بررسی هواوی Y9a

یک‌شنبه ۳۰ آذر ۱۳۹۹ - ۱۲:۴۹
مطالعه 25 دقیقه
Y9a هواوی یکی دیگر از گوشی‌های میان‌رده و خوش‌قیمت این شرکت به‌حساب می‌آید که از سرویس‌های گوگل استفاده نمی‌کند؛ اما توانایی اجرای اکثر اپلیکیشن‌های ایرانی را دارد. با بررسی هواوی Y9a همراه شوید.
تبلیغات

گوشی‌های میان‌رده در طول سال‌های گذشته فاصله را با گوشی‌های پرچم‌دار کم‌ کرده‌اند، از پس تمام کارهای روزانه‌ی کاربران برمی‌آیند و حتی توانایی اجرای بازی‌ها و کارهای نسبتاً سنگین دارند. امروزه می‌توان گوشی‌های میان‌رده‌ای پیدا کرد که دوربینی در سطح محصولات پرچم‌دار دارند و عکس‌هایی با جزئیات بالا ثبت می‌کنند. گوشی‌های میان‌رده در اکثر کشورها مخاطب‌های زیادی به خود اختصاص داده‌اند و کشور ما از این قاعده مستثنا نیست. مخصوصا در طول سال‌های گذشته که قیمت گوشی‌های رده‌بالا سر به فلک گذاشت، گوشی‌های میان‌رده بیش‌ازپیش نظر مردم را به خود جلب کرده‌اند؛ اما بازار میان‌رده‌ها شلوغ‌تر از بازار گوشی‌های پرچم‌دار است.

تماشا در یوتیوب | تماشا در IGTV

اکثر شرکت‌ها چندین مدل مختلف گوشی میان‌رده در طول یک سال راهی بازار می‌کنند که هرکدام ویژگی‌های منحصربه‌فردی دارد. هواوی از جمله شرکت‌هایی است که قصد دارد در بازار گوشی‌های میان‌رده سهم بیشتری کسب کند و به همین دلیل، گوشی‌های میان‌رده‌ی هواوی هر روز باکیفیت‌تر می‌شوند و در مقایسه با دیگر برندها، ویژگی‌های بسیار رقابتی و جذابی پیش‌ روی مخاطب قرار می‌دهند؛ با نگاهی به گوشی‌های میان‌رده‌ی هواوی طی چند سال گذشته، کاملاً متوجه این موضوع می‌شوید. گوشی‌های میان‌رده هواوی بیش‌ازپیش جوانان و نوجوانان را هدف قرار داده‌اند و به همین دلیل ویژگی هیجان‌انگیز بسیاری پیش روی مخاطب قرار می‌دهند و ظاهری جذاب دارند تا بتوانند جوانان بیشتری را به خرید تشویق کنند.

رابط کاربری دوربین گوشی هواوی Y9a

یکی از جدیدترین گوشی‌های میان‌رده هواوی که به‌تازگی وارد بازار ایران شده است، Y9a نام دارد. این گوشی میان‌رده نه‌تنها ظاهر جذابی دارد، بلکه از سخت‌افزار مطلوب و دوربین‌های باکیفیت بهره می‌برد. در ادامه نگاهی دقیق‌تری به Huawei Y9a می‌اندازیم تا بیشتر با آن آشنا شویم. آیا محصول جدید هواوی می‌تواند گزینه‌ای جدید برای خرید باشد؟ گوشی‌ هوشمندی که رقیبی مانند گلکسی A71 و حتی گلکسی A51 را در کنار خود احساس می‌کند.

طراحی

گوشی‌های میان‌رده‌ی هواوی در طول سال‌های گذشته از نظر ظاهری بهبودهای زیادی داشتند و توانستند خود را به گوشی‌های رده‌بالا نزدیک کنند؛ هواوی Y9a نیز در همین قالب می‌گنجد. با گوشی نسبتاً زیبا و خوش‌دستی سروکار داریم، اولین بخش گوشی که به‌سرعت نظر را به خود جلب می‌کند، صفحه‌نمایشی بزرگ و عاری از هرگونه بریدگی است. چینی‌ها برای اینکه صفحه‌نمایش کاملاً یک‌دستی پیش ‌روی کاربر قرار دهند، دوربین جلو را از روی صفحه‌نمایش حذف و آن را به‌صورت پاپ-آپ طراحی کرده‌اند؛ دوربین پاپ-آپی که دقیقاً روی لبه بالای گوشی قرار دارد و برای ثبت عکس‌ سلفی از دل دستگاه بیرون می‌آید. از طرف دیگر صفحه‌نمایش تمام فضای روی گوشی را دراختیار دارد و حاشیه‌های بسیار باریکی دورتادور خود می‌بیند. نبود هرگونه بریدگی یا حفره و حاشیه‌های باریک، تجربه‌ی بصری فراگیری دراختیار کاربر می‌گذارد.

صفحه نمایش گوشی هواوی Y9a

فریم و قاب پشتی هواوی Y9a هر دو از جنس پلاستیک هستند؛ اما به ‌لطف پوشش براق، به‌ ترتیب حس‌وحال فلز و شیشه را به کاربر انتقال می‌دهند و صد البته اثر انگشت را جذب می‌کنند. از سوی دیگر، احتمالاً بدنه‌ی پلاستیکی دستگاه در مقایسه ‌با نمونه‌های شیشه‌ای، مقاومت کمتری دربرابر خط‌خوردگی دارد. صفحه‌نمایش گوشی کاملاً مسطح طراحی شده؛ اما قاب پشتی گوشی کمی خمیده است تا راحت‌تر در دست قرار بگیرد و کاربر در زمان استفاده از گوشی احساس بهتری داشته باشد. البته پوشش براق بدنه و ابعاد نسبتاً بزرگ دستگاه باعث سُر خوردن گوشی از دست کاربر می‌شوند؛ پس در زمان استفاده از Y9a باید بسیار مراقب باشید.

گوشی هواوی Y9a حین برقراری تماس تلفنی

گوشی تازه‌وارد هواوی در ابعاد ۹ × ۷۶٫۵ × ۱۶۳٫۵ میلی‌متر و وزن ۱۹۷ گرم، باعث می‌شود استفاده از آن با یک دست، چالش‌برانگیز باشد؛ چراکه نمی‌توان به‌راحتی به تمام نواحی نمایشگر از جمله نوار اعلان دسترسی داشت. از سوی دیگر تلاش برای جابه‌جا کردن مداوم دست حین استفاده از گوشی، خطر سُر خوردن آن را افزایش می‌دهد. برای استفاده از هواوی Y9a قطعاً باید از هر دو دست استفاده کنید. ازآنجاکه با گوشی بزرگی سروکار داریم، چینی‌ها تصمیم گرفته‌اند حسگر اثر انگشت را روی لبه‌ی سمت راست قرار دهند؛ بدین‌ترتیب خیلی سریع می‌توان به حسگر دسترسی داشت. مانند تمام محصولات دیگر هواوی، حسگر اثر انگشت فیزیکی Y9a عملکرد بسیار سریعی دارد و در کسری از ثانیه احراز هویت کاربر صورت می‌گیرد.

