محبوب ترین لپتاپ های بازار ایران در سال ۲۰۲۴
چهارشنبه ۵ دی ۱۴۰۳ - ۱۹:۳۰مطالعه 21 دقیقهمحبوبترین لپتاپهای سال ۲۰۲۴ از نگاه کاربران ایرانی نشاندهندهی ترکیبی جذاب از طراحی و قدرت سختافزاری و تجربهی کاربری است که هرکدام به دلایل خاصی در کانون توجه قرار گرفتهاند. اطلاعات بهدستآمده براساس بازدید میلیونی صفحات بخش محصولات زومیت به دست آمده و بهخوبی نشاندهندهی سلیقهی کاربران ایرانی است.
اولین مدل محبوب کاربران ایرانی در سال ۲۰۲۴، لپتاپ ROG Strix G16 ایسوس است که با کنارزدن مکبوک پرو و مکبوک ایر ۱۳ اینچی اپل، توانسته است جایگاه ویژهای برای خود دستوپا کند. در رتبهی دوم و سوم، مکبوک پرو M2 و مکبوک ایر M3 قرار دارند. طراحی باریک و شیک مکبوک ایر در کنار قدرت مثالزدنی اپل سیلیکون، آن را به گزینهای جذاب برای دانشجویان و حرفهایها تبدیل کرده است.
در مقابل، مکبوک پرو M2 با ارائهی عملکرد قدرتمند و عمر باتری بینظیر، انتخاب اول برای کاربرانی است که به قدرت پردازشی بیشتری نیاز دارند؛ مانند طراحان و گرافیستها و توسعهدهندگان نرمافزار.
نکتهی مهم دیگر درباره لیست پیش رو، حضور مکبوک پرو ۱۳ اینچی M1 در رتبهی چهارم محبوبترینهای سال ۲۰۲۴ است. با وجود گذشت چهار نسل از عرضهی تراشههای M1، بهدلیل قیمت گران لپتاپهای جدیدتر اپل در بازار کشور، سری مکبوکهای M1 همچنان جذابیت زیادی برای کاربران ایرانی دارند.
محبوب ترین لپ تاپ های سال ۲۰۲۴
لپ تاپ ایسوس ROG Strix G16 در کانفیگهای مختلفی روانه بازار شده است و امکان تهیه این محصول با حافظهی رم ۱۶ تا ۶۴ گیگابایت و حافظهی ذخیرهسازی ۵۱۲ گیگابایتی تا ۴ ترابایتی وجود دارد. البته تنها عامل تفاوت قیمت لپ تاپ ایسوس ROG Strix G16 به دو مورد گفتهشده بستگی ندارد و شاهد استفاده از پردازندههای متفاوتی در این محصولات هستیم.
برای خرید لپ تاپ ایسوس ROG Strix G16 دو پردازندهی Core i7-13650HX و Core i9-13980HX پیش روی شما خواهد بود که هر دوی آنها پردازندههای توانمندی هستند. همچنین در تمامی مدلهای ASUS ROG Strix G16 G614JV از کارت گرافیک GeForce RTX 4060 با ظرفیت حافظهی ۸ گیگابایتی استفاده شده و حداکثر توان مصرفی آن ۱۴۰ وات اعلام شده است.
- سختافزار قدرتمند
- ترکپد بزرگ و کارآمد
- کیبورد نرم با عمق حرکتی بالا
- مجموعهای متنوع و کارآمد از درگاهها
- روشنایی پایین نمایشگر
- شارژدهی ناامیدکننده و فاجعهبار
- وزن ۲٫۵ کیلوگرمی + شارژر ۳۰۰ گرمی
- افت فاحش عملکرد در حالت جدا از برق
Apple MacBook Pro 13 2022 با تراشهی قدرتمند M2، لپتاپی حرفهای بهشمار میرود و برای کاربرانی طراحی شده است که به دنبال عملکردی سریع و کارآمد هستند. طراحی این دستگاه مشابه نسلهای پیشین باقی مانده و با ابعاد باریک، وزن سبک و بدنهی آلومینیومی، همچنان جذابیت و دوام خود را بهصورت همزمان حفظ کرده است. صفحهنمایش ۱۳٫۳ اینچی Retina با روشنایی ۵۰۰ نیت و پشتیبانی از گستره رنگی P3، تصاویر را با وضوح بالا و رنگهای طبیعی به نمایش میگذارد که برای ویرایش عکس و ویدیو یا مشاهدهی محتوای تصویری کاملا ایدئال است.
یکی از برجستهترین ویژگیهای لپتاپ اپل، تراشهی M2 است که عملکردی سریعتر و مصرف انرژی بهینهتری نسبت به تراشهی M1 دارد. این پردازنده با ۸ هستهی پردازشی و ۱۰ هستهی گرافیکی، بهراحتی از پس کارهای سنگین مانند ویرایش ویدیوهای 4K یا اجرای نرمافزارهای پیچیده برمیآید. عملکرد بیصدا و حرارت کنترلشدهی دستگاه، تجربهی کاربری دلپذیری را حتی در شرایط بار کاری بالا فراهم میکند. رم ۸ یا ۱۶ گیگابایتی یکپارچه و فضای ذخیرهسازی SSD از ۲۵۶ گیگابایت تا ۲ ترابایت نیز تضمین میکنند که سرعت اجرا و دسترسی به دادهها بدون هیچ گونه تاخیری انجام شود.
- عملکرد همسطح یا فراتر از رقبا با توانمصرفی کمتر
- پایداری فوقالعاده عملکرد با یا بدون اتصال برق
- شارژدهی فوقالعاده
- اجرای بیدردسر عموم نرمافزارهای x86
- نمایشگر بسیار روشن با کنتراست عالی
- صدای بسیار شفاف و رسا
- درگاههای محدود
- کیفیت پایین وبکم
- طراحی قدیمی
- مکبوک ایر M2!
مکبوک ایر ٢٠٢۴ اپل چه از نظر ظاهری، چە نمایشگر، چەدرگاەها، با مکبوک ایر ٢٠٢٢ هیچ تفاوتی ندارد و همان بدنهی فوقالعاده خوشساخت و فلزی مکبوک ایر ٢٠٢٢ را در نسل جديد اولترابوک اپل نيز مشاهده میكنيم. نمايشگر IPS آن با دقت فوقالعاده بالا و پوشش کامل فضاهای رنگی sRGB و DCI-P3 همچنان مانند قبل یکی از بهترین نمایشگرهای لپتاپها بهحساب میآید.
بزرگترین تغییر این دستگاه را میتوان ارتقا پردازنده از M2 به M3 دانست که اولین تراشه لپتاپی با پردازنده سهنانومتری بهحساب میآید اما طبق بررسی زومیت از مکبوک ایر M3، این تراشه از نظر ساختاری و معماری تفاوت چندان زیادی نسبتبه گذشته ندارد و تنها بهلطف فناوری ساخت پیشرفتهتر شاهد بهبود عملکرد ۲۵ تا ۳۰ درصدی CPU و GPU بودیم.
- طراحی مدرن، خوشساخت و بسیار باریک
- عملکرد فراتر از رقبا با توانمصرفی کمتر
- عملکرد یکسان با یا بدون اتصال برق
- پورت شارژ مغناطیسی MagSafe
- صدای بسیار شفاف و رسا
- نمایشگر بسیار باکیفیت
- ۸ گیگابایتیبودن رم به نسبت قیمت لپتاپ
- افت عملکرد در استفادههای سنگین
- پیشرفت اندک نسبت به نسل قبل
- درگاههای محدود
باوجود اینکه حدود چهارسال از معرفی تراشهی M1 اپل می گذرد، اما مکبوک ایر M1 همچنان یکی از بهترین و مقرونبهصرفهترین لپتاپها برای کاربری روزمره بهحساب میآید. در صورتی که مواردی همچون شارژدهی، کیفیت ساخت بالا، وزن سبک و قابل حمل بودن و البته نمایشگر با کیفیت برایتان اهمیت داشته باشد، مکبوک ایر M1 بهترین گزینه در بازهی قیمتی خودش خواهد بود.
مکبوک ایر M1 از طراحی بدون فن استفاده میکند و برخلاف لپتاپهای ویندوزی، در هردوحالت متصل به برق و متکی به باتری، با صرف توان یکسان، عملکرد مشابهی را (بدون افت عملکرد محسوس) ارائه میکند. بهلطف طراحی بهینهی تراشهی اپل و «عملکرد بهازای توان مصرفی» مثالزدنی (Performance Per Watt) شارژدهی مکبوک ایر M1 عالی است و با یک بار شارژدهی میتواند یک روز کاری کامل را همراهتان باشد.
لپتاپ ROG Flow Z13 GZ301ZE از ایسوس، دستگاه هیبریدی قدرتمند و منحصربهفردی است که قابلیتهای لپتاپ گیمینگ حرفهای را در قالبی سبک و قابلحمل ارائه میدهد. طراحی لپتاپ با فرم تبلتی و امکان استفاده از کیبورد جداشدنی، انعطافپذیری بالایی را برای کاربران فراهم میکند. بدنهی دستگاه از جنس آلیاژ آلومینیوم ساخته شده است که استحکام و دوام بالایی را تضمین میکند. با وزن تنها ۱٫۱ کیلوگرم و ضخامت باریک، مدل ایسوس یکی از سبکترین لپتاپهای گیمینگ موجود در بازار محسوب میشود.
لپتاپ ایسوس به صفحهنمایش ۱۳٫۴ اینچی IPS با رزولوشن UHD و نرخ نوسازی ۶۰ هرتز مجهز شده است که برای گیمرها تجربهی بصری روان و جذابی را به ارمغان میآورد. لازم به ذکر است که این دستگاه با وضوح FHD و نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز نیز در دسترس است. پوشش ۱۰۰ درصدی طیف رنگی sRGB و پشتیبانی از Dolby Vision نیز کیفیت نمایش محتوا را به سطح بالایی ارتقا میدهند و لپتاپ را برای کارهای خلاقانه مانند ویرایش عکس و ویدیو مناسب میسازند. صفحهنمایش لمسی نیز امکان تعامل آسانتر با سیستمعامل را فراهم کرده و از قلم هوشمند پشتیبانی میکند.
- عرضه بههمراه کیبورد و قلم
- سختافزار قدرتمند
- عملکرد گیمینگ مناسب چه بهصورت Plugged و چه UnPlugged
- عمر باتری طولانی در استفاده روزانه
- امکان اتصال گرافیک اکسترنال RTX 3080
- شارژدهی ناامیدکننده هنگام اجرای بازی
- فقدان درگاه HDMI
- طراحی نامتقارن حاشیهها
لپتاپ ASUS Creator Q530VJ دستگاهی قدرتمند و پیشرفته است که بهویژه برای طراحان، تولیدکنندگان محتوا و کاربران حرفهای طراحی شده است. این مدل ترکیبی از سختافزار مدرن، طراحی شیک و نمایشگر با کیفیت بالا است که آن را به انتخابی عالی برای کارهای گرافیکی، ویرایش ویدیو و طراحی سهبعدی تبدیل میکند.
لپتاپ ایسوس با صفحهنمایش ۱۵٫۶ اینچی OLED و رزولوشن FHD، تصاویری شفاف، زنده و دقیق ارائه میدهد. پوشش صددرصدی از فضای رنگی DCI-P3 و پشتیبانی از فناوری HDR10 تجربهی بصری کمنظیری برای کاربران فراهم میکنند. در کنار مزایای یادشده، نرخ نوسازی صفحهنمایش ۶۰ هرتز است که برای این لپتاپ پریمیوم، اندکی ناامیدکننده بهنظر میرسد.
لپتاپ مکبوک ایر ۲۰۲۲ اپل با تراشهی M2، نسخهای پیشرفته و بهینهشده از سری محبوب MacBook Air است که طراحی جدید و عملکرد بهبودیافته را ارائه میدهد. این لپتاپ با ضخامت تنها ۱۱٫۳ میلیمتر و وزن ۱٫۲۴ کیلوگرم، یکی از باریکترین و سبکترین لپتاپهای موجود در بازار بهشمار میرود. طراحی بدنهی آلومینیومی و حذف فرم گوهای قدیمی، ظاهری مدرن و حرفهای به دستگاه بخشیده است و در رنگهای جدیدی مانند Midnight و Starlight عرضه میشود.
تراشهی M2 قلب تپندهی مکبوک ایر است و با ۸ هستهی پردازشی (۴ هستهی قدرتمند و ۴ هستهی کممصرف) و ۱۰ هستهی گرافیکی، نسبت به نسل قبلی (M1) عملکرد پردازشی و گرافیکی بهتری ارائه میدهد. این تراشه در کنار ۸ گیگابایت رم یکپارچه و ۵۱۲ گیگابایت SSD، سرعت و کارایی لازم برای انجام وظایف سنگین مانند ویرایش ویدیوهای 4K، طراحی گرافیکی و برنامهنویسی را تضمین میکند اما شاید برای کارهای بسیار پیشرفته این مقدار رم آنچنان راضیکننده نباشد. سیستم خنککنندهی بدون فن نیز باعث میشود دستگاه کاملا بیصدا عمل کند، حتی در زمان اجرای پردازشهای سنگین.
- عملکرد همسطح یا فراتر از رقبا با توانمصرفی کمتر
- طراحی مدرن، خوشساخت و بسیار باریک
- عملکرد یکسان با یا بدون اتصال برق
- پورت شارژ مغناطیسی MagSafe
- نمایشگر بسیار روشن با کنتراست عالی
- صدای بسیار شفاف و رسا
- افت عملکرد در استفادههای سنگین
- درگاههای محدود
- قیمت بالا
لپتاپ ASUS VivoBook 15 R1502ZA دستگاه همهکاره و خوشقیمتی است که برای کاربران عمومی، دانشجویان و حتی کاربران نیمهحرفهای طراحی شده است. این مدل با ترکیب طراحی جذاب، سختافزار قابلقبول و عملکردی پایدار، گزینهای مناسب برای کارهای روزمره، مولتیتسکینگ و برخی فعالیتهای سبک گرافیکی محسوب میشود.
طراحی لپتاپ ساده اما مدرن است و با بدنهای سبک و جمعوجور، وزن حدود ۱٫۷ کیلوگرم و ضخامت کمتر از ۲۰ میلیمتر، هنگام حملونقل، مشکلی برای کاربر بهوجود نمیآورد. صفحهنمایش ۱۵٫۶ اینچی Full HD با پنل IPS و نرخ نوسازی ۶۰ هرتز، تصاویری شفاف با رنگهای طبیعی ارائه میدهد. همچنین حاشیههای باریک صفحهنمایش (NanoEdge) باعث میشود فضای بیشتری برای نمایش محتوا در اختیار کاربر قرار گیرد.
لپتاپ ایسوس Zenbook 14X OLED Q410VA نهتنها تمام خصوصیات فوقالعاده نسل قبلی خود را به ارث برده، بلکه آنها را به سطح بالاتری ارتقاء داده است. این دستگاه را میتوان بین بهترین لپ تاپ های دانشجویی قرار دارد که برخی ویژگیهایش آن را در دستهبندی پرچمداران قرار میدهد. برای مثال نمایشگر فوقالعاده با کیفیت OLED لمسی با وضوح 2.8K که نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز ارائه میکند.
نمایشگرهای OLED بهدلیل پوشش کامل فضاهای رنگی DCI-P3 و sRGB غالباً مورد توجه طراحان و عکاسان قرار میگیرند؛ اما نمایشگر همهچیز نیست و نبود گرافیک مجزا در لپتاپ 14X OLED Q410VA باعث میشود برای طراحان حرفهای مناسب نباشد، هرچند گرافیک یکپارچه با پردازنده قدرتمند Core i5-13500H اینتل بهخوبی از پس پردازشهای گرافیکی سبک برمیآید.
معرفی لپ تاپ لنوو LOQ 15IRH8 با پردازنده 13620H
لنوو یکی از برندهای باکیفیت تولیدکننده لپتاپهای میانرده بوده و قیمت لپ تاپ لنوو LOQ 15IRH8 با پردازنده 13620H نیز هم شاهدی بر این مسئله است. ترکیب پردازندهی اینتل Core i7-13620H با کارت گرافیک انویدیا GeForce RTX 4050 میانردهی قدرتمندی را تشکیل میدهد که قابل استفاده در کاربریهای مختلفی از جمله روزمره، برنامهنویسی و حتی انجام بازیهای ویدیویی است. ظرفیت اختصاصی پردازندهی گرافیکی این لپ تاپ ۶ گیگابایت است و ۱۶ گیگابایت رم DDR5 و ۵۱۲ گیگابایت حافظهی ذخیرهسازی از نوع M.2 PCIe 4.0 x4 آن را همراهی میکنند.
حال که با محبوبترین لپتاپهای ۲۰۲۴ آشنا شدید، به نظر شما کدام محصول ارزش خرید بیشتری دارد؟ آیا محبوبترین لپتاپ از نظر شما در لیست ما قرار داشت؟ اگر تجربهی استفاده از هرکدام از محصولات لیست را داشتهاید، تجربیاتتان را در بخش نظرات این مقاله با ما در میان بگذارید.