راهنمای خرید ابزارهای ضروری و مهم در شرایط بیبرقی
بسیاری از ما قطعیهای ناگهانی برق را بهخصوص در سالهای اخیر تجربه کردهایم؛ با این حال، وجود جدول زمانبندی خاموشی و اطمینان از اینکه قطعیها بیشتر از دو ساعت طول نمیکشد، به ما اجازه میداد برنامهریزی دقیقتری داشته باشیم و زودتر به زندگی عادی برگردیم.
اما قطعی برق، همیشه هم از پیش تعیینشده نیست. در شرایط بحرانی، قطعی برق نه یک راهکار برای صرفهجویی جمعی در مصرف انرژی، بلکه شاید نشانهای از اختلال جدی در زیرساختها باشد که زمان رفع آن هم نامعلوم است. در چنین شرایطی، نداشتن تجهیزات پایه میتواند زندگی روزمره را مختل کند یا حتی امنیت فردی را به خطر بیندازد؛ بنابراین، عقل حکم میکند که به فکر تهیهی اقلام ضروری و لازم برای شرایط بیبرقی باشیم. در ادامهی مقاله، ابزارهایی را معرفی خواهیم کرد که هنگام قطعی برق، شاید بتوانند بخشی از اضطراب ناشی از بیبرقی را کاهش دهند.
ابزارهای ضروری در شرایط بی برقی
- چراغقوه و لامپ LED قابلشارژ
- شمع، کبریت، فندک
- پاوربانک چراغدار یا خورشیدی
- پاوربانک با ظرفیت مناسب برای گوشی و تبلت
- یوپیاس (UPS) برای مودم یا لپتاپ
- ژنراتور بنزینی یا گازسوز کوچک برای تأمین برق خانگی
- اینورتر یا ژنراتور کوچک برای تبدیل برق باتری خودرو به AC
- ذخیرهی بطریهای بزرگ یا گالن آب (۵ تا ۲۰ لیتر برای چند روز)
- قرص تصفیهی آب یا فیلتر تصفیهی آب قابل حمل
- ظرف آب سرویس بهداشتی
- دستمال مرطوب، ژل ضدعفونیکنندهی دست، صابون خشک
- دستمال توالت و حولهی یکبار مصرف
- اجاق گاز مسافرتی با کپسول بوتان کوچک کبابپز یا باربیکیو زغالی/گازی
- کتری یا قابلمهی کوچک برای گرمکردن آب
- ظروف سبک و قابل شستشو یا یکبار مصرف
- غذای کنسروی، خشک و نیمهآماده
- قاشق و چاقوی چندکاره (چاقوی سوئیسی)
- فندک جرقهزن یا چخماق آتشزنه
- یخ خشک یا قالب یخ در فریزر
- یخدان یا کلمن برای نگهداری موقت مواد فاسدشدنی
- پوشش عایق برای حفظ دمای غذایی
- پتو، پتوی مسافرتی، پتوی نجات (پتوی آلومینیومی)
- پنکهی شارژی یا همراه
- لباس نخی و گشاد، کلاه آفتابگیر
- رادیو باتریخور یا شارژی (FM/AM)
- سوت اضطراری یا چراغ چشمکزن
- دفترچه تلفن مهم (کاغذی)
ابزارهای مکمل:
- پول نقد
- نسخهی چاپی مدارک ضروری
- هارد اکسترنال یا فلش مموری رمزدار برای نگهداری نسخهی دیجیتال مدارک، فایلهای حساس، نسخههای پزشکی، تصاویر و اطلاعات مهم
- چراغ پیشانی، سرگرمی آفلاین (کتاب، پازل و...)
اگرچه تمام مواردی که ذکر کردیم در شرایط بیبرقی (اگر طولانی شود) میتوانند مهم و کاربردی باشند، اما اگر بخواهید روی ضروریترین وسایل مثل پاوربانک، چراغ قوه و پنکه تمرکز کنید، در ادامه چند محصول باکیفیت با ارزش خرید بالا را معرفی کردهایم.
بهترین پاوربانکهای مناسب شرایط اضطراری
در ادامهی مقاله، دو مدل از بهترین پاوربانکهای قدرتمند بازار را معرفی کردهایم. برای مشاهدهی مدلهای بیشتر با ظرفیتهای متنوع، میتوانید نگاهی به بهترین پاور بانک برای گوشی اندرویدی و آیفون داشته باشید.
پاوربانک انکر Prime با ظرفیت 27650 میلیآمپرساعت
پاوربانک انکر، با توان کلی ۲۵۰ وات و بهرهمندی از فناوری PD 3.1، از سه درگاه خروجی شامل یک USB-A و دو USB-C با توان خروجی متفاوت بهره میبرد. هنگام استفادهی همزمان از سه درگاه، USB-A تا ۱۸ وات، پورت تایپ سی اول ۱۴۰ وات و پورت تایپ سی دوم ۹۲ وات شارژ ارائه میدهند. اگر فقط از پورتهای تایپ سی استفاده شود، توان آنها بهترتیب ۱۴۰ و ۱۰۰ وات خواهد بود. استفادهی همزمان از یک پورت تایپ سی و USB-A، توان USB-A را به ۶۵ وات محدود میکند.
