بررسی گلکسی اس 10 پلاس سامسونگ

چهارشنبه ۸ اسفند ۱۳۹۷ - ۲۱:۵۷
مطالعه 35 دقیقه
سامسونگ در دهمین جشن تولد سری گلکسی اس، با پرچم‌داران خانواده‌ی گلکسی اس ۱۰ بیش از هر زمان دیگری به مفهوم گوشی هوشمند بی‌نقص نزدیک شده است.

بیستم فوریه‌ی امسال، علاقه‌مندان دنیای فناوری روز ویژه‌ای را سپری کردند؛ روزی که سامسونگ با برگزاری رویدادی باشکوه در سن‌فرانسیسکو، ۱۰ سالگی خانواده‌ی محبوب گلکسی اس را با رونمایی سری گلکسی اس ۱۰ و گوشی تاشدنی گلکسی فولد جشن گرفت. دی‌جی کو، مدیرعامل گروه موبایل سامسونگ، با اشاره به وضعیت دشوار بازار رقابتی موبایل، خطاب به افرادی که نوآوری در این بازار را پایان‌یافته می‌دانند، کهکشانی‌های جدید را آغازگر عصری جدید در دنیای موبایل معرفی کرد.

گلکسی اس ۱۰ تمام‌عیارترین پرچم‌دار سامسونگ به‌حساب می‌آید؛ محصولی که به‌همراه گلکسی فولد، پیش‌نمایشی از چشم‌انداز دنیای موبایل در یک‌ دهه‌ی آتی از دید کره‌ای‌ها را به‌تصویر می‌کشد. حذف محدودیت‌های فیزیکی بر سر راه تجربه‌ی دیداری و ارتقای تجربه‌ی عکاسی و امنیت اطلاعات کاربر، ازجمله اهدافی است که سامسونگ با کهکشانی دهم خود دنبال می‌کند؛ اما آیا خانواده‌ی گلکسی اس ۱۰ می‌تواند به‌بهترین شکل ممکن، موارد یادشده را دراختیار کاربر قرار دهد؟ درادامه، با زومیت همراه باشید تا با بررسی گلکسی اس ۱۰ پلاس به این پرسش پاسخ دهیم.

تماشا در یوتیوب (نسخه ۶۰ فریم) | تماشا در IGTV

گوشی سامسونگ گلکسی اس ۱۰ پلاس را دفتر سامسونگ در ایران برای بررسی دراختیار زومیت قرار گرفته است. برای مشاهده پایین‌ترین قیمت گوشی‌های سامسونگ از بین فروشگاههای مختلف به بخش محصولات زومیت مراجعه کنید.

طراحی

روند تکامل گوشی‌های هوشمند به‌گونه‌‌‌ای پیش رفته که اکنون در نزد علاقه‌مندان این ابزار کوچک و اعتیادآور، «حاشیه‌ی نمایشگر» عبارتی ناشایست محسوب می‌شود؛ بنابراین، مایه‌ی تعجب نیست که هریک از تولیدکنندگان به‌نحوی به‌دنبال حذف قیدهای فیزیکی پیرامون نمایشگر محصولات خود باشد. از به‌کارگیری بریدگی مستطیلی و قطره‌ای گرفته تا بازگرداندن طراحی نوستالژیک کشویی به صنعت موبایل، همگی ازجمله‌ راهکارهای فعلی برای تمام‌صفحه‌کردن نمایشگر به‌حساب می‌آید؛ اما دراین‌بین، سامسونگ، بازیگر اصلی حوزه‌ی گوشی‌های هوشمند، ترجیح می‌دهد به‌جای دنباله‌روبودن، راهکار اختصاصی خود را برای عرضه‌ی پرچم‌دارانی با نمایشگر تمام‌صفحه اجرا کند.

به‌لطف انبوه تصاویر فاش‌شده‌ای که کهکشانی‌های جدید را از زوایای مختلف به‌‌نمایش می‌گذاشتند، از مدت‌ها قبل با طراحی این محصولات آشنا بودیم؛ بنابراین در طول مراسم Unpacked، گلکسی اس ۱۰ حداقل از بُعد ظاهر شگفتی‌ساز نبود. پرچم‌داران ۲۰۱۹ سامسونگ به‌لطف پنل‌های Infinity-O، اکنون بیش از هر زمان دیگری به تصور ما از طراحی تمام‌صفحه نزدیک شده‌اند. در نگاه نخست، دوربین سلفی در گوشه‌ی سمت راست نمایشگر داخل روزنه‌ای دایره‌ای‌شکل (گلکسی اس ۱۰) و کپسول‌مانند (گلکسی اس ۱۰ پلاس) بیش از هر بخش دیگری خودنمایی می‌کند که با تغییر محل خود، فضای لبه‌ی بالا را برای پیشروی هرچه‌بیشتر نمایشگر به‌سمت مرز فیزیکی دستگاه مهیا کرده است.

علاوه‌بر لبه‌ی بالا، ضخامت حاشیه‌ی پایین نمایشگر، کاهش چشمگیری تجربه می‌کند؛ به‌طوری‌که اکنون با وجود افزایش ۰.۲ اینچی قطر نمایشگر گلکسی اس ۱۰ پلاس، حدود ۰.۵ میلی‌متر از ارتفاع دستگاه کاسته شده و نسبت نمایشگر به بدنه در آن با ۳.۳ درصد افزایش به ۸۷.۵ درصد رسیده است. مانند سال‌های گذشته، اس ۱۰ پلاس از نمایشگری با لبه‌های خمیده بهره می‌برد تا بیش‌ازپیش حس غوطه‌وری در محتوای بصری را برای کاربر به‌ارمغان آورد؛ اما مسئله‌ی تداخل عملکرد لمسی پنل دراثر برخورد کف دست با لبه‌ها کماکان حس می‌شود. ناگفته نماند اسپیکر مکالمه در مرز بین فریم فلزی دستگاه و لبه‌ی بالایی نمایشگر قرار دارد؛ اما دیگر خبری از حسگر عنبیه نیست. 

اگرچه قضاوت درباره‌ی طراحی ظاهری گوشی بیش از هرچیز دیگری، به سلیقه‌ی افراد بازمی‌گردد، درحال‌حاضر به‌باور نگارنده، روزنه‌‌ی دوربین درکنار بریدگی قطره‌ای نمایشگر، بهترین راهکار برای تولید محصولی نزدیک به ایده‌ی صفحه‌نمایش تمام‌صفحه است. در طول بررسی، صرف‌نظر از چند نمونه‌ی انگشت‌شمار، به‌ندرت وجود روزنه را آزاردهنده یافتیم؛ چراکه عموما دوربین سلفی به‌عنوان یکی از عناصر نوار اعلان رفتار می‌کرد. سامسونگ ادعا می‌کند حفره‌ی درون پنل را به‌کمک ابزار برش لیزری اختصاصی و دقیقی ایجاد کرده تا بدین‌ترتیب پیکسل‌های مجاور دوربین دچار آسیب نشوند؛ ازاین‌رو، برخلاف آنر ویو ۲۰، هیچ هاله‌ای در اطراف دوربین سلفی مشاهده نمی‌شود.

