سخنگوی قوه قضاییه در نشست خبری امروز، شنبه ۲۷ تیرماه، با تاکید بر ضرورت مدیریت فضای مجازی، از شورای عالی فضای مجازی و نهادهای مسئول خواست جرائم این حوزه را بدون فوت وقت به دستگاه قضا گزارش کنند.

اصغر جهانگیر با تاکید بر لزوم مدیریت فضای مجازی، از شورای عالی فضای مجازی و دستگاه‌های مسئول خواست جرائم این حوزه را بدون فوت وقت به قوه قضاییه اعلام کنند و گفت این قوه خود را موظف می‌داند با سرعت به این پرونده‌ها رسیدگی کند.

سخنگوی قوه قضاییه درباره مدیریت فضای مجازی اظهار کرد: «در خصوص مدیریت در فضای مجازی شورای عالی فضای مجازی در کشور وجود دارد که فعالیت‌های مربوط به حوزه فضای مجازی را سیاست‌گذاری و ریل‌گذاری می‌کند و تقسیم وظیفه را انجام می‌دهد.»

وی با اشاره به رویکرد قوه قضاییه در این حوزه گفت: «قوه قضاییه در حوزه فضای مجازی بسیار حساسیت دارد و معاونتی را در دادستانی کل کشور با عنوان معاونت رصد فضای مجازی در نظر گرفته و آن را از اولویت‌های خود می‌داند.» جهانگیر با اشاره به فرصت‌ها و تهدیدهای فضای مجازی افزود:

امروز فضای مجازی می‌تواند هر دروغی را به‌صورت راست به خورد افکار عمومی بدهد و جریان التهاب‌آمیزی برای جامعه ایجاد کند. ممکن است بحران‌های خودساخته‌ای در این فضا طراحی شود و فساد و جرم را ترویج کند. اگرچه فضای مجازی خودش محاسن بسیار زیادی دارد و فرصت‌های زیادی را برای کسب‌وکار در اختیار مردم می‌گذارد اما تهدیداتی هم دارد که باید مدیریت شود. در هیچ‌کجای دنیا فضای مجازی رهاشده نیست و مدیریت بر آن اعمال می‌شود.
- اصغر جهانگیر، سخنگوی قوه قضاییه

سخنگوی قوه قضاییه در ادامه از شورای عالی فضای مجازی و سایر دستگاه‌های مسئول خواست گزارش جرائم این حوزه را به‌سرعت در اختیار دستگاه قضایی قرار دهند و گفت: «تقاضای ما به‌عنوان قوه قضائیه این است که شورای عالی فضای مجازی و نهادهای مسئول در این حوزه بدون فوت وقت جرائمی که در این حوزه رخ می‌دهد را به دستگاه قضا اعلام کنند. قوه قضائیه خود را موظف می‌داند که این مسائل را به‌سرعت پیگیری کند و اجازه ندهد جرم‌ها در این فضا توسعه پیدا کنند.»

وی همچنین بر نقش مردم در پیشگیری از جرائم فضای مجازی تاکید کرد و اظهار داشت: «چون قوه قضائیه وظیفه پیشگیری از جرم را هم بر عهده دارد، باید از ظرفیت‌های مردمی هم استفاده کنیم. لذا از مردم می‌خواهیم کسانی که جرائمی را در فضای مجازی می‌بینند، برای پیشگیری از این جرائم مراتب را به معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه گزارش دهند. سامانه سجام را در این خصوص داریم که گزارش‌های مردمی را رصد می‌کنیم تا بتوانیم اقدامات پیشگیرانه موثری را از این طریق داشته باشیم.»

بررسی اختلالات بانکی در دستور کار دادستانی و سازمان بازرسی

سخنگوی قوه قضاییه، در پاسخ به پرسشی درباره اختلال‌های ایجادشده در شبکه بانکی کشور در پی حملات سایبری اخیر و خسارت‌های واردشده به شهروندان، اعلام کرد که سازمان بازرسی کل کشور و دادستانی کل کشور رسیدگی به این پرونده را آغاز کرده‌اند. جهانگیر با تاکید بر این که پیگیری این مطالبه از خواسته‌های به‌حق مردم است، گفت:

مطالبه مردم در این زمینه، مطالبه‌ای کاملا به‌حق است. در جریان حملات سایبری اخیر که موجب اختلال در نظام بانکی کشور شد سازمان بازرسی کل کشور و دادستانی کل کشور موضوع را در دستور کار خود قرار دادند.
- اصغر جهانگیر، سخنگوی قوه قضاییه

سخنگوی قوه قضاییه در ادامه با اشاره به اقدامات انجام‌شده در تهران افزود: «در تهران نیز دادستانی تهران به‌صورت ویژه این موضوع را در حال پیگیری است همچنین سازمان بازرسی کل کشور ماموریت داده است تا بخش‌های مختلف این سازمان به‌ویژه بخش‌های مرتبط با امور بانک‌ها موضوع را به‌صورت دقیق بررسی و پیگیری کنند.»

او هم‌چنین تاکید کرد: «چنانچه در جریان بررسی‌ها هرگونه قصور یا تقصیر احراز شود بدون تردید برخورد قانونی لازم با متخلفان صورت خواهد گرفت؛ لذا در این خصوص پیگیری هم از سوی سازمان بازرسی کل کشور، دادستانی کل کشور و به‌ویژه دادستانی تهران در دستور کار قرار دارد.»