پاوربانک A1340 قابلیت اتصال به اپلیکیشن انکر از طریق بلوتوث را دارد که امکان یافتن دستگاه با هشدار صوتی را فراهم میآورد. دو درگاه تایپ سی همچنین بهعنوان ورودی عمل و با توان ۱۷۰ وات، پاوربانک را در حدود ۳۷ دقیقه کاملاً شارژ میکنند.
پاوربانک باسئوس مدل PPAD040101 با ظرفیت ۱۰۰۰۰ میلیآمپرساعت
پاوربانک باسئوس PPAD040101 با ظرفیت ۱۰ هزار میلیآمپرساعت، به سه درگاه خروجی شامل دو پورت USB-A و یک درگاه USB-C با توان ۳۰ وات برای شارژ سریعتر دستگاهها مجهز شده است. طبق ادعای سازنده، این پاوربانک از طریق درگاه تایپ سی، میتواند آیفون ۱۳ پرو مکس را تنها در ۳۰ دقیقه تا ۶۰ درصد شارژ کند و مکبوک ایر را نیز طی ۵۵ دقیقه به ۵۰ درصد برساند.
بهترین چراغ قوه برای شرایط اضطراری
در ادامه، با تعدادی از بهترین چراغهای شارژی آشنا میشویم. در مقالهی راهنمای خرید چراغ قوه و چراغ اضطراری شارژی مدلهای متنوعتری را معرفی کردهایم که دیدن آنها نیز خالی از لطف نیست.
نورافکن دستی اسمال سان T168S
نورافکن T168S با بهرهمندی از سه لامپ پرنور با شدت روشنایی ۲۳۰۰ لومن، میتواند تا فاصلهی ۵۰۰ متر را بهخوبی روشن کند و در فضاهای تاریک روشنایی لازم را فراهم آورد. بهلطف باتری لیتیومی داخلی با ظرفیت بالا، طولانیمدت میتوان از چراغ استفاده کرد. از دیگر ویژگیهای نورافکن میتوان به بند نگهدارنده اشاره کرد که حمل آن را سادهتر کرده است.
نورافکن دستی مدل سولار خورشیدی مدل 50X
چراغ شارژی 50X با پنل خورشیدی و بدنه مقاوم ABS، گزینهای مناسب برای استفاده در محیطهای تاریک است. این چراغ با مگنت قوی به سطوح فلزی متصل میشود و نور را با حالتهای مختلف گرم، خنثی، سفید و چشمکزن منتشر میکند. باتری داخلی آن هم از طریق USB-C و هم نور خورشید شارژ میشود و تا ۴ ساعت شارژدهی ارائه میدهد. نکتهی قابل توجه اینکه میتوان از این چراغ بهعنوان پاوربانک نیز استفاده کرد.
بهترین پنکههای قابل حمل برای شرایط اضطراری
پس از معرفی بهترین پاوربانکها و چراغهای اضطراری، در ادامه به معرفی چند مدل پنکهی رومیزی نیز میپردازیم. در حال حاضر، تنوع پنکههای شارژی نسبت به مدلهای سیمی کمتر است و به همین دلیل، گزینههای موجود محدودتر خواهند بود.
پنکه رومیزی دمنده سری هاله FTF-20H2S
هرچند هیچچیز جای کولرهای گازی و پنکههای بزرگ را نمیگیرد، اما برای خنکماندن در شرایط بحرانی مانند قطعی برق میتوان به پنکههای کوچک شارژی همچون پنکهی FTF-20H2S نیز فکر کرد. این پنکه با توان ۳۰ وات، حجم باددهی ۳۵۰ مترمکعببرساعت و سهپرهی مجزا میتواند شما را در شرایط بیبرقی خنک نگه دارد و بهلطف ابعاد جمعوجور میتوانید آن را همواره همراهتان داشته باشید.
پنکه رومیزی تسکو TFan 01
پنکهی رومیزی تسکو گزینهی دیگری است که با بهرهمندی از باتری ۱۵۰۰ میلیآمپرساعتی میتواند تا یک ساعت و نیم شارژدهی داشته باشد. این پنکه به چهار پرهی مجزا و دو حالت مختلف خنککنندگی مجهز شده و شارژ مجدد آن نیز حدوداً ۴ ساعت بهطول میانجامد.
امیدواریم هرگز در موقعیتی قرار نگیرید که به تمام ابزارهای این راهنمای خرید نیاز پیدا کنید؛ با این حال، برخی از اقلام مذکور حتی در قطعیهای کوتاهمدت برق نیز میتوانند بسیار مفید باشند. اگر فکر میکنید مورد مهمی را از قلم انداختهایم، خوشحال میشویم آن را در بخش دیدگاهها با ما به اشتراک بگذارید.