بررسی تلفن گلکسی A8 سامسونگ (Galaxy A8)

یک‌شنبه ۱۲ مهر ۱۳۹۴ - ۰۰:۴۱
مطالعه 15 دقیقه
سامسونگ با معرفی سری گلکسی آلفا بزرگ‌ترین تغییر در کیفیت ساخت گوشی‌های هوشمند خود را آغاز کرد و از پلاستیک کم کیفیت به فلز با کیفیت تغییر مسیر داد. بعدها سری آلفا به سری A تغییر نام یافت و گوشی‌های میان‌رده خود را در این سری معرفی کرد. در این مقاله از زومیت، قصد داریم گوشی Galaxy A8 را با بدنه‌ی تماما فلزی بررسی کنیم.
تبلیغات

پرچمداران سامسونگ از ترکیب شیشه و فلز ساخته می‌شوند که نسبت به نسل قبل با بدنه‌ی پلاستیکی یک تغییر بزرگ و مؤثر به شمار می‌رود. اما اگر دنبال گوشی تماما فلزی از سامسونگ باشید می‌توانید یکی از محصولات سری A را تهیه کنید. گوشی‌های سری A به نوعی بین محصولات میان‌رده و پرچم‌دار بازار قرار می‌گیرند، چرا که این محصولات از سخت‌افزار نسبتا قدرتمند به‌همراه کیفیت ساخت قابل قبول بهره می‌برند و از طرفی قیمت آن‌ها به مراتب بالاتر از محصولات میان‌رده‌ی بازار است.

با زومیت همراه باشید تا به بررسی عمیق گوشی سامسونگ گلکسی A8 بپردازیم. این تلفن توسط دفتر سامسونگ در ایران برای نقد و بررسی دراختیار زومیت قرار گرفته و قیمت آن در بازار حدودا یک میلیون و چهارصد و شصت  هزار تومان است. شما می‌توانید برای اطلاع از آخرین قیمت گوشی سامسونگ و خرید آن از فروشگاه‌های اینترنتی مختلف به بخش محصولات زومیت مراجعه کنید.

طراحی

گوشی‌های سری گلکسی A به بدنه‌ی تماما فلزی مجهز شده‌اند. این بدین معنی است که لبه‌ها و پشت دستگاه تماما از آلومینیوم ساخته شده‌اند. لبه‌ی این گوشی نیز همچون محصولات سری نوت و اس سامسونگ با دقت تمام تراش خورده‌اند تا شاهد جلوه‌ی ظاهری بسیار خوبی در این محصولات باشیم. بدنه‌ی تماما فلزی گلکسی A نه‌تنها حس بهتری را در مقایسه با گلکسی اس ۶ منتقل می‌کند بلکه عدم بیرون زدگی شدید لنز دوربین در مقایسه با گلکسی اس ۶ یا گلکسی نوت باعث شده است تا طراحی ظاهری گلکسی ای ۸ شیک‌تر و جذاب‌تر از پرچمداران سامسونگ شود. از طرفی گلکسی ای ۸ تنها ۵.۹ میلی‌متر ضخامت دارد و باریکی این گوشی آنقدر محسوس است که بلافاصله پس از استفاده از آن متوجه‌‌اش می‌شوید. می‌توان گلکسی ای ۸ را یکی از زیباترین گوشی هوشمند سامسونگ دانست.

البته بدنه‌ی یکپارچه‌ی گلکسی ای ۸ باعث شده تا باتری قابلت تعویض نباشد. خوشبختانه برخلاف پرچمداران سری اس و نوت، در سری گلکسی A درگاه میکرو SD جهت افزایش حافظه‌‌ی ذخیره‌سازی وجود دارد. کاربر در صورت تمایل می‌تواند از خیر حافظه‌ی ذخیره‌سازی گذشته و در این درگاه سیم‌کارت دوم را وارد کند.

