پربازدیدترین مقالات زومیت در سال ۱۴۰۳

پربازدیدترین مقالات فناوری و بررسی‌های زومیت در سال ۱۴۰۳

دوشنبه 27 اسفند 1403
مطالعه 9 دقیقه
از رقابت دوربین گوشی‌های پرچم‌دار تا پیشرفت‌های مهندسی و آینده‌ی هوش مصنوعی، کدام مقاله‌ها از نگاه کابران زومیت در سال ۱۴۰۳ محبوب‌تر بودند؟
تبلیغات

سال ۱۴۰۳ آرام‌آرام به خط پایان نزدیک می‌شود و دیگر صدای آخرین نفس‌هایش را می‌شنویم: سالی پر فرازونشیب برای دنیای فناوری با لحظاتی شگفت‌آور و گاهی بحث‌برانگیز که بارها نگاه و قضاوت ما را نسبت‌به روندهایی که بدیهی تصور می‌کردیم، تغییر داد.

در دنیای تراشه‌ها شاهد محصولات حیرت‌انگیز با عملکردی نفس‌بر بودیم هرچند سرنوشت شرکت اینتل هنوز هم چندان مشخص نیست. رقابت شرکت‌های هوش مصنوعی به اوج خود رسید و دراین‌بین ناگهان دیپ‌سیک ظهور کرد و قواعد بازی را به هم ریخت.

از طرف دیگر رالی میان محصولات جدید برندهای محبوب موبایل هر روز جالب‌تر و غیرقابل‌پیش‌بینی‌تر شد و در آن سمت صحنه عقب‌نشینی قابل‌درکی را از شرکت‌های خودروسازی در زمینه‌ی اولید اتومبیل‌های الکتریکی شاهد بودیم.

اما به‌رسم هر سال، می‌خواهیم ببینیم در سالی که گذشت کدام مقاله‌ها بیشتر نظر مخاطبان ما را جلب کرد و در فهرست پربازدیدترین مطالب زومیت، چه الگویی‌هایی را می‌بینیم.

فهرست مطالب

در بخش مقالات بررسی، دومقاله‌ی مقایسه‌ی دوربین گوشی‌های پرچم‌دار بالاترین آمار بازدید را داشتند که از واقعیتی انکارناپذیر حکایت می‌کند: درحالی‌که اغلب گوشی‌های هوشمند امروزی از لحاظ ویژگی‌های پایه به هم بسیار نزدیک شده‌اند، جزئیات محسوس و نامحسوس کیفیت عکاسی و فیلم‌برداری همچنان می‌تواند برگ برنده‌ و معیاری مهم برای انتخاب برترین گزینه‌ها محسوب شود.

مقالات تخصصی پربازدید امسال، طیفی شگفت‌انگیز از کنجکاوی‌های همه‌ی ما را به نمایش می‌گذارند:

از بزرگ‌ترین کشتی مسافربری جهان تا روایت فضانوردی که در مدار زمین شاهد فروپاشی کشورش بود، در کنار پیشرفت‌ها و پشت‌پرده‌های هوش مصنوعی و البته مقاله‌ی نسبیت عام که نشان می‌دهد باوجود تمام فناوری‌های نوظهور، بازهم مشتاقیم درک عمیق‌تری از جهان به دست آوریم.

با ما همراه باشید تا مروری کنیم بر پربازدیدترین مقالات بررسی و تخصصی زومیت در سال ۱۴۰۳.

کپی لینک

پربازدیدترین بررسی‌های زومیت در سال ۱۴۰۳

کپی لینک

مقایسه دوربین ویوو X200 پرو، آیفون ۱۶ پرو و گلکسی S24 اولترا

زمانی‌که صحبت از پرچم‌داران موبایل به میان می‌آید، اغلب ما دوربین را همچنان هیجان‌انگیز میدان رقابت می‌دانیم. این‌بار در یک مقایسه‌ی کاملاً بی‌طرفانه، سه غول دنیای موبایل یعنی ویوو X200 پرو، آیفون ۱۶ پرومکس و گلکسی S24 اولترا را در ۱۲ سناریوی چالش‌برانگیز از HDR گرفته تا عکاسی در شب، به مصاف یکدیگر بردیم.

