نکاتی که قبل از خرید هارد اکسترنال باید بدانید

سه‌شنبه ۱۵ شهریور ۱۳۹۰ - ۱۱:۰۸
مطالعه 4 دقیقه
اگر اطلاعات و مطالب مهمی در حافظه کامپیوتر خود ذخیره کرده‌اید و قصد دارید از این اطلاعات مهم، پشتیبان تهیه کنید یا حافظه سیستم شما نسبتا پر شده است، زمان آن رسیده که یک هارد اکسترنال تهیه کنید و اطلاعات کامپیوتر خود را به‌صورت دسته‌بندی شده در فصای این هارد ذخیره کنید. در ادامه اطلاعات لازم برای خرید هارد اکسترنال را دراختیار شما قرار خواهیم داد.
تبلیغات

چرا به حافظه اکسترنال نیاز دارید

اطلاعات مهم در کامپیوتر شما ممکن است از دست بروند. بنابراین اگر این اطلاعات برای شما با اهمیت هستند و تنها یک نسخه از آن‌ها را در حافظه کامپیوتر خود ذخیره کرده‌اید، به شما توصیه می‌کنیم یک نسخه پشتیبان از این اطلاعات روی یک هارد اکسترنال تهیه کنید.

علاوه بر این اگر سیستم شما پر از اطلاعات، عکس‌ها و آهنگ هایی است که قصد ندارید آن‌ها را پاک کنید، بهتر است به فکر تهیه یک هارد اکسترنال باشید تا بتوانید به همه این اطلاعات به‌صورت یکجا، دسترسی داشته باشید.

انواع حافظه خارجی

دو نوع درایو ذخیره‌سازی اطلاعات وجود دارد.

  • Solid-State Drives یا اصطلاحا SSD
  • Hard Disk Drive یا اصطلاحا HDD

SSD ها بسیار سریع هستند ولی نسبت به HDD ها گران‌تر هستند. برای خرید SSD در حجم بالا باید حدودا 4 برابر HDD هزینه کنید. SDD ها همچنین امن تر هستند. اگر مقاومت هارد برای شما مهم است می‌توانید از مدل‌های قوی و ضد ضربه استفاده کنید. این درایو ها معمولا دارای پوشش بیرونی هستند که مقاومت دستگاه را بیشتر می‌کنند.

حافظه های SSD برخلاف HDD ها هیچ قسمت مکانیکی ندارند و کمتر از  HDD ها آسیب پذیرند. اگر دیسک سخت اکسترنال HDD داشته باشید و هنگام خواندن یا نوشتن اطلاعات به آن ضربه وارد کنید به احتمال بالای 90 درصد دیسک سخت اکسترنال شما آسیب خواهد دید.

در عوض HDD ها ارزان هستند و در ظرفیت های بالای 500GB  و تا حجم 1TB و 2TB  (هر ترابایت 1024GB است) و بالاتر موجود هستند. 

انواع مختلف هارددیسک های اکسترال 

پیش از دسته‌بندی درایو های HDD اکسترنال لازم است بدانید که درون درایوهای اکسترنال یک HDD وجود دارد و درواقع هارد اکسترنال از یک HDD معمولی بعلاوه یک مدار ساده مبدل SATA به USB تشکیل شده است که در یک کیس جذاب قرار گرفته‌اند. درایو های سخت اکسترال (HDD External) دو دسته هستند:

  • دیسک سخت های اکسترنال بدون آداپتور که اصطلاحا به آن‌ها هارد دیسک های اکسترنال پاسپورتی گفته می‌شود.
  • دیسک سخت های اکسترنال با آداپتور

 درایو های اکسترال پاسپورتی، سبک تر، کوچک تر و کندتر از درایو های اکسترال با آداپتور هستند. برق مورد نیاز این درایوها ازطریق پورت USB تأمین می‌گردد و سرعت HDD داخلی آن‌ها نیز معمولا 5400 دور در ثانیه است. در داخل این درایو های اکسترنال یک HDD نوت بوک قرار دارد. این درایو وزن و ابعاد کوچکتری داشته و به‌راحتی قابل حمل است. قیمت درایو های اکسترال پاسپورتی تقریبا دو برابر درایو های اکسترنال بزرگ یا آداپتوری است. اما درایو های اکسترال با آداپتور وزن سنگین تر و ابعاد بزرگتر و سرعت بیشتر دارند. درون درایو های اکسترنال با آداپتور معمولا یک HDD معمولی ( HDD کامپیوترهای رومیزی) با سرعت 7200 دور در ثانیه استفاده می‌شود. 

