بررسی ردمی نوت ۱۱ پرو 5G شیائومی [به‌همراه بررسی ویدیویی]

دوشنبه ۲۹ فروردین ۱۴۰۱ - ۲۳:۳۸
مطالعه 17 دقیقه
ردمی نوت ۱۱ پرو 5G در مقایسه‌با نسل قبل بهبود معناداری تجربه نمی‌کند و در بخش‌هایی همچون عملکرد و دوربین، رقبای سرسختی دارد. با بررسی ردمی نوت ۱۱ پرو همراه زومیت باشید.
تبلیغات

ردمی نوت ۱۰ پرو، ردمی نوت ۹ پرو و به‌ویژه ردمی نوت ۸ پرو که هنوز هم با بازدید میلیونی، جزو سه گوشی محبوب بخش محصولات زومیت است؛ اگر نگاهی به نسل‌های گذشته‌ی خانواده‌ی ردمی نوت بیاندازیم، متوجه می‌شویم که ردمی نوت ۱۱ پرو راه دور و درازی برای رسیدن به مأموریت و جلب توجه کاربران ایرانی دارد؛ کاربرانی که عموماً در تنگنای اقتصادی به‌سر می‌برند و برهمین اساس به‌سختی و با پشت سر گذاشتن چالش‌های متعددی، حاضر به ارتقای گوشی هوشمندشان می‌شوند.

گذشته از عملکرد موفق نسل‌های گذشته، گوشی شیائومی ردمی نوت ۱۱ پرو، رقبای سفت‌وسختی را نیز از خانواده‌ی محصولات خود شیائومی و شرکت‌هایی همچون سامسونگ مقابل خود می‌بیند. ردمی نوت ۱۱ پرو در بازارهای بین‌المللی در دو نسخه‌ی LTE و 5G به‌فروش می‌رسد که عمده‌ی تفاوت آن‌ها به تراشه‌شان بازمی‌گردد. ما ردمی نوت ۱۱ پرو 5G را برای بررسی دراختیار داریم و می‌خواهیم با انجام آزمایش‌های متعدد، عیار میان‌رده‌ی جدید شیائومی را بسنجیم، پس با بررسی ردمی نوت 11 پرو 5G همراه زومیت باشید.

گوشی هوشمند ردمی نوت ۱۱ پرو 5G را فروشگاه اینترنتی تکنولایف برای بررسی دراختیار زومیت قرار داده است.

بررسی ویدیویی گوشی ردمی نوت ۱۱ پرو

تماشا در یوتیوب

طراحی و کیفیت ساخت ردمی نوت ۱۱ پرو

درست‌مانند نسل گذشته با گوشی هوشمندی به‌ابعاد ۶٫۶۷ اینچ طرف هستیم؛ البته ردمی نوت ۱۱ پرو 5G درمقایسه‌با نسل گذشته ۰٫۲ میلی‌متر بلندتر، ۰٫۴ میلی‌متر کم‌عرض‌تر و ۹ گرم سنگین‌تر از گذشته شده، از سوی دیگر انحنای فریم و پنل پشتی نیز کاهش یافته است، همین موضوع در کنار وزن ۲۰۲ گرمی گوشی باعث می‌شود تا ردمی نوت ۱۱ پرو به‌خوبی ردمی نوت ۱۰ پرو روی دست ننشیند و استفاده‌‌ی مداوم و طولانی از آن، تجربه‌ی لذت‌بخشی نباشد؛ البته در عوض، گوشی ساختار قرص و محکمی دارد.

ردمی نوت ۱۱ پرو در دست

پنل پشتی و جلویی ردمی نوت ۱۱ پرو از جنس Gorilla Glass 5 و فریم آن پلاستیکی است؛ استفاده از طراحی شیشه‌ای در کنار کیفیت ساخت نسبتاً بالای گوشی باعث می‌شود تا ردمی نوت 11 پرو درمقایسه‌با عموم میان‌رده‌های بازار، حس‌وحال بهتری به کاربر انتقال یابد. این گوشی در رنگ‌های مات خاکستری و سفید یا آبی براق به‌فروش می‌رسد. رنگ آبی گوشی با حالتی گرادیانی، طیفی از رنگ‌های آبی تیره تا روشن را به‌تصویر می‌کشد و خوشبختانه آثار انگشت و لکه را چندان نمایان نمی‌کند.

پوز عکاسی با ردمی نوت ۱۱ پرو

در نمای پشتی ردمی نوت ۱۱ پرو، برآمدگی مشکی دوربین خودنمایی می‌کند که ظاهراً ضخیم‌تر از گذشته است؛ چراکه به‌شدت باعث لق‌خوردن گوشی روی سطوح تخت شده و گردوغبار بسیاری نیز اطراف آن جمع می‌شود. هرچند که به‌نظر می‌رسد میان‌رده‌ی جدید شیائومی چهار دوربین داشته باشد؛ اما در واقع از سه دوربین واید، اولتراواید و ماکرو بهره می‌برد. در بخش دوربین بیشتر درباره‌ی ماژول سه‌گانه‌ی ردمی نوت 11 پرو صحبت می‌کنیم.