صرف‌نظر از تغییرات فاحش نمایشگر، فُرم کلی گلکسی اس ۱۰ تفاوت چندانی با گذشته ندارد. پنل‌های انحنادار گوریلا گلس ۶ از دو سمت و فریم آلومینیومی گوشی با دقتی مثال‌زدنی به یکدیگر پیوند خورده و ساختار یکپارچه‌ای را به‌وجود آورده‌اند؛ به‌طوری‌که با لمس گوشی به‌سختی می‌توان خطوط اتصال آن‌ها را تشخیص داد. پنل‌ پشتی در رنگ‌های متنوعی ازجمله مشکی، سفید، آبی، سبز، زرد و صورتی سفارش‌دادنی است، در‌این‌بین، نسخه‌ی سفید صدفی در زوایای مختلف، هاله‌هایی از سبز و صورتی را نیز به‌تصویر می‌کشد و در ترکیب با فریم نقره‌ای براق، جلوه‌‌ی جالبی دارد. توجه کنید نسخه‌ی پلاس را می‌توان با پنل سفید و مشکی سرامیکی نیز سفارش داد که ۲۳ گرم سنگین‌تر از نسخه‌ی شیشه‌ای خواهد بود.

در نمای پشتی گلکسی اس ۱۰، دوربین سه‌گانه‌ی دستگاه با چینشی افقی دیده می‌شود که در تمامی نسخه‌ها، پوششی به‌ رنگ مشکی دارد و حداقل در نسخه‌ی سفید گلکسی اس ۱۰ پلاس، جلوه‌ی جالبی ندارد و از زیبایی دستگاه می‌کاهد. نگارنده باور دارد ساختار مربعی دوربین میت ۲۰، بهترین طراحی را در بین تمام دوربین‌های چندگانه دارد. زیر مجموعه‌ی عریض دوربین، لوگوی سفید SAMSUNG به‌چشم می‌خورد؛ اما دیگر از حسگر اثرانگشت خبری نیست؛ چراکه گلکسی اس ۱۰ به‌عنوان نخستین گوشی هوشمند دنیا با حسگر اثرانگشت اولتراسونیک زیر نمایشگر روانه‌ی بازار خواهد شد.

حسگر اثرانگشت گلکسی اس ۱۰ که از گواهی اتحادیه‌ی FIDO برخوردار است، در نزدیکی لبه‌ی پایین نمایشگر جای دارد و مدل سه‌بعدی حسگر اثرانگشت را می‌سازد؛ ازاین‌رو، به‌ادعای کره‌ای‌ها، دقت و امنیت بیشتری را ارائه می‌دهد. فرایند شناساندن اثرانگشت به حسگر، اندکی طولانی‌تر از نمونه‌های مرسوم است؛ اما پس از ثبت‌کردن انگشت، عملکرد و اتکاپذیری حسگر اولتراسونیک اس ۱۰ بسیار بهتر از نمونه‌ی اپتیکال به‌کاررفته در وان‌پلاس 6T و میت ۲۰ پرو به‌نظر می‌رسد. توجه کنید فرایند احراز هویت در پرچم‌دار سامسونگ گاهی با خیس‌بودن انگشت دچار مشکل می‌شود؛ بررسی‌های ما نشان می‌دهد که در چنین شرایطی، اس ۱۰ از هر ۱۰ بار گاهی، یک یا دو بار در شناسایی اثر انگشت دچار خطا می‌شد. برچسب پیش‌فرض موجود روی گلکسی اس ۱۰، روزنه‌ای در محل حسگر دارد؛ اما متأسفانه اطلاعاتی درباره‌ی عملکرد آن با محافظ شیشه‌ای در دست نداریم.

گوشی سامسونگ گلکسی اس ۱۰ پلاس با وجود بهره‌بردن از نمایشگر ۶.۴ اینچی و به‌لطف طراحی تمام‌صفحه‌ی خود، ارگونومی بسیار خوبی دارد؛ به‌طوری‌که عموما در استفاده‌ی یک‌دستی از این فبلت با مشکل خاصی مواجه نمی‌شدیم. طراحان سامسونگ با وجود بزرگ‌ترکردن نمایشگر، وزن دستگاه را با ۱۴ گرم کاهش به ۱۷۵ گرم رسانده‌اند. همین موضوع باعث می‌شود برخلاف محصولی مانند می میکس ۳، استفاده‌ی مداوم از دستگاه، به خستگی دست نینجامد. اس ۱۰ پلاس با وجود بهره‌بردن از باتری به‌مراتب حجیم‌تر درمقایسه‌با گلکسی اس ۹ پلاس (۴,۱۰۰ دربرابر ۳,۵۰۰ میلی‌آمپرساعت)، ضخامت آن با ۰.۷ میلی‌متر کاهش به ۷.۸ میلی‌متر رسیده است.

همانند گذشته، به‌واسطه‌ی پیشروی پنل‌های شیشه‌ای از کناره‌ها، فریم آلومینیومی گلکسی اس ۱۰ در دو لبه‌ی چپ و راست، ضخامت کمتری درمقایسه‌با بالا و پایین دستگاه دارد. در سمت راست گوشی، کلید پاور به‌چشم می‌خورد که متأسفانه در ارتفاع نسبتا بالایی قرار دارد؛ بنابراین در نسخه‌ی پلاس، برای استفاده از آن باید به‌صورت مداوم دست خود را جابه‌جا کنید. لبه‌ی سمت چپ میزبان کلیدهای کنترل صدا و بیکسبی است و بازهم به‌دلیل نبود بافت خاصی روی کلید بیکسبی، احتمالا فشردن اشتباهی آن به‌جای کلید کنترل صدا اجتناب‌ناپذیر خواهد بود. خوشبختانه اکنون می‌توان کلید را به‌گونه‌ای تنظیم کرد که با دوبار فشردن پشت‌سرهم، بیکسبی را فرابخواند. در لبه‌ی بالا، درگاه سیم‌کارت/کارت حافظه دیده می‌شود و درنهایت، در لبه‌ی پایین دریچه‌ی کانال اصلی اسپیکر، پورت USB-C و جک دوست‌داشتنی هدفون قرار گرفته‌اند.

کهکشانی جدید سامسونگ گواهی IP68 را نیز از مؤسسه‌ی IEC دریافت کرده است؛ بنابراین، حداقل روی کاغذ می‌توان انتظار داشت که پرچم‌دار جدید کره‌ای‌ها دربرابر گردوغبار مقاوم باشد و تا ۳۰ دقیقه فشار آب در عمق ۱.۵ متری را تحمل کند.

