اتصال تدریجی اینترنت برای دانشگاه‌ها، سازمان و شرکت‌ها شروع شد

جمعه 21 فروردین 1405 - 14:25
مطالعه 1 دقیقه
اینترنت طبقاتی دسترسی محدود برای بخشی از جامعه
پس از ۴۱ روز قطعی، اتصال اینترنت برای برخی دانشگاه‌ها و شرکت‌های دولتی فراهم شده اما وضعیت دسترسی عموم مردم همچنان نامشخص است.
تبلیغات

اتصال به اینترنت پس از ۴۱ روز قطع سراسری، برای تعدادی از دانشگاه‌ها، سازمان‌ها و شرکت‌های دولتی برقرار شده است. این در حالی است که هنوز شهروندان عادی از دسترسی به شبکه جهانی محروم هستند.

اطلاعات رسیده به زومیت حاکی از باز شدن مسیر دریافت اینترنت برای نهادهای مذکور است؛ برخی از آن‌ها هم‌اکنون متصل شده‌اند و مابقی نیز در انتظار نوبت قرار دارند. دانشگاه‌ها پیامک‌هایی را برای دانشجویان ارسال کرده‌اند که نشان می‌دهد دسترسی محدود به اینترنت بین‌الملل از اوایل هفته آینده امکان‌پذیر خواهد بود.

این پیام‌ها حاکی از اتصال دانشجویان به شبکه‌ی دانشگاه از طریق VPN و دسترسی به منابعی نظیر موتورهای جستجو، ابزارهای هوش مصنوعی، جی‌میل، اسکولار و گیت‌هاب است.

با گذشت ۲ روز از آتش‌بس اعلام‌شده در ۱۹ فروردین ماه، عموم مردم همچنان امکان استفاده از اینترنت را ندارند. قطعی اینترنت که از ۹ اسفند ۱۴۰۴ و به دنبال جنگ تحمیلی به تصمیم نهاد‌های امنیتی آغاز شد، تاثیرات قابل توجهی بر زندگی روزمره، فعالیت‌های کسب‌وکار و پیشرفت علمی داشته است.

اینترنت طبقاتی

دسترسی محدود به اینترنت برای دانشجویان و سازمان‌ها می‌تواند نشانه‌ای از بازگشت تدریجی اینترنت باشد یا گامی در جهت گسترش «اینترنت طبقاتی»؛ وضعیتی که در آن امکانات ارتباطی به صورت نابرابر بین گروه‌های مختلف جامعه توزیع می‌شود.

نظرات