دوربین سلفی پاپ آپ گوشی هواوی Y9a
پورت شارژ و اسپیکر گوشی هواوی Y9a
دوربین پشتی گوشی هواوی Y9a
گوشی هواوی Y9a حین استفاده

غیر از لبه‌ی سمت چپ گوشی، باقی لبه‌های هواوی Y9a، مملو از درگاه یا کلید هستند. روی لبه‌ی سمت راست کلید پاور یکپارچه با حسگر انگشت و کلیدهای کنترل صدا در ارتفاعی مناسب قرار گرفته‌اند. روی لبه‌ی پایینی، بلندگو، پورت USB 2.0 Type-C و درگاه سیمکارت و کارت حافظه به ‌چشم می‌خورد. روی لبه‌ی بالای گوشی جک ۳٫۵ میلی‌متری خروجی صدا برای استفاده از هدفون و محل قرار گرفتن دوربین جلوی پاپ-آپ را مشاهده می‌کنید. روی قاب پشتی گوشی تنها ماژول دوربین و فلش LED با چینش دایره‌ای شبیه خانواده‌ی میت ۳۰ قرار گرفته‌اند. ماژول دوربین برآمدگی نسبتاً قطوری دارد و باعث ناپایدار بودن گوشی حین استفاده روی سطوح می‌شود.

نمایشگر و اسپیکر

مانند بسیاری دیگر از محصولات میان‌رده‌ی هواوی، Y9a از نمایشگری با پنل IPS LCD استفاده می‌کند؛ اما ب ه‌لطف مکانیزم پاپ‌آپ دوربین سلفی، از بریدگی یا حفره خبری نیست و این نمایشگر ۶٫۶۳ اینچی با نسبت تصویر کشیده‌ی ۲۰:۹ و گوشه‌های گرد، ۸۴٫۸ درصد از نمای جلویی دستگاه را دراختیار دارد و صرف‌ نظر از حاشیه‌ی نه‌چندان باریک پایینی، تجربه‌ی بصری کم‌وبیش فراگیری دراختیار کاربر می‌گذارد.

گوشی هواوی Y9a حین پخش ویدئو

وضوح ۲۴۰۰ × ۱۰۸۰ پیکسلی نمایشگر در قطر ۶٫۶۳ اینچی به ‌مفهوم تراکم ۳۹۷ پیکسل‌ بر اینچ است که وضوح و شفافیت مناسبی در نمایش متون و تصاویر به ‌ارمغان می‌آورد. براساس بررسی‌های زومیت، چه در حالت دستی و چه خودکار، به روشنایی بیشینه‌ی ۳۸۹ نیت و کمترین روشنایی ۱٫۹۵ نیت دست می‌یابد؛ بنابراین استفاده از دستگاه زیر تابش مستقیم آفتاب اندکی چالش‌برانگیز خواهد بود؛ اما علاقه‌مندان استفاده از گوشی در تاریکی اتاق، مشکلی با دستگاه نخواهند داشت.

روشنایی ۳٫۴۶ نیت رنگ مشکی در نمایشگر IPS LCD هواوی Y9a ‌همراه روشنایی حداکثری ۳۸۹ نیت رنگ سفید، به‌ مفهوم نسبت کنتراست ۱۱۲ است که در مقایسه ‌با سایر محصولات میان‌رده‌ی بازار نظیر ردمی نوت ۹ اس/پرو عدد رضایت‌بخشی به‌حساب می‌آید؛ اما بی‌شک به ‌پای نسبت کنتراست بی‌نهایت نمایشگر AMOLED سامسونگ نمی‌رسد.

عملکرد نمایشگر محصولات میان‌رده و اقتصادی

محصول ٫ پارامترها

حداقل روشنایی

حداکثر روشنایی دستی

حداکثر روشنایی خودکار

نسبت کنتراست Native

خطای رنگی میانگین

سفید

مشکی

سفید

مشکی

سفید

حالت پیش‌فرض

دقیق‌ترین حالت

هواوی Y9a

۱٫۹۵

۳٫۴۶

۳۸۹

۳٫۴۶

۳۸۹

۱۱۲

۲٫۳

۱٫۸ (Warm)

گلکسی A31

۳٫۳۵

۰

۸۵۰

۰

۱۱۷۰

۴٫۸

۳ (Natural)

گلکسی A21s

۵٫۷

۵/۴

۴۹۸

۵٫۵

۵۹۲

۱۰۸

۷٫۶

۷٫۶

گلکسی A11

۱۵٫۲

۲٫۵۳

۳۵۲

۲٫۷۳

۴۳۲

۱۵۸

۵٫۹

۵٫۹

ردمی نوت ۹

۱

۴٫۱۵

۳۶۰

۴٫۴۲

۴۸۲

۹۵

۶٫۶

۴٫۷ (Saturated)

وای ۷ پی

۰٫۲

۲٫۶

۲۸۵

۲٫۶

۲۸۵

۱۱۰

۵٫۵

۴ (Warm)

آنر ۹ ای

۰٫۸۵

۲٫۷۵

۳۱۰

۲٫۹۶

۳۲۰

۱۱۲٫۷

۶

۴٫۱ (Warm)

نوا ۷ آی

۱٫۱

۵٫۷

۴۶۵

۵٫۸

۵۰۷

۸۲

۵.۸

۳ (Normal)

موتورولا وان هایپر

۲٫۶

۲٫۷

۳۱۴

۲٫۷

۳۱۴

۱۱۶

۴٫۶

۴٫۲ (Natural)

آنر ۹ ایکس پرو

۱٫۳۵

۴

۳۷۲

۴

۳۷۲

۹۳

۹٫۲

۱٫۴ (Natural)

موتورولا وان اکشن

۳٫۴

۳٫۷

۳۴۲

۳٫۵

۳۶۰

۱۰۳

۶

۵٫۹ (Natural)

ردمی نوت ۸ پرو

۰٫۷۵

۳٫۸

۳۸۵

۵٫۱

۵۳۰

۱۰۳

۵٫۹

۴٫۶ (Standard)

ردمی نوت ۸

۱

۴٫۷

۴۷۰

۶

۶۱۳

۱۰۲

۵٫۹

۱٫۸ (Standard)

* زومیت تمامی نتایج جدول بالا را با ابزاری مخصوص به ‌‌دست آورده است.

گوشی میان‌رده‌ی هواوی دو پروفایل رنگی Normal و Vivid را در تنظیمات نمایشگر دراختیار کاربر می‌گذارد. مطابق انتظار، هیچ‌کدام از پروفایل‌های یادشده پوشش کاملی از فضای DCI P3 ندارند؛ به‌طوری‌که پروفایل Vivid با ۸۵٫۳ درصد، وسیع‌ترین پوشش را از این فضای رنگی گستره ارائه می‌دهد. در نقطه‌ی مقابل، پروفایل Normal، پوشش کاملی از فضای رنگی مرسوم sRGB‌ دارد.

