سوپرماریو و بازیهای کلاسیک دهههای ۸۰ و ۹۰ میلادی همیشه از چپ به راست بودهاند زیرا مغز ما این فرمان را قبول میکند. تحقیقات انجام شده توسط پیتر واکِر، روانشناس دانشگاه لَنکَستِر انگلستان، نشان داده که مغز ما بازی و حرکت در این جهت را بیشتر ترجیح میدهد. واکِر این نتیجه را با استناد به هزاران عکس و شی متحرک به دست آورده است؛ عکسهایی که در نشریه Preception منتشر کرده است. واکِر در یک کنفرانس خبری درباره این موضوع گفت:
عادت حرکت آیتمهای محرک و غیرمحرک در تصاویر ایستا مانند نقاشی و عکس چیست؟ یکی از عادات گرافیکی شامل حرکت رو به جلو آیتمها است که هر چه تمایل به حرکت بیشتر باشد، سرعت نیز بالاتر خواهد بود. عادت دیگر که در اینباره مورد مطالعه قرار گرفته شامل حرکت آیتمها از چپ به راست میشود.
نکته جالب اینجا است که این تبعیض و تحت تاثیر قرار گرفتن تنها در تصاویر متحرک به چشم میخورد. وقتی یک شخص یا یک شی به صورت ساکن در یک تصویر وجود دارد، میزان تمایل به نحوه ایستادن یا قرار گرفتن آن به چپ یا راست با یکدیگر برابر است. او در ادامه میگوید:
همین موضوع میتواند تمایل مغز برای حرکت از چپ به راست در تصاویر متحرک را نشان دهد.
تمایل مغز به حرکت از چپ به راست در متون و نوشتار نیز دیده میشود. حروف کَج یا ایتالیک نیز از چپ به راست هستند. حتی در زبانهایی مانند فارسی که چشم متون را از راست به چپ میخواند.
ممکن است در نگاه اول این تحقیق صورت گرفته معنای خاصی نداشته باشد اما وقتی به عکس متحرک بالا نگاه میکنیم که بازی بر خلاف عادت معمول، از راست به چپ جریان دارد، ممکن است مغزمان آسیب ببیند!
نظر شما راجع به تحقیق پیتر واکِر در اینباره چیست؟ شما با دیدن تصویر متحرک بالا چه احساسی پیدا میکنید و آیا تا به حال به این موضوع فکر کرده بودید که چرا همه بازیهای ساید اسکرولینگ، از چپ به راست جریان دارند؟
اگر به رویدادهای مرتبط با بازی و سرگرمی علاقمند هستید به زومجی سر بزنید.