طراحی جلوی ردمی نوت ۱۱ پرو

درحالی‌که پنل OLED ردمی نوت ۱۱ پرو امکان استفاده از حسگر اثر انگشت اپتیکال، زیر صفحه‌نمایش را فراهم می‌سازد؛ اما مهندسان شیائومی به‌سراغ گزینه‌ی ارزان‌قیمت‌تر خازنی رفته و آن را داخل کلید پاور در لبه‌ی سمت راست گوشی کار گذاشته‌اند. حسگر اثر انگشت ردمی نوت 11 پرو عملکرد سریع و مطمئنی دارد.

حسگر اثر انگشت ردمی نوت ۱۱ پرو

ردمی نوت ۱۱ پرو در زمینه‌ی مقاومت دربرابر آب و گردوغبار مقابل محصولاتی همچون گلکسی A52 حرف چندانی برای گفتن ندارد؛ چراکه میان‌رده‌ی کره‌ای‌ها با گواهی IP67 تا ۳۰ دقیقه می‌تواند فشار آب در عمق یک متری را تحمل کند؛ اما گوشی جدید شیائومی درست‌مانند نسل قبل، گواهی IP53 را برای پاشش کوتاه‌مدت قطرات آب دریافت کرده است.

صفحه‌نمایش و اسپیکر ردمی نوت ۱۱ پرو

صفحه‌نمایش ۶٫۶۷ اینچی ردمی نوت ۱۱ پرو از پنل OLED با وضوح ۲۴۰۰ × ۱۰۸۰ پیکسل، تراکم پیکسلی ۳۹۵ پیکسل‌براینچ، نسبت تصویر ۲۰:۹ و نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز بهره می‌برد. وضوح +FHD به‌اندازه‌‌ی کافی بالا است؛ چراکه با نگاه به گوشی از فواصل نزدیک، قادر به تفکیک پیکسل‌ها از هم نخواهید بود. از صفحه‌نمایش دستگاه نیز پوشش تختی از جنس Gorilla Glass 5 محافظت می‌کند.

تماشای عصر یخبندان با ردمی نوت ۱۱ پرو

نرخ نوسازی به‌صورت پیش‌فرض روی حالت ۶۰ هرتز قرار دارد؛ بنابراین برای نرم‌تر شدن انیمیشن‌های رابط کاربری، باید به‌صورت دستی، نرخ نوسازی را از تنظیمات نمایشگر به ۱۲۰ هرتز تغییر دهید. توجه کنید که نرخ نوسازی در هر دو حالت، ثابت است؛ البته گوشی در مورد اپ‌هایی که از نرخ ۱۲۰ هرتز پشتیبانی نمی‌کنند، به حالت ۶۰ هرتز سوئیچ می‌کند.

شیائومی روشنایی حداکثری نمایشگر ردمی نوت ۱۱ پرو را در دو حالت دستی و خودکار، اعداد ۷۰۰ و ۱۲۰۰ نیت اعلام می‌کند؛ اما ما در بررسی‌هایمان به‌ترتیب به اعداد ۶۳۷٫۵ و ۱۰۴۸٫۵ نیت دست یافتیم؛ بدین‌ترتیب خوانایی صفحه‌نمایش گوشی زیر رضایت‌بخش است؛ اما عالی نیست؛ چراکه در زیر تابش مستقیم آفتاب اندکی دچار چالش خواهید شد.

عملکرد نمایشگر ردمی نوت ۱۱ پرو 5G دربرابر رقبا

محصول ٫ پارامترها

حداقل روشنایی

حداکثر روشنایی دستی

حداکثر روشنایی خودکار

نسبت کنتراست Native

خطای رنگی میانگین

سفید

مشکی

سفید

مشکی

سفید

حالت پیش‌فرض

دقیق‌ترین حالت

ردمی نوت ۱۱ پرو 5G

۲٫۸۳

۰

۶۳۷٫۵

۰

۱۰۴۸٫۵

۳٫۹

۱٫۱ (Standard)

ردمی نوت ‍۱۰ پرو

۳٫۰۵

۰

۶۷۰

۰

۱۱۱۱

۳٫۷

۱٫۴ (Standard)

گلکسی A52

۲٫۲۶

۰

۵۸۷

۰

۱۲۳۰

۵٫۳

۳٫۲ (Natural)

شیائومی ۱۱ لایت 5G NE

۲٫۶

۰

۶۶۹٫۵

۰

۹۰۵

۳٫۷

۱٫۲ (Original)

پوکو F3

۲٫۳۵

۰

۶۱۵

۰

۱۲۰۵

۳٫۱

۱٫۲ (Original)

گلکسی A53

۲٫۴۴

۰

۶۴۰٫۵

۰

۱۲۹۰

۳٫۳

۱٫۹ (Natural)

گلکسی A52s 5G

۲٫۳

۰

۶۰۷٫۵

۰

۱۳۰۵

۴٫۸

۳٫۱ (Natural)

* تمامی بنچمارک‌های ذکرشده در این جدول را زومیت اجرا کرده است.

