بررسی می میکس 3 شیائومی
استقبال پرشور کاربران از گوشیهای کمحاشیه، زمینهساز ورود ایدههایی عجیب و دیوانهوار و بعضا نوستالژیک به دنیای موبایل شد؛ از ایجاد بریدگی و حفره در نمایشگر گرفته تا دوربین سلفی کشویی و پاپآپ یا حتی استفاده از صفحهنمایش دوم در پنل پشتی گوشی، همگی جزو راهکارهایی هستند که شرکتهای تولیدکننده برای نزدیک و نزدیکترشدن به مفهوم گوشی بدون حاشیه در محصولات خود بهکار میگیرند.
اگرچه بهنظر میرسد ترند سال ۲۰۱۹ گوشیهایی با نمایشگر حاوی روزنهی دوربین باشد، شرکتهایی نیز برخی از محصولات خود را با دوربین پاپآپ یا دوربین سلفی کشویی روانهی بازار کردهاند که از بین مهمترین آنها میتوان به سومین نسل از پرچمداران خاص شیائومی موسوم به Mi MIX اشاره کرد. می میکس ۳ درکنار بدنهی سرامیکی باکیفیت، اکنون بهواسطهی جایگرفتن دوربین سلفی درون مکانیزم اسلایدری، یکی از دستگاههای نزدیک به ایدهی گوشی تمامصفحه بهحساب میآید؛ اما آیا وجود عضوی مکانیکی در ساختار گوشی هوشمندی با نمایشگر ۶.۳۹ اینچی، راهکار ایدهآلی است؟ درادامه، با بررسی می میکس ۳ همراه زومیت باشید.
برای مشاهده
در فروشگاههای اینترنتی معتبر، مقایسه انواع
،
و قیمت آیفون
و همچنین طرح سوالات خود در گجتهای مختلف از بخش محصولات زومیت استفاده کنید.
طراحی
اگر گوشی بدون پیشانی و البته با حاشیهی قطور Aquos Crystal شارپ را کنار بگذاریم. شیائومی نخستین شرکتی بود که با می میکس تبوتاب حذف حاشیههای فیزیکی از گوشیهای هوشمند را بهراه انداخت. محصول شیائومی دستگاهی با بدنهی سرامیکی است که ۸۳.۶ درصد از نمای جلوی آن را نمایشگری ۶.۴ اینچی دربردارد. می میکس با نمایشگر فوقالعاده کمحاشیهاش در کانون توجهات قرار گرفت و زمینهساز از راهرسیدن نسل جدیدی از گوشیها با نمایشگرهای کشیده و حاشیههای باریک شد. استقبال از طراحی کمحاشیه بهاندازهای بود که شرکتها را به تلاش برای کاهش هرچهبیشتر ضخامت حاشیهها ترغیب کرد و بدینترتیب، آیفون ۱۰ با صفحهنمایش بدون حاشیه و بریدگی باریک دوربین سلفیاش، ترندی فراگیر و گسترده را به دنیای موبایل آورد.
شیائومی یکی از شرکتهایی بود که بهسرعت ترند جدید را پذیرفت و محصولات بیشماری در کلاسهای مختلف از پرچمدار گرفته تا اقتصادی، با بریدگی نمایشگر راهی بازار کرد؛ اما سری MIX نقش ویترینی را برعهده دارد که چینیها در قالب آن، نوآوریها و توان طراحی خود را بهنمایش میگذارند. بنابراین، جای تعجب نیست که طراحی مبتنی بر بریدگی به این خانواده راه نیابد. مهندسان شیائومی در سومین نسل می میکس، راهکاری نوستالژیک برای ارائهی تجربهی دیداری عاری از حاشیه و فراگیر بهکار گرفتهاند که خاطراتمان از گوشیهایی مانند N95 نوکیا یا حتی Priv بلکبری را زنده میکند. دوربین سلفی می میکس ۳ بهجای قرارگیری درون زائدهای باریک، بهصورت کشویی نمایان میشود و بدینترتیب، روی نمایشگر اثری از بریدگی نیست.
طراحان شیائومی در دو نسل ابتدایی، با انتقال دوربین سلفی به حاشیهی پایین، ضخامت سه لبهی دیگر صفحهنمایش را تاحدود زیادی کاستند؛ اما کنترلر پنل LCD و البته ماژول دوربین سلفی باعث میشد لبهی پایین نمایشگر تقارن نمای جلوی دستگاه را بههم بزند و درنتیجه، از زیبایی آن بکاهد. چینیها برای حل این مشکل در نسل سوم میکس، بهجای LCD پنل AMOLED سامسونگ را بهکار گرفتند و دوربین سلفی را درکنار اسپیکر مکالمه، درون مکانیزم کشویی می میکس ۳ جای دادند. مکانیزم کشویی می میکس ۳ برای نگهداری گوشی در حالت باز یا بسته، بر اتصال مغناطیسی نئودیمیم اتکا دارد و با وجود بهرهنبردن از فنر، بهخوبی حس فنریبودن مکانیزم را به کاربر القا میکند. براساس آزمایشهای شرکت سازنده، این مکانیزم طی ۳۰۰،۰۰۰ چرخهی باز یا بستهشدن، وظیفهی خود را بهدرستی انجام دهد که با فرض عمر مفید ۵ سالهی گوشی، معادل ۱۶۴ چرخهی روزانه است.
صرفنظر از حس خوبی که دوربین کشویی می میکس ۳ بهارمغان میآورد، ابعاد بزرگ و لغزندگی بدنه و وزن ۲۱۸ گرمی آن، گشودن یا بستن مکانیزم را برای افرادی با دستهای کوچک اندکی دشوار میکند؛ چراکه مکانیزم کشویی کل پنل پشتی را دربرمیگیرد. صرفنظر از مشکلات ارگونومیکی، استفاده از قطعات مکانیکی صلبیت گوشی را کاهش میدهد و میزان مقاومت آن را درمقایسهبا رقبای یکپارچه پایین میآورد. با گرفتن می میکس ۳ مقابل منبع نور، میتوان گذر نور از شکاف میان دو طرف گوشی را مشاهده کرد. علاوهبر آنچه گفته شد، ماهیت دوتکهی پرچمدار شیائومی باعث میشود ظرفیت باتری آن درمقایسهبا رقبا کمتر باشد و درنهایت، همین عامل بر شارژدهی می میکس ۳ تأثیر منفی خواهد گذاشت. از دیدگاه نگارنده، بریدگی قطرهای نمایشگر یا ایجاد حفره در نمایشگر، راهکار بسیار بهتری درمقایسهبا دوربین پاپآپ یا کشویی است.
مکانیزم اسلایدر Mi MIX 3، دوربین سلفی ۲۴ مگاپیکسلی، ماژول ۲ مگاپیکسلی تشخیص عمق، اسپیکر مکالمه و فلش LED را دربرمیگیرد؛ بنابراین با بستهبودن اسلایدر، نمای جلو دستگاه ظاهری بسیار ساده و مینیمالیستی خواهد داشت. نمایشگر ۶.۳۹ اینچی می میکس ۳ با گوشههای گِرد و پوشش گوریلا گلس ۵، حدود ۸۶ درصد از نمای مقابل را دربردارد و دورتادور خود بهاستثنای لبهی باریک پایین، حاشیهی چندانی نمیبیند. شکافی بسیار باریک در مرز فریم آلومینیومی گوشی برای اسپیکر مکالمه دیده میشود که چراغ LED اعلان نیز درون آن قرار گرفته است. بیشک می میکس ۳ کاملا بدون حاشیه نیست؛ اما درکنار اوپو فایند ایکس و آنر مجیک ۲، نزدیکترین نمونهی موجود به چنین مفهومی بهحساب میآید.
ماهیت دوتکهی می میکس ۳، وجود فریم دوتکه را نیز در این گوشی ایجاب میکند، قسمت بالایی که نمایشگر را دربرمیگیرد، بهنظر میرسد قطعهای پلاستیکی به رنگ مشکی مات باشد؛ اما بخش پایینی درون فریمی از جنس آلومینیوم سری ۷،۰۰۰ قرار دارد که در مدل مشکی دستگاه با پوشش خاکستری براق و سطح خمیدهی خود، بیش از هرچیز ما را بهیاد آیفونهای خاکستری اپل میاندازد.