نمایشگر و اسپیکر

سامسونگ از سال‌‌‌ها پیش، بر تخت فرمانروایی بر دنیای اولدهای اندازه‌کوچک تکیه زده و همه‌ساله‌ گوشی‌های این شرکت خود را به‌عنوان بهترین‌های این بخش به کاربران معرفی کرده‌اند. روشنایی بسیار زیاد نمایشگر پرچم‌داران سامسونگ درکنار گوشه‌های خمیده‌ی آن به امضای محصولات بالارده‌ی این شرکت تبدیل شده است. کره‌ای‌ها برند جدیدی از پنل‌های خود را همراه‌با گوشی‌های سری گلکسی اس ۱۰ به جهانیان معرفی کرده‌اند: سه گوشی سری گلکسی اس ۱۰ و گلکسی فولد نخستین گوشی‌های معرفی‌شده با نمایشگر Dynamic AMOLED. احتمالا استفاده از واژه‌ی Dynamic به استاندارد جدید HDR10+ شده در پرچم‌داران این شرکت بازمی‌گردد.

پشتیبانی از استاندارد HDR10+ به‌عنوان نسخه‌ی بهبودیافته‌ی HDR10 به‌لطف تحلیل دینامیکی متادیتای محتوای (HDR (Dynamic Tone Mapping آینده‌ی درخشان‌تری درمقایسه‌با آن دارد؛ اما هنوز فراوانی محتوا برای آن کمتر از دالبی ویژن و HDR10 است. در‌حال‌حاضر، آمازون پرایم به استفاده از این استاندارد روی آورده است. پنل استفاده‌شده در گلکسی اس ۱۰ پلاس همچون گذشته در لبه‌های کناری خمیده است. در روشنایی‌های بالا و نگاه از زوایا، هاله‌ی سبزرنگ اندکی در لبه‌ها مشاهده می‌شود که پیش‌تر نیز در گوشی‌هایی با نمایشگر خمیده در طرفین مشاهده کرده بودیم. خوشبختانه سامسونگ در بحث برش حفره‌ی نمایشگر موفق بوده و همچون نمونه‌های LCD در اطراف آن هاله را شاهد نیستیم.

نمایشگر Infinity-O استفاده‌شده در گلکسی اس ۱۰ پلاس به‌لطف پنلی با رزولوشن ۳۰۴۰ در ۱۴۴۰ تراکم بسیار بالای ۵۵۲ پیکسل در هر اینچ را ارائه می‌دهد. امکان تغییر رزولوشن به فول FHD+ و HD+ هنوز در تنظیمات رابط کاربری به‌چشم می‌خورد که صورت پیش‌فرض روی گزینه‌ی تمام‌ HD تنظیم شده است. تصاویر و متون در این نمایشگر ۶.۴ اینچی بسیار شارپ هستند و اگر ریزبینانه‌ نگاه کنید، تفاوت این سطح از تراکم پیکسل را با نمونه‌های تمام HD متوجه خواهید شد.

سامسونگ در مراسم رونمایی گلکسی اس ۱۰ و اس ۱۰ پلاس از روشنایی ۱۲۰۰ نیتی نمایشگر این گوشی‌ها سخن به‌میان آورد. نمونه‌ی بررسی‌شده‌ی ما در زومیت توانست لقب روشن‌ترین نمایشگر بررسی‌شده تا‌به‌امروز را دریافت کند. گلکسی اس ۱۰ در بررسی‌های ما در حالت تنظیم خودکار نور و آزمون ۵۰ درصد فضای سفید روشنایی ۱۱۲۵ نیت را ثبت کرد که تقریبا ۱۰۰ نیت بیشتر از نسل گذشته و گلکسی اس ۹ پلاس بود. در آزمونی که با نمونه‌ی ۱۰۰ درصد سفید انجام شد، عدد ۱۰۲۰ نیت به‌دست آمد. این رقم نیز در بین نمایشگرهای اولد رکورد محسوب می‌شود. تمام ارقام به‌دست‌آمده در بحث روشنایی بسیار عالی هستند و تاحدودی اطلاعات اعلام‌شده در مراسم آنپکد مطابقت دارد. 

حداقل روشنایی نمایشگر گلکسی اس ۱۰ پلاس نیز ۲.۳ نیت اندازه‌گیری شد که پیش‌ازاین، در گلکسی نوت ۹ و اس ۹ تجربه کرده بودیم. به‌ادعای سامسونگ، نور آبی خروجی از پنل اولد از ۱۲ درصد در ساخته‌‌های گذشته به ۷ درصد کاهش پیدا کرده است. عملکرد نمایشگر در زیر نور مستقیم خورشید و کنترل بازتاب نور همچنان عالی و ستودنی است. پدیده‌ی Blue Shift نیز به بهترین شکل و باتوجه‌به محدودیت‌های اولدها در گلکسی اس ۱۰ پلاس کنترل شده است. خوشبختانه قابلیت نمایشگر همیشه روشن کهکشانی‌های سامسونگ بهترین نمونه‌ی موجود در بین گوشی‌های هوشمند است. سامسونگ در اقدامی عجیب حالت‌های نمایش تصویر در پرچم‌داران جدید خود را از ۴ به ۲ حالت کاهش داده است:

  • Vivid: حالت رنگی منطبق بر فضای DCI-P3 با رنگ‌های اشباع
  • Natural: حالت رنگی منطبق بر فضای sRGB با رنگ‌های طبیعی

پوشش ۹۹.۸ درصدی فضای رنگی DCI-P3 تطابق کاملی با اطلاعات ارائه‌شده‌ی سامسونگ دارد. البته پیش‌ازاین نیز گلکسی نوت ۹ چنین رقمی را در حالت Adaptive Display نیز شاهد بودیم. حالت Natural نیز ۹۶ درصد فضای رنگی sRGB را پوشش می‌دهد. رنگ سفید انطباق بسیار خوبی با سفید مرجع دارد و این بهبود حتی با چشم نیز دیدنی است. طبق انتظار، حالت Natural با میانگین خطای ۳ دقیق‌تر از Vivid با میانگین خطای ۳.۹ است. خطای حداکثر درمقایسه‌با نسل گذشته و نوت ۹ کمی کاهش یافته است؛ اما شاهد افزایش اندک خطای میانگین هستیم که البته این تفاوت ممکن است به نمونه‌ی بررسی‌شده مربوط باشد. تطابق بیشتر حالت Natural با چشم و راحتی آن ما را به یاد حالت TrueTone آیفون‌های جدید می‌اندازد، با این تفاوت که دقت رنگ سفید همچنان پابرجا مانده است. درپایان، باید گفت نمایشگر ۱۹ به ۹ گلکسی اس ۱۰ پلاس همچون گذشته عالی است و نمودی از فرمانروایی سامسونگ بر بازار اولدهای کوچک محسوب می‌شود.