نتیجه‌ی این نبرد تمام‌عیار، بسیاری را غافلگیر کرد! ویوو X200 پرو، پرچم‌دار چینی، با پیروزی در ۶ مورد از ۱۲ سناریو، تاج برتری را بر سر نهاد. این گوشی به‌ویژه در عکاسی فول‌سنسور، دوربین تله‌فوتو و عکاسی در شرایط کم‌نور، مزیت محسوس خود را نشان داد. پس از آن گلکسی S24 اولترا با ۴ امتیاز (و ۵ امتیاز در ارزیابی تخصصی زومیت) در جایگاه دوم ایستاد و آیفون ۱۶ پرومکس با برتری در ۲ سناریو در رتبه سوم قرار گرفت.

آنچه این مقایسه را جذاب‌تر می‌کرد، روش اجرای آن بود: همکاران ما تمام عکس‌ها را بدون نام گوشی‌ها به رأی کاربران گذاشتند تا هیچ‌گونه حس طرف‌داری و تعصب برند، نتایج را تحت‌تأثیر قرار ندهد. به همین دلیل معتقدیم موفقیت ویوو تغییرات بزرگ‌تری در معادلات دنیای عکاسی موبایل را منعکس می‌کند و دیگر نمی‌توان با قطعیت از برتری همیشگی برندهای سنتی سخن گفت.

مقایسه دوربین ویوو X200 پرو، آیفون ۱۶ پرو و گلکسی S24 اولترا؛ برنده مشخص شد
در تقابل غول‌های مسلم دنیای عکاسی موبایل، کدام دستگاه پیروز میدان است؟ ویوو X200 پرو، آیفون ۱۶ پرو یا گلکسی S24 اولترا؟
مقایسه دوربین ویوو X200 پرو، آیفون ۱۶ پرو و گلکسی S24 اولترا؛ برنده مشخص شد
کپی لینک

مقایسه دوربین آیفون ۱۶ پرو با پیکسل ۹ پرو و گلکسی S24 اولترا

باز هم یک رقابت دیگر در حوزه‌ی عکسی و فیلم‌برداری گوشی‌ها: ما در مطلبی جامع دوربین سه پرچم‌دار برتر بازار، آیفون ۱۶ پرو، پیکسل ۹ پرو و گلکسی S24 اولترا را با بیش از ۴۰۰ عکس و ویدیو در ۲۹ سناریوی مختلف به چالش کشیدیم و از عکاسی در نور روز تا تاریکی محض، از فول‌سنسور تا پرتره، از فیلم‌برداری 4K تا حذف لرزش؛ همه‌ی جنبه‌های دوربین این گوشی‌ها را زیر ذره‌بین قرار دادیم.

نتایج این بررسی‌ها و آرای مخاطبان نشان داد که پیکسل عکس‌هایی با کنتراست بالا و رنگ‌های غنی‌تری را ثبت می‌کند، آیفون در عکاسی پرتره و فیلم‌برداری مزیت خود را به رخ می‌کشد و گلکسی با قابلیت زوم فوق‌العاده و عملکرد عالی در حذف لرزش تصویر از دو گوشی دیگر پیشی می‌گیرد.

بااین‌حال در پایان گلکسی S24 اولترا در ۱۷ سناریوی مختلف محبوب‌ترین انتخاب کاربرها شد، درحالی‌که آیفون ۱۶ پرو و پیکسل ۹ پرو به‌ترتیب در ۸ و ۴ سناریو برتر از رقبای خود عمل کردند. بد نیست یادآوری کنیم که در آن زمان هنوز گلکسی اس ۲۵ اولترا معرفی نشده بود.