براساس بررسی‌های زومیت، Y9a در پروفایل رنگی Normal خطای میانگین ۲٫۳ را در نمایش رنگ‌های sRGB‌ دارد؛ چراکه رنگ‌ها در حالت‌ پیش‌فرض به سردی گرایش دارند. ما در زومیت با تغییر تنظیمات دمای رنگ‌ها به Warm، خطای میانگین را به‌ عدد بسیار خوب ۱٫۸ کاهش دادیم.

گوشی Y9A تنها یک بلندگو دارد؛ بلندگوی تک‌کاناله‌‌ای که کیفیت چندان بالایی ندارد و صدای خیلی بلندی تولید نمی‌کند؛ به‌طور مثال صدایی که بلندگوی این گوشی تولید می‌کند، به‌زحمت یک اتاق کوچک را پر خواهد کرد؛ البته که کیفیت بلندگو آن‌قدر بالا نیست که صداها را کاملاً تفکیک کند. اسپیکر Y9a تنها برای استفاده‌ی معمولی مانند تماس تلفنی و تماشای ویدئو مناسب خواهد بود و در سایر موارد بهتر است که از هدفون استفاده کنید.

نرم‌افزار و رابط کاربری

هواوی Y9a با اندروید ۱۰ و رابط کاربری EMUI 10.1 به ‌فروش می‌رسد. اگر قبلا از گوشی هواوی استفاده می‌کردید قطعاً با رابط کاربری این گوشی ارتباط برقرار خواهید کرد؛ چراکه تفاوت فاحشی با نسخه‌های پیشین نمی‌توان یافت. از یک سال و نیم پیش، گوشی‌های هواوی از سرویس‌های گوگل بهره نمی‌برند و به ‌جای آن از سرویس‌های موبایل هواوی (HMS) استفاده می‌‌کنند. گوشی هواوی Y9a جزو این محصولات است و همین موضوع می‌تواند موجب نگرانی کاربران در مورد سازگاری اپ‌های موردعلاقه‌شان با HMS می‌شود.

اپلیکیشن های ایرانی در اپ گالری هواوی

ازآنجاکه گوشی‌های هواوی در کشور ما محبوب هستند و افراد زیادی آن‌ها را خریداری می‌کنند، هواوی سعی کرده است ازطریق همکاری با توسعه‌دهندگان ایرانی، اجرای بدون مشکل اپلیکیشن‌های ایرانی روی گوشی‌های جدیدش را تضمین کند. هواوی می‌گوید هم‌زمان با عرضه‌ی Y9a نزدیک به ۲۹ اپلیکیشن ایرانی محبوب بدون مشکل روی این گوشی اجرا می‌شوند.

ما در زومیت تک‌تک اپلیکیشن‌های موجود در فهرست ۲۹-تایی هواوی را آزمایش کردیم. از بین اپلیکیشن‌های مورد بحث در ابتدا تنها اسنپ اجرا نمی‌شد؛ اما در طول بررسی زومیت، این اپلیکیشن به فروشگاه اپلیکیشن App Gallery هواوی اضافه شد و اکنون بدون مشکل کار می‌کند؛ البته کماکان برخی از اپلیکیشن‌های خارجی مانند یوتیوب و جی‌میل روی Y9a اجرا نمی‌شوند و باید به ‌دنبال اپلیکیشن‌های جایگزین باشید. از بین اپلیکیشن‌هایی که گوگل توسعه‌دهنده‌ی آن‌ها بوده است، تنها گوگل کروم و جی‌بورد بدون مشکل کار می‌کنند.

آیکون اپ گالری هواوی

به‌روزرسانی: براساس گزارش کاربران و با بررسی به‌عمل‌آمده از سوی زومیت، مشخص شد که اپلیکیشن اسنپ و تپسی ویژه‌ی رانندگان برخلاف نسخه‌ی مربوط به کاربران عادی آن‌ها کماکان روی گوشی Y9a یا سایر دستگاه‌های مبتنی‌بر HMS‌ اجرا نمی‌شود. زومیت درحال پیگیری این موضوع است و درصورت دریافت اطلاعات بیشتر از سوی روابط عمومی شرکت هواوی، مقاله‌ی بررسی Y9a را به‌روز خواهد کرد.

به‌روزرسانی دوم: روابط عمومی هواوی می‌گوید دلیل ناسازگاری اپلیکیشن ویژه‌ی رانندگان اسنپ و تپسی به سازوکار متفاوت آن‌ها با نسخه‌ی مسافر بازمی‌گردد. به‌گفته‌ی هواوی، اپلیکیشن ویژه‌ی سفیران تپسی به‌زودی و نسخه‌ی رانندگان اسنپ نیز احتمالاً تا پایان سال با HMS سازگار خواهند شد.

از دیگر اپلیکیشن‌های خارجی سازگار با HMS می‌توانیم به اوتلوک، اسکایپ، توییتر، اینستاگرام، واتساپ، تلگرام و ویز اشاره کنیم. روی میان‌رده‌ی جدید هواوی تعدادی از بازی‌های پرطرفدار را نیز آزمایش کردیم. بازی Call of Duty Mobile بدون مشکل اجرا می‌شود؛ اما بازی فورتنایت یا Need for Speed Limits اجرا نمی‌شوند.

سازگاری اپ‌ها و بازی‌های محبوب با HMS

نام نرم‌افزار یا بازی

وضعیت اجرا

نام نرم‌افزار یا بازی

وضعیت اجرا

گوگل‌مپ

اجرا می‌شود؛ اما امکان ورود به حساب‌کاربری گوگل یا ذخیره‌سازی موقعیت‌های دلخواه وجود ندارد

شیپور

اجرا می‌شود

جیمیل

صرفاً اجرا می‌‌شود؛ اما امکان وارد‌شدن به حساب جیمیل وجود ندارد

آچاره

اجرا می‌شود

گوگل‌کروم

اجرا می‌شود؛ اما امکان همگام‌سازی با حساب گوگل وجود ندارد

استادکار

اجرا می‌شود

یوتیوب

اجرا نمی‌شود

همراه من

اجرا می‌شود

گوگل‌کیپ

اجرا نمی‌شود

ایرانسل من

اجرا می‌شود

کیبورد گوگل

اجرا می‌شود

تقویم سیمرغ

اجرا می‌شود

تقویم گوگل

اجرا نمی‌شود

فیلیمو

اجرا می‌شود

گوگل‌درایو

اجرا نمی‌شود

نماوا

اجرا می‌شود

گوگل‌ترنسلیت

اجرا می‌شود

ماسک

اجرا می‌شود

گوگل‌داکس

اجرا نمی‌شود

کرفس

اجرا می‌شود

اوتلوک

اجرا می‌شود

قبضینو

اجرا می‌شود

وان‌درایو

اجرا می‌شود

لست‌پس

اجرا می‌شود

اسکایپ

اجرا می‌شود

نوار

اجرا می‌شود

مایکروسافت اج

اجرا می‌شود

خلافی

اجرا می‌شود

توییتر

اجرا می‌شود

سینماتیکت

اجرا می‌شود

اینستاگرام

اجرا می‌شود

آپ

اجرا می‌شود

واتساپ

اجرا می‌شود

تومن

اجرا می‌شود

تلگرام

اجرا می‌شود

فون‌پی

اجرا می‌شود

ترلو

اجرا همراه‌با پیغام خطا‌ی فقدان سرویس‌های گوگل

همراه‌کارت

اجرا می‌شود

مایکروسافت تیمز

اجرا می‌شود

همراه بام ملی

اجرا می‌شود

ویز

اجرا می‌شود

همراه بانک سپه

اجرا می‌شود

نشان

اجرا می‌شود

نوردوی‌پی‌ان

اجرا می‌شود

بلد

اجرا می‌شود

۱.۱.۱.۱

اجرا نمی‌شود

تپسی

اجرا می‌شود

شیر-ایت

اجرا می‌شود

تپسی - ویژه سفیران

اجرا نمی‌شود (پیغام فقدان سرویس‌های گوگل)

