ثبت محل سکونت در سامانه املاک و اسکان، از ۱۹ فروردین الزامی می‌شود

سه‌شنبه ۱۰ فروردین ۱۴۰۰ - ۱۴:۲۰
مطالعه 2 دقیقه
طبق قانون، از تاریخ ۱۹ فروردین تمام خانه‌ها اعم از شخصی یا استیجاری باید در سامانه املاک و اسکان ثبت شوند و اگر خانه‌ای بیش از ۱۲۰ روز خالی باشد، مشمول مالیات می‌شود.
تبلیغات

به‌ گفته‌ی معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی، تمام سرپرستان خانوار از ۱۹ فروردین ۱۴۰۰ موظف‌اند محل سکونت خود را با درج شخصی یا استیجاری بودن خانه، در سامانه املاک و اسکان ثبت کنند. به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی شبکه خبر، محمود محمودزاده، هدف از اجرای این طرح را شناسایی واحد‌های خالی از سکنه برای تنظیم بازار مسکن اجاره‌ای و ملکی عنوان و اعلام کرد مطابق آما، ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار واحد شهری و ۴۰۰ هزار واحد روستایی خالی از سکنه در کشور وجود دارد.

به گفته محمود محمودزاده، این قانون برای املاک حقیقی در شهر‌های بالای ۱۰۰ هزار نفر و بیش از ۱۵۰ متر و در شهر‌های کمتر از ۱۰۰ هزار نفر بر واحد‌های خالی دارای متراژ بالای ۲۰۰ متر اعمال می‌شود. سرپرستان خانوار تنها می‌توانند دو واحد مسکونی خالی از سکنه در دو شهر متفاوت داشته باشند. معاون وزارت راه و شهرسازی در این خصوص می‌گوید از آنجا که مالکان تنها می‌توانند در یک خانه سکونت داشته باشند، یکی از منازل خانوارهایی که بیش از دو واحد مسکونی دارند، خالی می‌ماند و اگر خانه بیش از ۱۲۰ روز خالی بماند، مشمول مالیات می‌شود.

اولین جریمه مالیات خانه‌های خالی، نصف ارزش اجاره ماهانه آن خواهد بود

جریمه ثبت نکردن اطلاعات محل سکونت

معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی جریمه مالیات بر خانه‌های خالی را برای اشخاص حقیقی در سال اول ۶ برابر ارزش اجاره واحد، سال دوم ۱۲ برابر و سال سوم ۱۸ برابر اعلام کرد. او اضافه کرد: «مالیات واحدهای خالی برای اشخاص حقوقی در سال نخست ۱۲ برابر، سال دوم ۲۴ برابر و سال سوم ۳۶ برابر می‌شود.»

اگر نبود اطلاعات ملکی در سامانه املاک و اسکان، مالیات بر خانه‌هایی اعمال می‌شود که بیش از ۱۲۰ روز خالی هستند. محمودزاده ثبت نکردن اطلاعات یا ثبت مشخصات اشتباه ملک در این سامانه را دربردارنده جرایم سنگینی از جمله قطع یارانه‌ها و خدمات بانکی اعلام کرد. محمودزاده تصریح کرد:

اگر اطلاعات اشتباه وارد سامانه املاک شود، دو برابر این میزان مالیات به‌عنوان جریمه در نظر گرفته می‌شود.

معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی، تأکید این قانون را به‌صرفه نبودن نگه‌داری خانه خالی دانست و گفت تاکنون ۱۷ میلیون خانه خالی شناسایی شده است. او همچنین گفت برای واحدهای بدون سند ملکی هم تدابیری اندیشیده شده و هدف، به کار انداختن سرمایه‌های ساکن و شناسنامه‌دار شدنِ بازار مصرف مسکن است.

محمودزاده اعلام کرد با اجرای قانون مالیات بر خانه‌های خالی، مالک ملک خالی در طول ۱۰ سال برابر کل قیمت واحد مسکونی مالیات می‌پردازد. قانون مالیات بر خانه‌های خالی سال ۹۴ مصوب شد و سامانه املاک و اسکان قرار بود تا پایان بهمن سال ۹۴ آماده شود؛ باما این سامانه ۲۹ بهمن ۹۸ رونمایی شد.

تبلیغات
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

تبلیغات