ردمی نوت ۱۱ پرو سه پروفایل رنگی Vivid، Saturated و Standard را در تنظیمات نمایشگر دارد؛ عملکرد گوشی در دو پروفایل نخست بسیار نزدیک به هم بود، این پروفایل‌ها فضای رنگی وسیع DCI P3 را با رنگ‌هایی زنده، دقت رضایت‌بخش و تمایل به سردی پوشش می‌دهند؛ اما در سوی دیگر، پروفایل Standard، فضای محدودترِ sRGB را با دقت عالی و نزدیک به حالت خنثی پوشش می‌دهد.

رابط کاربری ردمی نوت ۱۱ پرو

میان‌رده‌ی جدید خانواده‌ی ردمی نوت همانند نسل گذشته از اسپیکرهای استریو استفاده می‌کند که در حاشیه‌ی بالایی نمایشگر و لبه‌ی پایینی دستگاه قرار گرفته‌اند. اسپیکرها صدای متعادلی دارند و در طیف‌های فرکانسی میانی و پایین، عملکرد مشابهی با گلکسی A52 دارند؛ اما بلندی صدای آن‌ها اندکی کمتر از میان‌رده‌ی کره‌ای‌ها است.

نرم افزار و رابط کاربری ردمی نوت ۱۱ پرو

ردمی نوت ۱۱ پرو به‌صورت پیش‌فرض با MIUI 13، جدیدترین نسخه از رابط کاربری اختصاصی شیائومی به‌فروش می‌رسد؛ البته در حال حاضر گوشی به‌جای اندروید ۱۲ از اندروید ۱۱ بهره می‌برد؛ بنابراین از ویژگی‌هایی همچون ویجت‌های بهبودیافته، نسخه‌ی به‌روزشده‌ی اپلیکیشن مدیریت فایل یا Privacy Dashboard خبری نیست.

آیکون‌های ردمی نوت ۱۱ پرو

رابط کاربری MIUI 13 مبتنی‌بر اندروید ۱۱ در گوشی ردمی نوت ۱۱ پرو شباهت‌های بسیار زیادی با MIUI 12 دارد؛ اما شیائومی می‌گوید در این نسخه از رابط کاربری بیش‌از هرچیز روی مواردی همچون مدیریت بهتر منابع سخت‌افزاری تمرکز دارد.

ردمی نوت ۱۱ پرو در بررسی‌های ما عملکرد کم‌وبیش روانی را ارائه می‌داد؛ البته لگ‌ها و کُندی‌های گهگاهی حین جابه‌جایی در بخش‌های مختلف رابط کاربری مشاهده می‌شد.

عملکرد، تجربه بازی و باتری ردمی نوت ۱۱ پرو

یکی از کلیدی‌ترین وجه‌های تمایز نسخه‌های 4G و 5G ردمی نوت ۱۱ پرو به تراشه‌ی آن‌ها بازمی‌گردد؛ در حالی‌که مدل 4G از تراشه‌ی ۱۲ نانومتری Helio G96 با هسته‌های نسبتاً قدیمی Cortex A76 بهره می‌برد؛ مدل 5G از تراشه‌ی ۶ نانومتری Snapdragon 695 5G با هسته‌های جدیدترِ Cortex A78 و فرکانس بالاتر قدرت می‌گیرد.

کار با ردمی نوت ۱۱ پرو ۱

تراشه‌ی میان‌رده‌ی Snapdragon 695 از ترکیب ۲ هسته‌ی Cortex-A78 با فرکانس بیشینه‌ی ۲٫۲ گیگاهرتز در کنار ۶ هسته‌ی ۱٫۷ گیگاهرتزی Cortex-A55 به‌عنوان CPU استفاده می‌کند؛ درحالی‌که ماژول Adreno 619 نیز وظیفه‌ی انجام پردازش‌های گرافیکی را برعهده دارد. تراشه‌ی Snapdragon 695 به‌لطف مودم یکپارچه‌ی X51 قابلیت اتصال به شبکه‌های 5G sub-6GHz با سرعت دانلود و آپلود بالغ‌بر ۲٫۵ گیگابیت‌برثانیه و ۹۰۰ مگابیت‌برثانیه را نیز دارد.

