هیولایی با یک پاشنه آشیل؛ بررسی کامل شیائومی ۱۵ اولترا
وقتی از پرچمداران تمامعیار صحبت بهمیان میآید، معمولا پسوندهایی همچون پرو، پرو مکس، ایکسال و اولترا به ذهنمان خطور میکند؛ از میان این پسوندها، پسوند Ultra نزد تولیدکنندگان محبوبتر است؛ همهساله سامسونگ، ویوو، هواوی و شیائومی، پرچمدار اولترایشان را با مشخصات خیرهکننده و دوربینهای غولپیکر روانهی بازار میکنند و غالبا نیز همگی مدعی هستند که عکاسی و فیلمبرداری موبایل را متحول کردهاند.
خلاصه پادکستی بررسی
ساختهشده با هوش مصنوعی
پرچمدار ۲۰۲۵ شیائومی، اوایل امسال، با وعدههای شبیه به قبل از راه رسیده و قرار است که «اوج عکاسی» را برایمان بهارمغان آورد؛ دستگاهی که کل ماهیت خود را با محوریت مجموعهی دوربین غولپیکرش تعریف میکند و میخواهد با کمکگرفتن از لنز Summilux لایکا، دوربین ۲۰۰مگاپیکسلی تلهفوتو، تراشهی اسنپدراگون ۸ الیت و صدالبته، هوش مصنوعی شیائومی، رقبای قدرتمندی را از شرق تا غرب این کرهی خاکی به چالش بکشد؛ با بررسی شیائومی ۱۵ اولترا همراه زومیت باشید.
شیائومی ۱۵ اولترا از سوی فروشگاه نیکدیجی برای بررسی دراختیار زومیت قرار گرفت.
ویدیوی بررسی شیائومی ۱۵ اولترا
پخش از رسانه
طراحی و کیفیت ساخت شیائومی ۱۵ اولترا
شیائومی در پرچمدار جدیدش، بار دیگر از طراحی اغراقآمیز ماژول دوربین استفاده کرده؛ این جزیرهی بزرگ و برجسته، بخش قابلتوجهی از پنل پشتی را به خود اختصاص داده و طراحی آن بهگونهای است که ناخودآگاه نگرانی از آسیبپذیری گوشی در صورت سقوط از سمت دوربین را به ذهن میآورد؛ هرچند که شیائومی برای آسودگی خاطر کاربران، اطراف جزیرهی دوربین را با شیشهی مقاوم گوریلا گلس 7i و پوششی ضدخش ساخته تا استحکام آن را افزایش دهد.
شیائومی ۱۵ اولترا در بازارهای جهانی با رنگهای مشکی، سفید و نسخهی ۲رنگِ نقرهای/چرم مصنوعی بهفروش میرسد؛ ما برای بررسی نسخهی مشکی شیائومی را در اختیار داشتیم؛ در این مدل نوار قرمز رنگِ اطراف جزیرهی دوربین، با الهام از سری لوکس دوربینهای کانن، بیشازپیش یادآوری میکند که دوربین، نقطهی تمرکز اصلی در گوشی پرچمدار چینیها است؛ اما در مجموع، رنگِ مشکی دستگاه چندان برای ما چشمنواز نبود.
پنل پشتی شیائومی ۱۵ اولترا، بهجای شیشهی بهکاررفته در نسل قبلی، از فایبرگلس ساخته شده؛ مادهی کامپوزیتی که با الیاف شیشه تقویت شده، مقاومت دستگاه را در برابر ضربه افزایش میدهد و بههیچ وجه اثر انگشت و لکه را به خود جذب نمیکند؛ فریم گوشی نیز برخلاف نسل قبلی، بهجای تیتانیوم از جنس آلومینیوم است تا گوشی حداقل از نظر جنس بدنه، پسرفت داشته باشد.
برآمدگی دوربین تا قسمت میانیِ پنل پشتی ادامه دارد و از لقزدن گوشی هنگام قرارگیری روی سطوح صاف جلوگیری میکند؛ در این حالت، شیب محسوس دستگاه بهسمت پایین، کمی آزاردهنده بهنظر میرسد؛ بهعلاوه، براثرِ توزیع نامتوازن وزن و سنگینیِ بخش بالایی دستگاه، شیائومی ۱۵ اولترا در دست لنگر میاندازد؛ مسالهای که در طولانیمدت، بر تجربهی کاربری گوشی اثر منفی میگذارد.
مشابه نسل قبل چهار ضلع نمایشگر شیائومی ۱۵ اولترا انحنای ظریفی دارد که جلوهای چشمنواز به گوشی میبخشد و لذت سوایپکردن از کنارههای صفحهنمایش را دو چندان میکند. حاشیههای یکنواخت و بسیار باریک نمایشگر نیز حس خوشایندی را هنگام کار و تماشای محتوا با دستگاه بهوجود میآورد. شیائومی میگوید برای محافظت از صفحهنمایش از پوشش اختصاصی Shield Glass 2.0 استفاده میکند؛ پوششی که به نمایشگر تا ۲۵ درصد در برابر سقوط روی سطوح ناهموار مقاومت بیشتری میبخشد.
خروجی اسپیکر از لبهی بالایی گوشی حذف شده است تا این بخش نیز مانند سمت چپ فریم، کاملاً عاری از هرگونه آیتمی باشد و پرچمدار شیائومی، مینیمالتر و یکپارچهتر بهنظر بیاید. در سمت راست دستگاه نیز دکمهی پاور، کنترل حجم صدا و لبهی پایینی خروجی اسپیکر، میکروفون و درگاه شارژ USB-C را مشاهده میکنیم.
دوربین شیائومی ۱۵ اولترا
شیائومی ۱۵ اولترا از یک چیز بیشتر با شما حرف نمیزند؛ «من تجربهی متفاوتی از عکاسی موبایل را ارائه میدهم» پس بیایید کمی سطح توقعمان از دوربین گوشی را بالا ببریم. اخیرا دوربین تلهفوتو در رقابت پرچمداران دوربینمحور ارج و قرب پیدا کرده است؛ بنابراین چینیها برخلاف رویهی پیشین که تمرکزشان را بیشترین بر دوربین واید معطوف میکردند، به استفاده از حسگرهایی بزرگ و پُروضوح برای دوربین تلهفوتو ثانویه روی آوردهاند تا بتوانند در جنگ وضوح و بزرگنمایی پیروز شوند.
پساز ویوو X200 پرو حالا شیائومی بهسراغ استفاده از حسگر ۲۰۰مگاپیکسلی و نامآشنای ISOCELL HP9 سامسونگ برای دوربین تلهفوتوی شیائومی ۱۵ اولترا رفته است؛ پس پرچمدار شیائومی نیز با محوریت عکاسی زوم قرار است پروژهی خود را پیش ببرد؛ البته میدانیم این حسگر نه بهتنهایی بلکه با ترکیب با ساختاربندی کمنقص لنزها و مهندسی نرمافزار توانست عملکردی خیرهکننده بهنمایش بگذارد، حالا اینبار نوبت شیائومی شده تا ریش و قیچی را بهدست بگیرد.