نبرد پرچم‌داران؛ مقایسه دوربین آیفون ۱۶ پرو با پیکسل ۹ پرو و گلکسی S24 اولترا [نتیجه نظرسنجی‌ها]
آیفون ۱۶ پرو؟ پیکسل ۹ پرو ایکس‌ال یا گلکسی S24 اولترا؟ کدام گوشی بهترین دوربین را دارد؟ نتیجه شگفت‌زده‌تان می‌کند.
نبرد پرچم‌داران؛ مقایسه دوربین آیفون ۱۶ پرو با پیکسل ۹ پرو و گلکسی S24 اولترا [نتیجه نظرسنجی‌ها]
کپی لینک

بررسی ردمی نوت ۱۳ پرو پلاس: پسوندهای نه‌چندان معنادار

ردمی نوت ۱۳ پرو پلاس تلاش مؤثر شیائومی برای ورود به بازار میان‌رده‌های پریمیوم بود که خود را در رده‌ای هم‌تراز گلکسی S23 FE قرار می‌دهد. شیائومی با تمرکز روی سه ویژگی کلیدی یعنی طراحی متمایز با نمایشگر خمیده و بدنه مقاوم IP68، صفحه‌نمایش اولد ۱۲ بیتی با روشنایی ۱۸۰۰ نیت، و دوربین اصلی ۲۰۰ مگاپیکسلی با حسگر HP3 سعی دارد تصویر ذهنی کاربران را از برند اقتصادی ردمی تغییر دهد.

بااین‌حال تراشه‌ی میان‌رده دیمنسیتی ۷۲۰۰ اولترا در اجرای بازی‌های سنگین محدودیت دارد، دوربین‌های فرعی (اولتراواید ۸ مگاپیکسلی و ماکرو ۲ مگاپیکسلی) ضعیف عمل می‌کنند و عمر باتری ۵۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی باوجود شارژ سریع ۱۲۰ واتی، با رکورد ۱۴:۳۰ ساعت در تست استاندارد، ناامیدکننده ظاهر می‌شود.

نکات مثبت

  • عرضه با شارژر پرسرعت ۱۲۰واتی
  • نمایشگر ۱۲بیتی و OLED چشم‌نواز
  • بدنه‌ی شیشه‌ای باکیفیت با گواهی IP68
  • عملکرد عکاسی بسیار خوب در روز و شب

نکات منفی

  • عملکرد ضعیف‌تر از رقبا
  • شارژدهی نه‌چندان خوب
بررسی ردمی نوت ۱۳ پرو پلاس: پسوندهای نه‌چندان معنادار
گوشی هوشمندی که هم پسوند «پرو» و هم پسوند «پلاس» دارد، باید دستگاه بی‌نظیری باشد؛ اما آیا یک میان‌رده ارزش همه‌ی این پسوندها را دارد؟
بررسی ردمی نوت ۱۳ پرو پلاس: پسوندهای نه‌چندان معنادار
کپی لینک

بررسی گلکسی A25؛ اقتصادی ارزشمند سامسونگ

گلکسی A25 تقریباً در سکوت خبری وارد بازار شد، ولی سامسونگ می‌خواست این گوشی را با باتری ۵۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی و نمایشگر ۱۲۰ هرتزی اولد، در کنار استفاده از طراحی Key Island از جهاتی به گوشی‌های مدرن نزدیک‌تر کند.

طراحی فریم تخت باعث شده که دستگاه نسبت به مدل‌های قبلی حس بهتری در دست داشته باشد، اما نبود گواهی IP و حاشیه‌های نسبتاً ضخیم نمایشگر، همچنان نشان‌دهنده‌ی جایگاه اقتصادی این گوشی است.

تراشه‌ی اگزینوس ۱۲۸۰ نسبت‌به نسل قبلی بهبودیافته و عملکرد روان گوشی در کارهای روزمره، اجرای قابل‌قبول بازی‌های محبوب، کیفیت مناسب دوربین در نور روز و پشتیبانی چهارساله از به‌روزرسانی‌های نرم‌افزاری، تجربه‌ی کاربری مطلوبی را فراهم می‌کنند. شارژدهی بالا، به‌همراه اسپیکرهای استریو و جک هدفون نیز گوشی را به گزینه‌ای مناسب برای مصرف محتوای چندرسانه‌ای تبدیل می‌کنند.