هرچند با یک تلفن بزرگ با صفحه‌نمایش ۵.۷ اینچی رو‌به‌رو هستیم، اما حاشیه باریک دور صفحه‌نمایش به‌همراه ضخامت بسیار کم دستگاه باعث شده‌اند تا استفاده‌ی آسان از گوشی حتی با یک دست نیز مسیر شود.

گلکسی A8 بسیار خوش ساخت و زیبا است و هنگام استفاده از آن، حس یک کالای باکیفیت به شما منتقل می‌شود.

 مشخصات فنی گلکسی A8 سامسونگ

سامسونگ در گلکسی A8 حسگر اثر انگشت را با دکمه‌ی فیزیکی هوم یکپارچه کرده تا کاربران بتوانند از آن برای بازکردن قفل گوشی بهره ببرند. حسگر اثر انگشت در این گوشی عملکرد مشابه این حسگر در گلکسی اس ۶ یا گلکسی نوت ۵ دارد و تشخیص اثر انگشت نیز در آن به خوبی انجام می‌شود. برای بازکردن قفل گوشی تنها کافی است تا انگشت خود را روی حسگر قرار دهید تا اسکن انجام شده و قفل دستگاه باز شود.

وقتی از کناره ‌ها به دستگاه نگاه می‌کنیم فریم فلزی و ضخامت کم دستگاه بیش از هر چیزی به چشم می‌آید. طراحی فریم این تلفن به دلیل ضخامت اندکی که دارد کاملا با اس ۶ و نوت ۵ متفاوت است.

 در مجموع باید بگوییم که از نظر ظاهری A8 یک تلفن زیبا و باریک است که در ساخت بدنه‌ی آن از فلز مرغوبی استفاده شده است و به‌نظر می‌رسد مقاومت آن در برابر ضربات مناسب باشد.

صفحه‌ی نمایش

گلکسی A8 سامسونگ از وجود یک صفحه‌ی نمایش ۵.۷ اینچی از نوع AMOLED با رزولوشن 1080p و پوشش گوریلا گلس ۳ بهره می‌برد. این صفحه‌ی نمایش از نظر اندازه با صفحه‌ی نمایش مورد استفاده در گلکسی نوت ۵ سامسونگ برابری می‌کند با این تفاوت که رزولوشن صفحه‌ی نمایش مورد استفاده در گلکسی A8، Full HD است. سامسونگ در محصولات سری گلکسی A برخلاف سایر سری‌های تولید شده به رزولوشن Full HD وفادار مانده و محصولات این سری را با بهره‌گیری از این فاکتور روانه‌ی بازار می‌کند. سامسونگ در A8 نیز از پنل نمایشی امولد بهره گرفته است. البته نباید این موضوع را به‌عنوان یک فاکتور منفی برای گلکسی A8 در نظر بگیریم، چراکه تراکم پیکسلی ۳۸۶ پیکسل در هر اینچ برای این گوشی هوشمند مناسب به‌نظر می‌رسد و در مقایسه با سایر گوشی‌های هوشمند میان‌رده، خوب به‌نظر می‌رسد.

نسبت صفحه‌ی نمایش گلکسی A8 به پنل جلویی این گوشی‌هوشمند ۷۳.۸ درصد است. سامسونگ سعی کرده تا با باریک‌تر کردن حاشیه ی صفحه‌ی نمایش در این گوشی هوشمند علاوه بر افزایش زیبایی، درصد بیشتری از پنل جلویی را به صفحه‌ی نمایش اختصاص دهد.

در مورد درصد روشنایی این گوشی هوشمند باید به این موضوع اشاره کرد که با وجود بهره‌گیری از صفحه‌ی نمایش امولد می‌توان در محیط‌های پرنور به‌راحتی محتوای نمایش داده شده را دید که این موضوع به لطف زاویه‌ی دید بالا و روشنایی مناسب صفحه‌ی نمایش میسر شده است. با استفاده از اسلایدر تعبیه شده در تنظیمات گوشی می‌توان نور صفحه‌ی نمایش را زیاد و کم کرد. همچنین قابلیت تنظیم نور براساس نور محیط وجود دارد که عملکرد آن قابل قبول است.

در قسمت تنظیمات قابلیت تنظیم ترکیب رنگ صفحه‌ی نمایش نیز دردسترس است. با بهره‌گیری از امکان تنظیم ترکیب رنگ می‌توان شدت هر یک از سه رنگ اصلی را افزایش یا کاهش داد.

اسپیکر

گلکسی ای ۸ به یک اسپیکر تک کاناله‌ی منو مجهز شده است. این اسپیکر نه صدای چندان بلندی دارد و نه کیفیت آن مطلوب است. محل قرارگیری اسپیکر نیز در پشت دستگاه است و این باعث می‌شود که در هنگام بازی یا استفاده از گوشی در حالت افقی، دست روی اسپیکر قرار گیرد. مجموع این موارد باعث می‌شود تا اسپیکر در گلکسی ای ۸ مایوس کننده شود.

دوربین

گلکسی ای ۸ همچون گلکسی اس ۶ به حسگر ۱۶ مگاپیکسل به‌همراه لنز با f/1.9 مجهز شده است. حسگر بکار گرفته شده در این گوشی ساخت خود سامسونگ است و از فناوری ISOCELL در آن استفاده شده است. این گوشی فاقد لرزش گیر اپتیکال است و کمتر کسی نیز از گوشی میان‌رده انتظار چنین قابلیتی را دارد. با دو بار فشار دادن دکمه‌ی فیزیکی هوم اپلیکیشن دوربین اجرا می‌شود اما سرعت اجرا شدن اپلیکیشن دوربین، کندتر از گلکسی اس ۶ یا گلکسی نوت ۵ است و دلیل این موضوع نیز مربوط به پردازنده‌ی ضعیف‌تر بکار گرفته شده در گلکسی ای ۸ است.

دوربین جلوی دستگاه نیز کاملا شبیه به پرچمداران سامسونگ است. دوربین ۵ مگاپیکسلی این گوشی نه‌تنها کیفیت بسیار خوبی دارد بلکه امکانات مختلفی مانند تنظیم میزان روتوش چهره و عکاسی عریض را دراختیار علاقمندان سلفی قرار می‌دهد.

رابط کاربری اپلیکیشن دوربین هم هیچ تفاوتی با آنچه در گلکسی اس ۶ شاهدش بودیم ندارد. دسترسی به قابلیت‌های مختلف عکاسی و فیلم‌برداری به‌سادگی در اختیارتان قرار می‌گیرد و اگر به‌دنبال حالت‌های بیشتر باشید می‌توانید آن‌ها را دانلود کرده و به گوشی خود بیفزایید. اگر مایل باشید تا تنظیمات دوربین را به‌صورت دستی اعمال کنید، ازطریق حالت Pro قادر خواهید بود تا حساسیت ISO، سرعت شاتر، وایت‌بالانس و غیره را تحت کنترل کامل خود بگیرید.

ازآنجاکه اپلیکیشن و سخت‌افزار دوربین کاملا شبیه به معادل آن در پرچم‌دار سری S است، تجربه‌ی تقریبا یکسانی را در عکاسی و فیلم‌برداری با این دو گوشی تجربه خواهید کرد با این تفاوت که دوربین گلکسی A8 کمی کندتر از گلکسی S6 عمل می‌کند که البته این موضوع چندان محسوس نیست.

گلکسی A8 تصاویر واضح و بسیار زنده‌ای می‌گیرد و نتیجه‌ی کار فراتر از یک گوشی میان‌رده است. دوربین گلکسی A8 در سطح بهترین پرچمداران بازار است و از این بابت علاقمندان عکاسی می‌توانند یکی از مشتریان این گوشی باشند. با وجود حسگر یکسان، در آزمایش‌هایی که انجام دادیم در برخی شرایط گلکسی اس ۶ عکس‌های بهتر و واضح‌تری در مقایسه با گلکسی A8 می‌گرفت و احتمالا دلیل این موضوع مربوط به لرزش گیر اپتیکال است.

در ادامه می‌توانید نمونه تصاویر ثبت شده با دوربین این تلفن را مشاهده کنید. برای دیدن تصاویر در ابعاد واقعی به صفحه فلیکر زومیت مراجعه کنید.

نرم‌افزار

سامسونگ با ارائه‌ی گلکسی اس ۶، رابط کاربری تاچ‌ویز را دگرگون کرد و این بار به‌جای اضافه کردن قابلیت‌های کم کاربرد که بیشتر برای مصارف تبلیغاتی مورد استفاده قرار می‌گرفتند، روی تجربه‌ی کاربری تمرکز کرد. نتیجه‌ی این تغییر تفکر باعث شد تا تاچ‌ویز ساده‌تر، کارآمدتر و از همه مهم‌تر کاربرپسندتر شود. در تاچ‌ویز امکانات اضافی حذف شده‌اند و حتی بسیاری از اپلیکیشن‌های کاربردی مانند ویرایشگر فیلم‌ نیز وجود ندارند تا کاربر در صورت نیاز آن‌ها را نصب کرده و استفاده کند.

گلکسی A8 به اندروید ۵.۱.۱ به‌همراه رابط کاربری TouchWiz مجهز شده‌ است و نرم‌افزار آن با پرچمداران سامسونگ تفاوت چندانی نمی‌کند. در این گوشی نیز امکانات کاربردی همچون mutli-window برای اجرا دو برنامه درکنار یکدیگر وجود دارند. هر چند بسیاری از ژست‌های حرکتی از تاچ‌ویز حذف شده‌اند، اما چند ژست حرکتی کاربری مانند برگرداندن گوشی برای بی‌صدا شدن یا کشیدن دست بر صفحه برای گرفتن اسکرین‌شات وجود دارند.

در نسخه‌ی جدید تاچ‌ویز کاربر می‌تواند قالب گرافیکی گوشی را تغییر دهد و علاوه بر قالب‌های پیش‌فرض امکان دانلود قالب‌های بیشتر ازطریق فروشگاه اختصاصی سامسونگ نیز وجود دارد.

برای آشنایی با امکانات کامل نرم‌افزاری گلکسی A8 پیشنهاد می‌کنیم بررسی زومیت از گلکسی اس ۶ را مطالعه کنید.

بازده و عملکرد

سامسونگ در گلکسی A8 همچون شماری از گوشی‌های هوشمند خود از دو تراشه استفاده کرده یکی از این تراشه‌ها اسنپدراگون ۶۱۵ کوالکام و دیگری تراشه‌ی اکسینوس ۵۴۳۰ متعلق به خود سامسونگ است. هر دو تراشه‌ی مورد استفاده هشت هسته‌ای هستند. اسنپدراگون ۶۱۵ از وجود هشت هسته‌ی Cortex-A53 بهره می‌برد که چهار هسته با فرکانس ۱.۸ و چهار هسته‌ی دیگر با فرکانس ۱.۳ گیگاهرتزی درکنار پردازنده‌ی گرافیکی آدرنو ۴۰۵ فعالیت می‌کنند. در مقابل اکسینوس ۵۴۳۰ قرار دارد که از وجود چهار هسته‌ی Cortex-A15 با فرکانس ۱.۸ گیگاهرتزی و چهار هسته‌ی Cortex-A7 با فرکانس ۱.۳ گیگاهرتزی درکنار پردازنده‌ی گرافیکی مالی تی-۶۲۸ بهره می‌برد. نمونه‌ی مورد بررسی توسط زومیت با کد A-800F از وجود تراشه‌ی اسنپدراگون ۶۱۵ بهره می‌برد.

حافظه‌ی ذخیره‌سازی پیش‌فرض تعبیه شده در این گوشی هوشمند ۳۲ گیگابایت است که می‌توان در صورت نیاز با قراردادن کارت حافظه‌ی میکرو SD در درگاه دو منظوره‌ی سیم‌کارت دوم، میزان حافظه را افزایش داد. ضمنا باید به حافظه‌ی رم نیز اشاره کرد که سامسونگ از یک ماژول دو گیگابایتی در گوشی هوشمند خود استفاده کرده است. باتوجه‌به اینکه گوشی‌های پرچم‌دار کنونی حافظه‌ی حداقلی ۳ گیگابایتی دارند، استفاده از یک ماژول دو گیگابایتی در این گلکسی A8 ایدئال به‌نظر می‌رسد.

باتوجه‌به استفاده از بدنه‌ی فلزی و پیروی از الگوی طراحی جدید سامسونگ در گلکسی A8 که البته لقب باریک‌ترین گوشی‌هوشمند این شرکت کره‌ای را نیز به خود اختصاص داده، قرار دادن یک باتری با ظرفیت ۳۰۵۰ میلی‌آمپر ساعت بسیار رضایت بخش است.

نمونه‌ی مورد بررسی گلکسی A8 از دو درگاه برای سیم‌کارت نانو بهره می‌برد. البته در صورت استفاده از دو سیم‌کارت باید به حافظه‌ی ۳۲ گیگابایتی تعبیه شده در این گوشی هوشمند بسنده کرد.

باتری

گلکسی A8 به باتری ۳۰۵۰ میلی‌آمپر ساعتی مجهز شده است. به لطف پردازنده‌ی کم مصرف و صفحه‌نمایش 1080p که مصرف به مراتب کمتری در مقایسه با پنل‌های QHD دارد، طول عمر این گوشی بسیار خوب است. در آزمایش پخش ویدئوِ استاندارد زومیت و در شرایطی که شبکه‌‌های بی‌سیم خاموش شده و شدت روشنایی صفحه‌نمایش روی ۵۰ درصد تنظیم شده بود، این گوشی موفق شد ۱۰ ساعت و ۲۰ دقیقه ویدئو پخش کند.

این گوشی در آزمایش تست باتری AnTuTu نیز نمره ۹۱۶۸ را کسب کرد.

جمع بندی

گلکسی A8 تلفنی بسیار خوب با بدنه تمام فلزی و طراحی باریک‌تر از گلکسی اس 6 و نوت 5 است. نمایشگر ۵.۷ اینچی آن ما را به یاد نوت ۵ می‌اندازد اما زبان طراحی آن متفاوت از فبلت سامسونگ است. پردازنده اسنپدراگون ۶۱۵ این تلفن هوشمند را در رده محصولات میان‌رده قرار می‌دهد، اما کیفیت نمایشگر و دوربین آن خیلی تفاوتی با پرچمداران سامسونگ ندارد. باتوجه‌به مشخصات سخت‌افزاری می‌توان این تلفن را جایی بین پرچمداران و میان‌رده‌ها دسته‌بندی کرد، اما قیمت آن در بازار ایران (حداقل فعلا) بالا است و نزدیک به قیمت گلکسی اس 6 است که باعث می‌شود در هنگام انتخاب گلکسی A8 مردد شویم.  البته پشتیبانی از کارت حافظه خارجی در این گوشی، یک مزیت نسبت به اس 6 و نوت ۵ محسوب می‌شود.

در مجموع باید بگوییم که اگر به‌دنبال تلفنی با ابعاد بزرگ، کیفیت دوربین بالا، بدنه‌ی تماما آلومینیومی و نمایشگر بسیار خوب هستید، اما خیلی هم نمی‌خواهید پول خرج کنید، A8 یک محصول مناسب برای شما محسوب می‌شود.

گوشی گلکسی A8 با قیمت یک میلیون و چهارصد و شصت هزار تومان به فروش می‌رسد.

نقاط قوت

  • طراحی زیبا با بدنه‌ی باریک و تماما فلزی
  • صفحه‌نمایش با کیفیت
  • پشتیبانی از درگاه میکرو SD
  • دوربین بسیار خوب

نقاط ضعف

  • قیمت گران برای یک گوشی میان‌رده
  • اسپیکر ضعیف در مکان نامناسب
تبلیغات
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات

تبلیغات