اسنپ‌فود

اجرا می‌شود

اسنپ

اجرا می‌شود

اسپاتیفای

اجرا می‌شود

اسنپ - ویژه رانندگان

اجرا نمی‌شود (پیغام فقدان سرویس‌های گوگل)

ADM

اجرا می‌شود

اسنپ‌مارکت

اجرا می‌شود

آپارات

اجرا می‌شود

طاقچه

اجرا می‌شود

Virtual Table Tennis

اجرا همراه‌با پیغام خطای فقدان سرویس‌های گوگل

فیدیبو

اجرا می‌شود

Mad Skills Motocross 2

اجرا می‌شود

دیجی‌کالا

اجرا می‌شود

Clash of Clans

اجرا می‌شود

MX Player

اجرا می‌شود

Quiz of Kings

اجرا می‌شود

کافه‌بازار

اجرا می‌شود

آسفالت ۹ و ۸

هر دو اجرا می‌شوند.

دیوار

اجرا می‌شود

Call of Duty

اجرا می‌شود

ایوا

اجرا می‌شود

تاپ

اجرا می‌شود

تلوبیون

اجرا می‌شود

RAR

اجرا می‌شود

هواوی برای آنکه جای خالی سرویس‌های گوگل را پر کند، مدتی پیش از تعداد راهکار جایگزین پرده برداشت. پلتفرم جدید پتال (Petal)، سرویس‌هایی مانند پتال مپ و پتال سرچ را در بر می‌گیرد. براساس بررسی‌های زومیت، سرویس پتال مپ در ایران کار نمی‌کند؛ اما سرویس پتال سرچ امکان جست‌وجو را دراختیار کاربر می‌گذارد؛ البته این سرویس برای جست‌وجو و نمایش نتایج از موتور بینگ مایکروسافت استفاده می‌کند.

دوربین

محصول جذاب‌تر با تعداد دوربین بیشتر! ترند نادرست دنیای گوشی‌های هوشمند باعث شده است شرکت‌ها برای جلب توجه کاربران به دستگاه‌های میان‌رده و اقتصادی‌شان، از حسگرهای ناکارآمد و نه‌چندان سودمند برای افزایش تعداد دوربین‌های پشتی استفاده کنند. هواوی از این قاعده مستثنا نیست و Y9a را با چهار دوربین، شامل دوربین واید، اولتراواید، تشخیص عمق و ماکرو به ‌فروش می‌رساند.

دوربین پاپ آپ سلفی گوشی هواوی Y9a

رابط کاربری دوربین Y9a تفاوت فاحشی با گوشی‌های دیگر هواوی ندارد؛ در نیمه‌ی پایین حالت‌های عکاسی خودکار، فیلم‌برداری، عکاسی با حالت Night، عکاسی با افکت بوکه (Aperture)، حالت عکاسی مجزای Beauty برای زیباسازی مصنوعی سوژه (!) و منوی More برای دسترسی به حالت‌های بیشتر دردسترس هستند. کلید/اسلایدر جابه‌جایی بین دوربین واید و اولتراواید ‌همراه بزرگ‌نمایی دیجیتال تا سقف ۱۰ برابر، عکاسی خودکار مبتنی ‌بر هوش مصنوعی، تشخیص سوژه با هوش مصنوعی (AI Lens)، فیلترها، فلش و تنظیمات دوربین، کلیدهای دیگر موجود در صفحه‌ی اصلی رابط کاربری دوربین هستند.

پشت گوشی هواوی Y9a

هواوی به ‌رفتار عجیب خود در مورد HDR ادامه می‌دهد و این ویژگی را در قالب حالت مجزای عکاسی در منوی More ارائه می‌دهد! عکاسی حرفه‌ای با امکان دسترسی به پارامترهای عکاسی نظیر ضریب نوردهی (۴- تا ۴+)، سرعت شاتر (یک‌ چهارهزارم تا ۸ ثانیه)، تراز سفیدی، سطح ISO (از ۱۰۰ تا ۳۲۰۰)، عکاسی ماکرو از فاصله‌ی ۴ سانتی‌متری و حالت Hi-Res برای عکاسی با وضوح ۶۴ مگاپیکسل از جمله‌ی دیگر حالت‌های موجود در منوی More هستند.

در تصویر مقایسه‌ای زیر مشاهده می‌کنید که با غیرفعال‌سازی AI، گوشی میان‌رده‌ی Y9a با حالت پیش‌فرض Photo، عکس‌هایی با گستره‌ی دینامیکی بسیار نامطلوب با هایلایت‌های از‌دست‌رفته تولید می‌کند.

مقایسه‌ی حالت Photo و HDR

HDR vs Photo Huawei Y9a

برای مشاهده‌ی عکس‌ در ابعاد واقعی روی آن کلیک کنید.

دوربین اصلی Y9a از حسگر ۶۴ مگاپیکسلی و نسبتاً بزرگ 1/1.7 اینچی با پیکسل‌های ۰٫۸ میکرومتری به‌همراه لنز واید f/1.8 استفاده می‌کند و از فوکوس خودکار تشخیص فاز (PDAF) بهره می‌گیرد. به ‌دلیل استفاده از فیلتر رنگ Quad-Bayer روی سطح حسگر، برای به‌ دست ‌آمدن عکس‌هایی ۱۶ مگاپیکسلی با پیکسل‌های بزرگ‌ترِ ۱٫۶ میکرومتری، داده‌های هر ۴ پیکسل مجاور تجمیع می‌شوند. دلیل پیاده‌سازی چنین راهکاری، ثبت عکس‌هایی روشن‌تر با گستره‌ی دینامیکی وسیع‌تر عنوان می‌شود.