دوربین | حسگر | لنز | فیلتر رنگی | قابلیتها |
---|---|---|---|---|
دوربین واید (اصلی) | ۵۰ مگاپیکسل LYT-900 سونی ابعاد 1/0.98 اینچ پیکسلهای ۱٫۶ میکرومتر فوکوس خودکار تشخیص فاز Dual Pixel | ۲۳ میلیمتر دیافراگم f/1.63 لرزشگیر اپتیکال | Quad Bayer | فیلمبرداری 4K@30/60/120fps 8K@30fps 1080p@30/60/120/240/960/1920fps Dolby Vision 10bit LOG |
دوربین اولتراواید | ۵۰ مگاپیکسل ISOCELL JN1 ابعاد 1/2.76 اینچ پیکسلهای ۰٫۶۴ میکرومتر فوکوس خودکار | ۱۴ میلیمتر دیافراگم f/2.2 فاقد لرزشگیر | Tetrapixel | |
دوربین تلهفوتو (۳ برابری) | ۵۰ مگاپیکسل IMX858 ابعاد 1/2.51 اینچ پیکسلهای ۰٫۷ میکرومتر فوکوس خودکار Dual Pixel | ۷۰ میلیمتر دیافراگم f/1.8 لرزشگیر اپتیکال | Quad Bayer | |
دوربین تلهفوتو (۴٫۳ برابری) | ۲۰۰ مگاپیکسل ISOCELL HP9 ابعاد 1/4 اینچ پیکسلهای ۰٫۵۶ میکرومتر فوکوس خودکار چند جهته تشخیص فاز | ۱۰۰ میلیمتر (بزرگنمایی ۴٫۳ برابری) دیافراگم f/2.6 لرزشگیر اپتیکال | Tethra2pixel | |
دوربین سلفی | ۳۲ مگاپیکسل OV32b ابعاد 1/3.14 اینچ پیکسلهای ۰٫۷ میکرومتر | ۲۱ میلیمتر دیافراگم f/2.0 | 4Cell to bayer binning | فیلمبرداری 4K@30/60fps 1080p@30/60fps Dolby Vision |
حسگر 1/1.4 اینچی سامسونگ جانشین یکی از حسگرهای ۵۰مگاپیکسلی و 1/2.51 اینچی IMX858 شده؛ بنابراین حسگر ۱۵۵ درصد بزرگتر شده و حالا در پس لنز ۱۰۰میلیمتری Leica Summilux قرار گرفته که بزرگنمایی کمتر ۴٫۳ بهجای ۵ برابری نسبتبه تصویر دوربین واید ارائه میدهد و با احتساب میزان ناچیز یکهشتم Stop گشودگی کمتر نسبتبهقبل، نور دریافتی از مسیر لنز تا ۱۳۶ درصد افزایش یافته است.
دوربین تلهفوتوی اول همان حسگر IMX858 را دارد و از لنز ۷۰ بهجای ۷۵میلیمتری برای رسیدنبه بزرگنمایی ۳ بهجای ۳٫۲برابری استفاده میکند. نزدیکشدن فواصل کانونی دو دوربین بهاعتقاد شیائومی پیوستگی بهتری در حفظ پرسپکتیو و موقعیت سوژهها حین زوم دیجیتال و جابهجایی به دوربین بعدی ایجاد کرده و برای کاربر نیز حس زوم اپتیکال در فواصل کانونی پرکاربرد با کمترین میزان اتلاف کیفیت را تداعی میکند.
دوربین اصلی از همان حسگر LYT-900 یک اینچی سونی (معادل ابعاد فرمت استاندارد) با وضوح ۵۰ مگاپیکسل استفاده میکند. برخلاف گذشته دیگر از لنز با دیافراگم متغیر خبری نیست و شیائومی با گشودگی ثابت f/1.6 ترجیح داده است از پیچیدگی زیاد مجموعهی دوربینها و ریسک خرابیهای آن بکاهد. چینیها میگویند این حسگر با ثبت عدد EV 14 در اندازهگیری گسترهی دینامیکی از تاریکترین جزئیات صحنه تا روشنترین سطوح چیزی از قلم نمیاندازد.
یکی دیگر از سه حسگر IMX858 که قبلا در جایگاه حسگر دوربین اولتراواید قرار داشت با حسگر ISOCELL JN1 سامسونگ، یکی از پراستفادهترین حسگرهای ۵۰ مگاپیکسلی کرهایها جایگزین شده؛ حسگری که متاسفانه با ۱۶ درصد مساحت کمتر نسبتبه قبل، روی لنز بستهتر ۱۴ میلیمتری با f/2.2 و میدان دید محدودتر بسته شده است.
مثل سایر گوشیهای شیائومی که دوربینشان از لایکا قدرت میگیرد، در شیائومی ۱۵ اولترا نیز عکاسی با دو سبک Leica Vibrant و Leica Authentic انجام میشود. در حالت اول عکسها گسترهی دینامیکی وسیعتری دارند و شادابترند که در مجموع برای عکاسی روزمره مناسبتر است؛ درحالیکه حالت دوم کمی تون رنگی عکسها و کنتراست را برای گرفتن عکسهای هنریتر دستخوش تغییر کرده و با ایجاد کانون نوری در مرکز، حاشیههای تصویر را تاریکتر میکند.
امکانات و قابلیتهای دوربین شیائومی ۱۵ اولترا
با پرسهزدن در اپلیکیشن دوربین شیائومی و گشتوگذار در امکانات و قابلیتهای آن، برخلاف انتظار، چندان با آپشنهای پرزرق و برق مواجه نمیشوید؛ رابط کاربری دوربین خلوت است؛ درحالیکه لزوما User-friendly هم نیست.
گستردگی امکانات دوربین شیائومی ۱۵ اولترا بهاندازهی ویوو X200 پرو نیست؛ برای مثال حالت فیلمبرداری Movie Mode تنها به دوربین واید محدود میشود و برای تجربهی حالت سینمایی با دوربین تلهفوتو باید بهجلوهها و فیلترهای موجود در حالت فیلمبرداری پیشفرض گوشی و عمق میدان طبیعی لنز اکتفا کنید که البته نتایج بسیار خوبی را از آن شاهد خواهید بود.
در Live View دوربین گزینهای برای دسترسیبه فیلترهای اختصاصی لایکا در اغلب حالتهای عکاسی و فیلمبرداری قرار داده شده؛ بین حالتهای عکاسی گزینهای بهاسم Fastshot وجود دارد که برای زوم سریع روی فواصل کانونی پرکاربرد و از دستندادن ثبت لحظات حساس و زودگذر امکانی مفید است، برای تنظیم فوکوس بهصورت دستی نیز میانبر وجود دارد. گزینههای مهم مانند فیلترهای لایکا و همچنین جلوههای مختلف عکاسی پرتره نیز دردسترس قرار دارند.
عملکرد دوربین در بحث رنگ، نور و تراز سفیدی
رفتار دوربینهای شیائومی ۱۵ اولترا در تنظیم وایت بالانس تا حد زیادی به شرایط محیط بستگی دارد، با اینحال میتوان گفت که از نظر نور و رنگ تا حد زیادی از یک قاعدهی کلی پیروی میکند؛ ۱۵ اولترا سعی دارد مناظر و رنگها را شادابتر و خوشرنگ و لعابتر نشان دهد؛ بدینمفهوم که کمی اغراق رنگی در عکسهای گوشی دیده میشود که میتوان آنرا ناشی از پروفایل Vibrant دانست.