نکات مثبت

  • شارژدهی خوب
  • فیلمبرداری 4K
  • پشتیبانی نرم‌افزاری ۴ ساله
  • تجربه‌ی عکاسی رضایت‌بخش
  • طراحی مدرن‌تر از نسل گذشته

نکات منفی

  • نبود شارژر در جعبه‌ی گوشی
  • ارزش اقتصادی پایین‌تر در نسخه‌ی ۲۵۶ گیگابایت
بررسی گلکسی A25؛ اقتصادی ارزشمند سامسونگ
گلکسی A25 شباهت ظاهری زیادی به هم‌خانواده‌های پریمیوم‌ترش دارد؛ اما از لحاظ کیفیت ساخت و عملکرد، در بهترین حالت یک گوشی اقتصادی محسوب می‌شود.
کوثر نیکومنش
مطالعه '19
بررسی گلکسی A25؛ اقتصادی ارزشمند سامسونگ
کپی لینک

بررسی ردمی نوت ۱۳ پرو 5G و 4G؛ پتانسیل هدر رفته

ردمی نوت ۱۳ پرو نماینده‌ای از تغییر استراتژی شیائومی در خانواده‌ی ردمی برای ارتقا به رده‌ای بالاتر از گذشته محسوب می‌شود و روی سه عنصر اصلی تمرکز دارد: نمایشگر OLED خمیده با کیفیت بالا و روشنایی ۱۸۰۰ نیت، دوربین اصلی ۲۰۰ مگاپیکسلی با سنسور سامسونگ HP3 و طراحی متمایز.

ردمی نوت ۱۳ پرو در دو نسخه‌ی 4G و 5G عرضه شده، اما برخلاف نام یکسان، تفاوت‌های آن‌ها صرفاً به پشتیبانی از شبکه محدود نمی‌شود: مدل 5G با پردازنده‌ی قدرتمندتر، نمایشگر روشن‌تر و فیلم‌برداری 4K، عملاً حس به‌روزتر و کارآمدتری دارد درحالی‌که نسخه‌ی 4G باوجود طراحی جدید و قیمت پایین‌تر در عملکرد پردازشی و دوربین یک پله پایین‌تر از مدل 5G قرار می‌گیرد.

البته باتری ۵۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی هر دو نسخه شارژدهی خوبی دارد، اما باز هم نسخه‌ی 5G به لطف بهینه‌سازی پردازنده، از طول عمر بیشتری بهره می‌برد.

نکات مثبت ردمی نوت ۱۳ پرو 5G

  • دوربین باکیفیت
  • عملکرد خوب باتری
  • نمایشگر پرنور با دقت رنگ عالی

نکات منفی ردمی نوت ۱۳ پرو 5G

  • قیمت‌گذاری بحث‌برانگیز درمقایسه‌با رقبا
  • پشتیبانی نرم‌افزاری ضعیف‌تر از رقبا
  • استفاده از MIUI به‌جای HyperOS
  • گواهی IP ضعیف‌تر از رقبا

نکات مثبت ردمی نوت ۱۳ پرو 4G

  • نمایشگر پرنور با دقت رنگ عالی
  • عمر باتری مناسب

نکات منفی ردمی نوت ۱۳ پرو 4G

  • عملکرد بد در عکاسی
  • ارزش خرید بسیار پایین نسبت به مدل 5G
  • قیمت‌گذاری بحث‌برانگیز در مقایسه با رقبا
  • تراشه‌ی قدیمی با قدرت پردازشی ناامیدکننده
بررسی ردمی نوت ۱۳ پرو 5G و 4G؛ پتانسیل هدررفته
داشتن گوشی‌های زیاد در خط تولید همیشه نتیجه‌بخش نیست. سامسونگ به‌تازگی با این حقیقت روبه‌رو شده است و شاید حالا نوبت شیائومی باشد.
بررسی ردمی نوت ۱۳ پرو 5G و 4G؛ پتانسیل هدررفته
کپی لینک

پربازدیدترین مقالات فناوری زومیت در سال ۱۴۰۳

کپی لینک

کشتی کروز «نماد دریاها»، شهری روی آب

کشتی کروز نماد دریاها (Icon of the Seas) همانند شهری لوکس با طولی سه برابر زمین فوتبال در دل دریاهای آبی کارائیب حرکت می‌کند. غول‌پیکرترین کشتی تفریحی جهان، با آبشاری به ارتفاع ۱۶ متر، پارکی سرسبز با ۳۳ هزار گیاه زنده، و سرسره‌های آبی مهیج، اولین سفر خود را ژانویه ۲۰۲۴ آغاز کرد.