نوارهای آنتن، دریچهی اسپیکر و میکروفون، کلیدهای سختافزاری و پورت USB-C همگی روی فریم آلومینیومی Mi MIX 3 قرار دارند و از جک ۳.۵ میلیمتری هدفون هم خبری نیست. صرفنظر از اندکی لقی، کلیدهای گوشی کیفیت و بازخورد بسیار خوبی دارند و دسترسی به آنها بهسادگی امکانپذیر است. چینیها بهتقلید از سامسونگ، کلید سختافزاری مجزایی در لبهی سمت چپ میکس ۳ جای دادهاند که در نسخهی بینالمللی، گوگل اسیستنت را اجرا میکند؛ اما در نسخهی چین، دستیار شیائومی را فرامیخواند.
نمای پشتی می میکس ۳ با پوشش سرامیکی براق و انحناهای ظریف در طرفین بسیار شکوهمند بهنظر میرسد. پنل پشتی گوشی بهاندازهای براق است که در خلأ آثار انگشت و لک، کاملا ظاهری آینهای بهخود میگیرد. سرامیک ماهیت شکنندهتری درمقایسهبا شیشه دارد؛ اما دربرابر خراشیدگی مقاومت بسیار بیشتری از خود نشان میدهد. در حین بررسی گوشی، پنل پشتی بههیچوجه دچار خراشیدگی نشد. از بین عناصر جالب در نمای پشتی میتوان به چینش عمودی و آیفونگونهی دوربین دوگانه با برآمدگی مشهود و لوگوی طلایی MIX و حسگر اثرانگشت اشاره کرد که در محل مناسبی قرار گرفته و دسترسی به آن بهسادگی امکانپذیر است.
می میکس ۳ با ابعاد ۱۵۷.۹ در ۷۴.۷ در ۸.۵ میلیمتری و وزن ۲۱۸ گرمی خود، محصولی نسبتا ضخیم و سنگینوزنی بهحساب میآید. فراموش نکنیم اوپو فایند ایکس، یکی از رقبای اصلی Mi MIX 3، با وجود بهرهبردن از نمایشگری بزرگتر، فقط ۱۸۶ گرم وزن دارد. پرچمدار شیائومی در سبز و آبی و مشکی عرضه میشود و همانند سایر محصولات چینیها، گواهی IP برای مقاومت دربرابر آب یا گردوغبار نیز ندارد.
نمایشگر و اسپیکر
وقتی صحبت از نمایشگر پرچمداران بهمیان میآید، بدون شک نام اولدها به ذهن خواهد آمد. خبر خوب دربارهی استفادهی نمایشگر میمیکس ۳ نیز استفادهی شیائومی از پنل اولد ساخت سامسونگ در آن است. شیائومی به نمایشگر QHD اعتقادی ندارد؛ ازاینرو، با دیدن رزولوشن ۲۳۴۰ در ۱۰۸۰ پیکسل در مشخصات فنی میمیکس ۳ چندان تعجب نکردیم. این رزولوشن برای نمایشگر ۶.۳۹ اینچی میمیکس تراکم ۴۰۳ پیکسل در هر اینچ را بهارمغان میآورد که کاملا برای استفادههای معمول مناسب و کافی است. چینش PenTile Matrix پیکسلها را پیشازاین در دیگر نمایشگرهای سوپرامولد سامسونگ هم دیدهایم؛ بنابراین، از توضیح دربارهی آن پرهیز میکنیم.
وقتی میمیکس ۳ را برای سنجش روشنایی آزمایش کردیم، انتظار روشنایی بالای ۹۵۰ نیتی از آن را داشتیم. این آزمایش در حالت تنظیم روشنایی خودکار و با الگوی ۵۰ درصد انجام شد. در حالت دستی نیز، روشنایی نمایشگر تا ۶۵۰ نیت افزایش مییابد که برای محصولی پرچمدار کاملا ایدئال است. رنگ مشکی تا دو رقم اعشار روشنایی تولید نمیکند و میتوان روشنایی آن را صفر و کنتراست را بینهایت در نظر گرفت. قراردادن حالت تصویر روی Increased Contrast نیز فقط ۱۰ نیت در افزایش روشنایی مؤثر و تأثیر عمدهاش بر نمایش اشباعتر رنگها است.