ردمی نوت ۱۱ پرو 5G در چهار نسخه‌ی ۶ | ۶۴، ۴ | ۱۲۸، ۶ | ۱۲۸ و ۸ | ۱۲۸ گیگابایتی با رم LPDDR4X، حافظه‌ی ذخیره‌سازی UFS 2.2 و قابلیت پشتیبانی از کارت حافظه‌ی microUSB با درگاه مشترک با سیمکارت دوم به‌فروش می‌رسد. ما نسخه‌ی ۸ گیگابایتی این گوشی را برای بررسی دراختیار داشتیم؛ البته چینی‌ها قابلیتی را به‌صورت پیش‌فرض روی گوشی فعال کرده‌اند که ۳ گیگابایت از حافظه‌ی ذخیره‌سازی دستگاه را به‌صورت مجازی به رم اضافه می‌کند.

عملکرد حافظه‌ی ذخیره‌سازی ردمی نوت ۱۱ پرو 5G دربرابر رقبا

مدل‌ها / عملکرد

نرخ خواندن ترتیبی

(مگابایت‌برثانیه)

نرخ نوشتن ترتیبی

(مگابایت‌برثانیه)

نرخ خواندن تصادفی

(مگابایت‌برثانیه)

نرخ نوشتن تصادفی

(مگابایت‌برثانیه)

ردمی نوت ۱۱ پرو 5G

۴۹۸٫۷۲

۴۷۲٫۴۵

۱۹۳٫۲۱

۱۸۲٫۲۸

ردمی نوت ۱۰ پرو

۴۸۳٫۵۶

۲۶۹٫۶۴

۱۳۴٫۰۱

۱۲۲٫۳۸

پوکو F3

۱۳۸۴٫۷۴

۶۷۲٫۷۷

۲۰۵٫۰۴

۱۸۷٫۲

گلکسی A53

۵۱۴٫۴۱

۴۹۵٫۲۵

۲۳۳٫۵۶

۲۰۲٫۴۸

گلکسی A52s مدل 5G

۹۱۳٫۸

۴۸۰٫۰۱

۱۴۷٫۱۶

۱۵۶٫۲۳

گلکسی A52 مدل 4G

۵۰۵٫۲۲

۲۶۶٫۹۳

۱۳۶٫۹۸

۱۳۰٫۸۳

شیائومی ۱۱ لایت 5G NE

۹۰۹٫۳۲

۷۵۹٫۱۷

۲۰۲٫۹

۲۰۰٫۲

* تمامی بنچمارک‌های ذکرشده در این جدول را زومیت اجرا کرده است.

ردمی نوت ۱۱ پرو 5G در بررسی‌های ما حدود ۱۰ درصد سریع‌تر از نسل گذشته و تقریباً هم‌سطح گلکسی A52 5G ظاهر شد؛ میان‌رده‌ی جدید شیائومی در کاربری‌های روزمره نیز عملکرد نسبتاً روان و با لگ‌های اندک را ارائه می‌دهد؛ اما باید توجه داشته باشید که شما برچسب قیمتی مشابه ردمی نوت ۱۱ پرو 5G امکان خرید گوشی هوشمندی همچون Galaxy M52 با ۴۰ درصد عملکرد سریع‌تر و ۷۰ درصد گرافیک توانمندتر را نیز دارید.

عملکرد ردمی نوت ۱۱ پرو 5G دربرابر رقبا

نام و کارایی بنچمارک / محصول

PCMark

Speedometer 2.0

GeekBench 5

GFXBench

عملکرد کلی

مرورگر

پردازنده‌ی گرافیکی

پردازنده‌ی مرکزی

شبیه‌ساز بازی (نرخ فریم)

Vulkan/Metal

Single Core

Multi Core

Aztec Ruins

Onscreen/1440p

Car Chase

Onscreen/1080p

OpenGL

Vulkan

Metal

OpenGL

Metal

ردمی نوت ۱۱ پرو 5G

(۱۲۰ هرتز)

۱۰۶۳۶

۱۹٫۴۵

۱۲۹۸

۷۴۸

۱۹۱۵

۱۲

۷٫۹

۱۲

۸٫۲

--

۱۷

۲۰

--

ردمی نوت ۱۰ پرو

(۱۲۰ هرتز)

۸۹۴۲

--

۱۱۰۶

۵۶۵

۱۷۶۲

۱۱

۷٫۴

۱۱

۷٫۷

--

۱۶

۱۹

--

گلکسی A53

(۱۲۰ هرتز)

۱۱۶۵۰

--

۲۵۴۴

۷۴۸

۱۹۱۵

۱۴

۱۰

۱۴

۱۰

--

۱۹

۲۴

--

گلکسی A52s 5G

(۱۲۰ هرتز)

۱۲۲۹۵

۴۹٫۶

۲۴۱۰

۷۷۱

۲۷۹۳

۱۹

۱۳

۲۰

۱۴

--

۲۸

۳۳

--

گلکسی A52 5G

(۱۲۰ هرتز)

۹۵۲۹

۴۵٫۲

--

۶۴۷

۱۹۱۹

۱۰

۷٫۲

۱۱

۷٫۶

--

۱۶

۱۹

--

گلکسی A52 4G

(۹۰ هرتز)

۸۵۱۷

۳۹٫۳

--

۵۳۳

۱۵۶۰

۱۰

۶٫۹

۱۰

۷٫۰

--

۱۵

۱۷

--

شیائومی ۱۱ لایت 5G NE

(۹۰ هرتز)

۱۰۱۶۶

--

۲۳۰۷

۷۹۰

۳۰۰۰

۲۰

۱۳

۲۰

۱۴

--

۲۹

۳۳

--

پوکو F3

۱۰۲۱۳

۶۶٫۸

--

۹۷۳

۳۲۸۱

۳۲

۲۰

۳۳

۲۱

--

۴۷

۵۲

--

* تمامی بنچمارک‌های ذکرشده در این جدول را زومیت اجرا کرده است.

