پرش به محتوای اصلی

پروفایل دختران ۱۳ تا ۱۷ ساله در «آدم و حوا»؛ ۲۴ نهاد حقوق بشری خواستار حذف این اپلیکیشن همسریابی شدند

مطالعه ۳ دقیقه
نمای صفحه اصلی اپلیکیشن همسریابی آدم و حوا (Adam va Hava) روی لپ‌تاپ

۲۴ نهاد حقوق بشری با اشاره به نمایش پروفایل دختران زیر سن قانونی در سامانه همسریابی آدم و حوا، خواستار حذف آن از گوگل و متا شدند.

این سازمان‌های مدنی و حقوق‌بشری نامه‌ای مشترک به گوگل و متا نوشته‌اندو در آن خواستار توقف دسترسی به اپلیکیشن ایرانی همسریابی «آدم و حوا» شده‌اند و هم‌چنین درخواست کرده‌اند که حساب‌های تبلیغاتی مرتبط با این اپلیکیشن را در اینستاگرام و تردز ببندند. این درخواست پس از انتشار گزارشی درباره امکان نمایش دختران ۱۳ تا ۱۷ ساله به‌عنوان گزینه‌های احتمالی ازدواج در این پلتفرم مطرح شده است.

به گزارش عصر ایران و به نقل از نهادهای حقوق‌بشری، این سازمان‌ها در نامه‌ای که ۸ اکتبر ۲۰۲۶ منتشر شد، علاوه بر درخواست حذف اپلیکیشن از گوگل‌پلی و توقف تبلیغات آن در شبکه‌های اجتماعی متعلق به متا، خواستار بررسی سازوکارهای حفاظت از کودکان و ارتباطات نهادی این پلتفرم شده‌اند.

این درخواست در آستانه روز جهانی دختر، برابر با ۱۱ اکتبر، مطرح شده است. امضاکنندگان نامه معتقدند ارائه خدمات دیجیتالی که کودکان را به‌عنوان گزینه احتمالی ازدواج معرفی می‌کنند، می‌تواند به عادی‌سازی ازدواج کودکان و افزایش دسترسی افراد به اطلاعات شخصی آن‌ها منجر شود.

امکان جست‌وجوی پروفایل دختران ۱۳ تا ۱۷ ساله

بر اساس گزارش منتشرشده، اپلیکیشن همسریابی «آدم و حوا» امکان جست‌وجوی دختران ۱۳ تا ۱۷ ساله را به‌عنوان همسر احتمالی فراهم می‌کند. این اطلاعات حتی بدون وجود الزام روشن به ساخت حساب کاربری برای مشاهده پروفایل‌ها در دسترس قرار می‌گیرد.

جست‌وجو در این اپلیکیشن با انتخاب بازه سنی ۱۳ تا ۱۷ سال، به نمایش حداکثر ۱۰۰ پروفایل منجر شده است. این موضوع در حالی مطرح می‌شود که در شرایط استفاده از پلتفرم، حداقل سن ثبت‌نام برای زنان بیشتر از ۱۵ سال اعلام شده است؛ با این‌ حال، سامانه امکان ثبت مشخصات دختران کم‌سن‌تر که زیر سن قانونی هستند را نیز پذیرفته است.

از دیگر قابلیت‌های این پلتفرم، امکان ایجاد پروفایل برای بستگان درجه‌یک، از جمله فرزندان کاربران، است؛ قابلیتی که در کنار امکان جست‌وجوی پروفایل افراد زیر سن قانونی، نگرانی‌هایی درباره نحوه حفاظت از اطلاعات شخصی کودکان ایجاد کرده است.

درخواست از گوگل و متا برای توقف فعالیت و تبلیغات پلتفرم

سازمان‌های امضاکننده نامه از گوگل خواسته‌اند اپلیکیشن «آدم و حوا» را از فروشگاه گوگل‌پلی حذف کند. آن‌ها هم‌چنین از متا درخواست کرده‌اند حساب‌های تبلیغاتی مرتبط با این پلتفرم را در اینستاگرام و تردز از دسترس خارج کند.

توقف تبلیغات و معرفی این اپلیکیشن و جلوگیری از بازگشت آن به پلتفرم‌ها از طریق حساب‌های توسعه‌دهنده جایگزین، از دیگر درخواست‌های مطرح‌شده در این نامه است.

درخواست برای محدودسازی دسترسی عمومی به اطلاعات کودکان

بخش دیگری از درخواست ۲۴ سازمان مدنی و حقوق‌بشری به حفاظت از اطلاعات هویتی کودکان مربوط می‌شود. امضاکنندگان از شرکت‌های فناوری خواسته‌اند دسترسی عمومی به اطلاعات شناسایی‌کننده کودکان را متوقف کنند.

این اطلاعات شامل نام، تصاویر، سن، محل زندگی، اطلاعات تماس و سایر داده‌هایی است که می‌توانند هویت یا محل حضور کودکان را مشخص کنند. این سازمان‌ها هم‌چنین خواستار جلوگیری از نمایه‌سازی این اطلاعات شده‌اند تا داده‌های مربوط به کودکان از طریق جست‌وجوهای عمومی نیز در دسترس قرار نگیرد.

در کنار این اقدامات، امضاکنندگان نامه خواستار بررسی سازوکارهای حفاظت از کودکان و ارتباطات نهادی اپلیکیشن «آدم و حوا» شده‌اند؛ موضوعی که در چارچوب نگرانی‌ها درباره احتمال تسهیل ازدواج کودکان و حفاظت ناکافی از اطلاعات شخصی آن‌ها مطرح شده است.

در کنار نگرانی‌های مربوط به حقوق کودک و احتمال سوءاستفاده از اطلاعات کاربران زیر سن قانونی، حضور کودکان ۱۳ تا ۱۷ ساله در این پلتفرم به‌عنوان گزینه‌هایی برای ازدواج، نگرانی جدی در خصوص ترویج کودک‌همسری را پیش آورده که فعالان حقوق کودک همواره در خصوص معایب و پیامدهای آن هشدار می‌دهند.

به محتوای این مطلب چه امتیازی میدی؟

نظر شما برامون مهمه و به بهتر شدن کیفیت مطالب کمک می‌کنه.

۱ - بسیار بد۱۰ - بسیار خوب

نظرات

از دیگر اعضاء خانواده قلم