اما «نماد دریاها» فراتر از یک کشتی تفریحی؛ نمودی از مهندسی پیشرفته و فناوری سبز به‌شمار می‌رود که با موتورهای LNG، سیستم‌های بازیافت هوشمند و بهره‌گیری از هوش مصنوعی، راه را برای آینده سفرهای دریایی هموار می‌کند.

در این مطلب از سری مقالات مهندسی بی‌نهایت، از رازهای ساخت این ابرسازه حرف می‌زنیم و می‌فهمیم چگونه رؤیای یک شهر دریایی، با ۲ میلیارد یورو هزینه و هشت سال برنامه‌ریزی، به واقعیتی خیره‌کننده تبدیل شد و استانداردهای جدیدی را در صنعت گردشگری دریایی تعریف کرد.

مهندسی بی‌نهایت: کشتی کروز «نماد دریاها»، شهری روی آب
بزر‌گ‌ترین و مجلل‌ترین کشتی مسافربری Icon of the Seas پنج برابر کشتی تایتانیک است و از آن به‌عنوان شهری روی آب یاد می‌شود.
پویش پورمحمد
مطالعه '29
مهندسی بی‌نهایت: کشتی کروز «نماد دریاها»، شهری روی آب
کپی لینک

آخرین شهروند شوروی

بهار ۱۹۹۱ هنگامی‌که سرگئی کریکالف سوار موشک سایوز می‌شد، هرگز تصور نمی‌کرد که روزی «آخرین شهروند شوروی» لقب بگیرد. مأموریت پنج‌ماهه‌ی او به ایستگاه میر ناگهان به ۳۱۲ روز حبس در مدار زمین تبدیل شد، جایی که از فاصله ۳۲۰ کیلومتری، نظاره‌گر فروپاشی کشورش بود.

درحالی‌که هرج‌ومرج سیاسی سطح زمین را فراگرفته بود، کریکالف در فضا فراموش شد. نام زادگاهش از لنینگراد به سن‌پترزبورگ تغییر یافت، پول حقوقش ارزش خود را از دست داد و ابرقدرت شوروی به ۱۵ کشور مستقل تقسیم شد. بااین‌حال او و همکارش با فداکاری در ایستگاه ماندند تا «میر نمیرد»؛ تصمیمی که بعدها به همکاری تاریخی روسیه و آمریکا در فضا انجامید.

داستان عجیب و فوق‌العاده‌ی این مرد آرام و بی‌ادعا که سرانجام در مارس ۱۹۹۲ به دنیایی کاملاً متفاوت بازگشت، نه‌تنها روایت مردی است که طبق نظریه اینشتین ۰٫۰۲ ثانیه به آینده سفر کرد، بلکه می‌تواند به‌عنوان نمادی از عبور انسان از مرزهای سیاسی و ایدئولوژیک در عصری پرآشوب ثبت شود.

داستان «آخرین شهروند شوروی»؛ مردی که در مدار زمین شاهد فروپاشی کشورش بود
سرگئی کریکالف، آخرین و تنها فضانورد شوروی بود که سفر خود را با تابعیت شوروی آغاز کرد و بدون پاسپورتی معتبر، با تابعیت روسی به زمین بازگشت.
داستان «آخرین شهروند شوروی»؛ مردی که در مدار زمین شاهد فروپاشی کشورش بود
کپی لینک

 ابزار طراحی هوش‌مصنوعی سامسونگ

تابستان سال ۲۰۲۴ بود که سامسونگ قابلیت هوش مصنوعی Sketch to Image را به گوشی‌های تاشوی خود اضافه کرد، ابزاری که هم سرگرم‌کننده و جذاب بود و هم در نگاهی عمیق‌تر ما را به تفکر وامی‌داشت.

