غیر از سروش و گپ سایر پیامرسان‌ها از گردونه حمایت حذف می‌شوند

یک‌شنبه ۲۷ آبان ۱۳۹۷ - ۱۸:۱۰
مطالعه 3 دقیقه
بر اساس تصمیم مرکز ملی فضای مجازی همه‌ی پیام‌رسان‌های داخلی غیر از سروش و گپ از گردونه‌ی حمایت حذف خواهند شد.
تبلیغات

با اجرای قانون مسدودسازی تلگرام، هفت پیام‌رسان داخلی از جمله سروش، گپ، آی‌گپ، بله، ایتا، بیسفون پلاس و ویسپی مورد حمایت دستگاه‌های مسئول قرار گرفتند تا نیاز مردم به اپلیکیشن پیام‌رسان را برطرف کنند. حال بعد از گذشت چندین ماه حمید فتاحی، معاون وزیر ارتباطات و رئیس هیئت مدیره‌ی شرکت ارتباطات زیرساخت اعلام کرده است مرکز ملی فضای مجازی تنها از پیام‌رسان داخلی که به‌عنوان ابزارهای برتر انتخاب شده‌اند، یعنی سروش و گپ حمایت خواهد کرد. وی در رابطه با این موضوع گفت:

سال گذشته طرح حمایت از پیام‌رسان‌های داخلی با مصوبه‌ی شورای عالی فضای مجازی آغاز شد و در آن تکالیفی برای هر کدام از دستگاه‌های حاکمیتی تعیین شد. وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز برنامه‌ریزی و اقدام مناسبی در این خصوص داشت. اما اقبال کاربران به پیام‌رسان‌های داخلی و رسیدن آن‌ها به بلوغ لازم برای اینکه بتوانند از پیام‌رسان‌های داخلی به‌عنوان یک ابزار سراسری در داخل کشور استفاده کنند، بُعد مهم دیگر ماجرا است.

به گفته‌ی وی تنها بُعد فنی اهمیت ندارد بلکه ابعاد اجتماعی و فرهنگی و اعتماد عمومی باید کنار یکدیگر قرار بگیرند تا به اقناع کاربر برای استفاده از پیام‌رسان‌های داخلی منجر شوند. وی همچنین معتقد است در صورت اتفاق افتادن این اقناع، دیگر نیازی به فیلترینگ، انسداد و... نیست. وی گفت:

اگر از نظر فنی، اعتماد، حفظ حریم خصوصی، راحتی کاربری، دریافت خدماتی مانند امور بانکی و در مجموع کاربرپسند بودن، یک پیام‌رسان مطلوب به کاربر ارائه شود، منجر به اقناع کاربر شده و دیگر با هیچ وسیله‌ای نمی‌توانیم کاربر را از آن پیام‌رسان یا اپلیکیشن دور کنیم. اما اگر برعکس این باشد و بخواهیم به‌صورت اجبار و محدودسازی عمل کنیم تا کاربران به سمت یک اپلیکیشن خاص بیایند، هیچ وقت این اتفاق نخواهد افتاد و این اعتقاد ماست.
حمید فتاحی

فتاحی در مورد شُل شدن فیلترینگ تلگرام و بازگشت کاربران به استفاده از این پیام‌رسان عنوان کرد موضوعی با عنوان شُل شدن فیلترینگ وجود ندارد و دلیل بازگشت کاربران به استفاده از تلگرام، نسخه‌های فارسی این پیام‌رسان بود که فعالیت آن‌ها نیز بر اساس تصمیم مرکز ملی فضای مجازی بود. وی گفت:

مرکز ملی فضای مجازی به‌عنوان قرارگاه فرماندهی فضای مجازی، نسخه‌های فارسی را از همه‌ی جوانب، با همه‌ی فوائد و مضراتش بررسی کرده و این سیاست را اتخاذ کرده است که البته تا حد زیادی قابل دفاع هست چون در همان ایامی که کاربران به سمت پیام‌رسان‌های داخلی آمدند، آن‌ها دچار مشکلات فنی عدیده شدند که این مشکلات هم مشکلات سخت‌افزار و هم مشکلات مقیاس‌پذیری و معماری بود. در دی ماه ۹۶ در پیام‌رسان‌های داخلی یک‌ونیم میلیون ثبت‌نام کاربر شده بود و تا شهریور امسال این عدد به ۱۵ میلیون ثبت‌نام رسید و این یعنی یک رشد ۱۰ برابری در این حوزه صورت گرفته است.

معاون وزیر اطلاعات همچنین اعلام کرد بعد از مشکلات پیش‌آمده در مورد عدم پشتیبانی پیام‌رسان‌های داخلی از کاربران زیاد، مرکز ملی فضای مجازی کارگروهی از متخصصان فنی را مأمور کرد تا پیام‌رسان‌های داخلی را در حوزه‌ی معماری فنی، سخت‌افزار، نرم‌افزار، نوع پروتکل‌هایی که استفاده می‌کنند، نوع توسعه‌پذیری، ارتباط با خدمات بانکی، خدمات دولت الکترونیک و توانمندی‌های پیام‌رسان‌های داخلی بررسی کرده و آن‌ها را رتبه‌بندی کردند. بر این اساس تنها دو پیام‌رسانی که توانمندی فنی بیشتری نسبت به بقیه دارند یعنی سروش و گپ مورد حمایت قرار خواهند گرفت و سایر پیام‌رسان‌های داخلی از گردونه‌ی حمایت حذف خواهند شد.

تبلیغات
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

تبلیغات