پیشازاین در بررسیهای گوشیهایی مثل می ۸، به سه حالت تصویر موجود در گوشیهای شیائومی اشاره کردیم. طبق انتظار، حالت Standard با ثبت خطای میانگین ۱.۷ و حداکثر ۳.۷ دقیقترین نمایش رنگ را ارائه میکند؛ اما اگر به رنگهای اشباع علاقهمندید، این حالت به شما توصیه نمیشود. خوشبختانه خطای حالتهای تصویر دیگر نیز از ۶ فراتر نمیرود و می میکس ۳ ازنظر دقت رنگ نمرهی قبولی میگیرد. عموما حالت پیشفرض (در میمیکس ۳ منظور Automatic Contrast) حتی در بین پرچمداران خطای زیادی دارد. بهجز حالت استاندارد، سایر حالات رنگ سفید را سردتر از معیار نمایش میدهند.
پوشش نزدیک به ۱۰۰ درصدی فضای رنگی DCI P3 در دو حالت Automatic Contrast و Increased Contrast این گوشی را برای نمایش محتوای HDR مناسب کرده است. در مشخصات رسمی میمیکس ۳ در وبسایت شیائومی، تنها به پشتیبانی از HDR اشاره شده و نامی از استانداردهایی مانند HDR10 یا Dolby Vision ذکر نشده است. زاویهی دید و خوانایی نمایشگر زیر نور مستقیم خورشید بهخوبیِ پنلهای استفادهشده در پرچمداران گرانقیمتتر بازار است و نمیتوان ایرادی از آن گرفت. حداقل روشنایی نمایشگر نیز تا ۲.۶ نیت کاهش مییابد که رقمی متوسط در بازار گوشیهای بالارده محسوب میشود؛ ولی این رقم بهشکل عجیبی در حالت Increased Contrast به ۱۰ نیت میرسد.
می میکس ۳ برای تولید صدا، به اسپیکری تککاناله در لبهی پایینی کنار پورت USB-C اتکا دارد و از اسپیکر مکالمه برای تولید صدای استریو کمک نمیگیرد؛ اما صدای خروجی چه بهلحاظ بلندی چه شفافیت، رضایتبخش عمل میکند و عاری از هر نویزی است. باید توجه کرد خلأ اسپیکر دوم، می میکس ۳ را بهلحاظ تجربهی شنیداری در مقامی پایینتر از رقیبی همچون آیفون ۱۰ اس قرار میدهد.
می میکس ۳ از جک هدفون بهره نمیبرد و هدفونی نیز همراه دستگاه دراختیار کاربر قرار نمیگیرد؛ اما با دانگل USB-C به جک ۳.۵ میلیمتری میتوان هدفون سیمی دلخواه را به گوشی متصل کرد. پرچمدار شیائومی با اتصال هدفون نیز بسیار خوب عمل میکند. میزان شفافیت و سطح نویز صدای خروجی حین اتصال هدفون، بسیار مناسب و بهتر از محصولی همچون وانپلاس 6T ارزیابی میشود.
نرمافزار و رابط کاربری
MIUI و تجربهی کاربری آن، بهخصوص در نسخهی چینی، فاصلهی بسیار زیادی با اندروید خالص دارد. دربارهی می میکس ۳ نیز با اندروید ۹ پای و رابط کاربری MIUI 10 چنین موضوعی صدق میکند. حذف اپدراور یا منو اپلیکیشنها، قالب ناآشنای منو تنظیمات، ترکیب رنگی نامأنوس و البته نبود سرویسهای گوگل بهصورت پیشفرض ازجملهی نکاتی است که در ابتدای استفاده از نسخهی چینی می میکس ۳ تجربه خواهید کرد.
برای استفاده از سرویسهای آشنای گوگل یا باید طی روندی چندروزه که ثبت درخواست از شرکت سازنده را نیز دربرمیگیرد، نسخهی جهانی MIUI را روی دستگاه نصب کنید یا ازطریق ابزار خاصی که داخل فروشگاه اپلیکیشن شیائومی نیز دردسترس قرار دارد، گوگلپلی را به گوشی خود اضافه کنید. پرداختن به راهکارهای یادشده از حوصلهی بررسی پیش رو خارج است.
از جملهی ویژگیهای مهم و تغییرات MIUI 10 درمقایسهبا گذشته میتوان به ویژگیهایی همچون طراحی بهبودیافتهی آیکونها، اسلایدر حجم صدا و میزان روشنایی مشابه اندروید پای، مرکز اعلانات تغییریافته، ژستهای حرکتی و منو جدید اپلیکیشنهای اخیر اشاره کرد که پیشتر در بررسی می ۸ بهتفصیل دربارهی آنها بحث کردهایم.
ژستهای حرکتی MIUI مانند سایر اندرویدیها، تجربهای روان و طبیعی را ارائه نمیدهد و اندکی گیجکننده است. یکی دیگر از رفتارهای عجیب رابط کاربری شیائومی به منو اپلیکیشنهای اخیر بازمیگردد؛ بدین ترتیب که برخلاف نسخهی خالص اندروید، با وجود لمس کلید بستنتمام اپها، باز هم اپلیکیشنی که هماکنون داخل آن بودید، در حال اجرا باقی میماند.
چینیها در منو تنظیمات بخشی بهنام Slider Settings را نیز در نظر گرفتهاند. همانطورکه از نام این بخش برمیآید، کاربر میتواند در آن، رفتار گوشی حین گشودن اسلایدر را تغییر دهد؛ بدینترتیب که میتوان اسلایدر را برای گرفتن عکس سلفی یا ابزاری خاص یا اجرای دوربین استفاده کرد. شیائومی امکان پاسخدادن به تماسها ازطریق بازکردن اسلایدر را نیز به کاربر میدهد. از مکانیزم می میکس ۳ میتوان برای فراخوانی مجموعهای از میانبرها، نظیر فیلمگرفتن از محیط رابط کاربری یا ثبت اسکرینشات حین اجرای بازی نیز بهره برد.
اگرچه رابط کاربری تاحدودی به سلیقهی افراد و عادتهای آنها در استفاده از گوشی بازمیگردد؛ اما از دیدگاه نگارنده، MIUI، بهخصوص در نسخهی چینی، حتی با وجود دورزدن محدودیتها نیز، تجربهی لذتبخشی بهارمغان نمیآورد و اغلب عملکردهای آن برای کاربری نامأنوس و عجیب بهنظر میرسد که تجربهی استفاده از نسخهی خالص اندروید یا نسخههای نزدیک همچون OxygenOS را دارد.
دوربین
مسئولیت ثبت عکس در می میکس ۳ برعهدهی دوربین دوگانهی آن با دو حسگر ۱۲ مگاپیکسلی اصلی و ثانویه با مدلهای IMX 363 سونی و +S5K3M3 سامسونگ قرار دارد. حسگر اصلی با پیکسلهای ۱.۴ میکرومتری و فناوری فوکوس خودکار Dual Pixel در پس لنزی با دیافراگم f/1.8، فاصلهی کانونی معادل ۲۷ میلیمتری و لرزشگیر اپتیکال تصویر ۴ محوره جای گرفته است. این درحالی است که حسگر کرهای با پیکسلهای ۱.۰ میکرومتری خود درکنار لنز تلهفوتوی f/2.4 و ۵۴ میلیمتری وظیفهی زوم اپتیکال دوبرابری ایفا میکند. فلش dual-LED نیز محیطهای تاریک را روشن خواهد کرد.
نرمافزار دوربین می میکس ۳ با آنچه پیشتر همراه می ۸ تجربه کردهایم، تفاوت چندانی ندارد: با سوایپ بهسمت چپ یا راست میتوان بین حالتهای دوربین جابهجا شد و عکاسی Night Mode نیز با تجمیع ۸ عکس با نوردهیهای متفاوت برای ثبت عکسهایی روشنتر در محیطهای تاریک بین حالتها دیده میشود. سوئیچ 1x/2x، فلش، HDR و عکاسی با هوش مصنوعی ازجمله کلیدهای دردسترس هستند. درضمن، ازطریق منو همبرگری میتوان به سایر تنظیمات دوربین دسترسی داشت.
امروزه، گوشیهای پرچمدار در روز و وضعیت نوری مناسب، عموما عکسهای بسیار خیرهکنندهای ثبت میکنند. این موضوع دربارهی نمایندهی شیائومی نیز صادق است. می میکس ۳ عکسهایی با جزئیات بسیار زیاد و گسترهی دینامیکی رضایتبخش و رنگهای نزدیک به واقعیت ارائه میدهد؛ اما سطح نویز تصاویر آن اندکی بیشتر از رقبا بهنظر میرسد. با فعالسازی AI رنگها اشباع میشوند و کنتراست عکسها افزایش مییابد.. شما میتوانید به این موضوع در دو تصویر زیر پی ببرید.