تصور کنید با انگشتتان طرحی ناشیانه روی صفحه می‌کشید و در عرض چند ثانیه یک اثر هنری یا تصاویری خلق می‌کنید که تشخیص غیرواقعی بودن آن‌ها اصلاً کار ساده‌ای نیست. البته مدت‌ها می‌توانیم با خروجی‌های این ابزار سرگرم شویم، اما آیا باید نگران هم باشیم؟ فکر می‌کنید در دنیایی که هرکسی می‌تواند با چند ضربه‌ی انگشت شواهد واقعی را تغییر دهد، چه اتفاقاتی می‌افتد؟

و پرسش مهم‌تر اینکه آیا این سهولت دسترسی به «خلاقیت فوری»، لذت واقعی یادگیری، تلاش و آفرینش هنری را از ما نخواهد گرفت؟

ابزار طراحی هوش‌مصنوعی جدید سامسونگ؛ مفرح، حیرت‌انگیز، نگران‌کننده
قابلیت هوش‌مصنوعی Sketch to Image سامسونگ آنقدر کارش را خوب انجام می‌دهد که آدم از آنچه دارد بر سر خلاقیت هنری می‌آید، نگران می‌شود.
مرجان شیخی
مطالعه '9
ابزار طراحی هوش‌مصنوعی جدید سامسونگ؛ مفرح، حیرت‌انگیز، نگران‌کننده
کپی لینک

باتری گوشی را هرطور شارژ کنید، اشتباه است

اکثر کاربران که شاید شما هم جزوشان باشید، برای افزایش عمر باتری، اقدامات احتیاطی خاصی را انجام می‌دهند. مثلا، تلاش می‌کنند تا سطح شارژ گوشی را بین ۲۰ تا ۸۰ درصد نگه دارند. اما باوجود رعایت تمام این نکات، تقریباً غیرممکن است که بتوان پس از یک سال استفاده مداوم از گوشی، سلامت باتری آن را در سطح ۱۰۰ درصد حفظ کرد.

مقصر هم ما نیستیم؛ بلکه باتری‌های لیتیوم‌یونی که در گوشی‌های همراه، لپ‌تاپ‌ها و خودروهای برقی استفاده می‌شوند، ذاتاً نواقصی دارند و با گذر زمان دچار افت عملکرد می‌شوند. تقریباً هر کاری که با آن‌ها انجام دهیم، این روند را تسریع می‌کند.

اما ناامید نشوید؛‌ استارتاپی به نام «پیور لیتیوم» اخیراً از پیشرفتی چشمگیر در زمینه‌ی باتری‌های لیتیوم‌فلزی خبر داده که می‌توانند بیش از ۲۰۰۰ چرخه‌ی شارژ و تخلیه را بدون کاهش عملکرد پشت سر بگذارند. فعلا امکان خرید گوشی با باتری لیتیوم-فلزی وجود ندارد، اما آینده‌ی صنعت باتری بسیار امیدبخش به نظر می‌رسد.

باتری گوشی را هرطور شارژ کنید، اشتباه است
باتری‌های لیتیوم‌یونی با وجود معایبشان هنوز فراگیرترین نوع باتری در دنیا هستند؛ اما ظاهرا لیتیوم‌فلز آماده‌ شکستن سلطه‌ی این فناوری کهنه است.
خدیجه طولابی
مطالعه '10
باتری گوشی را هرطور شارژ کنید، اشتباه است
کپی لینک

جت مافوق‌صوت لاکهیدمارتین X-59 QueSST

لاکهیدمارتین X-59 QueSST، هواپیمایی است که می‌خواهد مفهوم شکست دیوار صوتی را به چالش بکشد. این شگفتی مهندسی با ظاهری که بیشتر به سفینه‌های فضایی انیمه‌ای می‌ماند تا محصول دست بشر، یک هدف رؤیاگونه دارد: حرکت با سرعتی نزدیک به ۱۵۰۰ کیلومتر بدون ایجاد انفجار صوتی مخرب.