گالری عکس‌های دوربین واید در طول روز

نمونه عکس دوربین اصلی گوشی هواوی Y9a در طول روز - برگ پاییزی در پارک ملت تهران
نمونه عکس دوربین اصلی گوشی هواوی Y9a در طول روز - گیاهی از نگاه نزدیک
نمونه عکس دوربین اصلی گوشی هواوی Y9a در طول روز - نمایی از پارک ملت تهران
نمونه عکس دوربین اصلی گوشی هواوی Y9a در طول روز - درختچه‌ای در پارک ملت تهران
نمونه عکس دوربین اصلی گوشی هواوی Y9a در طول روز - گیاهی در پارک ملت تهران
نمونه عکس دوربین اصلی گوشی هواوی Y9a در طول روز - گل‌هایی در پارک ملت تهران
نمونه عکس دوربین اصلی گوشی هواوی Y9a در طول روز - تنه درختی در خیابان جردن تهران
نمونه عکس دوربین اصلی گوشی هواوی Y9a در طول روز - ساختمانی در خیابان جردن تهران

دوربین اصلی هواوی Y9a در روشنایی روز عکس‌های رضایت‌بخش با جزئیات مناسب ثبت می‌کند؛ اما گستره‌ی دینامیکی عکس‌ها چندان وسیع نیست و در پاره‌ای از موارد جزئیات از دست می‌رود. از سوی دیگر، رنگ‌ها اندکی اشباع به ‌نظر می‌رسند. به ‌لطف حسگر بزرگ و ۶۴ مگاپیکسلی دوربین واید، بسته به شرایط نور محیطی، می‌توان عکس‌های 2x یا حتی 4x را نیز با جزئیات مناسب گرفت.

گالری عکس‌های 2x در طول روز

نمونه عکس ۲ برابری دوربین اصلی گوشی هواوی Y9a در طول روز - چراغی در خبایان جردن تهران
نمونه عکس ۲ برابری دوربین اصلی گوشی هواوی Y9a در طول روز - مجسمه‌ای در پارک آب و آتش تهران
نمونه عکس ۲ برابری دوربین اصلی گوشی هواوی Y9a در طول روز - طرح‌واره‌ای از گل در پارک ملت تهران
نمونه عکس ۲ برابری دوربین اصلی گوشی هواوی Y9a در طول روز - مجسمه بادکنک در پارک ملت تهران

دوربین اولتراواید Y9a از حسگر ۸ مگاپیکسلی و بسیار کوچک 1/3.7 اینچی (حدودی) با پیکسل‌های ۱٫۱۲ میکرومتری استفاده می‌کند. این حسگر دربرابر لنزی با f/2.4 و زاویه‌ی دید بسیار عریض ۱۲۰ درجه‌ای قرار دارد و مطابق انتظار خبری از قابلیت فوکوس خودکار در آن نیست.

گالری عکس‌های اولتراواید در طول روز

نمونه عکس دوربین اولتراواید گوشی هواوی Y9a در طول روز - مجسمه‌ای در ورودی پارک آب و آتش تهران
نمونه عکس دوربین اولتراواید گوشی هواوی Y9a در طول روز - سازه‌ای در پارک ملت تهران
نمونه عکس دوربین اولتراواید گوشی هواوی Y9a در طول روز - درختی در پارک ملت تهران
نمونه عکس دوربین اولتراواید گوشی هواوی Y9a در طول روز - لوکوموتیو در پارک ملت تهران
نمونه عکس دوربین اولتراواید گوشی هواوی Y9a در طول روز - ساختمانی در خیابان ولیعصر
نمونه عکس دوربین اولتراواید گوشی هواوی Y9a در طول روز - ساختمانی در خیابان جردن تهران
نمونه عکس دوربین اولتراواید گوشی هواوی Y9a در طول روز - درختچه‌ای در پارک ملت تهران
نمونه عکس دوربین اولتراواید گوشی هواوی Y9a در طول روز - درختی با برگ‌های پاییزی در پارک ملت تهران

عکس‌های دوربین اولتراواید رنگ‌هایی نزدیک به دوربین اصلی دارند؛ اما سطح جزئیات و گستره‌ی دینامیکی آن‌ها به‌ پای دوربین اصلی نمی‌رسد.

مقایسه‌ی میدان‌های دید مختلف دوربین Y9a

0.5x
0.5x
1x
1x
2x
2x
10x
10x
6x
6x
4x
4x

برای مشاهده‌ی عکس‌ها در ابعاد واقعی، روی آن‌ها کلیک کنید.

هواوی Y9a برای تشخیص عمق و پیاده‌سازی طبیعی‌تر افکت بوکه، از حسگر مجزای ۲ مگاپیکسلی با لنز f/2.4 کمک می‌گیرد؛ اما براساس بررسی‌های ما، میان‌رده‌ی چینی‌ها حتی با پوشاندن ماژول یادشده، عکس‌های پرتره را بدون نمایش هیچ‌گونه پیغام خطایی می‌گیرد. در هرصورت عکس‌های پرتره‌ی Y9a با دوربین اصلی و وضوح ۱۶ مگاپیکسلی ثبت می‌شوند.

Y9a قابلیت ثبت عکس‌های ماکرو از فاصله‌ی ۴ سانتی‌متری سوژه را با دوربین ۲ مگاپیکسلی دراختیار کاربر می‌گذارد. دوربین ماکرو از لنز f/2.4 بهره می‌برد؛ اما در آن خبری از فوکوس خودکار نیست. در بررسی‌های ما، دوربین ماکرو عملکرد کارآمدی به ‌نمایش نگذاشت و عکس‌های آن معمولاً جزئیات اندک و نویز زیادی داشتند.

گالری عکس‌های ماکرو

نمونه عکس دوربین ماکرو گوشی هواوی Y9a در طول روز - پیچ و مهره
نمونه عکس دوربین ماکرو گوشی هواوی Y9a در طول روز - گیاهی از نگاه نزدیک
نمونه عکس دوربین ماکرو گوشی هواوی Y9a در طول روز - گیاهی از نگاه نزدیک
نمونه عکس دوربین ماکرو گوشی هواوی Y9a در طول روز - گیاهی از نگاه نزدیک

هواوی در گوشی میان‌رده‌ی Y9a قابلیت عکاسی با حالت Night را دراختیار کاربر می‌گذارد؛ الگوریتمی که با نوردهی طولانی، امکان ثبت عکس‌های روشن‌تر را در محیط‌هایی با شرایط نوری ضعیف فراهم می‌سازد. در طول بررسی زومیت، طولانی‌ترین مدت نوردهی Y9a برابر ۶ ثانیه بود. توجه داشته باشید که عکاسی Night تنها با دوربین اصلی دردسترس قرار دارد.

گالری عکس‌های واید در تاریکی

نمونه عکس ۲ برابری دوربین اصلی گوشی هواوی Y9a در تاریکی - گنبد مینا تهران
نمونه عکس ۲ برابری دوربین اصلی گوشی هواوی Y9a در تاریکی - ساختمانی در پارک آب و آتش تهران
نمونه عکس ۲ برابری دوربین اصلی گوشی هواوی Y9a در تاریکی - چراغی در میان گیاهان پارک آب و آتش تهران
نمونه عکس ۲ برابری دوربین اصلی گوشی هواوی Y9a در تاریکی - ساختمان‌های خیابان جردن تهران
نمونه عکس ۲ برابری دوربین اصلی گوشی هواوی Y9a در تاریکی - تصویر پارکی در تهران
نمونه عکس ۲ برابری دوربین اصلی گوشی هواوی Y9a در تاریکی - مجسمه‌ای در پارک آب و آتش تهران
نمونه عکس ۲ برابری دوربین اصلی گوشی هواوی Y9a در تاریکی - چراغانی یکی از ورودی‌های فرعی پارک آب و آتش تهران
نمونه عکس ۲ برابری دوربین اصلی گوشی هواوی Y9a در تاریکی - گل‌هایی در پارک آب و آتش تهران

در تاریکی شب، فوکوس خودکار دوربین اصلی دچار چالش می‌شود و عملکرد پایداری ارائه نمی‌دهد. مطابق انتظار، عکس‌های این دوربین با تاریک‌تر شدن محیط سافت‌تر می‌شوند و جزئیات آن‌ها رو به ‌کاهش می‌گذارد؛ البته نوردهی طولانی‌تر حالت Night تا حدودی مشکلات یادشده را مرتفع می‌سازد و بر روشنایی عکس‌ها می‌افزاید.

گالری عکس‌های دوربین اولتراواید در تاریکی

نمونه عکس دوربین اولتراواید گوشی هواوی Y9a در تاریکی - ساختمان‌های خیابان جردن تهران
نمونه عکس دوربین اولتراواید گوشی هواوی Y9a در تاریکی - تصویر عریضی از یک پارک در تهران
نمونه عکس دوربین اولتراواید گوشی هواوی Y9a در تاریکی - خیابان جردن تهران
نمونه عکس دوربین اولتراواید گوشی هواوی Y9a در تاریکی - چراغانی یکی از ورودی‌های فرعی پارک آب و آتش تهران

دوربین اولتراواید Y9a در محیط‌های تاریک عملکرد شایسته‌ای ندارد و عکس‌هایی تاریک با نویز زیاد و جزئیات اندک ثبت می‌کند؛ از سوی دیگر از حالت Night دردوربین اولتراواید خبری نیست تا اندکی وضعیت را بهبود دهد.

دوربین سلفی پاپ‌آپ هواوی Y9a از حسگر ۱۶ مگاپیکسلی با لنز f/2.2 استفاده می‌کند و مانند دو دوربین اولتراواید و ماکرو از فوکوس خودکار بی‌بهره است. متأسفانه گوشی میان‌رده‌ی هواوی قابلیت عکاسی پرتره با دوربین سلفی فراهم نمی‌سازد.

گالری عکس‌های دوربین سلفی

نمونه عکس دوربین سلفی گوشی هواوی Y9a - مجید نوردوست
نمونه عکس دوربین سلفی گوشی هواوی Y9a - مهرداد عیسی لو
نمونه عکس دوربین سلفی گوشی هواوی Y9a - مهرداد عیسی لو

بر اثر محدودیت‌های تراشه، هواوی Y9a با دوربین‌های واید و اولتراواید امکان فیلم‌برداری تا سقف 1080p و نرخ ۳۰ فریم‌ بر ثانیه دارد؛ درحالی‌که قابلیت فیلم‌برداری با دوربین ماکرو دردسترس نیست. براساس بررسی‌های زومیت، بیت‌ریت ویدئوهای واید و اولتراواید به‌ترتیب ۲۰٫۲ و ۱۷٫۴ مگابیت‌ بر ثانیه بود. مطابق انتظار ویدئوهای واید نویز بسیار زیاد، جزئیات اندک و گستره‌ی دینامیکی محدودی دارند و ویدئوهای اولتراواید نیز با شرایطی بدتر، تاریک‌تر هستند.

بازده و عملکرد

از سخت‌افزار هواوی Y9a نباید انتظار معجزه داشت. میان‌رده‌ی هواوی از تراشه‌ی ۱۲ نانومتری Helio G80 مدیاتک قدرت می‌گیرد. این تراشه از ترکیب ۲ هسته‌ی قدرتمند Cortex-A75 با فرکانس بیشینه‌ی ۲٫۰ گیگاهرتز و ۶ هسته‌ی کم‌مصرف Cortex-A55 با فرکانس ۱٫۸ گیگاهرتز به‌عنوان CPU در کنار ماژول ۲ هسته‌ای و ۹۵۰ مگاهرتزی Mali-G52 به‌عنوان GPU استفاده می‌کند. مدیاتک یک حافظه‌ی یک مگابایتی L3 را نیز برای مجموعه‌ی ۸ هسته‌ی CPU در نظر گرفته است.

گوشی هواوی Y9a حین اجرای بازی

طراحی هسته‌های Cortex-A75، A55 و Mali-G52 به سال ۲۰۱۸ بازمی‌گردد؛ بنابراین نمی‌توان آن‌ها را جدیدترین و بهترین هسته‌های دردسترس برای تولید پردازنده دانست. در هر صورت مدیاتک تراشه‌ی Helio G80 را گزینه‌ای مناسب برای اجرای بازی روی گوشی‌های میان‌رده می‌داند. تراشه‌ی G80 از اتصال LTE Cat. 7/13 به ‌همراه Wi-Fi 5 و بلوتوث ۵٫۰ نیز پشتیبانی می‌کند.

گوشی میان‌رده‌ی Y9a در دو نسخه با رم ۶ یا ۸ گیگابایتی LPDDR4x و حافظه‌ی ذخیره‌سازی ۱۲۸ گیگابایتی UFS 2.1 با قابلیت ارتقا حافظه ازطریق درگاه اختصاصی Nano Memory به‌ فروش می‌رسد. ما نسخه‌ی ۸ گیگابایتی Y9a را برای بررسی دراختیار داشتیم؛ نسخه‌ای که به ‌لطف رم پرظرفیت، در زمینه‌ی چندوظیفگی عملکرد مطلوبی به‌ نمایش می‌گذارد. در ادامه عملکرد حافظه‌ی ذخیره‌سازی آمده است:

عملکرد حافظه‌ی ذخیره‌سازی هواوی Y9a دربرابر رقبا

مدل‌ها / عملکرد

نرخ خواندن ترتیبی

(مگابایت‌برثانیه)

نرخ نوشتن ترتیبی

(مگابایت‌برثانیه)

نرخ خواندن تصادفی

(مگابایت‌برثانیه)

نرخ نوشتن تصادفی

(مگابایت‌برثانیه)

