این سریع‌ترین پهپاد برقی جهان است

پنج‌شنبه 8 مرداد 1405 - 21:20
مطالعه 2 دقیقه
پهپاد برقی مدل N3XT با بدنه مشکی و موتورهای پیشرفته
یک پهپاد چهارروتره‌ی برقی ساخت بازوی تحقیقاتی کوانتوم سیستمز آلمان موفق شد با دستیابی به سرعت ۶۹۹ کیلومتربرساعت، رکورد جدیدی ثبت کند.

یک پهپاد چهارروتره که بازوی تجربی کوانتوم سیستمز با نام N3XT آن را توسعه داده، در پرواز افقی به سرعت ۶۹۹ کیلومتربرساعت دست یافت. این پرواز آزمایشی، پهپاد مذکور را به سریع‌ترین پرنده‌ی بدون سرنشین مجهز به باتری در جهان تبدیل می‌کند.

پرواز در جریان یک آزمایش داخلی انجام شد و تاییدیه‌ی رسمی بنیاد گینس چند هفته دیگر صادر می‌شود. نمونه‌ی اولیه‌ی این پرنده که Apex Recordhunter نام دارد، رکورد رسمی قبلی هواپیماهای برقی را که حدود ۶۵۷٫۵۹ کیلومتربرساعت بود، جابه‌جا کرد.

کوانتوم سیستمز قصد دارد فناوری به‌کاررفته در این پرنده را مستقیما در نسل جدید پهپادهای رهگیر خود استفاده کند. رابرت گاردمن، مهندس ارشد توسعه‌ی نمونه‌های اولیه در کوانتوم سیستمز، می‌گوید:

«برای بیش از یک سال، این پروژه به معنای صبح‌های زود، شب‌های دیرهنگام، ناکامی‌ها، موفقیت‌ها، فداکاری‌ها و ایمانی تزلزل‌ناپذیر به توانایی خودمان برای جابه‌جاکردن مرزهای ممکن بود. سرعت ۶۹۹ کیلومتربرساعت نقطه‌عطف باورنکردنی است، اما این تازه آغاز کار به شمار می‌رود. ما به‌زودی بازخواهیم گشت تا سریع‌تر پرواز کنیم و این رکورد را رسمی کنیم.»

البته ادعای ثبت این رکورد بدون رقیب نیست؛ دو علاقه‌مند استرالیایی کانال یوتیوب Drone Pro Hub پهپاد خود به نام «بلک‌برد» را به سرعت غیررسمی ۷۳۰ کیلومتربرساعت رسانده‌اند. این دو نفر اعتراف کرده‌اند که باد موافق باعث افزایش این عدد شد و با کسر سرعت باد، سرعت واقعی پرنده به حدود ۶۷۴ کیلومتربرساعت کاهش می‌یابد.

سرعت پهپادهای برقی همچنان فاصله‌ی زیادی با پهپادهای نظامی مجهز به موتورهای احتراقی دارد؛ برای نمونه، پهپاد جت آزمایشی نورثروپ گرومن (Northrop Grumman X-47B) به سرعت نزدیک به ماخ ۰٫۹ (حدود ۱۱۰۰ کیلومتربرساعت) می‌رسد. پهپاد شناسایی پنهان‌کار RQ-170 سنتینل نیز می‌تواند با سرعت ۹۲۵ کیلومتربرساعت پرواز کند.

اپکس رکورد هانتر یک سلاح نیست، بلکه نمایشگر فناوری است که توسط تیم مهندسی توسعه‌دهنده‌ی برنامه رهگیر کوانتوم سیستمز ساخته شده است.

نظرات

از دیگر اعضاء خانواده قلم