دماغه‌ای تیز و کشیده که نیمی از طول هواپیما را می‌پوشاند، کابین خلبانی که به‌طور سنتی قابل‌رؤیت نیست، بال‌هایی کوچک و موتوری که مانند قوزی عجیب بر پشت هواپیما نشسته؛ همه‌ی این ویژگی‌های غیرمتعارف یک هدف دارند: کاهش صدای مهیب شکست دیوار صوتی از ۱۱۰ دسی‌بل (معادل انفجار TNT در فاصله ۱۰۰ متری) به تنها ۷۵ دسی‌بل (در حد صدای بسته‌شدن در خودرو).

آیا همکاری ناسا و همکاری لاکهیدمارتین و سرمایه‌گذاری ۲۴۷٫۵ میلیون‌دلاری روی این پروژه سرانجام ممنوعیت پروازهای مافوق‌صوت بر فراز مناطق مسکونی را لغو خواهد کرد؟

لاکهیدمارتین X-59 QueSST؛ اولین جت مافوق‌صوتی که دیوار صوتی را نمی‌شکند
هواپیمای X-59 QueSST لاکهیدمارتین و ناسا اولین هواپیمایی خواهد بود که با سرعت مافوق صوت حرکت می‌کند، اما دیوار صوتی را نمی‌شکند.
پویش پورمحمد
مطالعه '19
لاکهیدمارتین X-59 QueSST؛ اولین جت مافوق‌صوتی که دیوار صوتی را نمی‌شکند
کپی لینک

پشت پرده هوش مصنوعی پیشرفته

در دنیای پرتلاطم هوش‌مصنوعی، شاید آنچه به ما نشان داده می‌شود تنها بخش کوچکی از حقیقت باشد. مقاله تحلیلی پیش‌ رو پرده از استراتژی مخفیانه غول‌های هوش مصنوعی برمی‌دارد: OpenAI احتمالاً همان مسیری را می‌پیماید که آنتروپیک با «ناپدید کردن» مدل Opus 3.5 خود طی کرد.

این شرکت‌ها مدل‌های قدرتمند خود را پشت درهای بسته نگه می‌دارند و با روشی به نام «تقطیر»، دانش آن‌ها را به مدل‌های کوچک‌تر و ارزان‌تر منتقل می‌کنند. به همین دلیل بود که کلود Sonnet 3.6 باوجود اندازه‌ی کوچک‌تر توانست از GPT-4o پیشی بگیرد.

با هزینه‌های سرسام‌آور استنتاج مدل‌ها، محدودیت‌های داده‌ای و ملاحظات استراتژیک (مانند به تأخیرانداختن اعلام دستیابی به AGI)، شاید ما هرگز به قدرتمندترین مدل‌ها دسترسی پیدا نکنیم. پس وقتی GPT-5 منتشر شود، باید به یاد داشته باشید که تنها نوک کوه یخ را تماشا می‌کنید.

GPT-5 نوک کوه یخ است؛ هوش مصنوعی پیشرفته‌تر پشت درهای بسته می‌ماند
مدل بسیار پیشرفته‌ی GPT-5 به‌زودی دردسترس همه قرار می‌گیرد؛ اما آیا این مدل همانی است که از مدت‌ها پیش پشت درهای بسته در حال توسعه بود؟
GPT-5 نوک کوه یخ است؛ هوش مصنوعی پیشرفته‌تر پشت درهای بسته می‌ماند

شما کدام مقاله‌های زومیت را در سال ۱۴۰۳ بیشتر دوست داشتید؟ آیا پربازدیدترین‌های ما با علاقه‌مندی‌های شما همسو بودند؟ فکر می‌کنید چه مقاله‌هایی ارزش چندبار خواندن را داشتند؟ دیدگاه شما نقشه‌ی راه آینده‌ی ما خواهد بود، پس ایده‌هایتان را در مورد محتوایی که مفیدتر می‌دانید، در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات