تغییر بیسابقه در لپتاپهای اپل؛ مک بوک پرو M4 نمایشگر کوانتوم دات دارد
بر اساس گفتهی راس یانگ، تحلیلگر و فعال حوزهی نمایشگر، لپتاپ مک بوک پرو M4 اپل از نمایشگری با فناوری کوانتوم دات استفاده میکند.
ظاهرا اپل بهجای لایهی فسفری KSF قرمز سراغ استفاده از لایهی کوانتوم دات رفته است و همین تغییر باعث میشود مک بوک جدید، رنگها را سرزندهتر و دقیقتر نمایش دهد.
بر اساس پست جدید راس یانگ در شبکهی اجتماعی ایکس، مدلهای پیشین مکبوک پرو به لایهی KSF مجهز بودند، چون این لایه قیمت پایینتری دارد و بهدلیلِ نداشتنِ عنصر کادمیم، بهرهوری آن از کوانتوم دات بیشتر است.
اپل در سال ۲۰۱۵ اولین مکبوک پرو مجهزبه نمایشگر رتینا را رونمایی کرد. در آن زمان مدیران ارشد اپل گفتند که به استفاده از فناوری کوانتوم دات فکر کردهاند، اما بهدلیل نیاز به استفاده از کادمیم، در نهایت سراغ آن نرفتند.
راس یانگ میگوید که در گذر زمان و با پیشرفت فناوری، نسخهی جدیدی از کوانتوم دات روی کار آمده است که کادمیم در آن استفاده نمیشود. این نسخهی جدید گسترهی رنگی و عملکرد حرکتی همسطح با لایهی KSF یا حتی بهتر از آن بهنمایش میگذارد.
پوشش فسفری KSF که اپل در مدلهای پیشین مکبوک پرو از آن استفاده میکرد، عملکرد رنگ را ازطریق بهبود سایهی قرمز ارتقاء میداد. لایهی کوانتوم دات، پیشرفتهتر محسوب میشود؛ چون در اغلب شرایط، دقت رنگ را بالا میبرد و گسترهی رنگی وسیعتری ارائه میدهد.
سالها است که فناوری کوانتوم دات در نمایشگرهای ردهبالا استفاده میشود و شرکتهایی نظیر سامسونگ و سونی در محصولات QLED (پنل LCD با چراغ LED و لایهی کوانتوم دات) از فناوری کوانتوم دات بهره میگیرند.
اپل به هنگام رونمایی مکبوک پرو M4 به میزان بهبود دقت رنگ اشاره نکرد، اما گفت حداکثر روشنایی SDR به ۱۰۰۰ نیت رسیده است. این عدد در مدل قبلی معادل ۶۰۰ نیت بود.