ما روی گوشی ردمی نوت ۱۱ پرو دو بازی محبوب Call of Duty‌ و Genshin Impact را بررسی کردیم.

عملکرد ردمی نوت ۱۱ پرو 5G در اجرای بازی موبایل

عنوان بازی موبایل

تنظیمات گرافیکی بازی

نرخ فریم

Genshin Impact

Lowest Graphics

۲۵ تا ۳۰ فریم‌برثانیه

Call of Duty Mobile

Very High Graphics

۵۵ تا ۶۰ فریم‌برثانیه

* تمامی بنچمارک‌های ذکرشده در این جدول را زومیت اجرا کرده است.

زومیت برای به‌دست‌آوردن نرخ‌های فریم جدول بالا، از نرم‌افزار شرکت GameBench استفاده کرده است.

ردمی نوت ۱۱ پرو 5G به باتری ۵۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی مجهز شده است؛ بنابراین حداقل از نظر ظرفیت باتری، تفاوتی با نسل گذشته ندارد؛ اما شاید استفاده از لیتوگرافی به‌روزترِ ۶ نانومتری، باعث بهبود شارژدهی گوشی شود. برای ارزیابی شارژدهی ردمی نوت ۱۱ پرو، روشنایی و نرخ نوسازی صفحه‌نمایش را به‌ترتیب روی ۲۰۰ نیت و ۱۲۰ هرتز قرار دادیم و کلیه‌ی اتصالات بی‌سیم را به‌همراه خروجی صدا قطع کردیم.

عملکرد باتری ردمی نوت ۱۱ پرو 5G دربرابر رقبا

محصول ٫ آزمایش

نمایشگر

باتری

زمان لازم برای شارژ

پخش ویدئو

PCMark

ابعاد و رزولوشن

میلی‌آمپرساعت

دقیقه:ساعت

دقیقه:ساعت

دقیقه:ساعت

ردمی نوت ۱۱ پرو 5G

(۱۲۰ هرتز)

۶٫۶۷ اینچ

۲۴۰۰ × ۱۰۸۰ پیکسل

۵۰۰۰

۰:۴۷

۱۵:۳۳

۱۱:۱۹

ردمی نوت ۱۰ پرو

(۱۲۰ هرتز)

۶٫۵ اینچ

۲۴۰۰ × ۱۰۸۰ پیکسل

۵۰۲۰

۱:۲۱

۲۳:۴۸

۹:۵۹

گلکسی A53

(۱۲۰ هرتز)

۶٫۵ اینچ

۲۴۰۰ × ۱۰۸۰ پیکسل

۵۰۰۰

--

۱۸:۲۷

۱۲:۱۳

گلکسی A52s 5G

(۱۲۰ هرتز)

۶٫۵ اینچ

۲۴۰۰ × ۱۰۸۰ پیکسل

۴۵۰۰

۱:۲۸

۱۸:۱۰

۱۰:۱۳

گلکسی A52 5G

(۱۲۰ هرتز)

۶٫۵ اینچ

۲۴۰۰ × ۱۰۸۰ پیکسل

۴۵۰۰

--

۱۳:۴۴

۹:۱۶

گلکسی A52 4G

(۹۰ هرتز)

۶٫۵ اینچ

۲۴۰۰ × ۱۰۸۰ پیکسل

۴۵۰۰

--

۱۵:۱۷

۱۱:۵۲

شیائومی ۱۱ لایت 5G NE

(۹۰ هرتز)

۶٫۵ اینچ

۲۴۰۰ × ۱۰۸۰ پیکسل

۴۲۵۰

۱:۰۰

۲۵:۰۰

۱۱:۰۰

پوکو F3

(۱۲۰ هرتز)

۶٫۶۷ اینچ

۲۴۰۰ × ۱۰۸۰ پیکسل

۴۵۲۰

۰:۵۵

۲۰:۳۵

۱۴:۲۴

* تمامی بنچمارک‌های ذکرشده در این جدول را زومیت اجرا کرده است.