هواوی Y9a

۲۲۹٫۰۴

۱۸۱٫۴

۱۰۴٫۸۴

۱۹٫۷۹

گلکسی A31

۳۰۰٫۵۲

۱۷۷٫۸

۹۵٫۱۵

۶۹٫۰۹

گلکسی A21s

۳۱۴٫۵۸

۲۱۸٫۷۹

۱۰۹٫۵۴

۸۱٫۴

گلکسی A11

۲۹۲٫۵۹

۱۱۵٫۵۴

۷۳٫۱۴

۶۶٫۷۳

ردمی نوت ۹

۳۰۳٫۹۳

۲۴۰٫۸۱

۶۳٫۵۹

۱۳۴٫۴۱

ردمی نوت ۹ اس / پرو

۴۸۶٫۶۳

۱۷۵٫۳۹

۱۲۷٫۱۵

۱۱۳٫۶

ردمی نوت ۸

۳۰۲٫۴۷

۲۳۷٫۸۱

۵۹٫۷۳

۱۱۴٫۲۳

ردمی نوت ۸ پرو

۵۲۵٫۲۱

۱۹۵٫۹۷

۱۴۹٫۳۵

۱۷۲٫۴۳

سامسونگ گلکسی A50

۴۹۴٫۸

۱۹۲٫۵۵

۱۰۳٫۵۲

۱۸٫۹۶

هواوی Y9s

۸۱۶٫۹۴

۱۹۳٫۲۳

۱۴۲٫۸۳

۱۵۳٫۸۵

هواوی Y7p

۲۹۰٫‌۶۵

۲۰۹٫۵۹

۴۸٫۸۱

۴۴٫۹۳

آنر 9X

۸۱۴٫۳۹

۱۹۵٫۴

۱۵۳٫۰۹

۱۵۶٫۴۹

سامسونگ گلکسی M30

۲۸۰٫۳۵

۱۰۱٫۴۶

۶۴٫۸۹

۶۱٫۲

سامسونگ گلکسی M20

۳۰۹٫۹۷

۱۴۳٫۶

۶۷٫۷۷

۴۵٫۴۷

* تمامی بنچمارک‌های ذکرشده در این جدول را زومیت اجرا کرده است.

حالا بد نیست نگاهی به عملکرد گوشی در بنچمارک‌های دیگر داشته باشیم. Y9a همانند سایر گوشی‌های هواوی در تنظیمات باتری، حالت مصرف انرژی Performance را ارائه می‌دهد که مطابق نامش، بهترین عملکرد تراشه را با مصرف بیشتر باتری دراختیار کاربر می‌گذارد. حالت Performance به‌صورت پیش‌فرض فعال نیست؛ اما ما برای نمایش تأثیر آن، بنچمارک‌ها را در هر دو حالت عادی و Performance روی Y9a اجرا می‌کنیم:

عملکرد هواوی Y9a دربرابر رقبا

نام و کارایی بنچمارک / محصول

AnTutu 8

PCMark

Speedometer 2.0

3DMark

GeekBench 5

GFXBench

عملکرد کلی

مرورگر

پردازنده‌ی مرکزی و گرافیکی

پردازنده‌ی گرافیکی

پردازنده‌ی مرکزی

شبیه‌ساز بازی (نرخ فریم)

Sling Shot Extreme

OpenGL/Metal

Wild Life

Vulkan/Metal

Single Core

Multi Core

Aztec Ruins

Onscreen/1440p

Car Chase

Onscreen/1080p

1440p

1440p

OpenGL

Vulkan

Metal

OpenGL

Metal

هواوی Y9a

۱۸۲۶۷۶

۵۸۱۱

۲۷٫۰

۱۳۴۴

۶۶۵

۳۵۰

۱۲۰۸

۴٫۹

۳٫۳

۴٫۲

۲٫۹

--

۷٫۶

۹٫۲

--

هواوی Y9a

حالت Performance

۱۹۷۵۲۶

۷۵۲۹

۳۳٫۶

۱۳۵۸

۶۶۶

۳۸۸

۱۳۵۹

۴٫۹

۳٫۳

۴٫۳

۲٫۹

--

۷٫۷

۹٫۳

--

گلکسی A31

Failed*

۶۲۵۳

۲۸

۱۱۷۹

--

۳۱۳

۱۱۳۴

--

--

--

۷٫۰

۸٫۱

--

گلکسی A21s

۱۲۹۵۶۱

۵۵۲۹

۱۵

۹۱۴

--

۱۵۳

۱۰۴۰

--

--

--

۱۰

۵٫۹

--

گلکسی A71

۲۳۷۶۱۵

۸۸۸۵

۳۲٫۸

۲۱۴۷

--

۵۴۵

۱۷۱۶

--

--

--

۱۲

۱۴

--

گلکسی A51

۱۸۹۰۶۳

۵۳۶۸

۲۹٫۱

۱۶۳۵

--

۳۴۶

۱۳۰۶

--

--

--

۹٫۰

۱۰

--

نوا 5T

حالت Performance

۳۴۳۲۵۶

۹۱۳۵

--

۴۴۱۰

--

۶۹۳

۲۴۴۳

--

--

--

۳۰

۳۳

--

ردمی نوت ۹

۱۸۶۶۶۲

۸۶۹۳

۲۹٫۹

۱۴۰۳

--

۳۴۴

۱۱۶۵

--

--

--

۸٫۶

۹٫۷

--

ردمی نوت ۸

۱۶۵۶۱۹

۶۷۱۹

--

۱۱۲۴

--

۳۱۳

۱۳۸۹

--

Failed

--

۶٫۲

۷٫۰

--

ردمی نوت ۹ اس / پرو

۲۵۳۶۳۲

۷۸۹۹

۴۴٫۱

۲۶۳۳

--

۵۶۹

۱۶۹۱

--

--

--

۱۶

۱۸

--

ردمی نوت ۸ پرو

۲۸۱۴۶۷

۱۰۲۰۲

--

۲۰۳۸

--

۴۹۸

۱۶۴۰

--

--

--

۱۱

۱۱

--

گلکسی A70

--

۷۳۳۷

--

۱۱۱۸

--

۵۰۷

۱۶۰۶

--

--

--

۶٫۹

۸٫۱

--

گلکسی A50

۱۷۲۷۶۳

۵۸۳۹

--

۱۳۴۹

--

--

--

--

--

۸٫۳

۹٫۱

--

* تمامی بنچمارک‌های ذکرشده در این جدول را زومیت اجرا کرده است.

هواوی Y9a در زمینه‌ی توان پردازشی از برخی رقبای هم‌رده یا حتی ارزان‌تر ضعیف‌تر عمل می‌کند و مانند بسیاری از آن‌ها قابلیت اجرای بازی‌های Full HD ندارد؛ البته این موضوع لزوما به‌ مفهوم عملکرد نامناسب دستگاه نیست، میان‌رده‌ی هواوی در کاربری‌ روزمره بسیار نرم و روان عمل می‌کند و از پس‌ِ اجرای بسیاری از بازی‌ها با وضوح HD و نرخ فریم نسبتاً پایدار برمی‌آید. در میان دستگاه‌هایی با برچسب قیمتی نزدیک به Y9a (برادر همین گوشی)، نوا 5T، بهترین عملکرد سخت‌افزاری را ارائه می‌دهد.