نمونهعکس می میکس ۳ با و بدون AI
دوربین دوم می میکس ۳ نیز باتوجهبه نبود لرزشگیر اپتیکال تصویر و گشودگی کمتر لنز (f/2.4 دربرابر f/1.8)، تا زمانیکه وضعیت نوری بسیار مناسب باشد و لرزشی در کار نباشد، عکسهایی با وضوح و جزئیات بسیار زیاد و رنگهایی طبیعی ثبت میکند و گسترهی دینامیکی نیز درحد رضایتبخشی قرار میگیرد. درصورت وجود میزان نور کافی، عکسهای پرترهی ثبتشده با دوربین دوم نیز جزئیات زیادی دارند و تفکیک سوژه از پسزمینه در آنها مناسب است.
نمونهعکس می میکس ۳ با لنز تلهفوتو و واید
همانطورکه پیشتر اشاره کردیم، مهندسان شیائومی نیز با توسعهی حالت عکاسی شب اختصاصی خود به صف شرکتهای دیگر پیوستهاند. عکاسی با Night Mode در می میکس ۳ حدود یک تا دو ثانیه بهطول میانجامد و نتیجهی آن غالبا عکسهایی با جزئیات و روشنایی بیشتر درمقایسهبا حالت عکاسی عادی است؛ اما بازهم میتوان نویز را در خروجی مشاهده کرد. درضمن، هالهای از رنگ زرد نیز عکسها را دربرمیگیرد. این پدیدهای است که در عکسهای سایر گوشیهای مجهز به Night mode نیز بهچشم میخورد.
نمونهعکس می میکس ۳ در طول شب با و بدون Night Mode
می میکس ۳ برای ثبت عکسهای سلفی به دوربین دوگانهای شامل حسگر اصلی ۲۴ مگاپیکسلی با پیکسلهای ۰.۹ میکرومتری و فوکوس ثابت درکنار حسگر ۲ مگاپیکسلی تشخیص عمق اتکا دارد. عکسهای سلفی عادی جزئیات مناسبی دارند؛ اما درصورت استفاده از جلوه بوکه، اندکی از وضوح آنها کاسته میشود. می میکس ۳ توانایی ضبط ویدئوهای 4K با نرخ ۶۰ و ۳۰ فریم ثانیه درکنار ویدئوهای اسلوموشن 720p با نرخ ۹۶۰ فریمبرثانیه را دراختیار کاربر قرار میدهد.
گالری نمونهعکسهای شیائومی می میکس ۳
بازده و عملکرد
حکمرانی کوالکام بر بازار تراشههای موبایل باعث میشود در هر سه کلاس پرچمدار و میانرده و اقتصادی، اغلب گوشیّهای هوشمند از سختافزار مشابهی بهره بگیرند. پردازندهی بالاردهی کوالکام برای سال ۲۰۱۸، اسنپدراگون ۸۴۵ بود و جای تعجب نیست که می میکس ۳ نیز همانند پرچمدار دیگر شیائومی، توان پردازشی موردنیاز خود را با این SoC تأمین کند. پیشتر بارها و بارها دربارهی پردازندهی ۱۰ نانومتری و قدرتمند Qualcomm نوشتهایم؛ بنابراین، بهجای بحث دربارهی جزئیات معماری و اطلاعات فنی اسنپدراگون ۸۴۵، صرفا مشخصات آن را در جدول زیر، کنار دیگر پردازندههای قدرتمند سال ۲۰۱۸ میآوریم.
درکنار پردازندهای بالارده، می میکس ۳ برای ارائهی تجربهای رضایتبخش از چندوظیفگی، با حافظههای رم ۶ و ۸ و ۱۰ گیگابایتی LPDDR4X در قالب نسخههای ۶ / ۱۲۸، ۸ / ۱۲۸، ۸ / ۲۵۶ و ۱۰ / ۲۵۶ گیگابایتی فروخته میشود. باتوجهبه حافظهی ذخیرهسازی مناسب می میکس ۳، چینیها درگاهی برای کارت حافظه در گوشی پرچمدار خود در نظر نگرفتهاند. توجه کنید برای بررسی، نسخهی ۸ گیگابایتی دستگاه را با ۲۵۶ گیگابایت حافظهی ذخیرهسازی UFS 2.1 دراختیار داشتیم.