بررسی‌های ما نشان می‌دهد که ردمی نوت ۱۱ پرو 5G در کاربری‌های روزمره نظیر وب‌گردی، گشت‌وگذار در شبکه‌های اجتماعی، نوشتن متن و ویرایش عکس، حدود ۱۰ درصد بیشتر از گذشته دوام می‌آورد؛ به‌طوری که در شرایط استاندارد زومیت، شارژدهی دستگاه به ۱۱ ساعت و ۱۹ دقیقه می‌رسد؛ از سوی دیگر در زمینه‌ی پخش فیلم نیز به نتیجه‌ی ۱۵ ساعت و ۳۳ دقیقه رسیدیم که هم‌سطح رقبای کره‌ای و ضعیف‌تر از نسل گذشته است.

وب گردی در زومیت با ردمی نوت ۱۱ پرو

یکی از نقاط قوت ردمی نوت ۱۱ پرو به سرعت شارژ باتری بازمی‌گردد؛ در شرایطی که گلکسی A53 بدون شارژر به‌فروش می‌رسد و حداکثر از شارژرهای ۲۵ واتی پشتیبانی می‌کند، میان‌رده‌ی شیائومی همراه خود شارژر سریع ۶۷ واتی دارد و با همین شارژر ظرف ۴۷ دقیقه به‌صورت کامل شارژ می‌شود.

دوربین ردمی نوت ۱۱ پرو

برخلاف آنچه از برآمدگی قطور و بزرگ ردمی نوت ۱۱ پرو برمی‌آید، دوربین پشتی از نوع سه‌گانه است و سه ماژول واید، اولتراواید و ماکرو را در برمی‌گیرد. سخت‌افزار دوربین‌ ردمی نوت ۱۱ پرو 5G هیچ تفاوتی با ردمی نوت ۱۰ پرو ندارد؛ البته اکنون دیگر از ماژول عمق‌سنج خبری نیست. در ادامه با جزئیات هریک از دوربین‌ها بیشتر آشنا می‌شویم.

نرم افزار دوربین ردمی نوت ۱۱ پرو

دوربین اصلی (واید) از حسگر ۱۰۸ مگاپیکسلی و 1/1.52 اینچی ISOCELL HM2 سامسونگ با پیکسل‌های ۰٫۷ میکرومتری و فیلتر رنگی Nona-Bayer بهره می‌برد؛ بدین‌مفهوم که هر ۹ پیکسل مجاور رنگ یکسانی را ثبت می‌کنند، پیکسل بزرگ‌تری به‌ضلع ۲٫۱ میکرومتر تشکیل می‌دهند و عکس نهایی را به نمونه‌ای ۱۲ مگاپیکسلی بدل می‌سازند. حسگر HM2 با آنچه در گوشی‌های پرچم‌دار سامسونگ می‌بینیم، یکسان نیست و ۲۳ درصد از آن‌ها کوچک‌تر است. حسگر در پسِ لنز ۲۴ میلی‌متری با f/1.9 و بدون لرزش‌گیر اپتیکال قرار دارد. دوربین اصلی از فوکوس خودکار تشخیص فاز نیز بهره می‌برد.

دوربین اولتراواید همانند نسل قبل از حسگر ۸ مگاپیکسلی و 1/4.0 اینچی IMX355 سونی با پیکسل‌های ۱٫۱۲ میکرومتری و لنز f/2.2 با میدان دید ۱۱۸ درجه بهره می‌برد. در دوربین اولتراواید ردمی نوت ۱۱ پرو از فوکوس خودکار خبری نیست و از قابلیت Night Mode گوشی نیز پشتیبانی نمی‌شود.

دوربین ماکرو ردمی نوت ۱۱ پرو از حسگر ۲ مگاپیکسلی و 1/5.0 اینچی GalaxyCore GC02M1 با پیکسل‌های ۱٫۷۵ میکرومتری و لنز f/2.4 استفاده می‌کند؛ برخلاف نسل گذشته، ردمی نوت ۱۱ پرو از فوکوس خودکار نیز روی دوربین ماکرو پشتیبانی نمی‌کند.

دوربین سلفی از حسگر ۱۶ مگاپیکسلی و 1/3.06 اینچی OmniVision OV16A1Q با پیکسل‌های ۱٫۰ میکرومتری، فوکوس ثابت و لنز f/2.4 بهره می‌برد. حسگر OV16A1Q از فیلتر رنگی Quad-Bayer بهره می‌برد و قاعدتا باید عکس‌ها را با ترکیب هر ۴ پیکسل مجاور با وضوح ۴ مگاپیکسل ثبت کند؛ اما ردمی نوت ۱۱ پرو در نهایت عکس‌ها را با وضوح ۱۶ مگاپیکسل ذخیره می‌کند.

