گوشیهای اندروید بهزودی میتوانند اپهای مخرب را بهصورت لحظهای تشخیص و گزارش دهند
گوگل قصد دارد با استفاده از راهکار امنیتی جدید، قابلیت تشخیص بدافزار اندروید را بهبود دهد و بدینترتیب سیستمعامل موبایلی این شرکت، عملکرد دقیقتری در شناسایی اپهای مخرب خواهد داشت.
سرویس Google Play Protect در اندروید بهروزرسانی جدیدی به نام live threat detection دریافت کرده است. این ویژگی با تحلیل رفتار اپلیکیشنها، درصورت مشاهدهی موارد مشکوک این موضوع را در لحظه به کاربر هشدار میدهد. آپدیت مذکور اولینبار در کنفرانس Google I/O امسال معرفی شد و اکنون برای گوشیهای پیکسل ۶ و مدلهای جدیدتر دردسترس قرار دارد. انتظار میرود این قابلیت در ماههای آینده برای سایر گوشیهای اندرویدی غیرپیکسل ازجمله گوشی لنوو، گوشی وان پلاس، گوشی ناتینگ و گوشی اوپو نیز منتشر شود.
تشخیص لحظهای اپهای مخرب در اندروید، بهطور خاص روی بدافزارهایی که ماهیت خود را پنهان میکنند تمرکز دارد. Play Protect بهجای اینکه فقط هنگام دانلود اپلیکیشنها آنها را برای شناسایی کدهای مخرب اسکن کند، حتی پساز نصب همچنان بهدنبال نشانههایی از رفتار مشکوک در اپها میگردد.
براساس اعلام گوگل، ویژگی تشخیص لحظهای اپلیکیشنهای آلوده در اندروید میتواند بدافزارهایی که ابتدا غیرفعال هستند و پساز نصب، فعالیت مخرب خود را آغاز میکنند شناسایی کند. فرآیند تشخیص لحظهای بدافزارها با استفاده از زیرساخت امنیتی اندروید بهنام Private Compute Core بهطور مستقیم روی دستگاه انجام میشود تا امنیت و حریمخصوص کاربر درمعرض خطر قرار نگیرد.
گوگل ویژگی امنیتی دیگری برای شناسایی تماسهای جعلی در اندروید ارائه داده است. این قابلیت که در I/O معرفی شد، با استفاده از هوش مصنوعی روی دستگاه، تماسهای تلفنی را تجزیهوتحلیل میکند و نشانههای تماسهای جعلی را تشخیص میدهد. ویژگی مذکور درصورت شناسایی الگوهای مکالمهی مشکوک، این موضوع را به کاربر اطلاع میدهد و او را به قطع تماس تشویق میکند. درحال حاضر، ویژگی مورد اشاره فقط برای کاربران بتای Phone by Google که گوشی پیکسل ۶ و مدلهای جدیدتر این دستگاه را دراختیار دارند دردسترس است.