سیستم عامل تایزن و One UI چه تفاوتی با یکدیگر دارند

پنج‌شنبه ۱۶ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۳:۰۰
مطالعه 4 دقیقه
در این مقاله، سیستم عامل تایزن و One UI سامسونگ با یکدیگر مقایسه و توضیحاتی درباره‌ی تفاوت‌های آن‌ها ارائه شده است.
تبلیغات

براساس مقاله‌ی How-To Geek، اگر از محصولات سامسونگ، خصوصا ساعت‌ هوشمند آن استفاده می‌کنید، به احتمال زیاد دو نام One UI و تایزن (Tizen) به گوش شما آشنا است.  هر دوی آن‌ها مسئول بخش نرم‌افزار ساعت هوشمند گلکسی هستند؛ اما تفاوتشان چیست و چرا ساعت شما به هر دو نیاز دارد؟

رفتن به بخش «درباره‌ی ساعت/ About Watch» از منوی تنظیمات در ساعت‌ هوشمند، شماره نسخه‌های One UI و تایزن را نشان می‌دهد. هر یک از این لایه‌های نرم‌افزاری نقش مهمی در دستگاه شما دارند. در این مقاله نگاهی به این دو گزینه و عملکردهای آن می‌اندازیم.

تایزن و one UI

تایزن 

از آن‌جایی که تایزن یک سیستم‌عامل منبع باز مبتنی بر لینوکس است، به اندروید شباهت دارد. اولین نسخه از تایزن در سال ۲۰۱۲ منتشر شد؛ اما تا روز معرفی سامسونگ گیر ۲ در سال ۲۰۱۴ در هیچ دستگاه مصرف‌کننده واقعی در دسترس نبود.

شباهت‌های زیادی بین اندروید و تایزن وجود دارد. هر دو به‌روزرسانی سیستم عامل را دریافت می‌کنند، می‌توانند در انواع مختلف دستگاه مورد استفاده قرار بگیرند و برای برنامه‌نویسان به منظور نوشتن برنامه و کسب تجربه رایگان هستند. به دلیل اینکه تایزن یک سیستم‌عامل منبع ‌باز است، هر تولیدکننده‌ای می‌تواند از آن برای دستگاه‌های خود استفاده کند. اما برخلاف اندروید که توسط ده‌ها تولیدکننده روی دستگاه‌های مختلف قرار گرفته است، تایزن درحال‌حاضر تنها توسط سامسونگ استفاده می‌شود.

در ابتدا سامسونگ قصد داشت از تایزن در تلفن‌ هوشمند و تبلت‌ استفاده کند. این شرکت تعداد انگشت‌شماری گوشی مبتنی بر تایزن عرضه کرد؛ اما با گذشت زمان، این طرح کنار گذاشته شد و اکنون سیستم‌عامل مذکور تقریبا به‌طور انحصاری برای گجت‌های پوشیدنی و تلویزیون‌های هوشمند سامسونگ استفاده می‌شود.

تایزن به‌عنوان یک سیستم‌عامل، فقط به اندازه برنامه‌هایی که توانایی اجرای آن‌ها را دارد مفید است. در یک دستگاه سامسونگ که از این سیستم‌عامل استفاده می‌کند، اپ‌ها را می‌توان از فروشگاه Galaxy Apps دانلود و استفاده کرد. اپلیکیشن‌های باید به‌طور خاص برای تایزن ساخته شوند تا در دستگاه‌هایی که از این سیستم‌عامل استفاده می‌کنند، در دسترس باشند.

 One UI 

One UI، یک لایه پوششی و مسئول ظاهر نرم‌افزار است. در یک گوشی هوشمند سامسونگ گلکسی، One UI روی اندروید و در ساعت هوشمند گلکسی این لایه روی تایزن قرار داده می‌شود.

اگر ما تایزن یا اندروید را یک بوم فرض کنیم، One UI رنگی است که روی آن کشیده می‌شود. سیستم‌عامل مسئول عملکرد اصلی است؛ درحالی‌که لایه‌ای که روی آن قرار می‌گیرد، وظیفه‌ی زیبا کردن و شخصی‌‌سازی دستگاه را بر عهده دارد. سیستم‌عامل می‌تواند بدون لایه پوششی باشد؛ اما برعکس چنین مسئله‌ای غیر ممکن است.

One UI سومین لایه اصلی سامسونگ است. دستگاه‌های اندرویدی اولیه سامسونگ شامل یک پوشش نرم‌افزاری به نام TouchWiz بودند که بعداً اصلاح شد و Samsung Experience نام گرفت. در سال ۲۰۱۹، این لایه بار دیگر طراحی شد و One UI نام گرفت.

نکته‌ای که در مورد One UI در مقایسه با گزینه‌های قبلی متفاوت است، در دسترس بودن آن در ساعت‌ه هوشمند است. ساعت‌های هوشمند اولیه سامسونگ بدون هیچ لایه‌ی اضافه، تایزن خالص را اجرا می‌کردند. در سال ۲۰۱۹، سامسونگ One UI را به ساعت‌های هوشمند نیز اضافه کرد.

تایزن و One UI چگونه با هم کار می‌کنند

همان‌طور که پیش‌تر گفته شد، One UI تنها می‌تواند روی سیستم‌عامل مورد استفاده قرار بگیرد. آن سیستم عامل می‌تواند اندروید (گوشی هوشمند و تبلت) یا تایزن (ساعت هوشمند) باشد.

بیایید ساعت‌های هوشمند سامسونگ گلکسی را به‌عنوان نمونه بررسی کنیم. وقتی اعلانی در ساعت شما ظاهر می‌شود، تایزن همان چیزی است که امکان برقراری ارتباط بین تلفن و ساعت را فراهم می‌کند. اما One UI مسئول نمایش دادن اعلان مذکور است.

تایزن و One UI با هم در ساعت‌های هوشمند گلکسی وجود دارند؛ اما جدا از هم هستند. هر کدام از لایه‌های نرم‌افزار می‌توانند به‌طور مستقل از لایه دیگر به‌روز شوند. اگر به بخش «درباره‌ی ساعت» نگاهی بیندازید، مشاهده می‌کنید که هرکدام شماره نسخه خاص خود را دارند.

به‌روزرسانی‌های تایزن معمولاً بزرگ‌تر هستند و شامل ویژگی‌های اصلی می‌شوند؛ درحالی‌که به‌روزرسانی‌های One UI اصلاحات بصری هستند و پیشرفت‌های کوچک‌تر را به همراه می‌آورند. البته نباید این نکته را فراموش کرد که بعضی مواقع در به‌روزرسانی این دو بخش موارد استثنا وجود دارد. اگرچه می‌توان آن‌ها را جداگانه به‌روز کرد، معمول است که به‌روزرسانی‌های تایزن و One UI به‌صورت یکجا انجام می‌شود.

 در نهایت باید گفت تایزن و One UI از ویژگی‌های بسیاری برخوردار هستند و استفاده هم‌زمان از آن‌ها باعث به وجود آمدن یک همکاری جذاب شده که تجربه‌ی فوق‌العاده‌ای برای کاربران ایجاد کرده است.

تبلیغات
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

تبلیغات