DxOMark از این پس نمایشگر گوشی را نیز بررسی می‌کند

سه‌شنبه ۲۹ مهر ۱۳۹۹ - ۱۹:۱۵
مطالعه 4 دقیقه
مؤسسه‌ی DxOMark اعلام کرد تغییراتی محسوس در بررسی دوربین گوشی‌های هوشمند اعمال می‌کند. به‌علاوه DxOMark از این پس نمایشگر گوشی‌ها را نیز بررسی خواهد کرد.
تبلیغات

دی ایکس او مارک (DxOMark) سال‌ها است دوربین گوشی‌های هوشمند را در آزمایش‌هایی دقیق موردبررسی قرار می‌دهد و امروزه به معیاری برای سنجش عملکرد دوربین تبدیل شده است. طی چند سال اخیر، شاهد اعمال تغییراتی درخورتوجه در صنعت گوشی‌های هوشمند بوده‌ایم و این تغییرات به‌شکلی ویژه در بخش دوربین مشاهده شده‌اند. DxOMark در همین راستا اعلام کرد قصد دارد پروتکل بررسی دوربین پشتی گوشی‌های هوشمند را با برخی تغییرات به‌روزرسانی کند تا نتیجه‌ی اعلام‌شده دقیق‌تر از قبل باشد. 

DxOMark همچنین از معرفی مجموعه‌آزمایش‌های جدیدی برای سنجش کیفیت نمایشگر گوشی‌های هوشمند خبر می‌دهد. آن‌طور که به‌نظر می‌رسد DxOMark در تلاش است خودش را به‌عنوان استانداردی برای تمام بخش‌های مهم گوشی‌ها معرفی کند، زیرا مدتی پیش شاهد اضافه شدن آزمایش‌های سنجش عملکرد صوتی گوشی‌ها به DxOMark بودیم.

آزمایش‌هایی که DxOMark انجام می‌دهد شامل چندین آزمایش علمی هدفمند با شرایطی شبیه به شرایط واقعی هستند و به این مؤسسه امکان می‌دهند گوشی‌های هوشمند را از جوانب کلیدی مختلف بررسی کند. DxOMark پس از بررسی علمی دوربین، نتایج را در قالب اعدادی مشخص روی وب‌سایت رسمی خود منتشر می‌کند تا برای کاربران عادی قابل‌قهم باشد. DxOMark همکاری نزدیکی با شرکت‌های تولیدکننده‌ی گوشی دارد و در تلاش است به آن‌ها برای بهینه‌سازی عملکرد دستگا‌ه‌ها مشاوره دهد.

هرچه زمان می‌گذرد میزان استفاده از هوش مصنوعی و شبکه‌ی 5G و قابلیت‌های بازی‌محور در گوشی‌های هوشمند افزایش پیدا می‌کند و همین موضوع باعث شده است شرکت فرانسوی DxOMark سیستم امتیازدهی خود به دوربین‌ها را به‌روزرسانی کند تا این سیستم معیارهای بیشتری را در بر بگیرد. به‌علاوه DxOMark قصد دارد از این پس نمایشگر گوشی‌های هوشمند را در آزمایش‌هایی بسیار دقیق بررسی کند. 

تغییرات تست دوربین DxOMark در سال ۲۰۲۰

تا پیش از اعمال به‌روزرسانی جدید، آزمایش‌های DxOMark روی دوربین به‌طور ویژه روی تعداد خاصی عکس‌ ثابت و ویدئو متمرکز بودند؛ با به‌روزرسانی سیستم امتیازدهی در سال ۲۰۲۰، DxOMark در تلاش است آزمایش‌ها را بسیار جامع‌تر و پرجزئیات‌تر از قبل کند. بدین ترتیب DxOMark می‌خواهد در آزمایش‌های جدید برای سنجش عملکرد دوربین بیش از ۳٬۰۰۰ عکس و ۲٫۵ ساعت ویدئو را موردبررسی قرار دهد.