در پروفایل Authentic رنگها طبیعیتر دیده میشوند؛ اما از طرفی پارامترهایی چون کنتراست و گسترهی دینامیکی از وضعیت طبیعی و استاندارد خود خارج میشوند و باعث میشود که حد تعادلی از نظر رنگی بین دو پروفایل برقرار نباشد.
شیائومی ۱۵ اولترا بهخوبی و بهتر از S25 اولترا توانسته بین نقاط روشن و تیرهی عکسها (مثلا برگهای درخت) تعادل نوری برقرار کند، بیآنکه تأثیر منفی روی کنتراست بگذارد؛ یعنی روشنایی نقاطی که باید برای حفظ تضاد نوری عکس (مانند سایهها و هایلایتها) کنترلشده باشد بیشاز حد زیاد یا کم نشده و این مرز باریکی در حفظ گسترهی دینامیکی بالا و کنتراست بهصورت توأمان است تا عکس گیرایی و تاثیرگذاریِ خود را از دست ندهد. ۱۵ اولترا در کنترل نشت نور نیز عملکرد بهتری دارد.
شیائومی ۱۵ اولترا در اغلب موارد حساسیت بیشتری نسبتبه محیط سرد نشان داده و بههمین دلیل برای خنثیسازی رنگها، وایت بالانس را کمی بیشتر از حد معمول افزایش میدهد (به گرمی گرایش پیدا میکند)؛ درحالیکه عکسهای S25 اولترا وضعیت متعادلتری دارد؛ البته شیائومی در مثال زیر، مبنا را آسمان قرار داده و وایتبالانس را براساس آن تنظیم کرده؛ در نتیجه تصویر آسمان بهواقعیت نزدیکتر و زمین گرمتر نشان داده شده است.
عملکرد دوربین در بحث جزئیات و بزرگنمایی
تمامی دوربینهای شیائومی ۱۵ اولترا سطح بسیار بالایی از جزئیات را ثبت میکنند. جزئیات سوژههای نزدیک بهویژه در دوربینهای تلهفوتو بسیار واضح و شفاف است و بههمان شکل واقعی از دل تصویر بیرون کشیده میشود. بافت سوژههای دور نیز حالتی محو یا آبرنگی پیدا نمیکند و نسبت به عکسهای مشابه از S25 اولترا تفکیکشدهتر بهنظر میرسند.
اگر روی جزئیات ریزبینتر شویم شیائومی ۱۵ اولترا در کنار تفکیک بهتر جزئیات، سطح کنترلشدهای از نویز را در کل تصویر ارائه میدهد و این باعث میشود عکسهای گوشی شستهرفتهتر بهنظر بیایند؛ البته نباید تأثیر پردازش سنگین برای بهبود کیفیت و وضوح عکس بهویژه در سوژههای دور را دست کم گرفت. اگر بهبرخی از نقاط عکس دقت کنید به سافتشدن برخی از سطوح و بافتها، پی خواهید برد که در برخی سناریوها ممکن است حس دستکاری بیشاز حد و مصنوعیبودن عکس را برای مخاطب ایجاد کند.
مثل هر گوشی دیگری میتوان با استفادهاز حالت Ultra HD، حسگر را روی عکاسی با وضوح کامل تنظیم کرد و با سهدوربین عکسهای ۵۰ مگاپیکسلی و با دوربین تلهفوتوی ثانویه عکس ۲۰۰ مگاپیکسلی گرفت؛ البته استفاده از این حالت در ۱۵ اولترا کمک چندانی بهبهبود سطح جزئیات (حتی در حالت ۲۰۰ مگاپیکسلی) نمیکند.
شیائومی ۱۵ اولترا اجازه میدهد که تا ۱۲۰ برابر روی عکسها زوم کنید؛ البته نباید انتظار داشت که بافت سوژهها در این شدت از بزرگنمایی واضح و شفاف دیده شوند و حتی اگر بتوانید با وجود تکانهای زیاد و تأخیر در ثابتشدن کادر دوربین، عکس بگیرید، تصویری نامعلوم و مبهم بهدست میآید که بهصورت پیکسلی درآمده است.
در سطوح بالای زوم، گزینهای روی پیشنمایش دوربین ظاهر میشود که با فعالکردنش میتوان بهکمک هوش مصنوعی آثار افت کیفیت روی بزرگنمایی دیجیتال تصویر دوربین تلهفوتو را از بین برد؛ اما استفاده از این گزینه، چیزی بهجز عکسی غیرواقعی و دستکاریشده نصیبتان نخواهد کرد.
عکاسی پرتره و ماکرو
شیائومی ۱۵ اولترا بهلطف استفاده از دو دوربین تلهفوتو، یکی با حسگر بزرگ و یکی با گشودگی دیافراگم بالا برای محدودکردن عمق میدان و ایجاد بوکهی طبیعی، پتانسیل بالایی برای گرفتن عکسهای پرتره و ماکروی جذاب دارد و از این پتانسیل بهنحو احسن بهره میبرد. پلههای کوتاهتر و نزدیکبههم فوکوس نیز اجازه میدهد تا فوکوس نقطهزن و دقیقتری روی ناحیهی موردنظر از سوژه انجام شود و آن طیف تارشدن تدریجی فواصل مختلف خارج از فوکوس بهچشم بیاید.
عکاسی ماکروی اصلی با دوربین تلهفوتوی سهبرابری و انتخاب حالت Super-macro از فاصلهی ۱۰ سانتیمتری سوژه انجام میشود. اگرچه با دوربین اولتراواید نیز میتوان عکسهای ماکرو از فاصله ۵ سانتیمتری سوژه گرفت؛ اما با روش اول نتایج بسیار خیرهکننده و جذابتری خواهید گرفت؛ بهنوعیکه میتوان عکاسی ماکروی گوشی را یکی از نقاط قوت مهم آن برشمرد.
صرفنظر از اغراقآمیز بودن رنگها، عکسهای پرتره نیز در وضعیت خوبی بهسر میبرند و جزئیات موردانتظار را از دل تصویر بیرون میکشند، اگرچه کمی در برجستهسازی بافت جزئیات زیادهروی شده است و شارپتر از حالت عادی بهنظر میرسد. در بحث رنگ پوست نیز از آنجاییکه رنگها اشباعتر از همیشه هستند؛ بنابراین تا حدودی از واقعیت فاصله گرفتهاند. سبک عکاسی پرتره را میتوان با انتخاب از بین دو سبک Master portrait و Leica portrait و جلوههای مختصبه هریک شخصیسازی کرد و به عملکرد مطلوب رسید.
اگر تمایلیبه استفاده از حالت پرتره ندارید و ترجیح میدهید عکس بهطور طبیعی عمق میدان و محدوده فوکوس محدود و تاری تدریجی داشته باشد، میتوانید با کمکردن فاصلهی خود از سوژه و استفاده از دوربین تلهفوتوی ثانویه به نتایج دلخواه خود برسید.