با وجود حذف حاشیه‌های نمایشگر، طراحان سامسونگ بازهم گلکسی اس ۱۰ را به اسپیکر استریو مجهز کرده‌اند. درست‌ مانند گذشته، کانال اصلی اسپیکر در لبه‌ی پایین کنار پورت USB-C قرار دارد و کانال دوم در مرز بین نمایشگر و لبه‌ی بالا با اسپیکر مکالمه یکپارچه شده است. پرچم‌دار کره‌ای‌ها از صدای بهبودیافته‌ی دالبی‌اتموس (Dolby Atmos) پشتیبانی می‌کند و اسپیکرهای آن برای ارائه‌ی تجربه‌ی صوتی فراگیر به کاربر را AKG تنظیم کرده است.

بررسی کیفی ما تاحدود زیادی ادعای سامسونگ درباره‌ی صدای فراگیر و شفاف اسپیکرها را تأیید می‌کند. با فعال‌کردن دالبی‌اتموس، شدت صدای خروجی به‌طرز چشمگیری افزایش می‌یابد؛ اما مشکلی که با آن مواجه شدیم، افزایش اعوجاج صدا (دیستورشن) در این حالت است که حین پخش موسیقی‌های راک یا متال، محسوس‌تر به‌نظر می‌رسد. کهکشانی‌های سامسونگ همچنان از جک ۳.۵ میلی‌متری هدفون بهره می‌برند و به‌همراه هدفون توگوشی AKG روانه‌ی بازار می‌شوند. گلکسی اس ۱۰ درزمینه‌ی پخش موسیقی با هدفون نیز عملکرد بسیار خوبی دارد و به‌لطف پشتیبانی از دالبی‌اتموس، صدایی رسا و فراگیر و با جزئیات بسیار را به گوش کاربر می‌رساند.

نرم‌افزار و رابط کاربری

سامسونگ در کنفرانس خود برای توسعه‌دهندگان در سال ۲۰۱۸، برنامه‌ی خود برای انتشار نسخه‌ی به‌روزشده‌ای از رابط کاربری اختصاصی را رونمایی کرد. این نسخه‌ با نام One UI به‌‌تدریج درحال‌گرفتن جای Samsung Experience است. حال به‌نظر می‌رسد گلکسی اس ۱۰ به‌عنوان ویترین نوآوری‌های سامسونگ، انتخاب محل مناسبی برای به‌تصویرکشیدن جدیدترین رابط کاربری این شرکت به‌همراه اندروید ۹ (Pie) باشد.

سامسونگ با One UI در وهله‌ی نخست، «تمرکز بهتر کاربر بر امور» را دنبال می‌کند و برای دستیابی به این هدف، بخش عمده‌ای از پیچیدگی‌های‌ Samsung Experience را کنار گذاشته است. به‌عنوان مثال، منوِ تنظیمات گوشی به‌گونه‌ای سازمان‌دهی شده تا کاربر به‌سادگی به بخش‌های مهم دسترسی داشته باشد. کره‌ای‌ها رابط کاربری جدید خود را طبیعی‌تر می‌دانند و معتقدند One UI نوع تعاملمان با گوشی را تغییر می‌دهد. در رابط جدید، کلیدها و گزینه‌های مختلف به نیمه‌ی پایین نمایشگر نزدیک‌تر شده‌اند تا بدین‌ترتیب، راحت‌تر بتوان به آن‌ها دسترسی داشت. 

One UI برای ارائه‌ی «تجربه‌ی بصری راحت‌تر» توسعه داده شده و رنگ‌ها در آن به‌گونه‌ای تغییر یافته‌اند تا شفافیت بیشتری داشته باشند. درضمن، قابلیت Night Mode نیز با تیره‌تر‌کردن محیط رابط کاربری، از فشار وارد بر چشمان کاربر می‌کاهد. ما در زومیت، از طراحی و عملکرد رابط کاربری جدید سامسونگ رضایت داشتیم و آن را به‌لحاظ بصری نیز نمونه‌ی جذابی می‌دانیم. در ویدئوِ بالا، بررسی زومیت از One UI را می‌توانید تماشا کنید.

دوربین

امروزه در اغلب سناریوها، تقریبا تمام گوشی‌های پرچم‌دار عکس‌های بسیار باکیفیتی در روشنی روز ثبت می‌کنند و ازاین‌حیث به‌سختی می‌توان برتری مطلق را به یکی از آن‌ها نسبت داد؛ اما عکاسی در شب زمینه‌ی بکری است که گوشی‌های اندکی در آن خودنمایی می‌کنند. پرچم‌داران پیشین سامسونگ معمولا در طول روز توانمند ظاهر می‌شدند؛ ولی با تاریک‌شدن هوا یا در نبود منبع نور مناسب، ضعف خود را نشان می‌دادند. کره‌ای‌ها اکنون مدعی‌اند گلکسی اس ۱۰ به‌لطف دیافراگم متغیر دوربین اصلی، واحد پردازش عصبی مجزا و البته الگوریتم هوشمندتر، «آنچه را می‌بیند که شما می‌بینید»؛ اما این ادعا چقدر صحت دارد؟

گلکسی اس ۱۰ نخستین پرچم‌دار سامسونگ با دوربین سه‌گانه است. حسگرهای این دوربین با ترکیب مشابه سری میت ۲۰ هواوی، از لنزهای واید و تله‌فوتو و اولتراواید بهره می‌برد؛ اما مسلما جزئیات مربوط‌به آن‌ها تفاوت بسیاری با نماینده‌ی چینی‌ها دارد. حسگر اصلی دوربین با رزولوشن ۱۲ مگاپیکسلی و ابعاد ۱/۲.۵۵ اینچی و پیکسل‌های ۱.۴ میکرومتری در پس لنزی با دیافراگم متغیر f/1.5-2.4 و لرزش‌گیر اپتیکال تصویر و فوکوس خودکار تشخیص فاز قرار دارد. حسگر ۱۲ مگاپیکسلی دوم با ابعاد ۱/۳.۶ اینچی و پیکسل‌های ۱.۰ میکرومتری از لنز تله‌فوتو f/2.4 با لرزش‌گیر اپتیکال و زوم اپتیکال ۲ برابری و فوکوس خودکار تشخیص فاز استفاده می‌کند. درنهایت، حسگر ۱۶ مگاپیکسلی با لنز اولتراواید ۱۲ میلی‌متری و فوکوس ثبت و دیافراگم f/2.2 همراه است.