باتری

هواوی Y9a برای تأمین انرژی مورد نیاز از باتری ۴۲۰۰ میلی‌آمپر ساعتی استفاده می‌کند. چینی‌ها محصول میان‌رده‌ی خود را با شارژر ۴۰ واتی SuperCharge عرضه می‌کنند که می‌تواند ظرف ۳۰ دقیقه، شارژ باتری را از صفر به ۷۰ درصد برساند. هواوی در مورد شارژدهی Y9a اطلاعات دقیقی ارائه نمی‌دهد و صرفاً می‌گوید کاربر بدون نیاز به شارژ مکرر دستگاه، از آن لذت خواهد برد. در هر صورت با توجه به بهره‌گیری Y9a از نمایشگر +FHD و تراشه‌ی میان‌رده، احتمالاً عمر باتری مناسبی دراختیار کاربر می‌گذارد.

یوتیوب زومیت روی گوشی هواوی Y9a

همان‌طور که پیش‌تر اشاره شد، در تنظیمات باتری تمام گوشی‌های هواوی، پروفایل انرژی Performance به ‌چشم می‌خورد که هدف آن، استفاده از تمام ظرفیت تراشه است که به‌وضوح بر مصرف باتری دستگاه می‌افزاید؛ بنابراین برای نشان‌دادن تأثیر حالت یادشده بر مصرف باتری، تست‌های باتری را در حالت‌های عادی و Performance روی Y9a اجرا می‌کنیم. در شرایطی که روشنایی نمایشگر روی ۲۰۰ نیت قرار دارد و کلیه‌ی اتصالات بی‌سیم به ‌همراه صدای اسپیکر قطع شده‌اند، گوشی‌ میان‌رده‌ی هواوی در حالت عادی و Performance به‌ ترتیب می‌تواند ۱۶ ساعت و ۵۷ دقیقه و ۱۴ ساعت و ۵۱ دقیقه ویدئو پخش کند.

شارژدهی باتری هواوی Y9a دربرابر رقبا

محصول ٫ آزمایش

نمایشگر

باتری

ویدئو

PCMark

Work 2.0

ابعاد و رزولوشن

میلی‌آمپرساعت

دقیقه:ساعت

دقیقه:ساعت

هواوی Y9a

۶٫۶۳ اینچ

۲۴۰۰ × ۱۰۸۰ پیکسل

۴۲۰۰

۱۶:۵۷

۱۱:۱۲

هواوی Y9a

حالت Performance

۱۴:۵۱

۹:۲۹

گلکسی A31

۶٫۴ اینچ

۲۴۰۰ × ۱۰۸۰ پیکسل

۵۰۰۰

۲۱:۲۳

۱۶:۰۱

گلکسی A21s

۶٫۵ اینچ

۱۶۰۰ × ۷۲۰ پیکسل

۵۰۰۰

۱۸:۴۶

۱۶:۲۹

گلکسی A71

۶٫۷ اینچ

۲۴۰۰ × ۱۰۸۰ پیکسل

۴۵۰۰

۲۲:۰۰

۱۴:۱۳

گلکسی A51

۶٫۵ اینچ

۲۴۰۰ × ۱۰۸۰ پیکسل

۴۰۰۰

۱۴:۴۱

۱۰:۰۷

نوا 5T

۶٫۲۶ اینچ

۲۳۴۰ × ۱۰۸۰ پیکسل

۳۷۵۰

۱۳:۳۰

۹:۱۲

ردمی نوت ۹ اس / پرو

۶٫۶۷ اینچ

۲۴۰۰ × ۱۰۸۰ پیکسل

۵۰۲۰

۱۵:۴۲

۱۱:۵۳

ردمی نوت ۹

۶٫۵۳ اینچ

۲۳۴۰ × ۱۰۸۰ پیکسل

۵۰۲۰

۱۶:۳۵

۸:۴۱

ردمی نوت ۸

۶٫۳ اینچ

۲۳۴۰ × ۱۰۸۰ پیکسل

۴۰۰۰

۱۶:۲۳

۱۱:۰۲

ردمی نوت ۸ پرو

۶٫۵۳ اینچ

۲۳۴۰ × ۱۰۸۰ پیکسل

۴۵۰۰

۱۴:۰۳

۸:۱۱

* تمامی بنچمارک‌های ذکرشده در این جدول را زومیت اجرا کرده است.

آزمون واقع‌گرایانه‌ی PCMark نشان می‌دهد که فعال‌سازی حالت Performance، شارژدهی Y9a در کاربری روزمره را حدود ۱۵ درصد کم می‌کند؛ اما چنانچه مدت‌زمان روشن‌ ماندن نمایشگر در استفاده‌‌های عادی را روزانه ۵ ساعت در نظر بگیریم، با یا بدون فعال‌سازی حالت Performance، عمر باتری میان‌رده‌ی هواوی نزدیک به ۲ روز خواهد بود.

جمع‌بندی

هواوی نشان داده است که در تولید گوشی‌ میان‌رده با ظاهری جذاب خوب عمل می‌کند؛ گوشی Y9a جزو همین محصولات است که از ویژگی‌های مناسبی بهره می‌برد. بااین‌حال نمی‌توان ناسازگاری با سرویس‌ها و اپلیکیشن‌های گوگل را نادیده گرفت؛ موضوعی که باید در زمان خرید این گوشی مدنظر قرارداد. درواقع بسیاری از کاربران در طول روز از سرویس‌های گوگل استفاده می‌کنند؛ سرویس‌هایی مانند جیمیل و مپ از پرکاربردترین سرویس‌های گوگل در ایران به‌حساب می‌آیند؛ البته به‌ لطف به‌روزرسانی‌های متعدد HMS‌ و تعامل هواوی با توسعه‌دهندگان، اکنون Y9a بیشتر نرم‌افزارهای اندرویدی را به‌خوبی اجرا می‌کند و محبوب‌ترین نرم‌افزارهای ایرانی هم با کمترین مشکل روی میان‌رده‌ی هواوی اجرا می‌شوند.

سایت زومیت روی گوشی هواوی Y9a

گوشی میان‌رده‌ی Y9a‌ هواوی صفحه‌نمایشی با رنگ‌های باطراوت دارد و به ‌لطف مکانیزم پاپ‌آپ دوربین سلفی، تجربه‌ی بصری فراگیری دراختیار کاربر می‌گذارد. از نظر سخت‌افزاری هم با محصول کندی مواجه نخواهید بود. Y9a با داشتن ۱۲۸ گیگابایت حافظه‌ی ذخیره‌سازی و ۸ گیگابایت رم به‌راحتی به نیاز اکثر کاربران پاسخ می‌دهد. عکاسی با Y9A چندان ناامیدکننده نیست و در شرایطی که نور کافی دراختیار داشته باشید، می‌توانید عکس‌های باکیفیتی با این گوشی ثبت کنید؛ البته عکاسی در شب چندان راضی‌کننده نیست.

نکات مثبت

  • صفحه‌نمایش تمام‌صفحه، بدون بریدگی
  • عملکرد راضی‌کننده‌ی دوربین واید در طول روز
  • شارژدهی بسیار خوب باتری
  • شارژر ۴۰ وات
  • بهبود وضعیت سازگاری اپلیکیشن‌ها با HMS

نکات منفی

  • دوربین‌های اضافه‌ی ناکارآمد
  • ناسازگاری با عموم اپلیکیشن‌های گوگل
تبلیغات
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

تبلیغات