ادعای سنگین شرکت چینی: هوش مصنوعی امنیتی ما رقیب «میتوس» است

دوشنبه 8 تیر 1405 - 10:10
مطالعه 2 دقیقه
هوش مصنوعی روی پرچم چین
شرکت چینی Zhipu AI مدل متن‌باز GLM-5.2 را عرضه کرد که ادعا می‌شود در برخی حوزه‌های امنیت سایبری با مدل‌های پیشرفته‌‌ی آمریکایی برابری می‌کند.
تبلیغات

شرکت چینی Zhipu AI (Z.ai) مدل هوش مصنوعی متن‌باز GLM-5.2 را منتشر کرد. برخی پژوهشگران معتقدند این مدل در زمینه‌ی شناسایی باگ و امنیت سایبری، عملکردی مشابه مدل میتوس شرکت انتروپیک دارد.

GLM-5.2 در وظایف عمومی از مدل‌های انتروپیک و اوپن‌ای‌آی عقب‌تر است؛ اما این پیشرفت، کاهش فاصله‌ی توانمندی‌های هوش مصنوعی چین و آمریکا را نشان می‌دهد.

دولت آمریکا پیش‌تر دسترسی چین به مدل‌های قدرتمندی مانند میتوس و فیبل و سخت‌افزارهای لازم برای آموزش آن‌ها را محدود کرده بود. مقامات آمریکایی مدل‌هایی با قابلیت شناسایی آسیب‌پذیری‌های امنیتی را تهدیدی برای امنیت ملی می‌دانند.

انتشار مدل GPT-5.6 از سوی OpenAI نیز نگرانی‌هایی درباره‌ی سوءاستفاده از هوش مصنوعی ایجاد کرده؛ به همین دلیل، دسترسی به این مدل جدید محدود شده است.

ماهیت متن‌باز GLM-5.2 به کاربران اجازه می‌دهد آن را روی سخت‌افزارهای معمولی اجرا کنند. این ویژگی در کنار انعطاف‌پذیری بالا، نگرانی‌هایی را درباره‌ی احتمال استفاده‌ی غیرمجاز و بدون نظارت توسط افراد سودجو ایجاد می‌کند.

نظرات