نمونه‌عکس گلکسی اس ۱۰ با هر سه دوربین

کره‌ای‌ها مدعی هستند میدان دید دوربین اولتراواید گلکسی اس ۱۰ معادل ۱۲۳ درجه است که با میدان دید چشم انسان نیز برابری می‌کند. گلکسی اس ۱۰ پلاس از دوربین سلفی دوگانه شامل حسگر اصلی ۱۰ مگاپیکسلی با دیافراگم f/1.9، فوکوس خودکار Dual Pixel با تشخیص فاز و توانایی ضبط ویدئوهای 4K درکنار حسگر ثانویه‌ی ۸ مگاپیکسلی با لنز f/2.2 بهره می‌برد که وظیفه‌ی تشخیص عمق را برای تشخیص بهتر سوژه حین ثبت تصاویر پرتره‌ برعهده دارد؛ اما نسخه‌ی عادی گلکسی اس ۱۰ بر دوربین سلفی تکی اتکا دارد و از حسگر تشخیص عمق در آن خبری نیست. گلکسی اس ۱۰ امکان انتخاب نوع جلوه‌ی بوکه را نیز از بین حالت‌های Spin ،Zoom ،Color point و Blur را ارائه می‌دهد.

نمونه‌عکس پرتره با دو جلوه بوکه‌ی متفاوت

گلکسی اس ۱۰ امکان زوم اپتیکال دوبرابری را نیز دراختیار کاربر قرار می‌دهد؛ اما دوربین را برای ثبت چنین عکسی به‌صورت خودکار انتخاب می‌کند. بدین‌ترتیب که در وضعیت نوری بسیار خوب، دوربین تله‌فوتو وظیفه‌ی ثبت عکس را برعهده دارد و چنانچه میزان نور دردسترس کافی نباشد، دوربین اصلی و به‌صورت دیجیتال فرایند بزرگ‌نمایی را انجام می‌دهد. با وجود بهره‌گیری از دوربین تله‌فوتو، گلکسی اس ۱۰ برای ثبت عکس‌های پرتره به دوربین اصلی متکی است و حتی با مسدودکردن مقابل دوربین تله‌فوتو نیز، جلوه بوکه را به‌خوبی روی عکس اجرا می‌کند.

نمونه‌عکس گلکسی اس ۱۰ با زوم ۲ و ۱۰ برابری

گلکسی اس ۱۰ به‌کمک واحد پردازش عصبی (NPU) به‌کاررفته در اکسینوس ۹۸۲۰، اکنون می‌تواند ۳۰ نوع صحنه را در قالب قابلیتی موسوم به Scene Optimizer به‌سرعت تشخیص دهد و به‌صورت خودکار میزان اشباع رنگ‌ها و سطح کنتراست را اصلاح کند؛ البته، امکان غیرفعال‌سازی این حالت نیز وجود دارد، ضمن اینکه داخل تنظیمات آن سه کلید Bright Night برای عکاسی شب، Document Scan برای پیشنهاد اسکن اسناد و Starburst برای اضافه‌کردن خودکار پرتو به منابع نور در محیط‌های تاریک دیده می‌شود. نرم‌افزار دوربین شباهت‌های بسیاری با گذشته دارد و همانند قبل، با سوایپ‌کردن می‌توان بین حالت‌های مختلف، شامل عکاسی از غذا، پاناروما، عکاسی حرفه‌ای، فوکوس زنده، عکاسی خودکار، فیلم‌برداری، اسلوموشن، سوپراسلوموشن و هایپرلپس جابه‌جا شد. از نوار بالا نیز می‌توان به منوِ تنظیمات، فلش، زمان‌سنج، نسبت تصویر، فیلترها، بیکسبی‌ویژن و AR Emoji دسترسی داشت.

برخلاف رقبایی همچون سری میت ۲۰ و پیکسل، گلکسی اس ۱۰ حالت عکاسی Night ندارد و تنظیمات مربوط‌به محیط‌های تاریک به‌صورت خودکار را قابلیتی به‌نام Bright Night‌ و در قالب حالت عکاسی پیش‌فرض Photo انجام می‌دهد. پرچم‌دار سامسونگ در عکاسی از محیط‌های تاریک به دیافراگم متغیر دوربین اصلی و پردازش نرم‌افزاری اتکا دارد و براساس ادعای کره‌ای‌ها، به‌صورت خودکار چندین فریم‌ را برای ثبت عکس ترکیب می‌کند؛ اما برخلاف آنچه در پرچم‌داران هواوی شاهد بودیم، از نوردهی ۴ ثانیه‌ای برای جذب نور بیشتر خبری نیست. حالت Bright Night سامسونگ تنها در شرایطی وارد عمل می‌شود که محیط بسیار تاریک باشد، ضمن اینکه به‌مدت‌زمان پردازش عکس نیز اشاره‌ای نمی‌کند.

نمونه‌عکس اولتراواید گلکسی اس ۱۰ پلاس در طول شب

نمونه‌عکس با زوم دوبرابری با گلکسی اس ۱۰ پلاس در طول شب

گلکسی اس ۱۰ قابلیت جدید دیگری موسوم به Shot Suggestions ارائه می‌دهد. این قابلیت به‌‌لطف پایگاهی از ۱۰۰ میلیون عکس، حین عکاسی به‌ کاربر بهترین قاب را پیشنهاد می‌دهد و درصورت تبعیت از این پیشنهاد، عکس به‌صورت خودکار ثبت می‌شود. پرچم‌دار جدید سامسونگ امکان ضبط ویدئوهای UHD و FHD با نرخی بالغ بر ۶۰ فریم‌برثانیه را دارد؛ اما در حالت فیلم‌برداری Full HD، قابلیتی موسوم به Super Steady ارائه می‌دهد که با استفاده از فناوری VDIS، لرزش‌ها را بیش از فناوری‌های لرزش‌گیر رایج کاهش می‌دهد.

گلکسی اس ۱۰ و اس ۱۰ پلاس در حالت فیلم‌برداری 4K با نرخ ۳۰ فریم‌برثانیه، امکان ضبط ویدئوهای +HDR10 را ارائه می‌دهد که از دیدگاه ما، ویدئوها در این حالت درمقایسه‌با حالت عادی، رنگ‌های اشباع‌تری دارند و هایلایت‌ها با جزئیات بسیار بهتری به‌نمایش درمی‌آیند. ناگفته نماند ثبت ویدئوهای اسلوموشن Full HD با نرخ ۲۴۰ فریم‌برثانیه و HD با نرخ ۹۶۰ فریم‌برثانیه نیز با اس ۱۰ ممکن است.