رنگ‌ها، جزئیات و گستره‌ی دنیامیکی ردمی نوت ۱۱ پرو

با نگاهی به ناحیه‌ی پنجره در عکس‌های زیر می‌توان متوجه شد دوربین اولتراواید عملکرد بسیار بد و دوربین اصلی ردمی نوت ۱۱ پرو عملکرد متوسطی در زمینه‌ی گستره‌ی دینامیکی دارد. رنگ کنسول ایکس‌باکس سری اس نیز نشان می‌دهد که به‌ویژه دوربین اصلی تمایل زیادی به گرم‌کردن رنگ‌ها دارد. رنگ‌های هیچ‌یک از دو دوربین به واقعیت نزدیک نیست؛ اما رنگ‌های دوربین اولتراواید اشباع‌تر هستند.

عکس دوربین اولتراواید ردمی نوت ۱۱ پرو
عکس HDR دوربین اولتراواید
عکس دوربین اصلی ردمی نوت ۱۱ پرو
عکس HDR دوربین واید

با نگاهی به برش‌های هم‌سطح زیر، می‌توان متوجه سافت‌بودن جزئیات دوربین اولتراواید شد. دوربین اصلی وضعیت بهتری در ثبت جزئیات دارد؛ اما با بهترین‌های بازار میان‌رده فاصله دارد. از سوی دیگر، وجود نویز در عکس دوربین اصلی مشهود است.

کراپ عکس دوربین اولتراواید ردمی نوت ۱۱ پرو
کراپ دوربین اولتراواید
کراپ عکس دوربین اصلی ردمی نوت ۱۱ پرو
کراپ دوربین اصلی

۱۲ مگاپیکسل دربرابر ۱۰۸ مگاپیکسل

ردمی نوت ۱۱ پرو امکان عکاسی با وضوح بومی ۱۰۸ مگاپیکسلی دوربین اصلی را نیز دراختیار کاربر می‌گذارد. همان‌طور که در تصاویر زیر نیز به‌چشم می‌آید، عکس ۱۰۸ مگاپیکسلی اندکی جزئیات بیشتری و نویز بالاتری دارد؛ اما با نگاهی به شاخه‌های درخت، می‌توان متوجه شد که گستره‌ی دینامیکی در حالت ۱۰۸ مگاپیکسل به‌وسعت حالت ۱۲ مگاپیکسل نیست. ناگفته نماند که وجود هاله‌ی روشن در مرز میان ساختمان و آسمان، نشان از پردازش‌های نرم‌افزاری بیش‌از حد و زیاده‌روی در دستیابی به عکس HDR در حالت ۱۲ مگاپیکسل دارد.

کراپ عکس ۱۰۸ مگاپیکسلی ردمی نوت ۱۱ پرو
برشی از عکس ۱۰۸ مگاپیکسلی
کراپ عکس ۱۲ مگاپیکسلی ردمی نوت ۱۱ پرو
برشی از عکس ۱۲ مگاپیکسلی در ابعاد واقعی

عملکرد دوربین ردمی نوت ۱۱ پرو در تاریکی

دوربین اولتراواید ردمی نوت ۱۱ پرو به حالت Night دسترسی ندارد و در حالت Photo عکس‌هایی تاریک با جزئیات اندک ثبت می‌کند. دوربین واید در حالت خودکار عکس‌هایی با جزئیات مقبول و سطح رضایت‌بخش نویز می‌گیرد و در حالت Night، عکس‌ها روشن‌تر از واقعیت ثبت می‌کند.

عکس دوربین اولتراواید ردمی نوت ۱۱ پرو در تاریکی
عکس دوربین اولتراواید در تاریکی
عکس دوربین اصلی ردمی نوت ۱۱ پرو در تاریکی
عکس دوربین اصلی در تاریکی با حالت Photo
عکس دوربین اصلی ردمی نوت ۱۱ پرو در تاریکی حالت Night
عکس دوربین اصلی در تاریکی با حالت Night

عکاسی پرتره و سلفی با ردمی نوت ۱۱ پرو

ردمی نوت ۱۱ پرو برای عکاسی پرتره از دوربین اصلی استفاده می‌کند. این گوشی اقتصادی عملکرد بسیار خوبی در تفکیک سوژه از پس‌زمینه و حفظ جزئیات چهره ارائه می‌دهد؛ اما پیاده‌سازی افکت بوکه در عکس‌های پرتره‌ی آن چندان طبیعی و تدریجی نیست و صرفاً تمام بخش‌های پس‌زمینه، صرف‌نظر از فاصله‌شان با دوربین، به‌مقدار یکسانی محو شده‌اند.

عکس پرتره ردمی نوت ۱۱ پرو
عکس پرتره با دوربین اصلی، بدون افکت بوکه
عکس پرتره ردمی نوت ۱۱ پرو با افکت بوکه
عکس پرتره با دوربین اصلی و دارای افکت بوکه

دوربین سلفی چه از نظر جزئیات، چه پیاده‌سازی افکت بوکه، چه گستره‌ی دینامیکی در سطح دوربین اصلی نیست.