چه ظرفیتی برای شما مناسب تر است؟

این مورد بستگی به ظرفیت اطلاعاتی دارد که قصد دارید در حافظه ذخیره‌سازی خارجی نگه دارید. اگر بیشتر اطلاعات شما، فایل‌های Word و اطلاعات اینچنینی هستند که حجم زیادی ندارند، می‌توانید هارد 250 یا 320 گیگابایتی تهیه کنید و اگر بیشتر فایل‌های شما را موزیک و عکس و فیلم تشکیل می‌دهند، می‌توانید هارد 500 گیگابایتی ، 1 یا 2 ترابایتی تهیه کنید.

قیمت هارد اکسترنال 500 گیگابایتی باتوجه‌به برند و کیفیت، بین 70 تا 100 هزار تومان و قیمت 1 ترابایتی حدودا دو برابر است.

امنیت درایو

بعضی از درایوها دقیقا مشابه یک مخزن عمل می‌کنند. یعنی تنها اطلاعات شما را درون خود نگه می دارند. ولی درایو هایی نیز وجود دارند که امنیت و امکانات بیشتری مانند بازیابی راحت فایل‌ها یا تهیه نسخه پشتیبان به‌صورت خودکار فراهم می‌کنند.

این امکانات ممکن است برای شما هزینه بردار باشند و قیمت درایو را بالا ببرد. بنابراین کاملا بستگی به نیاز و اهمیت امنیت اطلاعات شما دارد.

سرعت

زمانی‌که سرعت نوشتن و خواندن از درایو برای شما اهمیت دارد، باید به پورت های دستگاه توجه کنید. بیشتر درایور ها از USB 2.0 یا eSATA پشتیبانی می‌کنند ولی پورت USB 3.0 هنوز کاملا جا نیافتاده و ممکن است همه درایو ها از آن پشتیبانی نکنند. در هر حال وجود USB 3.0 در درایو یک مزیت بزرگ است. دستگاه‌های MAC از eSATA پشتیبانی نمی کنند.

اگر از Mac استفاده می‌کنید، به قابلیت اتصال درایو ازطریق FireWire نیز توجه کنید.

سرعت eSATA از USB 2.0 بیشتر است. ولی معمولا نیاز به یک منبع انرژی خارجی دارد بنابراین برای استفاده از این پورت برای جا به جایی فایل‌های بزرگ مانند فیلم‌های HD، معمولا باید از درایوهای اکسترنال با آداپتور استفاده کنید.

قابلیت اتصال به شبکه

اگر تصمیم ندارید از از این درایو در یک شبکه خانگی یا اداری استفاده کنید، نیازی به بررسی قابلیت شبکه در درایو خود ندارید. ولی اگر قرار است از این درایو در شبکه خانگی یا شبکه کوچک اداری خود استفاده کنید باید قابلیت Network-Attached Storage یا اصطلاحا NAS را بررسی کنید. این درایو ها مانند هارد های اکسترنال بزرگی هستند که می‌توانند به‌طور خودکار از چند کامپیوتر نسخه پشتیبان تهیه کنند یا کامپیوترهای موجود در شبکه روی آن‌ها اطلاعات بنویسند یا بخوانند.

این درایو ها از HDDهای معمولی گران تر هستند. گاهی اوقات قیمت این هارد ها براساس تعداد کامپیوتری که می‌توانید به آن‌ها متصل کنید و ظرفیت آن‌ها، خیلی زیاد می‌شوند. این درایو ها در یک شبکه، ابزار بسیار مفیدی هستند.

توصیه نهایی

تهیه Backup از اطلاعاتتان خیلی راحت‌تر از این است که با صرف هزینه گزاف، از شرکت‌های خدماتی بخواهید اطلاعات شما را بازیابی کنند. ضمن اینکه هیچ ضمانتی برای بازگشتن اطلاعات شما وجود ندارد.

منبع: About.com

تبلیغات
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

تبلیغات