 قابلیت AR Emoji روی گلکسی اس ۱۰ بهبود یافته است و اکنون علاوه‌بر آنکه امکان ردگیری حرکت کل بدن را دارد، حرکات چهره نیز در آن بهتر از قبل ردگیری می‌شود. به‌عنوان مثال، حرکاتی همچون چشمک‌زدن یا حرکت زبان یا ابروها با دقت مناسبی رهگیری می‌شود. شما می‌توانید نمونه‌هایی از نتیجه‌ی عکاسی با این حالت را در تصاویر زیر مشاهده کنید:

گلکسی اس ۱۰ همانند گذشته در طول روز و روشنایی کافی، عکس‌های فوق‌العاد‌ه‌ای می‌گیرد. رندر دقیق رنگ‌ها، گستره‌ی دینامیکی عالی، تراز سفیدی مناسب و سطح جزئیات بسیار خوب ازجمله‌ ویژگی‌هایی است که در اغلب عکس‌های اس ۱۰ در طول روز به‌چشم می‌خورد. پرچم‌دار سامسونگ در عکس‌های پرتره نیز تفکیک بین سوژه و پس‌زمینه را با دقت رضایت‌بخشی انجام می‌دهد و جلوه بوکه را به‌صورت واقع‌گرایانه‌تری اعمال می‌کند. عکس‌های سلفی گلکسی اس ۱۰ پلاس به‌لطف فوکوس خودکار، جزئیات بسیار خوبی دارند، ضمن اینکه به‌مدد دوربین تشخیص عمق، جلوه بوکه‌ی مناسبی روی عکس اجرا می‌کند. 

گالری نمونه‌عکس‌های گلکسی اس ۱۰ پلاس در طول روز

با تاریک‌ترشدن محیط، خلأ حالت Night با قابلیت نوردهی طولانی بیش‌ازپیش حس می‌شود. درصورت وجود منبع نور و نزدیک‌بودن به سوژه، الگوریتم نرم‌افزاری گلکسی اس ۱۰ و دیافراگم f/1.5 عملکرد رضایت‌بخشی دارد و عکس‌هایی با جزئیات مناسب و رنگ‌های طبیعی ارائه می‌دهد. بااین‌حال، چنانچه نور مصنوعی به‌اندازه‌ی کافی نباشد و فاصله از سوژه بیشتر شود، جزئیات به‌میزان زیادی از بین می‌رود و سطح نویز افزایش می‌یابد و در بخش‌های تاریک‌تر تصویر، از دست‌رفتن وضوح بافت‌ها را شاهد هستیم. عکس‌های سلفی گلکسی اس ۱۰ پلاس نیز در تاریکی با وجود کاهش طراوت رنگ‌ها، بسیار بهتر از نمونه‌های ثبت‌شده با دوربین ۲۴ مگاپیکسلی میت ۲۰ پرو هستند.

گالری نمونه‌عکس‌های گلکسی اس ۱۰ پلاس در طول شب

نمونه‌عکس‌های سلفی گلکسی اس ۱۰ پلاس

درمجموع، از عملکرد دوربین گلکسی اس ۱۰ در طول روز و روشنایی کافی رضایت داشتیم؛ اما باور داریم در محیط‌های تاریک و کم‌نور، میت ۲۰ پرو به‌لطف نوردهی ۴ ثانیه‌ای و ترکیب چندین فریم، عکس‌های نهایی را اغلب اوقات بهتر از پرچم‌دار کره‌ای‌ها ثبت می‌کند.

بازده و عملکرد

به‌جز چند بازار، شامل چین و ایالات متحده‌ی آمریکا که پذیرای نسخه‌ی مبتنی بر اسنپدراگون ۸۵۵ هستند، سامسونگ در باقی بازارها، ازجمله ایران، خانواده‌ی گلکسی اس ۱۰ را با جدیدترین عضو خانواده‌ی اکسینوس موسوم به Exynos 9820 روانه‌ی بازار می‌کند. پردازنده‌ی اختصاصی کره‌ای‌ها برخلاف نسخه‌ی اسنپدراگون با لیتوگرافی ۸ نانومتری تولید می‌شود و نخستین پردازنده‌ی سامسونگ با واحد پردازش عصبی مجزا (NPU) به‌حساب می‌آید. بنابراین، انتظار می‌رود گلکسی اس ۱۰ درزمینه‌ی پردازش‌های مربوط‌به هوش مصنوعی، نظیر تشخیص سوژه و قابلیت‌های واقعیت افزوده، عملکرد به‌مراتب بهتری ارائه دهد.

ازآنجاکه پیش‌تر در مقاله‌ی جداگانه‌ای به‌تفصیل درباره‌ی مشخصات فنی اکسینوس ۹۸۲۰ پرداخته‌ایم؛ بنابراین در بررسی پیش‌ رو، فقط به ذکر ویژگی‌های مهم‌ این تراشه بسنده می‌کنیم. اکسینوس ۹۸۲۰ با فناوری ساخت ۸ نانومتری LPP تولید می‌شود که براساس ادعای شرکت سازنده، درمقایسه‌با لیتوگرافی ۱۰ نانومتری LPP، مصرف انرژی را تا ۱۰ درصد می‌کاهد. البته باید در نظر بگیرید رقبای دیگر با لیتوگرافی ۷ نانومتری، مانند اسنپدراگون ۸۵۵ و کرین ۹۸۰، حداقل روی کاغذ به‌لحاظ عملکرد و مصرف انرژی کمی بر نماینده‌ی سامسونگ برتری دارند.

پردازنده‌ی مرکزی از کلاستری ۸ هسته‌ای، شامل ۲ هسته‌ی ۲.۷۳ گیگاهرتزی Mongoose M4 سامسونگ برای بیشترین توان پردازشی و ۲ هسته‌ی میانی Cortex A75 با فرکانس ۲.۳۱ گیگاهرتز و ۴ هسته‌ی کم‌مصرف ۱.۹۵ گیگاهرتزی Cortex A55 بهره می‌برد. کره‌ای‌ها برای پردازش تک و چندهسته‌ای به‌ترتیب بهبود ۲۰ و ۱۵ درصدی یا ۴۰ درصد بهبود بهره‌وری انرژی را پیش‌بینی می‌کنند. مجموعه‌ی هسته‌ها به واحد اشتراکی ۴ مگابایتی از حافظه‌ی کش L3 دسترسی دارند.

ماژول Mali G76 MP12 آرم وظیفه‌ی GPU را در پردازنده‌ی اکسینوس ۹۸۲۰ ایفا می‌کند. سامسونگ مدعی است این ماژول تا ۴۰ درصد بهبود عملکرد در پردازش‌های گرافیکی یا ۳۵ درصد بهبود در بهره‌وری انرژی را درمقایسه‌با نسل گذشته به‌ارمغان می‌آورد. اکسینوس ۹۸۲۰ نخستین پردازنده‌ی سامسونگ با واحد پردازش عصبی (NPU) مجزا محسوب می‌شود و قرار است عملکردش در پردازش‌های مربوط‌به هوش مصنوعی تا ۷ برابر سریع‌تر از اکسینوس ۹۸۱۰ باشد. درنهایت، باید به مودم LTE اکسینوس ۹۸۲۰ اشاره کنیم که با پشتیبانی از اتصال Cat.20 از سرعت دانلود تا ۲ گیگابیت‌برثانیه نیز پشتیبانی می‌کند.

