۹۰۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری خصوص انجام شد؛ ۵ نیروگاه جدید وارد مدار تهران می‌شود

یک‌شنبه 17 خرداد 1405 - 11:45
مطالعه 2 دقیقه
شبکه برق
مدیرعامل برق منطقه‌ای تهران از اجرای پنج طرح نیروگاهی با سرمایه‌گذاری بیش از ۹۰۳ میلیارد تومان توسط بخش خصوصی خبر داد؛ دو نیروگاه وارد مدار شده‌اند.
تبلیغات

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای تهران از پیشرفت و بهره‌برداری پنج طرح نیروگاهی در مناطق مختلف تحت پوشش این شرکت خبر داد و اعلام کرد که تمامی این پروژه‌ها با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در حال اجرا هستند.

فرهاد شبیهی با اشاره به روند اجرای این طرح‌ها گفت: «این طرح‌ها با مشارکت کامل بخش خصوصی در حال اجراست و بخشی از آن‌ها به بهره‌برداری رسیده است.»

وی با بیان این که دو نیروگاه مقیاس‌کوچک تاکنون وارد مدار تولید شده‌اند، افزود: «نیروگاه ۴ مگاواتی نصیرآباد با سرمایه‌گذاری ۱۲۰ میلیارد تومان در شهرک صنعتی نصیرآباد راه‌اندازی شده و نیروگاه ۶ مگاواتی طرشت با سرمایه‌گذاری ۱۸۰ میلیارد تومان به چرخه تولید پیوسته است.»

به گفته مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای تهران، نیروگاه خودتامین کاله با ظرفیت ۱۵ مگاوات و سرمایه‌گذاری ۴۵۰ میلیارد تومان اکنون ۸۴ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و طبق برنامه‌ریزی انجام‌شده در خرداد ۱۴۰۵ به بهره‌برداری خواهد رسید.

شبیهی همچنین درباره دیگر طرح‌های در دست اجرا توضیح داد که نیروگاه ۴ مگاواتی پاکدشت با پیشرفت ۹۳ درصدی در مراحل پایانی نصب و راه‌اندازی قرار دارد و پیش‌بینی می‌شود در خرداد ۱۴۰۵ وارد مدار شود. همچنین نیروگاه ۱.۱ مگاواتی صفادشت با پیشرفت ۹۴ درصدی، اوایل تیرماه آماده بهره‌برداری نهایی خواهد شد.

تقویت پایداری شبکه با اتکا به سرمایه‌گذاری بخش خصوصی

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای تهران مجموع سرمایه‌گذاری انجام‌شده در این پنج پروژه را بیش از ۹۰۳ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: «تامین کامل منابع مالی این طرح‌ها توسط بخش خصوصی انجام شده است.»

وی با تاکید بر نقش این پروژه‌ها در افزایش پایداری شبکه برق افزود: «اجرای این نیروگاه‌ها در مناطق صنعتی و راهبردی از جمله نصیرآباد، طرشت، شهریار، پاکدشت و صفادشت، ضمن کاهش تلفات شبکه انتقال، نقش مؤثری در تأمین برق پایدار صنایع و کاهش بار شبکه در اوج مصرف سال ۱۴۰۵ خواهد داشت.»

شبیهی توسعه نیروگاه‌های خودتامین و بهره‌گیری از ظرفیت‌های برنامه هفتم توسعه را از مهم‌ترین راهکارهای مقابله با ناترازی انرژی عنوان کرد و گفت: «توسعه این مدل سرمایه‌گذاری، مسیر تأمین برق مطمئن و پایدار در سال‌های آینده را هموار می‌کند.»

نظرات