تاکید معاون علمی رئیس‌جمهور بر ضرورت رفع موانع اجرایی اتصال کارت سوخت به کارت‌های بانکی

یک‌شنبه 21 تیر 1405 - 15:22
مطالعه 1 دقیقه
حسین افشین معاون علم و فناوری رئیس‌جمهور با کتاب در دست و گوشی
حسین افشین دلیل اجرایی نشدن فرایند اتصال کارت سوخت به کارت بانکی را رویکرد «ترس از تغییر» دانست و از آن انتقاد کرد.
تبلیغات

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور، با تاکید بر ضرورت تسریع اجرای طرح اتصال کارت‌های سوخت به کارت‌های بانکی گفت: «برای ایجاد زیرساخت‌های هوشمند باید از رویکرد ترس از تغییر به سمت مدیریت ریسک حرکت کرد.»

بر اساس قانون بودجه سال ۱۴۰۴، مسئولیت اجرای طرح اتصال کارت‌های سوخت به کارت‌های بانکی به وزارت امور اقتصادی و دارایی واگذار شده است

افشین در نشست بررسی روند پیشرفت این طرح گفت: «مسئولیت هماهنگی‌های لازم برای پیشبرد طرح به معاونت علمی و ستاد افتا واگذار شده و تلاش می‌شود موانع اجرایی آن در کوتاه‌ترین زمان برطرف شود.» او اضافه کرد:

بخشی از محافظه‌کاری مدیریتی ناشی از نگرانی نسبت به تبعات امنیتی تغییرات است، در حالی که هیچ سامانه‌ای وجود ندارد که احتمال نفوذ یا حمله سایبری در آن صفر باشد. راهکار، توقف تغییر نیست، بلکه باید با شناخت تهدیدها، ریسک‌ها را مدیریت کرد.
- حسین افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور

افشین با انتقاد از محدودیت‌های فنی سامانه فعلی کارت سوخت گفت: «این سیستم در شرایط فعلی قابلیت لازم برای مدیریت هوشمند را ندارد و امکان اجرای سیاست‌های جدید در حوزه توزیع سوخت را محدود کرده است.»

او با بیان این که کشور به زیرساختی نیاز دارد که امکان اعمال سیاست‌های هوشمند در حوزه سهمیه‌بندی و قیمت‌گذاری را فراهم کند، افزود: «برای رسیدن به این هدف باید ضمن تقویت لایه‌های امنیتی و استفاده از مشاوره تخصصی، نگرانی‌های موجود نسبت به تغییرات فناورانه کاهش یابد.»

در پایان این نشست مقرر شد موانع اجرایی طرح اتصال کارت‌های سوخت به کارت‌های بانکی در چند جلسه تخصصی با حضور دستگاه‌های مرتبط و مرکز مدیریت راهبردی افتا بررسی شود و نتایج این بررسی‌ها برای عملیاتی شدن طرح ارائه شود.

نظرات