یکی از کارهای ستودنی سامسونگ، ارتقای حافظه‌ی رم و حافظه‌ی ذخیره‌سازی نسخه‌ی پایه‌ی گلکسی اس ۱۰ و گلکسی اس ۱۰ پلاس از ۴ / ۶۴ و ۶ / ۶۴ گیگابایت در نسل گذشته به ۸ و ۱۲۸ گیگابایت است. البته، نسخه‌ی ویژه‌ای از گلکسی اس ۱۰ پلاس با ۱۲ گیگابایت رم و یک ترابایت حافظه‌ی ذخیره‌سازی نیز عرضه خواهد شد. درضمن، هنوزهم امکان ارتقای حافظه ازطریق درگاه کارت microSD تا سقف ۵۱۲ گیگابایت وجود دارد. برخلاف تصور ابتدایی ما، کهکشانی‌های جدید سامسونگ از حافظه‌ی UFS 3.0 بهره نمی‌برند و شرکت سازنده نسل جدید را نیز با حافظه‌ی UFS 2.1 عرضه می‌کند.

نتایج به‌دست‌آمده از بنچمارک AndroBench نیز بهره‌گیری گلکسی اس ۱۰ از حافظه‌ی UFS 2.1 را تأیید می‌کند. به‌نظر می‌رسد برخلاف تصور ما، کره‌ای‌ها حافظه‌ی UFS 3.0 را فقط برای گوشی تاشدنی گلکسی فولد در نظر گرفته‌اند. حال، نوبت به ارزیابی عملکرد CPU و GPU در پردازنده‌ی ۸ نانومتری اکسینوس ۹۸۲۰ می‌رسد. ازآنجاکه بنچمارک GFXBench دو حالت Offscreen و Onscreen دارد؛ بنابراین، آزمون‌های آن را با هر دو رزولوشن ۲۲۸۰ در ۱۰۸۰ پیکسل (وضوح پیش‌فرض گوشی) و ۳۰۴۰ در ۱۴۴۰ پیکسل (وضوح Native نمایشگر) اجرا می‌کنیم.

گلکسی اس ۱۰ پلاس در آزمون‌های گرافیکی (GFXBench و 3DMark) و آزمون پردازنده‌ی مرکزی (GeekBench) و در آزمون‌های کلی (Antutu و PCMark) پیشرفت چشمگیری درمقایسه‌با نسل قبل کرده است. این موضوع را حتی در کاربری‌های روزمره و جابه‌جایی بین محیط‌های مختلف نرم‌افزار گوشی نیز می‌توان حس کرد. اکسینوس ۹۸۲۰ اکنون در پردازش‌های تک‌هسته‌ای فاصله‌ی اندکی با A12 اپل دارد و در پردازش‌های چندهسته‌ای تقریبا با آن برابری می‌کند. نکته‌ی جالب‌ دیگر عملکرد گرافیکی بسیار بهتر اکسینوس درمقایسه‌‌با کرین ۹۸۰ با وجود بهره‌گیری از هسته‌های یکسان Mali G76 است.

برای ارزیابی عملکرد پردازنده در شرایط واقعی‌تر، ویدئوِ ۱۰ دقیقه‌ای معیار زومیت با رزولوشن 4K را به‌کمک اپلیکیشن Adobe Clip به ویدئویی با رزولوشن Full HD تبدیل کردیم که ۱۱ دقیقه و ۱۷ ثانیه به‌طول انجامید. اگرچه این عدد پیشرفت بسیاری درمقایسه‌با ۱۶ دقیقه و ۲۷ ثانیه‌ی گلکسی اس ۹ نشان می‌دهد، همچنان اختلاف فاحشی با آیفون ۱۰ دارد. ناگفته نماند گوگل‌پلی با پیغام «این اپلیکیشن با دستگاه شما سازگاری ندارد»، ما را از نصب Adobe Clip منع می‌کرد؛ بنابراین، ممکن است نتیجه‌ی حاصل به‌دلیل ناسازگاری اپلیکیشن با گلکسی اس ۱۰ پلاس اعتبار نداشته باشد. گفتنی است خود سیستم‌عامل نیز بر نتیجه‌ی حاصل تأثیر انکارناپذیری می‌گذارد.

سامسونگ در وب‌سایت خود ادعا می‌کند گلکسی اس ۱۰ پلاس با اتکا بر سیستم خنک‌کننده‌ی مبتنی بر محفظه‌ی بخار و بهبود عملکرد براساس هوش مصنوعی و GPU بهینه، کُند یا بیش‌ازحد داغ نمی‌شود و در اجرای مداوم بهترین بازی‌ های اندروید، نرخ فریم پایداری ارائه می‌دهد. توجه کنید گلکسی اس ۱۰ به‌جای محفظه‌ی بخار از لوله‌ی گرمایی برای خنک‌سازی پردازنده استفاده می‌کند؛ اما در دنیای واقعی، سیستم خنک‌کننده‌ی گلکسی اس ۱۰ پلاس چه عملکردی دارد؟ برای رسیدن به پاسخی مناسب، بنچمارک گرافیکی بسیار سنگین Sling Shot Extreme را روی گوشی اجرا می‌کنیم.

همان‌طورکه مشاهده می‌کنید، گلکسی اس ۱۰ پس از ۵ بار تکرار آزمون درمقایسه‌با مرحله‌ی ابتدایی، افتی ۳۶ درصدی تجربه می‌کند و پس‌ازآن، با امتیازی درحدود ۳,۰۰۰ عملکرد نسبتا پایداری ارائه می‌دهد. باوجوداین و براساس تجربیات قبلی، به‌نظر می‌رسد وان‌پلاس 6T با پردازنده‌ی قدیمی اسنپدراگون ۸۴۵ با امتیاز حدودی ۴,۰۰۰ و عملکرد بسیار پایدار در کل طول آزمون ۱۵ مرحله‌ای زومیت به‌سادگی در آزمون استرس، پرچم‌دار گران‌قیمت سامسونگ را پشت‌سر می‌گذارد. ناگفته نماند در طول این آزمون سنگین، بدنه‌ی دستگاه به‌ویژه در قسمت فریم فلزی به‌میزان زیادی داغ شده بود. گلکسی اس ۱۰ در دنیای واقعی، بازی فورتنایت را در تنظیمات Epic با نرخ ۳۰ و High با نرخ ۶۰ فریم‌برثانیه اجرا می‌کند.

باتری

برای کاربران دستگاه قدرتمندی همچون گلکسی اس ۱۰ پلاس، شارژدهی مناسب، یکی از پیش‌نیازهای مهم به‌حساب می‌آید و به‌نظر می‌رسد سامسونگ به‌خوبی از این موضوع آگاهی دارد؛ چراکه فبلت پرچم‌دار خود را با باتری حجیم ۴,۱۰۰ میلی‌آمپرساعتی عرضه می‌کند و مدعی است با چنین ظرفیتی، گلکسی اس ۱۰ پلاس کاربر را تمام روز همراهی خواهد کرد. درضمن، به‌کمک واحد پردازش عصبی اکسینوس ۹۸۲۰، گوشی الگوی مصرفی فرد و کاربری‌های روزمره‌ی او را می‌آموزد و بدین‌ترتیب، طول‌ عمر باتری به‌شکل بهتری مدیریت می‌شود.

