی سامسونگ استفاده شده در این مطالعه، شماره تبلیغات گوگل به سرورهای سامسونگ ارسال و چندین اپ سیستمی سامسونگ از Google Analytics برای جمع‌آوری داده‌ها بهره بردند. در نهایت نیز طی فرایندی، اطلاعات دستگاه به سرورهای مایکروسافت ارسال شد. به‌طور مشابه، گوشی شیائومی مورد استفاده در این مطالعه، شناسه تبلیغاتی گوگل خود را به سرورهای شیائومی ارسال کرد.

این گزارش همچنین اشاره می‌کند که چگونه اپ‌های سیستمی می‌توانند به اطلاعات خاصی درباره نحوه استفاده از اپلیکیشن‌ها دسترسی داشته باشند که از این داده‌ها می‌توان به اپ‌های مورد استفاده و مدت‌زمان کار با آن‌ها اشاره کرد. به‌عنوان مثال، صفحه‌کلید پیش‌فرض مورد استفاده در گوشی هواوی، Swiftkey مایکروسافت است. اطلاعاتی از قبیل مدت‌زمان باز بودن صفحه‌کلید در یک اپلیکیشن خاص یا میزان استفاده از آن به سرورهای مایکروسافت ارسال می‌شود.

همچنین برخی از انواع سیستم‌عامل‌های اندروید، فهرستی از اپ‌های نصب‌شده روی تلفن را جمع‌آوری می‌کنند. اگرچه این اقدام به اندازه ردیابی میزان استفاده از هر اپ تهاجمی نیست، اما این داده‌‌ها برای یافتن علایق کاربر مفید هستند،‌ اطلاعاتی که برای شرکت‌های تبلیغ‌کننده بسیار کارآمد است. اگر در فهرست ایجادشده، چندین اپلیکیشن‌ مربوط به ورزش، سهام یا آشپزی وجود داشته باشد، تبلیغ‌کنندگان می‌دانند که برای آن کاربر باید چه تبلیغ‌هایی را به نمایش بگذارند تا تاثیرپذیری بیشتر داشته باشد.

مشکل امنیتی اندروید

گوگل اخیراً محدودیت‌هایی را برای جمع‌آوری داده‌ها اضافه کرده، اما این موارد تنها روی اپلیکیشن‌های موجود در پلی استور اعمال می‌شوند و اپ‌های پیش‌فرض سیستمی مستثنا هستند. این گزارش خاطرنشان می‌کند:

هنگامی هویت صاحب دستگاه مشخص‌شده یا قابل حدس زدن می‌شود که داده‌های جمع‌آوری‌شده به اطلاعات شخصی وی لینک شده باشند. یکی از روش‌هایی که ممکن است در آن چنین اتفاقی رخ دهد، استفاده از اطلاعات موجود در تاریخچه موقعیت مکانی یک دستگاه است. بسیاری از مطالعات نشان داده‌اند می‌توان‌ از داده‌های موقعیت مکانی که در طول زمان ثبت شده‌اند، برای کشف هویت کاربران استفاده کرد.

برخی از سیستم‌عامل‌های اندروید و اپلیکیشن‌های سیستمی شخص ثالث توسعه یافته‌شده توسط گوگل و مایکروسافت، تعاملات کاربران را ثبت می‌کنند. برخی از این ثبت اطلاعات برای توسعه‌دهندگان لازم است تا مشکلات اپ‌های خود را زود تشخیص دهند. بااین‌حال، جمع‌آوری این داده‌ها می‌تواند یک مسئله امنیتی مهم باشد.

نظر شما همراهان زومیت درباره جمع‌آوری اطلاعات کاربران توسط شرکت‌های مختلف چیست؟

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
تبلیغات
D5-b3IranServer
داغ‌ترین مطالب روز
ساخت اپل اکانت
آموزش ساخت اپل آیدی Apple ID رایگان (آپدیت جدید ۱۴۰۴)

ساخت اپل آیدی یکی از اقدامات اولیه پس از خرید آیفون است، در ادامه آموزش رایگان گام به گام ساخت اپل آیدی را مشاهده می‌کنید.

352
یک روز پیش
آنتی ویروس ویندوز
چگونه آنتی ویروس ویندوز ۱۰ را غیر فعال کنیم؟

بعضی از کاربران ویندوز به‌دنیال روش های خاموش كردن آنتي ويروس ویندوز ۱۰ هستند، زیرا این سیستم امنیتی بومی گاهی برای آن‌ها دست‌وپاگیر می‌شود.

27
2 روز پیش
بهترین تبلت های بازار ایران [بهار ۱۴۰۴]

برای خرید تبلت مناسب، نیازی نیست حتماً پول زیادی پرداخت کنید. در راهنمای خرید پیش‌ رو، بهترین تبلت‌های بازار ایران را معرفی می‌کنیم.

285
2 روز پیش
تصویر اتم آزاد
فیزیک‌دان‌ها برای اولین بار تصویر اتم‌های آزاد را ثبت کردند

فیزیک‌دان‌ها برای اولین بار توانستند تصویری از حرکت اتم‌های آزاد ثبت کنند. این مشاهده می‌تواند به درک بهتر آن‌ها از برهم‌کنش اتم‌ها کمک کند.

11
یک روز پیش
بهترین هارد اکسترنال های موجود در بازار ایران - تصویر اصلی
بهترین هارد و SSD اکسترنال بازار [بهار ۱۴۰۴]

تنوع زیاد هارد اکسترنال در بازار، انتخاب مدل مناسب را دشوار می‌کند. در این مقاله با بهترین هاردهای اکسترنال موجود در بازار ایران آشنا می‌شویم.

74
2 روز پیش
خلیج فارس
پاسخ حقوقی ایران به تحریف گوگل؛ کار به دادگاه کشیده می‌شود

سخنگوی مرکز ملی فضای مجازی از پیگیری حقوقی اقدام اخیر گوگل در تحریف نام خلیج فارس خبر داد.

226
یک روز پیش
پهپاد دی‌جی‌آی مویک ۴ پرو در حال پرواز
پیشرفته‌ترین پهپاد DJI رونمایی شد؛ محصولی که آمریکایی‌ها از خرید آن محروم‌اند

DJI پهپاد جدید مویک ۴ پرو را با قابلیت تصویربرداری پیشرفته‌تر و شارژدهی بالاتر رونمایی کرد.

18
یک روز پیش
تبلیغات
DN-DNShatel

نظرات

با چشم باز خرید کنید
زومیت شما را برای انتخاب بهتر و خرید ارزان‌تر راهنمایی می‌کند
ورود به بخش محصولات