شیائومی و وان پلاس سازنده‌ی خطرناک‌ترین گوشی‌های جهان هستند

سه‌شنبه ۲۳ بهمن ۱۳۹۷ - ۲۳:۳۰
مطالعه 4 دقیقه
براساس تحقیقات مؤسسه‌ای آلمانی، خطرناک‌ترین گوشی‌ها ازلحاظ نرخ جذب ویژه (SAR) متعلق به محصولات شرکت‌های چینی شیائومی و وان‌پلاس هستند.
تبلیغات

یکی از مؤسسات دولتی آلمان فهرستی منتشر شده که در آن، گوشی Mi A1 خطرناک‌ترین گوشی ازلحاظ میزان انتشار تشعشعات معرفی شده است. مؤسسه‌ی آلمانی Bundesamt für Srrahlenschutz فعال در‌زمینه‌ی حفاظت دربرابر پرتوها تعدادی از گوشی‌های شیائومی و وان‌پلاس را در نیمه‌ی بالای جدول خطرناک‌ترین‌ها قرار داده است. این درحالی است که براساس این تحقیق، گوشی‌های سامسونگ کمترین سطح تشعشع را دارند. به‌طور مشخص، گلکسی نوت ۸ و ZTE اکسون الیت با تنها ۰.۱۷ وات‌برکیلوگرم نرخ جذب ویژه (SAR) کم‌خطرترین گوشی‌های گزارش این مؤسسه‌ هستند.

فهرست مذکور را مؤسسه‌ی آماری Statista منتشر کرده است. این فهرست نشان می‌دهد شیائومی Mi A1 با نرخ جذب ۱.۷۴ وات‌بر‌کیلوگرم بیشترین تشعشعات را از خود ساطع می‌کند و پس‌ازآن، وان‌پلاس 5T با نرخ جذب ۱.۶۸ وات‌برکیلوگرم دومین گوشی خطرناک جهان ازلحاظ این معیار است.

می مکس ۳ نیز با نرخ جذب ۱.۵۸ وات‌برکیلوگرم در رده‌ی سوم گوشی‌های خطرناک قرار دارد. نام جدیدترین پرچم‌دار وان‌پلاس، یعنی وان‌پلاس 6T نیز با ۱.۵۵ وات‌برکیلوگرم نرخ جذب ویژه بین پنج گوشی بالای جدول مشاهده می‌شود.

نرخ جذب گوشی‌ها

درمجموع، دو برند شیائومی و وان‌پلاس تولیدکننده‌ی ۸ گوشی از ۱۶ گوشی خطرناک جهان در این پژوهش معرفی شده‌اند؛ اما نکته‌ی جالب‌تر قرارگرفتن آیفون ۷ در فهرست گوشی‌های پرخطر است. این گوشی با ۱.۳۸ وات‌برکیلوگرم درست پشت‌سر وان‌پلاس ۵ با ۱.۳۹ وات‌برکیلوگرم نرخ جذب ویژه قرار گرفته است.

علاوه‌بر گوشی‌های یادشده، Statista گوشی‌های بالارده‌ای همچون گوگل پیکسل ۳ ایکس‌ال و پیکسل ۳ و اپل آیفون ۸ را نیز در فهرست گوشی‌های خطرناک قرار داده است؛ درحالی‌که هیچ اثری از نام سامسونگ در فهرست مذکور نیست.

درمقابل، Statista فهرستی شامل گوشی‌هایی تدوین کرده که کمترین پرتوافکنی را دارند. در این فهرست، نام گوشی‌های گلکسی نوت ۸، گلکسی A8 2018، گلکسی S8 پلاس، گلکسی S7 Edge و گلکسی S9 پلاس به‌چشم می‌خورد. همچنین، ZTE اکسون الیت، الجی جی ۷ تینکیو، HTC U11 لایف و موتو G5 پلاس نیز در بین گوشی‌های کم‌خطر قرار دارند.

نرخ جذب گوشی‌ها

همان‌طورکه در گزارش Statista آمده، معیار جهانی مشخصی برای سطح پرتوافکنی ایمن گوشی‌ها وجود ندارد؛ اما قطعا هرچه این مقدار کمتر باشد، ضرر احتمالی آن برای بافت‌های سروبدن کمتر خواهد بود. در آلمان، گواهی مخاطره‌آمیزنبودن برای محیط فقط به مدل‌هایی تعلق می‌گیرد که نرخ جذب ویژه‌ی کمتر از ۰.۶۰ وات‌برکیلوگرم داشته باشند.

برای اطلاع از اینکه گوشی شما  چه سطحی از پرتوافکنی دارد، می‌توانید ازطریق این لینک به اطلاعات کامل مؤسسه‌ی حفاظت دربرابر اشعه‌ی آلمان درباره‌ی نرخ جذب ویژه‌ی گوشی‌های مختلف دسترسی داشته باشید.

وان پلاس 5 / oneplus 5

شیائومی در واکنش به گزارش منتشرشده‌ی Statista، به یکی از خبرگزاری‌ها گفته تمامی گوشی‌های این شرکت که در هند فروخته می‌شوند، مطابق با قوانین این کشور درباره‌ی نرخ جذب ویژه (SAR) هستند و به میزان چشمگیری کمتر از بیشینه‌ی مجاز تعیین‌شده قرار دارند. به‌گفته‌ی شیائومی، نرخ جذب Mi A1 در مدل ارائه‌شده در هند به میزان ۱.۲۶ وات‌برکیلوگرم برای سر و ۰.۱۷ وات‌برکیلوگرم برای بدن است. مقادیر منتشرشده در گزارش برگرفته از آزمایش‌هایی است که در آلمان انجام شده و در این کشور، شرایط و استانداردهای سنجش SAR و مقادیر تعیین‌شده برای دستگاه درمقایسه‌با مدل عرضه‌شده در هند متفاوت است. به‌همین‌دلیل، امکان قیاس مدل عرضه‌شده در آلمان با مدل عرضه‌شده در هند ازلحاظ نرخ جذب ویژه وجود ندارد. هند بیشینه‌ی نرخ جذب را ۱.۶ وات‌برکیلوگرم تعیین کرده؛ در‌حالی‌که این مقدار در آلمان برابر با ۲.۰ وات‌برکیلوگرم است و در هر دو موقعیت، گوشی Mi A1 مطابق با استاندارد عرضه شده است.

ظاهرا موضوع مطرح‌شد‌ه‌ی شیائومی درباره‌ی وان‌پلاس 5T نیز صدق می‌کند که در رتبه‌ی دوم خطرناک‌ترین گوشی‌ها ازنظر SAR جای داده شده است. نرخ جذب وان‌پلاس 5T در این گزارش ۱.۶۸ وات‌بر‌کیلوگرم درج شده است؛ در‌حالی‌که مدل عرضه‌شده در هند نرخ جذب ۱.۴۱ وات‌بر‌کیلوگرم برای سر و ۰.۵۱ وات‌بر‌کیلوگرم برای بدن دارد. دیدگاه شما کاربر محترم زومیت دراین‌باره چیست؟

تبلیغات
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

تبلیغات