ادعای سامسونگ مبنی‌بر «۲۴ ساعت شارژدهی هوشمند» گلکسی اس ۱۰ پلاس چقدر صحت دارد؟ برای پی‌بردن به حقیقت، آزمون‌های متداول زومیت را روی کهکشانی دهم اجرا می‌کنیم. در آزمون پخش فیلم که پخش وئدیوِ معیار HD با روشنایی ۲۰۰ نیت نمایشگر و صدای قطع‌شده و اتصالات بی‌سیم غیرفعال را شامل می‌شود، گلکسی اس ۱۰ پلاس ۱۶ ساعت و ۳۵ دقیقه دوام می‌آورد که میزان کم‌نظیری به‌حساب می‌آید و این گوشی را در ردیف بهترین‌ها قرار می‌دهد؛ بنابراین می‌توان پس از تماشای سه‌گانه‌ ارباب حلقه ها روی گوشی، نقد آن‌ها را نیز در زومجی مطالعه کرد!

اکنون، نوبت به آزمون‌های نرم‌افزاری می‌رسد. گلکسی اس ۱۰ پلاس در بنچمارک باتری PCMark که با شبیه‌سازی کاربری‌های روزمره، شامل وب‌گردی و پخش فیلم یا ویرایش عکس، درحقیقت آزمونی معیار برای تخمین زمان روشن‌ماندن نمایشگر (Screen on Time) با روشنایی ۲۰۰ نیت به‌حساب می‌آید، با ثبت زمان ۱۰ ساعت و ۴۲ دقیقه، تمام پرچم‌داران اندرویدی را پشت‌سر گذاشت. این گوشی در بنچمارک باتری GeekBench که پردازنده را زیرفشار قرار می‌دهد، نتیجه‌ی آبرومندانه‌ای کسب کرد؛ اما در رسیدن به رقبای چینی‌اش ناکام ماند.

در آزمون گرافیکی و ۳۰ مرحله‌ای GFXBench، درحالی‌که تنظیمات مدیریت باتری روی حالت Optimized تنظیم شده بود، گلکسی اس ۱۰ پلاس در کمترین حالت ۲,۲۸۴ فریم را پردازش می‌کند و به‌مدت ۲۳۹.۲ دقیقه دوام می‌آورد که نتایج بسیار خوبی به‌حساب می‌آیند و پرچم‌دار سامسونگ را در ردیف بهترین‌ها قرار می‌دهند. ناگفته نماند در طول این آزمون، دمای دستگاه روی ۴۰ درجه‌ی سلسیوس می‌ماند.

درحالی‌که میت ۲۰ پرو از شارژر فوق‌العاده‌سریع ۴۰ واتی بهره می‌برد، گلکسی اس ۱۰ پلاس با فناوری Fast Wireless Charging 2.0 و شارژر ۱۵ واتی دراختیار کاربر قرار می‌گیرد. فبلت سامسونگ با این شارژر در مدت ۳۰ دقیقه به‌میزان ۳۲ درصد شارژ می‌شود و برای شارژ کامل به زمان حدودی یک ساعت و ۵۰ دقیقه نیاز دارد. PowerShare نام قابلیت شارژ بی‌سیم معکوس سری گلکسی اس ۱۰ است که این گوشی‌ها را در‌حال‌اتصال به برق و حالت عادی به پاوربانکی ۹ یا ۴.۵ واتی برای شارژ سایر دستگاه‌های سازگار با استاندارد Qi بدل می‌سازد.

جمع‌بندی

گلکسی اس ۱۰ پلاس یکی از گوشی‌های برتر حال حاضر دنیا و بی‌تردید کامل‌ترین پرچم‌دار سامسونگ تاکنون است. نمایشگر کم‌نظیر تمام‌صفحه با روشنایی فوق‌العاده‌ی ۱,۱۲۵ نیتی و عمر طولانی باتری و زبان طراحی بالغ کهکشانی‌ جدید، آن را به‌خوبی از رقبا متمایز می‌کند و نظر هر کاربری را به‌سوی خود جلب می‌کند. اگرچه دیدگاه‌ها درباره‌ی حفره‌ی نمایشگر متفاوت هستند، از دیدگاه ما، این استراتژی به‌همراه بریدگی قطره‌ای معقول‌ترین راهکار برای نزدیک‌شدن به ایده‌ی گوشی‌های تمام‌صفحه و عاری از حاشیه هستند. گواهی IP68 و پشتیبانی از شارژ معکوس بی‌سیم نیز از دیگر ویژگی‌های مثبت گلکسی اس ۱۰ پلاس در بحث طراحی به‌شمار می‌رود. متأسفانه سامسونگ در بخش شارژ سریع هنوز از رقبای خود مانند میت ۲۰ پرو با شارژر ۴۰ واتی عقب‌تر است.

صرف‌نظر از نمایشگر و شارژدهی فوق‌العاده، گلکسی اس ۱۰ پلاس در سایر زمینه‌ها نیز توانمند ظاهر می‌شود. دوربین سه‌گانه‌ی اس ۱۰ در اغلب سناریوها، به‌خصوص در طول روز، عملکرد کم‌نظیری دارد و در محیط‌های تاریک نیز درصورت وجود منبع نور نتایج رضایت‌بخشی ثبت می‌کند. حسگر اثرانگشت اولتراسونیک گوشی از نمونه‌های اپتیکال به‌کاررفته در وان‌پلاس 6T و میت ۲۰ پرو سریع‌تر است و پردازنده‌ی ۸ نانومتری اکسینوس ۹۸۲۰ درکنار رابط کاربری مینیمال One UI عملکردی سریع و روان و پایدار را نوید می‌دهد. استفاده از نمایشگر با لبه‌های خمیده گاهی اوقات لمس‌های ناخواسته‌‌ی لبه‌ها و تداخل عملکرد را در پی دارد. این مشکل را در میت ۲۰ پرو نیز شاهد بودیم و امیدواریم سامسونگ با به‌روزرسانی‌‌های نرم‌افزاری آن را کاملا برطرف کند.

برای مشاهده قیمت گوشی در فروشگاه‌های اینترنتی معتبر، مقایسه انواع قیمت گوشی هواوی، قیمت گوشی شیائومی، گوشی سامسونگ و‌ قیمت آیفون و همچنین طرح سوالات خود در گجت‌های مختلف از بخش محصولات زومیت استفاده کنید.

مطالب مشابه

نظرات