عملکرد دوربین در شب
دوربینهای شیائومی ۱۵ اولترا در شب بهاندازهی روز شایستگی تجمید و تعریف را ندارند و چه بسا در برخی شرایط ناامیدکننده ظاهر میشوند و آثار ناخوشایندی از فرایند پردازش تصویر در خروجی نهاییشان بهچشم میخورد. دوربین اولتراواید اول از همه نمیتواند آثار تکانهای جزئی دوربین درهنگام بازبودن شاتر را خنثی کند در نتیجه جزئیات در بیشتر عکسها بهصورت تار دیده میشوند. در دوربین واید خوشبختانه شدت مسئله کمتر است؛ اما در نقاطی میتوان دید که برخی از جزئیات در فوکوس دوربین قرار ندارد و عکس آنطور که باید واضح و شارپ نیست.
عکسهای شیائومی ۱۵ اولترا در شب نیز کنتراست خوبی بهنمایش میگذارند و نویز زیادی دیده نمیشود؛ اما در برخی مواقع هایلایتها بیشاز اندازه روشن و سایهها تاریک هستند که باعث میشود جزئیات این نقاط سوزانده شوند و عکسها حالتی خیسشده و چربمانند داشته باشند. در واقع بهنوعی تأثیر پردازش سنگین روی عکس و سافتکردن برخی از بافتها بیشتر در عکسهای شب خودش را نشان میدهد و در برخی جاها حتی میبینیم که عکس از حالت طبیعی خود کاملا خارج شده است.
به چند عکس زیر دقت کنید که برخی نقاط مانند انعکاس نور روی آب و پرتوهای منابع نور حالتی آبرنگی و مصنوعی دارند. در عکسی که از نمای دور دریاچه گرفتهام، کوهها بسیار غیرعادی بهنظر میرسند؛ گویی هالههای نور مجاور و بافت کوه باهم آمیخته شدهاند. تفکیک جزئیات هم بهاندازهی روز خوب نیست. ظاهرا پوشش ضد پدیدهی Lens Flare هم بهخوبی نتوانسته است از عهدهی دفع انعکاسهای نوری بربیاید و این اثرات تحت تأثیر پردازش نرمافزاری در عکس پخش شدهاند و بهطور کلی گوشی در مقایسه با محصولی چون X200 پرو بسیار ناامیدکننده ظاهر میشود.
عکاسی سلفی
شیائومی دست در دوربین سلفی نبرده است و از همان حسگر ۳۲ مگاپیکسلی نسل قبل در پشت لنز ۲۱ میلیمتری استفاده میکند؛ دوربین سلفی در زمینهی جزئیات عملکرد رضایتبخشی دارد و حتی میتوان شاهد رنگهایی طبیعیتر نسبتبه دوربینهای اصلی گوشی بود.
گسترهی دینامیکی و سطح کنتراست عکسهای سلفی متعادل و راضیکننده است؛ اما فقدان فوکوس خودکار در محصولی پرچمدار میتواند اندکی ناامیدکننده باشد.
فیلمبرداری شیائومی ۱۵ اولترا
استفاده از حسگرهای بزرگ و لنزهای باکیفیت در ترکیب با تراشهای قدرتمند و موتور پردازش پیشرفته آمیخته با هوش مصنوعی Xiaomi AISP 2.0، از شیائومی ۱۵ اولترا در بحث فیلمبرداری نیز یک محصول خاص و متمایز ساخته است. دوربین تفکیک مثالزدنی جزئیات و گستره دینامیکی وسیع را در سطح فیلمبرداری، بهویژه با دوربینهای تلهفوتو نیز ارائه میدهد.
شیائومی در زمینهی نرمی زوم و جابهجایی بین لنزهای مختلف همچنان پشتسر آیفونها قرار میگیرد؛ چراکه اول از همه تقریبا جابهجایی بهلنز دیگر با زوم بسیار سریعی صورت میگیرد که تقریبا با پرش ناگهانی بهدوربینی دیگر تفاوتی ندارد و در وهلهی بعدی حتی اگر بهصورت تدریجی زوم را کم و زیاد کنید، تغییر بهلنز متفاوت با تأخیر و با اختلاف نسبتا زیادی از موقعیت کادر لنز قبلی انجام میشود.
از سمتی دیگر در حین فیلمبرداری هیچگونه لگ یا تأخیری بهچشم نمیآید و میتوان با بالاترین وضوح یعنی 8K با نرخ ۳۰ فریمبرثانیه یا 4K دالبی ویژن با نرخ ۶۰ فریمبرثانیه در تمامی لنزها عملکرد نرم و روانی را شاهد بود. فیلمبرداری با دوربینهای تلهفوتو را میتوان یکیاز جذابترین تجربههای کار با گوشی بهحساب آورد؛ چراکه صحنههای کلوزآپ جذابی با بوکهی طبیعی و فوکوس سینمایی ثبت میشوند. همچنین فیلترهای مختلف و امکان استفاده از حالت Super macro با همان وضوح 4K@60fps دالبیویژن، لذت ضبط ویدیو را دوچندان میکند.
شیائومی ۱۵ اولترا از ضبط صحنههای آهسته با وضح 1080p تا نرخ باورنکردنی ۱۹۲۰ فریمبرثانیه پشتیبانی میکند؛ هرچند که صرفا به دوربین واید محدود است و شما میتوانید در حالت فیلمبرداری عادی، از وضوح 4K و نرخ ۱۲۰ فریمبرثانیه برای ضبط اسلوموشن با دوربین تلهفوتوی ثانویه استفاده کنید. امکان بزرگنمایی تا ۳۰ برابر روی ویدیوی درحال ضبط و همچنین حالتی مجزا برای فیلمبرداری در شب با نرخ ۲۴ فریمبرثانیه از دیگر امکانات بخش فیلمبرداری بهحساب میآید. ویدیوهای نمونهی فیلمبرداریشده با گوشی را میتوانید در ویدیوی بررسی مشاهده کنید.
نمایشگر و اسپیکر شیائومی ۱۵ اولترا
شیائومی ۱۵ اولترا مانند چند نسل قبلی از نمایشگر ۶٫۷۳ اینچی OLED با وضوح +WQHD یا ۳۲۰۰ × ۱۴۴۰ پیکسل با تراکم بسیار خوبِ ۵۲۲ پیکسلبراینچ و نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز بهره میبرد؛ شاید چنین برداشت کنید که چینیها در پنل پرچمدار گرانقیمتشان تغییری بهوجود نیاوردهاند؛ اما در ادامه مشاهده میکنید که روشنایی شیائومی ۱۵ اولترا بهطور محسوسی افزایش یافته است.
شیائومی میگوید پرچمدار تمامعیارش میتواند به حداکثر روشنایی ۳۲۰۰ نیت دست پیدا کند که ۲۰۰ نیت بیشتر از روشنایی حداکثری شیائومی ۱۴ اولترا است؛ اما شیائومی ۱۵ اولترا در تستهای زومیت و حین نمایش ویدیوی HDR در پنجرهای ۱۰ درصدی از مساحت نمایشگر، توانست به روشنایی کمنظیر ۳۵۱۵ نیتی دست پیدا کند؛ عددی که حداقل در بررسیهای زومیت، شیائومی ۱۵ اولترا در جایگاه دوم پساز ویوو X200 پرو قرار میدهد.
گذشته از روشنایی HDR که در شرایطی خاص، زیر نور محیطی شدید و در بخش کوچکی از نمایشگر بهدست میآید، شیائومی ۱۵ اولترا با ثبت حداکثر روشنایی دستی ۹۶۶ نیت و خودکارِ ۲۳۳۰ نیت، در استفادههای روزمره نیز عملکرد درخشانی دارد و زیر نور آفتاب، چالش چندانی برایتان بهوجود نمیآورد.
شیائومی ۱۵ اولترا با ثبت حداقل روشنایی ۱٫۸۹ نیت در تاریکی نیز خوب ظاهر میشود؛ چینیها برای تنظیم روشنایی دستگاه از دو راهکار متفاوت استفاده میکنند تا فشاری به چشمان کاربر وارد نشود؛ بدینترتیب که در سطوح بالای روشنایی، نوردهی بهصورت DC (تنظیم شدت جریان پیکسلها) انجام میشود و در سطوح پایین نیز با نوردهی PWM فرکانسبالا (روشن و خاموشکردن پیکسلها با فرکانس ۱۹۲۰ هرتز)، از حسشدن پرش تصویر و بروز سردرد جلوگیری میشود.
پرچمدار قدرتمند چینیها با بهرهگیری از فناوری LTPO در پنل OLED خود میتواند نرخ نوسازی نمایشگر را بسته به محتوای در حال نمایش بین یک تا ۱۲۰ هرتز تغییر دهد؛ بدینترتیب که گوشی در وضعیت بیکار به نرخ نوسازی یک هرتز سوئیچ میکند و بهمحض لمسشدن نمایشگر، نرخ نوسازی به ۱۲۰ هرتز میرسد تا انیمیشنهای رابط کاربری بهنرمی اجرا شوند؛ حین نمایش ویدیو نیز نرخ نوسازی با نرخ فریم ویدیو هماهنگ میشود تا هم کاربر تجربهی خوبی از تماشای ویدیو داشته باشد، هم شارژدهی دستگاه آسیب نبیند. از سوی دیگر، نرخ حساسیت لمسی ۳۰۰هرتزی پنل نیز به یاری کاربر در بازیهای موبایل رقابتی میآید.
عملکرد نمایشگر شیائومی ۱۵ اولترا در برابر رقبا | |||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
محصول/آزمایش | حداقل روشنایی | حداکثر روشنایی | نسبت کنتراست | sRGB | DCI P3 | ||
دستی خودکار | موضعی | پوشش | میانگین خطا | پوشش | میانگین خطا | ||
شیائومی ۱۵ اولترا | ۱٫۸۹ | ۹۶۶ ۳۵۱۵ (HDR) | ∞ | ۹۹٫۵ درصد (Original Color PRO) | ۲٫۷ | ۱۰۰ درصد (Saturated) | ۳٫۵ |
شیائومی ۱۴ اولترا | ۲٫۰ | ۸۶۰ ۳۲۷۰ (HDR) | ∞ | ۹۹٫۵ درصد (Original Color) | ۳٫۱ | ۹۵٫۸ درصد (Saturated) | ۲٫۶ |
گلکسی S25 اولترا | ۰٫۷۲ | ۸۷۸ ۲۶۵۰ (HDR) | ∞ | ۱۰۰ درصد (Natural) | ۳٫۲ | ۹۷٫۶ درصد | ۴٫۶ |
وانپلاس ۱۳ | ۲٫۱۴ | ۹۰۸ ۲۹۳۳ (HDR) | ∞ | ۱۰۰ درصد (Pro) | ۱٫۳ | ۹۶٫۹ درصد (Vivid) | ۳٫۰ |
ویوو ایکس ۲۰۰ پرو | ۲٫۱۵ | ۹۹۷ ۴۲۴۰ (HDR) | ∞ | ۹۹٫۵ درصد | ۲٫۱ | ۸۲٫۲ درصد | ۴٫۲ |
آیفون ۱۶ پرو مکس | ۱٫۰ | ۱۰۵۰ ۱۹۰۰ (HDR) | ∞ | ۹۹٫۹ درصد | ۰٫۶ | ۹۹٫۸ درصد | ۰٫۶ |
پیکسل ۹ پرو XL | ۴ | ۱۳۰۰ ۲۶۵۰ (HDR) | ∞ | ۹۷٫۲ درصد (Natural) | ۱٫۱ | ۸۱٫۶ درصد (Adaptive) | ۳ |
پیورا ۷۰ اولترا | ۲٫۵ | ۷۴۰ ۱۵۰۰ (HDR) | ∞ | ۹۹٫۷ درصد (Natural) | ۱٫۹ | ۷۹٫۷ درصد (Vivid) | ۵٫۳ |
تمام نتایج درجشده در جدول از سوی زومیت اندازهگیری شدهاند.
درحالیکه سامسونگ کماکان از پنل ۸بیتی با نمایش ۱۶ میلیون رنگ در پرچمدارانش استفاده میکند، پرچمدار شیائومی قابلیت نمایش ۶۸ میلیارد رنگ (احتمال با ترکیب پنل ۱۰بیتی با فناوری FRC) را دارد تا بدینترتیب دستگاه در کنار روشنایی HDR مثالزدنیاش و پشتیبانی از استانداردهای دالبیویژن، HLG و +HDR10، تجربهی بصری کمنظیری ارائه دهد.
بررسیهای زومیت نشان میدهد که شیائومی ۱۵ اولترا در پروفایل رنگی Original Color PRO و Saturated بهترتیب قابلیت پوشش کامل فضاهای رنگی sRGB و DCI P3 را دارد؛ دقت نمایش رنگها در پرچمدار شیائومی فراتر از گلکسی S25 اولترا است؛ اما در سطحی پایینتر از آیفون ۱۶ پرو و وانپلاس ۱۳ قرار میگیرد و مقداری تمایل به سردی در رنگهای آن بهچشم میآید.
نمایشگر کارآمد شیائومی ۱۵ اولترا را اسپیکرهای استریوی قدرتمندی همراهی میکنند؛ اسپیکرهایی که در لبهی بالایی و پایینی دستگاه قرار گرفتهاند، تعادل صدایی معقولی دارند، بلندی صدایشان از پرچمداران اپل و سامسونگ فراتر میرود و در زمینهی کوبندگی بیسها، به آیفون ۱۶ پرو مکس نزدیک میشود؛ گوشی در زمینهی تفکیک صداها نیز عملکرد مطلوبی دارد.
گامهای رو بهجلوی سخت افزار با عبرت از گذشته
شیائومی ۱۵ اولترا از تراشهی قدرتمند و پرسروصدای اسنپدراگون ۸ الیت قدرت میگیرد؛ تراشهای که بهطور کامل از هستههای اختصاصی Oryon کوالکام بهره میبرد. کوالکام در طراحی ۸ الیت مانند تراشههای پرچمدار مدیاتک، برای رسیدن به بالاترین سطح عملکرد، هستههای کممصرف را حذف کرده و از طراحی دو لایهای هستههای اصلی و پرفورمنس برای واحد پردازندهی مرکزی استفاده میکند.
مشخصات | اسنپدراگون ۸ الیت | اسنپدراگون ۸ نسل ۳ |
---|---|---|
پردازندهی اصلی | ۲ هستهی ۴٫۳۲ گیگاهرتزی Oryon (Phoenix L) ۶ هستهی ۳٫۵۳ گیگاهرتزی Oryon (Phoenix M) ۲۴ مگابایت کش L2 | ۱ هستهی Cortex-X4 با فرکانس ۳٫۳ گیگاهرتز ۳ هستهی Cortex-A720 با فرکانس ۳٫۲ گیگاهرتز ۲ هستهی Cortex-A720 با فرکانس ۳ گیگاهرتز ۲ هستهی Cortex-A520 با فرکانس ۲٫۳ گیگاهرتز ۱۶ مگابایت کش L2 |
پردازندهی گرافیکی (GPU) | Adreno 830 توان پردازشی ۳۳۷۹٫۲ گیگافلاپس | Adreno 750 توان پردازشی ۲۷۷۴ گیگافلاپس |
پردازندهی عصبی | هگزاگون دارای پردازشگرهای عددی، بُرداری و تنسوری پشتیبانی از INT8 و INT16 و INT4 | هگزاگون دارای پردازشگرهای عددی، بُرداری و تنسوری پشتیبانی از INT8 و INT16 و INT4 |
حافظه | LPDDR5x فرکانس ۵۳۳۳ مگاهرتز دو کانال ۳۲ بیتی پشتیبانی حداکثر ۲۴ گیگابایت | LPDDR5x فرکانس ۴۸۰۰ مگاهرتز ۴ کانال ۱۶ بیتی پشتیبانی حداکثر ۲۴ گیگابایت |
مودم | اسنپدراگون X80 5G پشتیبانی از ارتباط ماهوارهای NB-NTN سرعت دانلود ۱۰٬۰۰۰ مگابیت بر ثانیه سرعت آپلود ۳٬۵۰۰ مگابیت بر ثانیه | اسنپدراگون X75 5G سرعت دانلود ۱۰٬۰۰۰ مگابیت بر ثانیه سرعت آپلود ۳٬۵۰۰ مگابیت بر ثانیه |
ارتباطات | وایفای ۷ بلوتوث ۶٫۰ | وایفای ۷ بلوتوث ۵٫۴ |
فرآیند ساخت | ۳ نانومتری TSMC (N3E) | ۵ نانومتری TSMC |
واحد پردازش گرافیکی اسنپدراگون ۸ الیت نیز با ساختار جدید GPU Slice و کش بیشتر تا ۴۰ درصد سریعتر عمل میکند و بههمین میزان مصرف انرژی کمتری دارد. چنین تحولی در بخشهای دیگر تراشه نیز بهچشم میآید که از حوصلهی مقالهی بررسی شیائومی ۱۵ اولترا خارج است؛ اما توصیه میکنیم برای آشنایی با همه ابعاد آن مقالهی مفصل و خواندنی «بررسی اسنپدراگون 8 الیت» را در زومیت مطالعه کنید.
پیشرفت و بهبودهای اسنپدراگون ۸ الیت بهوضوح در نتایج بنچمارکهای شیائومی ۱۵ اولترا دیده میشود؛ بهگونهای که با پیشرفت چشمگیر نسبت به شیائومی ۱۴ اولترا در همهی زمینهها قدرتمندتر ظاهر میشود و در بسیاری از بخشها پابهپای گلکسی S25 اولترا که از نسخهی اورکلاک شدهی تراشهی کوالکام استفاده میکند، قدم بر میدارد. نتیجه آنکه پرچمدار چینیها در انجام امور روزمره و مالتیتسکینگ گرفته تا در پردازشهای سنگین و رندرینگ عملکردی روان و بدون مشکل از خود نشان میدهد.
عملکرد گلکسی شیائومی ۱۵ اولترا در برابر رقبا | |||||
---|---|---|---|---|---|
محصول/بنچمارک | تراشه | Speedometer 2.1 | GeekBench 6 | GFXBench | |
تجربهی وبگردی | توان محاسباتی GPU | توان محاسباتی CPU | شبیهساز بازی | ||
Vulkan/Metal | Single/Multi | Aztec Ruins Onscreen/1440p | |||
Vulkan/Metal | |||||
شیائومی ۱۵ اولترا | Snapdragon 8 Elite | ۴۶۶ | ۲۵۵۶۷ | ۲۹۸۳ ۹۰۱۳ | ۱۲۰ ۱۰۸ |
شیائومی ۱۴ اولترا | Snapdragon 8 Gen 3 | ۱۶۷ | ۱۶۶۱۹ | ۲۱۶۵ ۶۸۸۶ | ۶۹ ۷۷ |
وان پلاس ۱۳ | Snapdragon 8 Elite | ۳۸۳ | ۲۴۰۰۷ | ۳۰۵۳ ۹۰۰۳ | ۱۲۰ ۱۲۰ |
گلکسی S25 اولترا | Snapdragon 8 Elite for Galaxy | ۴۷۵ | ۲۶۰۴۵ | ۳۱۵۸ ۹۹۱۹ | ۱۱۸ ۹۷ |
ویوو ایکس ۲۰۰ پرو | Dimensity 9400 | ۲۱۱ | ۲۵۶۳۱ | ۲۶۵۱ ۸۴۱۶ | ۱۲۰ ۸۰ |
آیفون ۱۶ پرو مکس | A18 Pro | ۵۵۶ | ۳۲۹۲۷ | ۳۵۵۱ ۸۸۵۰ | ۵۹ ۶۹ |
پیکسل ۹ پرو XL | Tensor G4 | ۲۲۱ | ۶۹۶۵ | ۱۹۴۵ ۴۷۰۹ | ۷۰ ۴۴ |
اکسپریا ۱ مارک ۶ | Snapdragon 8 Gen 3 | ۲۶۸ | ۱۶۳۸۵ | ۲۱۸۶ ۶۵۵۵ | ۱۱۲ ۶۹ |
در بخش پردازشهای گرافیکی نیز همین روند ادامه دارد؛ بهلطف واحد قدرتمند Qualcomm Adreno، پردازشهای گرافیکی شیائومی ۱۵ اولترا با پیشرفت چشمگیر ۵۳درصدی درمقایسهبا گذشته، همپای کهکشانی سامسونگ ظاهر میشود. واحد پردازش گرافیکی تراشه در رندر صحنههای پیچیدهی بازیها، افکتهای نوری و سایهزنی، با افزایش ۵۶درصدی سرعت، عملکردی مقتدرانه و کمنقص از خود نشان میدهد؛ موضوعی که در اجرای بازیهای سنگین با نرخ فریم پایدارتر و جزئیات گرافیکی بالاتر کاملاً مشهود است.
از آنجا که گوشی با شناسایی بنچمارکها تلاش میکند چه در پروفایل عملکردی Balanced چه در حالت Performance بیشترین توان ممکن را به نمایش بگذارد، برای بررسی دقیقتر از تست تحتوب Speedometer استفاده کردیم؛ تستی که هم عملکرد گوشی در اجرای اپلیکیشنهای وبمحور را نشان میدهد و هم تفاوت توان پردازشی آن را در پروفایلهای مختلف را آشکار میکند.
شیائومی ۱۵ اولترا در حالت پرفورمنس و در بالاترین عملکرد با رشد چشمگیر ۵۳ درصدی نسبت به نسل قبل به امتیاز ۴۶۶ دست مییابد؛ بدینترتیب با عملکردی نزدیک به گلکسی S25 اولترا، در جمع سریعترین گوشیهای اندرویدی قرار میگیرد. چنین عملکردی نشان میدهد که ترکیب پردازندهی مرکزی پرقدرت، رم پرسرعت از نوع LPDDR5X و بهینهسازیهای نرمافزاری، پرچمدار چینیها را در اجرای اپلیکیشنهای تحت وب، به دستگاهی سریع و توانمند تبدیل کرده است.
تست پایداری عملکرد GPU ارزیابی دقیقی از رفتار تراشه در کاربریهای سنگین و طولانیمدت و همچنین بازدهی سیستم خنککنندهی دستگاه فراهم میکند. شیائومی ۱۵ اولترا تست را با اختلافی فاحش نسبت به نسل قبل آغاز کرد و با حفظ ۷۱ درصد از عملکرد خود، با شیب ملایمی تست را بهپایان رساند. در طول آزمایش، بیشترین دمایی بود که روی این دستگاه احساس شد ۴۸ درجهی سانتیگراد بود و این خود نسبت به دمای بسیار بالا و غیرقابل تحمل ۵۳درجهای شیائومی ۱۴ اولترا خود پیشرفت قابلتوجهی حساب میشود.
در واقع، علاوهبر فرآیند ساخت پیشرفته و تراشهی کممصرف، شیائومی اینبار با بهکارگیری سیستم خنککنندهی کارآمد و اعمال محدودیت هوشمندانه روی پردازنده، مدیریت دمای دستگاه را به شکل محسوسی بهبود داده؛ برخلاف نسل گذشته، در استفادههای روزمره دیگر با مشکلات حرارتی مواجه نیستیم؛ البته در پردازشهای سنگین، گرمشدن دستگاه اجتنابناپذیر است؛ بااینحال، سیستم خنککنندهی جدید با پخش یکنواخت حرارت در سطح، از افزایش بیشازحد دما جلوگیری میکند.
بهدلیل وزن بالای گوشی و توزیع ناهمگون آن و همچنین وجود جزیرهی غولپیکر دوربین در پنل پشتی، شیائومی ۱۵ اولترا یکی از ناخوشایندترین تجربهها را حین بازی با گوشی رقم میزند؛ به همین دلیل، استفاده از پایه و دستههای بازی بلوتوثی بهناچار میتواند گزینهی منطقیتری برای بازی با این گوشی باشد. این گوشی در اجرای بازی سنگین Genshin Impact با بالاترین تنظیمات گرافیکی، عملکردی چشمگیر دارد و در طول بازی نرخ ثابت ۶۰ فریمبرثانیه را حفظ میکند؛ درحالیکه دمای دستگاه نیز زمانیکه با گوشی بازی کردیم از ۳۹ تا ۴۰ درجهی سانتیگراد فراتر نرفت.
سرعت فضای ذخیرهسازی شیائومی ۱۵ اولترا درمقایسه با رقبا | ||
---|---|---|
مدل گوشی | نرخ خواندن ترتیبی | نرخ نوشتن ترتیبی |
شیائومی ۱۵ اولترا | ۳۴۳۶ مگابایتبرثانیه | ۱۰۱۲ مگابایتبرثانیه |
وانپلاس ۱۳ | ۲۸۶۰ مگابایتبرثانیه | ۱۱۰۳ مگابایتبرثانیه |
گلکسی S25 اولترا | ۳۴۶۳ مگابایتبرثانیه | ۱۷۸۳ مگابایتبرثانیه |
آیفون ۱۶ پرو مکس | ۱۶۴۱ مگابایتبرثانیه | ۱۳۵۱ مگابایتبرثانیه |
امسال شیائومی در کنار برخی دیگر از برندهای چینی، از پیشگامان بهکارگیری فناوری سیلیکون کربن در گوشیهای هوشمند بود. این فناوری به تولیدکنندگان اجازه میدهد بدون افزایش ابعاد بدنه، از باتریهایی با ظرفیت بیشتر و چگالی انرژی بالاتر استفاده کنند؛ شیائومی ۱۵ اولترا از باتری ۵۴۱۰ میلیآمپرساعتی بهره میبرد.
پرچمدار شیائومی نسبتبه نسخهی چین شیائومی ۱۴ اولترا با باتری ۵۳۰۰ میلیآمپرساعتی، حدود ۲۱ درصد در کاربری روزمره شارژدهی بیشتری ارائه میدهد. این عدد در پخش ویدئوی معیار زومیت بهطرز قابلتوجهی افزایش یافت؛ بهطوریکه با روشنایی ۲۰۰ نیت و بدون فعالبودن ارتباطات بیسیم، باتری تا ۴۱ درصد بیش از گذشته دوام آورد.
عمر باتری شیائومی ۱۵ اولترا در برابر رقبا | ||||
---|---|---|---|---|
محصول/بنچمارک | نمایشگر | باتری | پخش ویدیو | کاربری روزمره |
ابعاد، وضوح و نرخ نوسازی | میلیآمپرساعت | دقیقه:ساعت | دقیقه:ساعت | |
شیائومی ۱۵ اولترا | ۶٫۷۳ اینچ، ۱۲۰ هرتز ۳۱۶۸ × ۱۴۴۰ پیکسل | ۵۴۱۰ | ۲۹:۰۵ | ۱۵:۴۹ |
شیائومی ۱۴ اولترا (چین) | ۶٫۸۲ اینچ، ۱۲۰ هرتز ۳۱۶۸ × ۱۴۴۰ پیکسل | ۵۳۰۰ | ۲۰:۳۸ | ۱۲:۱۹ |
وانپلاس ۱۳ | ۶٫۸۲ اینچ، ۱۲۰ هرتز ۳۱۶۸ × ۱۴۴۰ پیکسل | ۶۰۰۰ | ۲۶:۱۰ | ۱۷:۳۸ |
گلکسی S25 اولترا | ۶٫۹ اینچ، ۱۲۰ هرتز ۳۱۲۰ × ۱۴۴۰ پیکسل | ۵۰۰۰ | ۲۷:۳۴ | ۱۴:۲۰ |
ویوو ایکس ۲۰۰ پرو | ۶٫۷۸ اینچ، ۱۲۰ هرتز ۲۸۰۰ × ۱۲۶۰ پیکسل | ۶۰۰۰ | ۲۹:۴۰ | ۱۲:۳۹ |
آیفون ۱۶ پرو مکس | ۶٫۹ اینچ، ۱۲۰ هرتز ۲۸۶۸ × ۱۳۲۰ پیکسل | ۴۶۸۵ | ۲۹:۴۸ | -- |
پیکسل ۹ پرو XL | ۶٫۸ اینچ، ۱۲۰ هرتز ۲۹۹۲ × ۱۳۴۴ پیکسل | ۵۰۶۰ | ۲۵:۰۰ | ۱۳:۲۵ |
پیورا ۷۰ اولترا | ۶٫۸ اینچ، ۱۲۰ هرتز ۲۸۴۴ × ۱۲۶۰ پیکسل | ۵۲۰۰ | ۲۵:۰۰ | ۱۷:۰۰ |
اکسپریا ۱ مارک ۶ | ۶٫۵ اینچ، ۱۲۰ هرتز ۲۳۴۰ × ۱۰۸۰ پیکسل | ۵۰۰۰ | ۳۳:۰۰ | ۱۹:۰۰ |
شیائومی ۱۵ اولترا از فناوریهای Power Delivery 4.0 و +Quick Charge 3.0 استفاده میکند؛ علاوهبر این، باتری دستگاه با بهرهگیری از فناوری اختصاصی HyperCharge و بهکمک آداپتورهای شیائومی با توان ۹۰ وات از طریق کابل و ۸۰ وات بهصورت بیسیم قابل شارژ است. در مواقع لزوم هم میتوانید برای شارژ اکسسوریهای خود از گوشی استفاده کنید؛ زیرا پرچمدار چینیها مطابق انتظار از شارژ ۱۰ وات معکوس نیز پشتیبانی میکند.
شیائومی برای مقابله با یکی از چالشهای اساسی شارژ سریع، یعنی افزایش دمای باتری و احتمال آسیب به آن در توانهای بالای ۹۰ وات، از سیستم مدیریت باتری Surge استفاده میکند؛ این سیستم با جدیدترین تراشههای Surge P3 و Surge G2 علاوهبر کنترل دما و پایش مداوم وضعیت و سلامت باتری، مصرف انرژی را بهینه میکند تا عمر مفید باتری بیشتر شود.
شیائومی ۱۵ اولترا در سه نسخهی ۲۵۶ و ۵۱۲ گیگابایت و یک ترابایت فضای ذخیرهسازی از نوع UFS 4.1 بهفروش میرسد. چینیها مدل پایه را با حافظهی ۱۲ گیگابایت و دو مدل دیگر را با ۱۶ گیگابایت حافظهی رم بهفروش میرساند. ما برای بررسی نسخهی ۵۱۲ گیگابایتی با رم ۱۶ گیگابایتی را در اختیار داشتیم.
نرمافزار و تجربه کاربری شیائومی ۱۵ اولترا
بسیاری از کاربران باور دارند که شیائومی گرچه اغلب در بخش سختافزار عملکردی درخشان از خود نشان میدهد؛ اما در زمینهی توسعهی رابط کاربری هنوز با تجربهای کاملاً بینقص فاصلهی زیادی دارد. با این حال، اگر بخواهیم منصفانه قضاوت کنیم، چینیها امسال با هایپراواس ۲.۰ تجربهای بسیار متفاوت را برای کاربران خود رقم زدهاند که زیربنای آن به پلتفرم HyperCore برمیگردد.
شیائومی با بازطراحی ساختار داخلی کرنل و ادغام عمیق آن در HyperOS 2.0، کنترل قدرت پردازشی سیستم را بهگونهای مدیریت میکند که تعادلی بهینه میان عملکرد بالا و مصرف انرژی برقرار شود؛ بدینمفهوم که حتی در استفادههای سنگین نیز سیستم انرژی کمتری مصرف میکند؛ همان مفهومی که در بخشهای قبل، از آن با عنوان «بهینگی در سطح نرمافزار» یاد کردیم. شیائومی ارتباطات بلوتوث، وایفای و اینترنت 5G را در رابط کاربری جدید بهبود داده است تا کاربران هنگام مکالمه، بازی یا استریم محتوا ارتباطی پایدار را تجربه کنند.
رابط کاربری جدید روانتر، سریعتر و هماهنگتر عمل میکند تا اجرای اپلیکیشنها، بازیها و مالتیتسکینگ با سرعت بیشتری انجام شود. بهلطف بازطراحی کامل موتور گرافیکی و تقسیم بهینهی وظایف میان واحدهای پردازشی، در بخشهای مختلف رابط کاربری جلوههای بصری چشمنوازتر و انیمیشنهایی روانتر بهچشم میخورد.
در HyperOS 2.0 ابزارهای هوش مصنوعی مختلفی گنجانده شدهاند تا چینیها در عصر هوشمصنوعی چیزی کم از رقبای خود نداشته باشند؛ البته با وجود قدرت بالای تراشه، بسیاری از قابلیتهای هوش مصنوعی در خارج از سیستم و در فضای ابری پردازش میشوند که میتواند نگرانیهایی را بابت نقض حریم خصوصی ایجاد کند. با این حال، قابلیتهایی مانند AI Search برای جستوجو بین عکسها و اپهای مختلف با زبان طبیعی، AI Speech Recognition تبدیل همزمان صدا به متن و خلاصهسازی آن، AI Subtitles & AI Interpreter ترجمهی همزمان و قابلیت Circle to Search در دسترس هستند.
جمعبندی و مقایسه شیائومی ۱۵ اولترا با رقبا
شیائومی ۱۵ اولترا در بسیاری از زمینهها فراتر از انتظاراتمان از گوشیهای پرچمدار ظاهر میشود؛ نمایشگر HDR و سریع با روشنایی خیرهکننده و نمایش ۶۸ میلیارد رنگ، اسپیکرهای استریوی قدرتمند، شارژدهی عالی با سیستم شارژ بسیار سریع، عملکرد فوقالعاده روان بهلطف بهینهسازیهای نرمافزاری شیائومی و سختافزار توانمند دستگاه در کنار دوربین غولآسایی که بهویژه در زمینهی عکاسی ماکرو و زوم حریف میطلبد.
در کنار تمام ویژگیهای مثبت شیائومی ۱۵ اولترا، ضعفهایی نیز وجود دارد که با توجه به قیمت نجومی دستگاه، بیشتر به چشم میآیند؛ دستگاه در تاریکی، عکسهای چشمگیری ثبت نمیکند، در پردازشهای سنگین برای حفظ پایداری عملکرد، بیشاز حد داغ میشود، پشتیبانی نرمافزاری ۴سالهی دستگاه در سطحی پایینتر از پشتیبانی ۶ یا ۷سالهی رقبا قرار میگیرد و ارگونومی دستگاه نیز تحتالشعاع ماژول غولپیکر دوربین قرار گرفته است.
شیائومی ۱۵ اولترا بهصورت محدود با پک چین و گلوبال در بازار ایران بهفروش میرسد؛ درحالحاضر نسخهی ۱۶ | ۲۵۶ گیگابایتی و پک چین را میتوان در محدودهی قیمتی ۱۱۰ میلیون تومان و نسخهی ۱۶ | ۵۱۲ گیگابایتی و پک گلوبال را در محدودهی قیمتی ۱۳۰ تا ۱۴۰ میلیون تومان در بازار یافت؛ بنابراین پرچمدار شیائومی مأموریت دشواری را برای جلبتوجه کاربر و منصرفساختن او از خرید گلکسی S25 اولترا با برچسب قیمتی ارزانتر دارد.