اولتراشارپ UP3218K دل؛ مانیتوری که از آینده آمده است

دوشنبه ۲۷ شهریور ۱۳۹۶ - ۱۲:۰۰
مطالعه 5 دقیقه
از آنجا‌که پیدا کردن محتوایی با توانایی استفاده از تمام پتانسیل صفحه‌نمایش اولتراشارپ UP3218K غیر ممکن است، می‌توان این مانیتور را متعلق به آینده دانست.
تبلیغات

صفحه‌نمایش اولتراشارپ UP3218K از کمپانی دل، مسافری از آینده است. معمولا برای اکثر فناوری‌های جدیدی که عرضه می‌شود مکمل‌هایی نیز وجود دارد؛ ولی در این مورد خاص، پیدا کردن محتوایی که بتواند از تمامی پتانسیل این صفحه نمایش استفاده کند، دور از دسترس است. با رزولوشن ۷۶۸۰ در ۴۳۲۰، این صفحه‌نمایش اولین محصول با رزولوشن 8K موجود در بازار است.

مانیتور دل UP3218K  کارایی و زیبایی بصری بالایی دارد؛ ولی برای استفاده از این محصول، نیازمند کارت‌گرافیکی بسیار قوی هستید و باید توانایی پرداخت قیمت گزاف صفحه‌نمایش را نیز داشته باشید. همچنین برای کنار آمدن با کاستی‌های موجود در زمینه‌ی محتوا، باید صبر و حوصله فراوانی به خرج دهید.

Dell 8K monitor

قیمت مانیتور 8K دل در نمایشگاه CES امسال ۴۹۹۹.۹۹ دلار اعلام شد. البته اکنون قیمت آن به ۳۶۹۹.۹۹ دلار کاهش یافته است. این صفحه‌نمایش در اندازه‌ی ۳۲ و ضخامت یک اینچ به همراه یک استند بزرگ و سنگین به اندازه‌ی یک اولترابوک، عرضه می‌شود.

مانیتور دل از مشخصات حیرت‌آوری بهره می‌برد؛ فقط دانستن این موضوع که صفحه‌نمایش این محصول ۳۳ مگاپیکسلی است؛ بسیار هیجان‌انگیز است. شرکت سازنده در هنگام معرفی، بیشترین تلاش خود را برای نشان دادن کیفیت صفحه‌نمایش با استفاده از عکس‌ها و ویدیو‌هایی با کیفیت بسیار بالا انجام داد. کیفیت محتوای نمایش داده‌شده بسیار زیاد و رنگ‌ها کاملا غنی و لبه‌های تصویر واقع‌گرایانه بود.

با خرید و جعبه‌گشایی این محصول حدود یک ماه پیش، دوباره شگفت‌زده شدیم؛ اندازه‌ی این محصول در کنار صفحه‌نمایش ۲۷ اینچی آی‌مک بسیار بزرگ‌تر به‌ نظر می‌رسد. شارپنس و عمق رنگ تصویر دوباره ما را شگفت‌زده کرد، ولی مطمئن هستم که کاربران حرفه‌ای با دستکاری پروفایل‌های رنگی و تنظیمات کالیبراسیون درصدد بهبود وضعیت موجود برخواهند آمد؛ اما پس از استفاده‌ی شخصی از این محصول، باید بگویم که این دستگاه یک صفحه‌نمایش کامل است. دانستن این موضوع که می‌توان در نمایش رنگ‌ها به‌صورت واقعی روی این محصول حساب باز کرد، باعث می‌شود که با اطمینان خاطر بیشتری به ویرایش و انتشار عکس‌ها پرداخت.

با این حال در‌صورتی‌که عکاسی ۳۰ مگاپیکسلی را کنار بگذارید؛ استفاده‌ی زیادی از این صفحه‌‌نمایش و ویژگی‌های آن نخواهید کرد. برای مثال، محتوایی با کیفیت 8K وجود ندارد. همچنین اکثر دوربین‌های رده‌ی مبتدی و نیمه‌حرفه‌ای دارای سنسور کمتر از ۳۰ مگاپیکسل هستند و برای مشاهده‌ی فیلم‌های مورد علاقه خود با کیفیت 8K باید چندین سال صبر کنیم.

در عین حال، اکثر نرم‌افزارها برای کار در این رزولوشن بهینه نشده‌اند. مرورگر گوگل کروم یکی از این موارد است. این صفحه‌نمایش، در برخی از مواقع کل صفحه‌ی جستجوگر را به‌صورت مشکی نشان می‌دهد؛ برخی مواقع نیز هنگام رفرش کردن صفحه، با لرزش صفحه‌نمایش روبه‌رو شدیم. سیستم مورد استفاده، از پردازنده‌ی Core i7-6950X اینتل، کارت‌ گرافیک تایتان ایکس انویدیا و ۶۴ گیگابایت حافظه‌ی رم بهره می‌برد. قبل از این با استفاده از صفحه‌نمایش‌های دیگر (با کیفیت کمتر از 8K) به مشکلاتی که در بالا گفته شد برنخورده بودیم. مشکلات موجود، احتمالا به دلیل رزولوشن بالاتر و ناهماهنگی سیستم عامل و نرم‌افزارها با این رزولوشن پدید آمده است.

