جزئیات برگزاری کلاس‌های دانشگاه‌ها در ترم آینده مشخص شد

سه‌شنبه 14 بهمن 1404 - 09:25
مطالعه 2 دقیقه
کلاس درس
وزارت علوم نحوه برگزاری کلاس‌های نیمسال دوم را ابلاغ کرد. طبق این ابلاغیه، کلاس‌های تحصیلات تکمیلی حضوری و مقاطع کارشناسی تا ۲۵ درصد مجازی خواهد بود.
تبلیغات

وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با صدور و ابلاغ دستورالعملی جدید به دانشگاه‌های سراسر کشور، شیوه برگزاری کلاس‌های آموزشی برای نیمسال دوم تحصیلی را تعیین و اعلام کرد.

بر اساس متن این ابلاغیه، کلاس‌های مقاطع تحصیلات تکمیلی شامل کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی در نیمسال دوم سال تحصیلی ۱۴۰۵–۱۴۰۴ باید به‌صورت کاملاً حضوری برگزار شود و این مقاطع مشمول آموزش مجازی نیستند.

این در حالی است که در این شیوه‌نامه، برای مقاطع کاردانی و کارشناسی اختیاراتی در نظر گرفته شده است. طبق ابلاغیه مذکور، دانشگاه‌ها مجاز هستند در صورت فراهم بودن زیرساخت‌های لازم، حداکثر تا سقف ۲۵ درصد از زمان بخش نظری دروس این مقاطع را به شیوه الکترونیکی برگزار نمایند. این اختیار صرفاً برای نیمسال دوم سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۵ و ویژه مقاطع کاردانی و کارشناسی است.

اهداف و استثنائات طرح

این ابلاغیه که با موضوع «شیوه‌نامه بهره‌گیری از آموزش الکترونیکی در دوره‌های حضوری» توسط معاونت آموزشی وزارت علوم تدوین شده، از دانشگاه‌ها خواسته است تا در مسیر بهره‌گیری از فناوری‌های نوین آموزشی و حرکت به سوی «آموزش هوشمند»، نسبت به نظام‌مند کردن فناوری‌ها و زیرساخت‌های مرتبط اقدام کنند.

با این حال، موارد زیر مشمول آموزش مجازی نبوده و باید حضوری برگزار شوند:

  • دروس عملی
  • دروس آزمایشگاهی
  • بخش عملی دروس نظری-عملی
  • امتحانات پایان نیم‌سال تمامی دروس

مدیرکل آموزشی وزارت علوم نیز در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجو جزئیات بیشتری ارائه داد و تاکید کرد که منظور از این مجوز، پایان سال تحصیلی جاری (۱۴۰۳-۱۴۰۴) است.

وی در این خصوص گفت: «وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ابلاغیه‌ای صادر کرده که بر اساس آن، به دانشگاه‌ها اختیار داده می‌شود تا ۲۵ درصد از کلاس‌های نظری دوره‌های حضوری خود را به صورت مجازی برگزار کنند.»

وی با اشاره به نیم‌سال دوم سال تحصیلی جاری که از بهمن‌ماه آغاز می‌شود، افزود:

«در نیم‌سال دوم سال تحصیلی جاری (که از بهمن شروع می‌شود و تا تابستان ادامه دارد)، دانشگاه‌ها می‌توانند حداکثر چهار جلسه از ۱۶ جلسه کلاس‌های نظری را به صورت مجازی برگزار کنند. این مجوز فقط به مقاطع کاردانی و کارشناسی محدود شده و شامل دوره‌های تحصیلات تکمیلی (کارشناسی ارشد و دکتری) نمی‌شود.»

نحوه توزیع جلسات مجازی

نقی‌زاده در ادامه توضیحات خود تصریح کرد: «هر دانشگاه می‌تواند در طول یک نیم‌سال (۱۶ هفته آموزشی)، چهار جلسه از کلاس‌های نظری مقاطع کاردانی و کارشناسی را مجازی کند. نحوه استفاده از این چهار جلسه کاملاً در اختیار دانشگاه است. ممکن است دانشگاهی اصلاً از این امکان استفاده نکند، یا آن را در یک هفته خاص (مثلاً در اسفندماه) متمرکز کند، یا جلسات مجازی را در فواصل مختلف در طول نیم‌سال توزیع نماید. این موضوع به سیاست و نیاز‌های هر دانشگاه بستگی دارد.»

با توجه به این که اختیار برگزاری کلاس‌ها به دانشگاه‌ها واگذار شده است، هر دانشگاه به صورت مجزا در این زمینه تصمیم‌گیری خواهد کرد؛ بنابراین دانشجویان باید جزئیات دقیق نحوه برگزاری کلاس‌ها را از دانشگاه محل تحصیل خود پیگیری کنند.

تبلیغات
تبلیغات

نظرات