در نخستین مرحله از ارزیابی عملکرد می میکس ۳، ابتدا سرعت خواندن و نوشتن حافظهی ذخیرهسازی آن را با استفاده از ابزار AndroBench میسنجیم. طی دو سال اخیر، پرچمداران هواوی در این زمینه، طلایهدار دنیای اندروید بودهاند و در حالت کلی نیز، آیفون با حافظههای Flash خود حکمران دنیای موبایل هستند. همانطورکه در جدول زیر مشاهده میکنید، می میکس ۳ نیز پشت سر دو رقیب یادشده، عملکردی همسطح با سایر گوشیهای بالاردهی اندرویدی بهنمایش میگذارد.
باتوجهبه پردازندهی یکسان و نمایشگر Full HD می میکس ۳، بهنظر میرسد تنها عاملی که میتواند در نتایج بنچمارکها روی گوشی شیائومی تأثیر بگذارد، نوع بهینهسازیها در نرمافزار این دستگاه خواهد بود. تجربه به ما نشان داده در بین پرچمداران مبتنی بر تراشههای کوالکام، محصولات وانپلاس بهلطف نرمافزار ساده و بهینهشان بهترین استفاده را از توان پردازشی آنها دارند و طبیعتا نتایج بهتری نیز در آزمونهای نرمافزاری ثبت میکنند. حال باید دید شیائومی با می میکس ۳، چه نمایشی ارائه خواهد داد.
پیشتر چندینبار آزمونهای نرمافزاری را روی گوشیهای مجهز به تراشهی اسنپدراگون ۸۴۵ اجرا کردهایم؛ بنابراین، نکتهی شگفتانگیز یا عجیبی در نتایج شاهد نخواهیم بود. می میکس ۳ در تمام بنچمارکها، قدرتمند ظاهر میشود و حتی در پارهای از مواقع، دستگاههای مبتنی بر پردازندهی ۷ نانومتری کرین ۹۸۰ را نیز پشتسر میگذارد. می میکس ۳ برای تبدیل فایل ویدئویی معیار زومیت با رزولوشن 4K و مدت ۱۰ دقیقه را با استفاده از اپلیکیشن Adobe Premier Clip طی ۱۸ دقیقه و ۱۶ ثانیه به نسخهی Full HD تبدیل کرد که اختلاف فاحشی با رکورد آیفون ۱۰ دارد.
برای ارزیابی میزان پایداری عملکرد می میکس ۳ زیر بارهای پردازشی مداوم، بنچمارک گرافیکی بسیار سنگین Sling Shot Extreme را ۱۵ بار بهصورت متوالی روی گوشی اجرا میکنیم. پرچمدار چینیها در آزمون استرس زومیت، پس از مرحلهی دوم با افتی ۲۳ درصدی مواجه میشود؛ اما پس از این مرحله، عملکرد بسیار یکنواخت و پایداری ارائه میدهد که برای علاقهمندان بازیهای موبایل خبر بسیار خوشحالکنندهای بهحساب میآید.
می میکس ۳ در جریان آزمون استرس زومیت بهاندازهی پرچمداران آنر ویو ۲۰ و میت ۲۰ پرو داغ نمیشود؛ بنابراین، استفاده از آن در بازههای زمانی طولانی آزاردهنده نخواهد بود. حافظهی رم ۸ گیگابایتی در نمونهی بررسیشدهی ما، بهخوبی از پس چندین اپلیکیشن و بازیِ درحالاجرا برمیآید و آنها را بهخوبی در پسزمینه باز نگه میدارد؛ بهطوریکه در طول بررسی، بهندرت شاهد بارگذاری مجدد اپلیکیشنی بودیم.
باتری
استفاده از طراحی اسلایدری، استفاده از باتریهایی با ابعاد بزرگ را دشوار میکند؛ ازاینرو، مهندسان شیائومی جدیدترین پرچمدار شرکت متبوع خود را با با باتری ۳،۲۰۰ میلیآمپرساعتی روانهی بازار کردهاند که درمقایسهبا رقبایی با باتریهای ۴،۰۰۰ میلیآمپرساعتی، ظرفیت اندکی بهحساب میآید؛ اما شارژدهی گوشی علاوهبر ظرفیت باتری به شاخصههای دیگری همچون نوع و رزولوشن نمایشگر و پردازنده و نرمافزار دستگاه نیز بازمیگردد.
می میکس ۳ در آزمون پخش ویدئو زومیت، بهمدت ۱۴ ساعت و ۱۱ دقیقه ما را همراهی کرد که عملکرد درخشانی محسوب میشود و با وجود کوچکتربودن باتری دستگاه، نتیجهای همسطح آنر ویو ۲۰ و میت ۲۰ پرو است. پس از آزمون ویدئو، نوبت به بنچمارکهای نرمافزاری میرسد تا شارژدهی دستگاه را در کاربریهای روزمره و زیر بارهای پردازشی شدید بیازمایند.
ثبت زمان ۹ ساعته در آزمون PCMark نشان میدهد می میکس ۳ در کاربریهای روزمره اندکی از آنر ویو ۲۰ و برادر خود عقب میافتد؛ اما آزمون GFXBench نشان میدهد. باوجوداین، پرچمدار شیائومی بهخوبی میتواند حرارت تولیدی در این آزمون ۳۰ مرحلهای را مدیریت و افت کمتری در تعداد فریمهای ثبتشده تجربه کند. این درحالی است که زمان شارژدهی در این آزمون درمقایسهبا رقبای دیگر بهمیزان زیادی کوتاهتر است.
می میکس ۳ از فناوری شارژ سریع Quick Charge 3.0 و +4.0 پشتیبانی میکند. درضمن، شارژر ۱۸ واتی همراه آن، دستگاه را در ۳۰ دقیقه از صفر به شارژ ۵۴ درصد میرساند که عملکردی تحسینکننده است. چینیها در حرکتی ستودنی، پرچمدار خود را همراهبا پد شارژ بیسیم ۱۰ واتی روانهی بازار کردهاند که میتواند در یک ساعت، گوشی را بهاندازهی ۳۲ درصد شارژ کند.
جمعبندی
در وضعیتی که بازار موبایل اسیر تکرار و سکون شده، شیائومی با می میکس ۳ آمیزهای از نوآوری و نوستالژی را ارائه میدهد. مکانیزم اسلایدری دوربین سلفی در پرچمدار چینیها علاوهبر آنکه دوران شیرین گوشیهای کشویی را در ذهن تداعی میکند، تجربهی بصری عاری از هر نوع ناپیوستگی و انفصالی را ارائه میدهد؛ اما مانند هر محصول نوآورانهای، در پس طراحی منحصربهفرد می میکس ۳ نیز ضعفهایی وجود دارد.
در گذشته، مکانیزم کشویی را با گوشیهایی مانند نوکیا N95 با پنل ۲.۶ اینچی و وزن ۱۲۰ گرمی تجربه کردهایم؛ بنابراین، نمیتوان انتظار داشت پرچمدار کشویی سال ۲۰۱۸ با نمایشگر ۶.۳۹ اینچی و وزن ۲۱۸ گرمی، ارگونومی مشابهی ارائه دهد. ابعاد بزرگ می میکس ۳ و نسبت تصویر کشیدهی این گوشی باعث میشود کار با آن و بهخصوص بازکردن اسلایدر برای استفاده از دوربین سلفی برای کاربرانی با دستان کوچک دردسرساز باشد. اتخاذ چنین راهکاری با مصالحههایی مانند کاهش ظرفیت باتری و احتمال کاهش مقاومت گوشی در طولانیمدت نیز همراه خواهد بود.
صرفنظر از طراحی خاص می میکس ۳، پرچمدار چینیها عملکرد قدرتمندی دارد و تجربهی دیداری لذتبخشی ارائه میدهد و دوربین آن در سناریوهای مختلف خروجی درخوراحترام و شایستهای بهنمایش میگذارد. علاوهبر آنچه گفته شد، برچسب قیمتی می میکس جدید نیز درمقایسهبا رقبای ۱۰۰۰ دلاری، بسیار عادلانه بهنظر میرسد. درحقیقت از نظر نگارنده، یکی از معدود ایرادات تعیینکنندهی می میکس ۳ به نرمافزار این گوشی و تفاوتهای عملکرد آن با نسخهی خالص اندروید بازمیگردد. این، موضوعی است که در بخشهای پیشین بررسی توضیحات بیشتری دربارهاش ارائه دادیم.
نظرات