با افزایش اندازه‌ی آیکون‌ها و فونت‌ها روی مقیاس ۳۰۰ درصد، محتوای موجود و محیط دسکتاپ در سیستم عامل ویندوز به‌خوبی نمایش داده می‌شود و مشکلی با نمایش پنجره‌ها و تسک‌بار وجود ندارد. البته رسیدن به نتیجه‌ی مطلوب پس از ساعت‌ها رفع اشکال و دست‌کاری تنظیمات صفحه‌نمایش صورت گرفت. برای اینکه بتوان ۷۶۸۰ در ۴۳۲۰ پیکسل را با نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه نمایش داد، نیازمند اتصال دو عدد دیسپلی پورت (Display Port) هستیم. برخی از مواقع هنگام اتصال این کابل‌ها و تلاش برای شناسایی مانیتور، خود سیستم‌عامل یکی از کابل‌ها را به‌عنوان مانیتور دوم تشخیص می‌داد. با قرار دادن حالت نمایش روی «extended» در صدد رفع آن برآمدیم.

یکی از برنامه‌های مهمی که با افزایش مقیاس آیکون‌ها و فونت‌ها سازگار نیست، نرم‌افزار ویرایش ادوبی فتوشاپ است. این برنامه از افزایش مقیاس حداکثر ۲۰۰ درصد پشتیبانی می‌کند. در این حالت کار با منوهای فتوشاپ بسیار سخت و دشوار است. عکس و پیکسل‌های آن بسیار عالی نشان داده می‌شود؛ ولی نوار ابزار کناری در محیط نرم‌افزار، به‌سادگی قابل استفاده نیست.

به علاوه انیمیشن‌ها در فوتوشاپ دارای مشکلاتی هستند که یکی دیگر از معایب رزولوشن بالای صفحه نمایش است. این برنامه‌ در کنار چنین صفحه‌نمایشی برای عکاسان و ویرایشگران حرفه‌ای انتخابی ایده‌آل به نظر می‌رسید؛ اما وقتی‌که کاربردی‌ترین نرم‌افزار برای ویرایشگران عکس، یعنی فتوشاپ، مشکلاتی هنگام استفاده دارد، نمی‌توان به‌طور قطع در این باره صحبت کرد. در تصویر زیر تفاوت نمایش را در مقیاس ۱۰۰ درصد (سمت چپ) و ۲۰۰ درصد (در سمت راست) مشاهده می‌کنید.

Dell 8K monitor

در ادامه برای تست بازی با استفاده از این صفحه‌نمایش و رزولوشن 8K دست به‌کار شدیم. در ابتدا بازی Civilization VI را نصب کردیم، پس از افزایش مقیاس تصویر، مشاهده‌ی منو بسیار سخت بود و به یک ذره‌بین برای دیدن منو نیاز بود! ولی تصاویر گرافیکی و جلوه‌های بصری بسیار زیبا بودند. در بازی Overwatch جلوه‌های بصری نشان داده‌شده، در حرکت‌های سریع مشکلی نداشتند و هیچ‌گونه لگ و تأخیری دیده نشد. همچنین بازی‌های Dota 2 ،gears of war 4 و grand theft auto V دارای جلوه‌های بصری زیبا و جزئیات دقیق بودند؛ البته اکثر بازی‌ها از بافت‌ها و جزئیاتی برای رزولوشن‌های تا حداکثر 4K پشتیبانی می‌کنند.

با توجه به سخت‌افزارهای امروزی، بازی کردن با نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه در رزولوشن 8K قابل انجام است و مجبور نبودیم برای تست باز‌ی‌ها منتظر بمانیم. البته بازی کردن در این وضوح نیازمند سخت‌افزار قدرتمندی است. این آزمایش‌ها را با استفاده از کارت گرافیک ۱۲۰۰ دلاری و افزایش تنظیمات گرافیکی بازی Grand Theft Auto روی حالت حداکثری انجام دادیم که از ۱۲ گیگابایت حافظه‌ی کارت‌ گرافیک استفاده کرد. البته همان‌طور که گفته شد، بازی در رزولوشن 8K، تفاوت چندانی با رزولوشن‌هایی مانند 4K نخواهد داشت. زیرا هیچ شرکت بازی‌سازی، بازی‌های خود را برای رزولوشن 8K طراحی نمی‌کند و بافت‌ها و جزئیات نیز برای رزولوشن‌های پایین‌تر طراحی و به‌ کار گرفته می‌شوند.

Dell 8K monitor

در پایان بد نیست به جزییاتی درباره‌ی بازی‌ها و فیلم‌های نمایش داده‌شده در این صفحه‌نمایش بپردازیم؛ جزئیات، رنگ‌ها و جلوه‌ها بدون نقص و کامل به نمایش در‌می‌آیند. مطمئنا کوچ کردن از مانیتورهای 4K و استفاده از وضوح 8K، منجر به افزایش کیفیت صفحه‌نمایش خواهد شد؛ ولی مسئله‌ی اصلی نبود محتوای 8K برای نمایش در این محصول است. به همین دلیل UP3218K را از کمپانی دل باید یک محصول از آینده دانست.

خلاصه باید گفت در حال حاضر استفاده از مانیتور 4K کاربردی‌تر است. صفحه‌نمایش 8K دل از تفکیک رنگ و جزئیات و کنتراست عالی بهره می‌برد و امکانات بیشتری از نیازهای روزمره‌ی یک کاربر حرفه‌ای در اختیارش قرار می‌دهد؛ به‌طوری که اصلا محتوایی برای نمایش در این محصول وجود ندارد. بنابراین اگر درصدد خرید یک مانیتور حرفه‌ای هستید، می‌توانید به جای خرج ۳۷۰۰ دلار، از مدل 4K با قیمت بسیار کمتر در کنار یک سیستم حرفه‌ای استفاده کنید و همان مبلغ یا کمتر از آن را برای خرید آن‌ها اختصاص دهید. 

تبلیغات
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

تبلیغات