 DxOMark از این پس همچنین قصد دارد امتیازهایی نظیر ثبات و قابل‌اتکابودن و دقت پیش‌نمایش و و نحوه‌ی نمایش رنگ پوست و حرکات و بافت‌ها و باکیفیت‌بودن تصاویر بزرگ‌نمایی‌شده و HDR زنده و موارد دیگر را به آزمایش دوربین اضافه کند. طی سال‌های اخیر تعداد لنزهای به‌کاررفته در گوشی‌های هوشمند افزایش پیدا کرد و به‌نظر می‌رسد این روند قرار است ادامه داشته باشد. همین موضوع باعث شد DxOMark تصمیم بگیرد بزرگ‌نمایی را به‌معیاری جداگانه برای بررسی دوربین تبدیل کند. معیار بزرگ‌نمایی در تلاش است عملکرد دوربین فوق عریض و تله‌فوتو را بسنجد. 

پس از اعمال تغییرات جدید، شیائومی می ۱۰ اولترا با کسب ۱۳۳ امتیاز در رده‌ی نخست برترین گوشی‌های DxOMark ازلحاظ دوربین قرار دارد و پس از آن شاهد گوشی‌های هواوی پی ۴۰ پرو و شیائومی می ۱۰ پرو هستیم. رتبه‌ی آیفون ۱۱ پرو اپل نسبت‌به قبل بهبود پیدا کرد زیرا DxOMark می‌گوید دوربین این گوشی بسیار قابل‌اتکا است و پیش‌نمایش تصاویر را به‌شکلی دقیق نمایش می‌دهد. همچنین رتبه‌ی گلکسی نوت ۱۰ پلاس سامسونگ به‌دلیل مشکلاتی در HDR و رندر نامناسب بافت‌های صورت تنزل پیدا کرد. شماری از گوشی‌های جدید هنوز با پروتکل جدید DxOMark آزمایش نشده‌اند. 

آزمایش نمایشگر DxOMark

جزئیات تست نمایشگر گوشی در DxOMark

بخش جدیدی که به‌تازگی به سیستم رتبه‌بندی DxOMark اضافه شده، آزمایش‌های مربوط به نمایشگر گوشی است. DxOMark می‌خواهد ازطریق آزمایش‌های دقیقش به کاربران امکان دهد بهترین نمایشگرهای موجود در گوشی‌های هوشمند را شناسایی کنند. آزمایش‌های جدید DxOMark در تلاشند معیارهایی نظیر خوانان بودن نمایشگر گوشی در زیر نور مستقیم خورشید، نحوه‌ی تنظیم روشنایی برای استفاده در شب و اسکرول روان را بررسی کنند. آزمایش‌های DxOMark همچنین به این سؤال که مشخصات فنی نمایشگر تا چه حد روی استفاده در دنیای واقعی اثر می‌گذارد، پاسخ می‌دهند. 

DxOMark پس ساعت‌ها بررسی دقیق، درنهایت به نمایشگر گوشی‌های هوشمند در ۶ دسته‌بندی امتیاز می‌دهد که شامل خوانا بودن، رنگ، ویدئو، جلوه‌های حرکتی، لمس و آرتیفکت می‌شوند. این معیارها ازطریق محتواهای بصری ثابت، فیلم و حتی بازی بررسی می‌شوند تا نتایج، جامع‌تر باشند.

در بین سری اول گوشی‌های بررسی‌شده توسط DxOMark، گلکسی نوت ۲۰ اولترا سامسونگ با امتیاز ۸۹ برای روشنایی و پاسخ‌دهی لمسی در رتبه‌ی نخست جای گرفت و پس از آن در رتبه‌ی دوم شاهد گوشی وان پلاس ۸ پرو به‌خاطر نمایش دقیق رنگ‌ها و گاما بودیم. جزئیات امتیاز هر یک از گوشی‌ها هم‌اکنون در وب‌سایت رسمی DxOMark قابل‌دسترس است.

شما کاربران زومیت چه دیدگاهی درباره‌ی این خبر دارید؟

تبلیغات
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات