عبدالمهدی اسدی، عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران و انجمن موبایل ایران، اعلام کرد که تعلیق پروازهای عمان به ایران، مسیر هوایی انتقال گوشی از دبی به کشور را مختل کرده است.

اسدی در گفت‌وگو با ایلنا اعلام کرد از حدود دو هفته پیش که ثبت سفارش موبایل دوباره امکان‌پذیر شده، قیمت گوشی در بازار حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد کاهش یافته است.

بیش از ۹۰ درصد واردات موبایل از مسیر هوایی انجام می‌شود

به گفته اسدی، بیش از ۹۰ درصد موبایل مورد نیاز کشور از راه هوایی وارد می‌شود که در روزهای اخیر با توقف پروازهای این کشور به ایران تامین گوشی با چالش مواجه شده است:

بالای ۹۰ درصد موبایل مورد نیاز کشور از طریق هوایی وارد می‌شود، اما به دلیل آنکه پروازهای عمان به ایران متوقف شده، در واردات کالا دچار مشکل شده‌ایم.
- عبدالمهدی اسدی، رئیس انجمن موبایل ایران

او توضیح داد که در یکی از مسیرهای تامین، گوشی‌ها ابتدا از دبی به عمان منتقل می‌شدند و سپس با پرواز از عمان به ایران می‌رسیدند که اکنون با مشکل مواجه شده‌اند: «موبایل از عمان وارد کشور می‌شد، یعنی از دبی به عمان می‌رفت و از عمان به ایران. متاسفانه الان حدود یک هفته است که پروازهای عمان بسته شده و الان ما با چالش حمل و نقل بین المللی موبایل مواجه شدیم.»

البته اسدی اضافه می کند که برخی از شرکت‌ها پیش از متوقف شدن پروازهای عمان، تعدادی کالا وارد کرده‌اند و به همین دلیل، بازار در این مدت دچار مشکل تامین نشده‌ است.

این عضو انجمن موبایل ایران در پاسخ به پرسشی درباره این که آیا کاهش قیمت ناشی از عرضه گوشی‌های نگهداری‌شده توسط واردکنندگان است، گفت موبایل را کالای احتکاری و نگه‌داشتنی نمی‌داند. به گفته او، میزان عرضه به وضعیت فروش در بازار وابسته است و وقتی بازار کند می‌شود و قیمت‌ها بالاست، فروش نیز کاهش پیدا می‌کند. در مقابل، قیمت مناسب‌تر می‌تواند تقاضا را افزایش دهد.