عکس سلفی ردمی نوت ۱۱ پرو
عکس سلفی بدون افکت بوکه
عکس سلفی ردمی نوت ۱۱ پرو با افکت بوکه
عکس سلفی با افکت بوکه

عکاسی ماکرو با ردمی نوت ۱۱ پرو

اگر نور فراوانی در محیط باشد و حوصله‌ی کافی داشته باشید، می‌توانید عکس‌های ماکروی نسبتاً رضایت‌بخشی با ردمی نوت ۱۱ پرو بگیرید، البته سطح جزئیات در عکس‌های ۲ مگاپیکسلی ردمی به هیچ‌وجه با بهترین‌های بازار هم‌خوانی ندارد.

عکس ماکرو ردمی نوت ۱۱ پرو
عکس ماکرو ردمی نوت ۱۱ پرو

در شرایطی‌که ردمی نوت ۱۰ پرو قابلیت فیلم‌برداری 4K را دراختیار کاربر می‌گذاشت، ردمی نوت ۱۱ پرو به‌دلیل ضعف تراشه‌ی Snapdragon 695 در بهترین حالت امکان فیلم‌برداری 1080p با نرخ ۳۰ فریم‌برثانیه را دارد؛ البته فیلم‌برداری دوربین ماکرو به وضوح 720p محدود است. در هر صورت ویدئوهای دوربین اصلی با بیت‌ریت حدودی ۲۰ مگابیت‌برثانیه، از نظر جزئیات، رنگ‌ها و کنتراست رضایت‌بخش ظاهر می‌شوند؛ اما ویدئوهای دوربین اولتراواید در سطح پایین‌تری قرار می‌گیرند.

جمع‌بندی و مقایسه ردمی نوت ۱۱ پرو با رقبا

اگر بهبود ۱۰ درصدی عملکرد و شارژدهی در کنار پشتیبانی از شبکه‌ی 5G را کنار بگذاریم، ردمی نوت ۱۱ پرو دربرابر نسل گذشته تقریباً هیچ حرف جدیدی برای گفتن ندارد؛ بنابراین مادامی‌که شیفته‌ی تغییرات ظاهری نه‌چندان چشم‌گیر گوشی نشده باشید، مهاجرت از ردمی نوت ۱۰ پرو 4G به ردمی نوت ۱۱ پرو 5G را چندان منطقی نمی‌دانیم.

اگر اکنون قصد خرید گوشی هوشمندی در بازه‌ی قیمتی ۸ تا ۹ میلیون تومان دارید، باید در نظر داشته باشید که دستگاه‌های دیگری همچون گوشی سامسونگ گلکسی M52 و پوکو F3 به‌ترتیب عملکرد بسیار بهتر و فوق‌العاده بهتری از ردمی نوت ۱۱ پرو 5G در اختیارتان می‌گذارند، یا گوشی ارزان‌تری همچون گلکسی A52 می‌توانند تجربه‌ی عکاسی بهتری را برایتان به‌ارمغان آورند.

ردمی نوت ۱۱ پرو 5G در محدوده‌ی قیمتی خود بهترین دوربین یا سریع‌ترین عملکرد را در اختیارتان نمی‌گذارد و محصولی نیست که بتوان آن را به کسی پیشنهاد داد، به‌ویژه اگر قدرت خرید محدود مردم کشورمان را در نظر بگیریم.

گوشی هوشمند ردمی نوت ۱۱ پرو 5G را فروشگاه اینترنتی تکنولایف برای بررسی دراختیار زومیت قرار داده است.

نکات مثبت

  • نمایشگر ۱۲۰ هرتزی OLED با رنگ‌های دقیق
  • طراحی شیشه‌ای و خوش‌ساخت
  • عرضه با شارژر سریع ۶۷ واتی
  • شارژدهی بسیار خوب

نکات منفی

  • تراشه‌ی ضعیف‌تر از رقبا و نسل قبل
  • عملکرد ناامیدکننده‌ی دوربین
  • حذف قابلیت فیلم‌برداری 4K
  • حذف قابلیت فوکوس خودکار دوربین ماکرو

سوالات متداول

  • نقاط ضعف و معایب گوشی ردمی نوت 11 پرو چیست؟

    تراشه‌ی ضعیف‌تر از رقبا و نسل قبل، عملکرد ناامیدکننده‌ی دوربین، حذف قابلیت فیلم‌برداری 4K، حذف قابلیت فوکوس خودکار دوربین ماکرو

  • نقاط قوت و مزایای گوشی ردمی نوت ۱۱ پرو کدامند؟

    نمایشگر ۱۲۰ هرتزی OLED با رنگ‌های دقیق، طراحی شیشه‌ای و خوش‌ساخت، عرضه با شارژر سریع ۶۷ واتی، شارژدهی بسیار خوب

  • قیمت گوشی ردمی نوت 11 پرو 5G در بازار ایران چقدر است؟

    قیمت گوشی ردمی نوت 11 پرو 5G شیائومی در آبان ماه 1401 بین 7,275,000 تومان تا 8,900,000 تومان است.

تبلیغات
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات