D1-kifpool

هر آنچه باید در مورد USB-C و تاندربولت 3 بدانیم

یک‌شنبه ۵ آذر ۱۳۹۶ - ۰۸:۳۰
مطالعه 12 دقیقه
رابط یواس‌بی نوع C امروزه به استاندارد اصلی در انواع مختلف دستگاه‌ها تبدیل شده است. در این مقاله مشخصات انواع یواس‌بی و همچنین رابط تاندربولت را به تفصیل تشریح خواهیم کرد.
تبلیغات
D4-mcid4

امروزه اگر به اطراف خود نگاهی بیاندازید، می‌توانید حداقل چند دستگاه برخوردار از درگاه یواس‌بی (USB Port) را بیابید. به طور متوسط هر ساله تقریبا ۳ میلیارد درگاه یو‌اس‌بی روانه‌ی بازار می‌شود. این میزان محبوبیت، این درگاه را به موفق‌ترین نوع اتصال خارجی در دنیا تبدیل کرده است.

در واقع، سازندگان سخت‌افزار به قدری در مورد استفاده از استاندارد جدید یواس‌بی C اطمینان دارند که اینتل در سال ۲۰۱۵ اعلام کرد که تاندربولت ۳ (Thunderbolt 3)، درگاه اختصاصی این شرکت که زمانی تصور می‌شد جایگزین یواس‌بی خواهد شد، از همان اتصال مشابه یواس‌بی C بهره خواهد گرفت. این بدین مفهوم است که تمام درگاه‌های تاندربولت ۳ به عنوان یک درگاه یواس‌بی C عمل خواهند کرد و عملکرد تمام کابل‌های تاندربولت ۳ نیز همانند یک کابل یواس‌بی C خواهد بود.

در این مقاله، علاوه بر تشریح ماهیت یواس‌بی C و تاندربولت ۳، درباره‌ی رابط‌های یواس‌بی نوع A و نوع B، تفاوت نوع و نسخه‌ی یواس‌بی و انواع مختلف استاندارد تاندربولت توضیحات لازم را ارائه خواهیم کرد.

تاندربولت

پیش از عرضه‌ی تاندربولت ۳، تاندربولت ۲ و تاندربولت اولیه از یک کابل و درگاه یکسان بهره می‌بردند که همان درگاه مینی دیسپلی‌پورت اپل بود و می‌توانست به حداکثر سرعت انتقال داده‌ی ۲۰ گیگابیت بر ثانیه در نسل دوم و ۱۰ گیگابیت بر ثانیه در نسل اول دست پیدا کند. کابل همراه این استانداردهای قدیمی تاندربولت از نوع فعال محسوب می‌شد؛ بدین مفهوم که خودش یک دستگاه به شمار می‌رفت که برای انجام وظیفه نیازمند اتصال برق بود. به همین دلیل، کارکرد اکثر دستگاه‌های مجهز به تاندربولت ۱ و ۲ نیازمند یک منبع برق خارجی بود. این مسئله موجب شد تا اتصال تاندربولت به یک راه‌حل گران‌قیمت تبدیل شود؛ زیرا قیمت کابل مورد نیاز آن به‌تنهایی بیش از ۱۰ برابر قیمت یک کابل یواس‌بی با همان اندازه‌ی مشابه بود.

سال عرضه

حداکثر سرعت

نوع درگاه

تاندربولت

۲۰۱۱

۱۰ گیگابیت بر ثانیه

مینی دیسپلی پورت

تاندربولت ۲

۲۰۱۳

۲۰ گیگابیت بر ثانیه

مینی دیسپلی پورت

تاندربولت ۳

۲۰۱۵

۴۰ گیگابیت بر ثانیه (کابل کوتاه)

۲۰ گیگابیت بر ثانیه (کابل بلند)

یواس‌بی نوع C

سرانجام اینتل برای حل مشکلات نسل‌های اول و دوم تاندربولت، تاندربولت ۳ را در سال ۲۰۱۵ معرفی کرد. تفاوت تاندربولت ۳ با نسل‌های پیشین به شرح زیر است:

  • اتصال مینی ‌دیسپلی‌پورت به نفع اتصال یواس‌بی نوع C کنار گذاشته شده است.
  • تمام کابل‌های تاندربولت ۳ به عنوان یک کابل یواس‌بی نوع C عمل می‌کنند.
  • تمام کابل‌های یواس‌بی نوع C به شرط برخورداری از کیفیت مناسب، به عنوان یک کابل تاندربولت ۳ عمل می‌کنند.
  • حداکثر سرعت انتقال داده در تاندربولت ۳ به شرط آنکه اندازه‌ی کابل نیم متر یا کوتاه‌تر باشد، با دو برابر افزایش نسبت به نسل قبل به ۴۰ گیگابیت بر ثانیه می‌رسد.
  • برای کابل‌های یک متری و بلندتر، تاندربولت ۳ از نوع غیرفعال (ارزان‌تر) آن‌ها که از حداکثر سرعت انتقال داده‌ی ۲۰ گیگابیت بر ثانیه برخوردار هستند و نوع فعال (گران‌تر) که به سرعت ۴۰ گیگابیت بر ثانیه دست پیدا می‌کنند، پشتیبانی می‌کند.
  • تاندربولت ۳ با نسخه‌های پیشین تاندربولت پس‌سازگار (backward-compatible) است؛ اما به دلیل بهره‌گیری از درگاه جدید، برای استفاده از دستگاه‌های قدیمی تاندربولت، وجود یک تبدیل الزامی است.
  • هر دستگاه مجهز به یواس‌بی نوع C (نظیر پیکسل ۲ گوگل)، در صورت اتصال به یک درگاه تاندربولت ۳، عملکردی معمول خواهد داشت.
  • از آنجایی که دستگاه‌های مجهز به تاندربولت ۳ برای انجام وظیفه‌ از تراشه‌های تاندربولت مجزا استفاده می‌کنند، با درگاه‌های یواس‌بی نوع C سازگاری نخواهند داشت. نشانه‌ی پشتیبانی درگاه یواس‌بی نوع C از استاندارد تاندربولت، وجود علامتی شبیه صاعقه در کنار آن است.
  • تمام نسخه‌های تاندربولت امکان برقراری اتصال همزمان حداکثر ۶ دستگاه را به یک میزبان فراهم می‌کنند و علاوه بر داده، امکان انتقال ویدئوی با وضوح بالا و سیگنال‌های صوتی نیز وجود دارد.
  • یواس‌بی

    در دنیای یواس‌بی مسائل تاحدودی پیچیده‌تر است؛ زیرا نسخه‌های بیشتری نسبت به تاندربولت وجود دارد. به طور معمول، این نسخه‌ها به سرعت و عملکرد کابل یو‌اس‌بی اشاره دارند؛ در حالی که نوع یا تایپ یواس‌بی به شکل فیزیکی و ساختار درگاه‌ها و اتصال‌ها اشاره می‌کند. در ابتدا نوع یواس‌بی را توضیح می‌دهیم.

    USB Cables

    انتهای نوع A (سمت چپ سکه) در کابل‌های یواس‌بی، در نسخه‌های مختلف یکسان باقی مانده است

    یواس‌بی نوع A

    یواس‌بی نوع A که به عنوان یواس‌بی استاندارد A نیز شناخته می‌شود مخصوص استاندارد یواس‌بی طراحی شده و از یک شکل مستطیل مسطح برخوردار است.

    در یک کابل معمول یو‌اس‌بی، رابط نوع A یا رابط نری A به یک میزبان نظیر یک کامپیوتر متصل می‌شود و در یک میزبان، درگاه یواس‌بی یعنی جایی که رابط نوع A نری به آن متصل می‌شود، درگاه مادگی A نام دارد. درگاه‌های نوع A اغلب در دستگاه‌های میزبان از جمله کامپیوترهای دسکتاپ، لپ‌تاپ‌ها، کنسول‌های بازی، دستگاه‌های پخش صوتی و تصویری و ... به کار می‌روند. وسایل جانبی نظیر گوشی‌ها و تبلت‌ها به ندرت از درگاه نوع A برخوردار هستند.

    در حال حاضر، نسخه‌های مختلف یواس‌بی شامل یواس‌بی ۱.۱، یواس‌بی ۲.۰ یا یواس‌بی ۳.۰ از طراحی یکسان نوع A بهره می‌گیرند. بدین مفهوم که نسخه‌ی یواس‌بی به کار رفته در یک دستگاه یا میزبان اهمیتی ندارد و رابط نوع A همیشه با درگاه نوع A سازگار است. برای مثال، یک هارد درایو اکسترنال مجهز به یواس‌ابی ۳.۰ با درگاه یواس‌بی ۲.۰ و بالعکس سازگاری کامل دارد.

    USB 3.0 vs USB 2.0

    درگاه یواس‌بی نوع A برای یواس‌بی ۳.۰ (آبی) و یواس‌بی ۲.۰ (مشکی) در پشت یک کامپیوتر

    به همین ترتیب، لوازم جانبی مختلف نظیر ماوس، صفحه‌کلید یا تبدیل شبکه که مجهز به کابل‌های یواس‌بی سخت سیمی هستند، همیشه از رابط نوع A استفاده می‌کنند. این موضوع در مورد گجت‌های بدون سیم نظیر حافظه‌های فلش نیز صادق است.

    رابط‌ها و درگاه‌های یواس‌بی ۳.۰ مجهز به پین‌های بیشتری نسبت به یواس‌بی ۲.۰ هستند. این موضوع ناشی از انتقال سرعت بالاتر و خروجی برق بیشتر است. با این حال، نحوه‌ی چینش این پین‌ها به گونه‌ای است که مانع از اتصال نسخه‌های قدیمی نمی‌شود.

    لازم به یادآوری است که اتصال‌ها و رابط‌های نوع A کوچک‌تری نظیر مینی نوع A و میکرو نوع A نیز وجود دارد؛ اما دستگاه‌های بسیار اندکی از آن‌ها استفاده می‌کنند.

    All USB-B Connectors

    انواع یواس‌بی نوع B. به ترتیب از چپ: استاندارد B، مینی B، میکرو B، یواس‌بی ۳.۰ میکرو بی و یواس‌بی ۳.۰ استاندارد B

    یواس‌بی نوع B

    رابط نوع B در طرف دیگر کابل استاندارد یواس‌بی قرار دارد و به لوازم جانبی نظیر پرینتر، گوشی یا هارد درایو اکسترنال متصل می‌شود این رابط همچنین به عنوان نوع B نری نیز شناخته می‌شود. در طرف مقابل، درگاه یو‌اس‌بی قرارگرفته داخل وسایل جانبی نیز نوع B مادگی نامیده می‌شود.

    از آنجایی که وسایل جانبی در اشکال و اندازه‌های بسیار متنوع ساخته می‌شوند؛ رابط نوع B و درگاه مربوطه‌اش نیز با طراحی‌های مختلفی همراه هستند. در حال حاضر، ۵ طراحی محبوب برای درگاه‌ها و رابط‌های یواس‌بی نوع B وجود دارد. از آنجایی که انتهای نوع A یک کابل یواس‌بی بدون تغییر باقی می‌ماند، انتهای نوع B برای تعیین نام کابل به کار می‌رود.

  • استاندارد اصلی (استاندارد B): این طراحی در ابتدا برای یواس‌بی ۱.۱ ساخته شد و در یواس‌بی ۲.۰ نیز به کار رفت. این استاندارد غالبا مخصوص اتصال لوازم جانبی بزرگ نظیر پرینتر یا اسکنر به کامپیوتر است.
  • مینی یواس‌بی (یواس‌بی مینی B): اندازه‌ی مینی یواس‌بی به طرز قابل توجهی کوچک‌تر است. درگاه‌های مینی یواس‌بی نوع B در دستگاه‌های قابل حمل قدیمی نظیر دوربین‌های دیجیتال، گوشی‌ها و درایوهای قابل حمل قدیمی یافت می‌شود. این طراحی امروزه دیگر به کار گرفته نمی‌شود و به زودی از رده خارج خواهد شد.
  • میکرو یواس‌بی (یواس‌بی میکرو B): این استاندارد تا حدی از مینی یواس‌بی کوچک‌تر است. اکثر گوشی‌ها و تبلت‌ها تا همین چند سال اخیر از میکرو یواس‌بی استفاده می‌کردند؛ اما این طراحی اکنون در حال جایگزینی با یواس‌بی C است و گوشی‌ها و تبلت‌های امروزی برای انتقال برق و داده از این درگاه بهره می‌گیرند.
  • میکرو یواس‌بی ۳ (یواس‌بی ۳ میکرو B): این استاندارد، از پهن‌ترین طراحی برخوردار است و غالبا در درایوهای قابل حمل یواس‌بی ۳.۰ نظیر هارد درایوهای اکسترنال به کار می‌رود. سامسونگ نیز چند سال پیش از این طراحی در گوشی گلکسی نوت ۳ استفاده کرد؛ اما به سبب شکل بزرگ و بدقواره‌اش، چندان مورد اقبال قرار نگرفت.  معمولا رابط نوع A در انتهای کابل میکرو یواس‌بی ۳ به رنگ آبی است.
  • یواس‌بی ۳ استاندارد B: این طراحی شباهت فراوانی به استاندارد B دارد؛ با این حال به منظور انتقال داده با سرعت یواس‌بی ۳.۰ طراحی شده است. معمولا هر دو طرف کابل به رنگ آبی است.
  • علاوه بر این ۵ طراحی، یک درگاه و اتصال غیرمتداول دیگر به نام یواس‌بی ۳ Powered-B نیز وجود دارد. این طراحی از دو پین اضافی برای تامین برق بیشتر برای دستگاه جانبی برخوردار است. همچنین یک درگاه نایاب میکرو نوع AB نیز موجود است که به دستگاه امکان می‌دهد تا هم به عنوان میزبان و هم دستگاه جانبی عمل کند.

    Proprietary USB Cables

    کابل‌های یواس‌بی اختصاصی برای دستگاه‌های سامسونگ و اپل

    یواس‌بی اختصاصی

    تمام دستگاه‌ها از کابل‌های استاندارد یو‌اس‌بی که در بالا معرفی کردیم، استفاده نمی‌کنند. در عوض برخی از آن‌ها به جای درگاه و رابط نوع B از یک طراحی اختصاصی استفاده می‌کنند. معروف‌ترین مثال برای این گونه دستگاه‌ها، آیفون و آیپد است که اپل به جای انتهای نوع B از اتصال ۳۰ پین یا لایتنینگ در آن‌ها استفاده می‌کند؛ با این حال، انتهای نوع A از همان اندازه‌ی استاندارد برخوردار است.

    حداکثر سرعت

    حداکثر خروجی برق

    جهت برق

    مشخصات کابل

    تاریخ عرضه

    یواس‌بی ۱.۱

    ۱۲ مگابیت بر ثانیه

    ندارد

    ندارد

    نوع A به نوع B

    ۱۹۹۸

    یواس‌بی ۲.۰

    ۴۸۰ مگابیت بر ثانیه

    ۵ ولت، ۱.۸ آمپر

    میزبان به وسیله جانبی

    نوع A به نوع B

    ۲۰۰۰

    یواس‌بی ۳.۰ (USB 3.1 gen 1 )

    ۵ گیگابیت بر ثانیه

    ۵ ولت، ۱.۸ آمپر

    میزبان به وسیله جانبی

    نوع A به نوع B

    ۲۰۰۸

    یواس‌بی ۳.‍۱ (USB 3.1 gen 2 )

    ۱۰ گیگابیت بر ثانیه

    ۲۰ ولت، ۵ آمپر

    دوطرفه

    هر دو طرف نوع C

    قابلیت اتصال معکوس

    نوع A به نوع C

    ۲۰۱۳

    نسخه‌های یواس‌بی

    یواس‌بی ۱.۱: این نسخه در اوت ۱۹۹۸ عرضه شد. نسخه‌ی ۱.۱ اولین نسخه‌ی یواس‌بی بود که به طور گسترده مورد استفاده قرار گرفت؛ زیرا نسخه‌‌ی اولیه ۱.۰ هرگز در محصولات مخصوص مصرف‌کننده به کار گرفته نشد. این نسخه می‌توانست با حداکثر سرعت ۱۲ مگابیت بر ثانیه به انتقال داده بپردازد؛ با این حال، سرعت عملی آن در اکثر مواقع تنها ۱.۲ مگابیت بر ثانیه بود. در حال حاضر، نسخه‌ی ۱.۱ به طور گسترده از رده خارج شده است.

    یواس‌بی ۲.۰: این نسخه در آوریل ۲۰۰۰ عرضه شد. حداکثر سرعت نسخه‌ی ۲.۰ در حالت «های اسپید» ۴۸۰ مگابیت بر ثانیه است. نسخه‌ی ۲.۰ از حداکثر خروجی برق ۵ ولت و ۱.۸ آمپر پشتیبانی می‌کند و با نسخه‌ی ۱.۱ نیز پس‌سازگار است.

    یواس‌بی ۳.۰: این نسخه در نوامبر ۲۰۰۸ عرضه شد. یواس‌بی ۳.۰ می‌تواند در حالت «سوپراسپید» به سرعت ۵ گیگابیت بر ثانیه دست پیدا کند. درگاه یواس‌بی ۳.۰ و رابط آن معمولا به رنگ آبی است و از این طریق می‌توان تفاوت آن را با یو‌اس‌بی ۲.۰ تشخیص داد. نسخه‌ی ۳.۰ با نسخه‌ی ۲.۰ بک‌سازگار است و حداکثر خروجی برق درگاه آن ۵ ولت و ۱.۸ آمپر است. این نسخه گاهی اوقات با عنوان یواس‌بی ۳.۱ نسل ۱ (USB 3.1 Gen 1) نیز نامیده می‌شود.

    یواس‌بی ۳.۱: این نسخه که با نام یواس‌بی ۳.۱ نسل ۲ (USB 3.1 Gen 2) نیز شناخته می‌شود در ۲۶ ژوئیه‌ی ۲۰۱۳ عرضه شد. سرعت یواس‌بی ۳.۱ با افزایش دو برابری نسبت به نسل قبل و در حالت «سوپر اسپید پلاس» به ۱۰ گیگابیت بر ثانیه می‌رسد که از این نظر با استاندارد اولیه‌ی تاندربولت برابری می‌کند. یواس‌بی ۳.۱ همچنین با یواس‌بی ۳.۰ و یواس‌بی ۲.۰ پس‌سازگار است. یواس‌بی ۳.۱ از ۳ پروفایل انرژی بهره می‌برد و به دستگاه‌های بزرگ امکان می‌دهد تا برق مورد نیاز خود را حداکثر تا ۲ آمپر و ۵ ولت و به صورت اختیاری حداکثر تا ۵ آمپر و ۱۲ ولت (۶۰ وات) یا ۲۰ ولت (۱۰۰ وات) از طریق میزبان تامین کنند. اولین محصولات مجهز به یواس‌بی ۳.۱  با برخورداری از طراحی یواس‌بی نوع C اواخر سال گذشته روانه‌ی بازار شدند.

    USB-C to USB-A Cable

    یک کابل یواس‌بی نوع C از برند Aukey که انتهای آن رابط نوع A قرار دارد

    یواس‌بی نوع C

    اندازه‌ی درگاه و رابط نوع C از نظر فیزیکی مشابه یواس‌بی میکرو B است. ابعاد یک درگاه نوع C تقریبا ۸.۴ در ۲.۶ میلی‌متر است و با این اندازه‌ی کوچک امکان قرار دادن آن در داخل کوچک‌ترین دستگاه‌ها وجود دارد. با نوع C هر دو طرف رابط یواس‌بی مشابه یکدیگر خواهد بود و از هر دو جهت عمل خواهد کرد؛ در نتیجه کاربر می‌تواند بدون نگرانی آن را به صورت وارونه نیز به دستگاه متصل کند.

    از دو  سال پیش، یواس‌بی نوع C به صورت گسترده مورد استقبال قرار گرفته و در گوشی‌های و تبلت‌های بسیاری به کار رفته است. بسیاری از دستگاه‌های جدید حافظه نیز به جای درگاه یواس‌بی B از از درگاه‌های یواس‌بی C استفاده می‌کنند. تقریبا تمام دستگاه‌هایی که از یو‌اس‌بی ۳.۱ پشتیبانی می‌کنند از درگاه یواس‌بی C بهره می‌گیرند. یواس‌بی ۳.۱ می‌تواند به حداکثر سرعت ۱۰ گیگابیت بر ثانیه دست پیدا کند و حداکثر خروجی برق آن نیز ۲۰ ولت (۱۰۰ وات) و ۵ آمپر است. اکثر لپ‌تاپ‌های ۱۵ اینچی فعلی نیازمند تقریبا ۶۰ وات برق هستند؛ در نتیجه امکان شارژ آن‌ها در آینده همانند گوشی‌های موبایل با درگاه کوچک یواس‌بی امکانپذیر خواهد شد. مک‌بوک‌های جدید اپل تنها از یک درگاه یواس‌بی C برخوردار هستند که برای انتقال همه چیز از برق تا داده و تصویر و صدا از آن استفاده می‌شود.

    یواس‌بی نوع C امکان انتقال برق دو طرفه را نیز فراهم می‌کند؛ در نتیجه علاوه بر شارژ  دستگاه جانبی، دستگاه جانبی نیز می‌تواند دستگاه میزبان را شارژ کند. تمام این‌ها بدین مفهوم است که می‌توانید تبدیل‌های اختصاصی و کابل‌های یواس‌بی خود را کنار بگذارید و از یک درگاه کوچک اما قدرتمند که با تمام دستگاه‌ها سازگار است، استفاده کنید. یواس‌بی نوع C به طرز قابل توجه‌ای میزان نیاز به انواع مختلف سیم‌هایی را که در حال حاضر برای کارکرد دستگاه‌ها ضروری است، کاهش می‌دهد.

    یک درگاه برای همه

    یواس‌بی نوع C و یواس‌بی ۳.۱ با یواس‌بی ۳.۰ و یواس‌بی ۲.۰ پس‌سازگار هستند. در یک اتصال بی‌نقص یواس‌بی نوع C، دیگر نیازی به درگاه‌ها و رابط‌های نوع A وجود ندارد.؛ با این حال، برای برخی مقاصد، کابل‌های  نوع A به نوع C وجود دارد. علاوه بر این، تبدیل‌هایی وجود دارد که دستگاه‌ها و میزبان‌های نوع C را با دستگاه‌های فعلی یواس‌بی سازگار می‌کند.

    این اولین و احتمالا تنها باری است که اتصال‌های یواس‌بی نیازمند تبدیل هستند. انجمن پیاده‌سازی یواس‌بی، گروه مسئول توسعه‌ی یواس‌بی می‌گوید که یواس‌بی نوع C برای رفع نیاز آینده طراحی شده است؛ بدین مفهوم که این طراحی برای نسخه‌های سریع‌تر یواس‌بی در آینده به کار گرفته خواهد شد.

    چند سالی زمان خواهد برد تا نوع C به محبوبیت فعلی نوع A در دستگاه‌های میزبان دست پیدا کند؛ اما هنگامی که این امر محقق شود؛ نحوه‌ی استفاده‌ی ما از دستگاه‌ها به میزان زیادی آسان‌تر خواهد شد. حتی برخی شرکت‌های سازنده‌ی گوشی همراه نظیر اچ‌تی‌سی در حال حاضر با حذف جک ۳.۵ میلی‌متری هدفون از محصولات خود، هدفون‌هایی مبتنی بر رابط یواس‌بی نوع C توسعه داده‌اند که این مسئله احتمالا موجب کنار رفتن بیش از پیش این جک صوتی خواهد شد. با افزوده شدن تاندربولت ۳ به یواس‌بی C، در نهایت تنها یک نوع درگاه و کابل برای اتصال تمام دستگاه‌های جانبی به یکدیگر و به کامپیوتر در اختیار خواهیم داشت. پیش‌بینی می‌شود که به لطف پشتیبانی از یواس‌بی C، استقبال از تاندربولت ۳ کاهش یابد و این استاندارد نیز در آینده کنار گذاشته شود.

    مقاله رو دوست داشتی؟
    نظرت چیه؟
    تبلیغات
    D5-b3IranServer
    داغ‌ترین مطالب روز
    بهترین گوشی های شیائومی برای عکاسی
    بهترین گوشی های شیائومی از نظر دوربین [اردیبهشت ۱۴۰۴]

    برای بسیاری از کاربران دوربین گوشی مهم‌ترین بخش آن محسوب می‌شود؛ اما کدامیک از مدل‌های شیائومی بهترین دوربین را در بازه‌های قیمتی مختلف دارند؟

    84
    یک روز پیش
    راهنمای خرید بهترین آپید برای بازی برای طراحی و برای ترید کردن
    بهترین آیپدهای بازار ایران [بهار و تابستان ۱۴۰۴]

    اگر به‌دنبال خرید آیپد برای بازی، طراحی و نقاشی یا کارهای دیگر هستید، در این راهنما بهترین مدل‌های موجود در بازار ایران را به شما معرفی خواهیم کرد.

    73
    یک روز پیش
    نمایشگر شیائومی ۱۳ اولترا
    با این ۳ روش‌ گوشی شیائومی را به تلویزیون وصل کنید

    روش وصل کردن گوشی شیائومی به تلویزیون به‌صورت بی‌سیم و باسیم انجام می‌شود که در ادامه آن را آموزش می‌دهیم.

    32
    یک روز پیش
    توکن چیست و چه کاربردی دارد؟

    در توضیح اینکه توکن چیست، به زبان ساده​ باید گفت که توکن رمزارز فقط واحد شمارش انواع رمزارز است؛ اما در ادامه به جزئیات و ویژگی‌های آن می‌پردازیم.

    1
    11 ساعت پیش
    بهترین گوشی‌های میان‌رده سامسونگ
    بهترین گوشی میان رده سامسونگ [اردیبهشت ۱۴۰۴]

    در مقاله‌ی پیش‌‌رو با در نظر گرفتن امکانات مناسب در مقابل قیمت مقرون‌به‌صرفه، بهترین گوشی‌های میان‌رده‌ی سامسونگ را معرفی می‌کنیم.

    142
    2 روز پیش
    سیاهدانه
    سیاه‌دانه چه خواصی دارد و چه کسانی نباید آن را مصرف کنند؟

    سیاه دانه قرن‌ها است که در اشکال مختلف طب سنتی استفاده می‌شود و برخی آن را مهم‌ترین گیاه دارویی تاریخ می‌دانند. با خواص سیاه دانه آشنا شوید.

    13
    یک روز پیش
    بهترین گوشی‌های سامسونگ در بازار ایران
    بهترین گوشی های سامسونگ [اردیبهشت ۱۴۰۴]

    ارزان‌ترین گوشی سامسونگ و بهترین گوشی سامسونگ از نظر دوربین، پردازنده و باتری کدام است؟ با راهنمای خرید بهترین گوشی سامسونگ همراه زومیت باشید.

    446
    2 روز پیش
    تبلیغات
    DN-DNShatel

    نظرات

    تبلیغات
    D7-zoomitproduct
    آخرین ویدیوها
    پخش از رسانه
    رویداد گوگل I/O در ۱۸ دقیقه! از ترجمه فارسی تا عینک واقعیت ترکیبی 🥽✨
    رویداد گوگل I/O در ۱۸ دقیقه!
    00:18:44
    زومکست با جاب ویژن
    هوش مصنوعی، جایگزین نیروی انسانی؟
    01:04:35
    عکس گلکسی اس ۲۵ اج در تمام رنگ‌ها
    آنباکس گلکسی اس ۲۵ اج؛ باریک و سبک و دوست داشتنی
    00:12:54
    عکس تبلت‌های گلکسی تب S10 FE و گلکسی تب S10 FE Plus
    بررسی گلکسی تب S10 FE و FE پلاس
    00:14:14
    زومکست فضاهای اشتراکی
    گفتگو زومیت با مدیران انجمن فضاهای اشتراکی
    00:44:45
    یک شب دو گوشی؛ گلکسی اس۲۵ اج و اکسپریا ۱ مارک ۷ معرفی شد
    یک شب دو گوشی؛ گلکسی اس۲۵ اج و اکسپریا ۱ مارک ۷ معرفی شد
    00:07:40
    عکس بهزاد در حال ساختن اپل اکانت
    آموزش جامع ساخت اپل آیدی؛ قدم به قدم
    00:25:22
    پادشاه جدید عکاسی موبایل؟ بررسی شیائومی ۱۵ اولترا 🐲📸
    پادشاه جدید عکاسی موبایل؟ بررسی شیائومی ۱۵ اولترا 🐲📸
    00:15:17
    عکس سعیده اسلامیه در کنار سحر بختیاری از دیجی‌کالا
    صفر تا صد دیجی‌کالا ادز؛ مصاحبه با سحر بختیاری
    00:41:20
    بررسی بلندمدت آیفون ۱۶ پرو مکس 🤑 با این قیمت ارزش خرید داره؟
    بررسی بلندمدت آیفون ۱۶ پرو مکس 🤑
    00:09:06
    تغییرات باورنکردنی در راه اندروید! 🤯🔥
    تغییرات باورنکردنی در راه اندروید! 🤯🔥
    00:14:52
    کاور زومکست اسنپ فود
    گفتگو مفصل زومیت با رئیس هیأت مدیره اسنپ‌فود
    00:55:58
    بررسی لپ‌تاپ دانشجویی Asus Vivobook S14
    بهترین لپ‌تاپ دانشجویی وجود ندار... بررسی Asus Vivobook S14
    00:11:41
    عکس گوشی‌های گلکسی A26 و A36 سامسونگ در کنارهم
    بررسی گوشی‌های گلکسی A26 و A36 سامسونگ
    00:16:53
    گفتگو زومیت با مدیرعامل فیلمنت
    گفتگو با مدیرعامل فیلم‌نت؛ از نتفلیکس بهتر خواهیم شد!
    00:57:47
    تصویر ماشین‌ لباسشویی LG WT1310YJ
    خشک‌شویی رو بیار خونه‌! ماشین لباس‌شویی Wash Tower LG
    00:05:50
    جنجالی‌ترین ویژگی ویندوز ۱۱؛ نگاه نزدیک به Recall مایکروسافت 👀
    جنجالی‌ترین ویژگی ویندوز ۱۱؛ نگاه نزدیک به Recall مایکروسافت
    00:13:09
    عکس گوشی شیائومی ۱۵ اولترا در کنار جعبه دستگاه
    آنباکس و نگاه نزدیک شیائومی ۱۵ اولترا
    00:12:44
    عکس گوشی آیفون ۱۶ ای در دست
    بررسی آیفون ۱۶ ای؛ ارزون‌ترین آیفون سال
    00:13:37
    پرچمدار میان‌رده‌های سامسونگ؛ بررسی گلکسی A56
    پرچمدار میان‌رده‌های سامسونگ؛ بررسی گلکسی A56
    00:12:58
    کولر بادی یا واترکولینگ؟ بهترین راه خنک کردن پردازنده کدومه؟ 🌡️
    کولر بادی یا واترکولینگ؟ بهترین راه خنک کردن پردازنده کدومه؟
    00:16:44
    عکس بهزاد با آیکون‌های گرد شده iOS19
    iOS19 قراره چه فرقی کنه؟ نگاهی به تمام تغییرات احتمالی
    00:10:59
    اوضاع عجیب سامسونگ! 💩
    اوضاع عجیب سامسونگ! 💩
    00:07:04
    آیفون ۱۷ این شکلیه؟
    سری آیفون ۱۷ اینجاست! 🔥 داغ داغ از پرینترسه‌بعدی درومده
    00:17:17
    زومکست مصاحبه با معاون ارشد فروشگاه مرکزی لنوو و مدیرعامل شرکت الماس پهنه رایانه پایتخت
    لنوو در ایران؛ همه‌چیز درباره لپ‌تاپ‌های لنوو و خدمات آن
    00:17:54
    چرا نباید گلکسی اس ۲۵ اولترا بخریم؟ ⛔
    چرا نباید گلکسی اس ۲۵ اولترا بخریم؟ ⛔
    00:27:52
    جعبه گشایی آیفون ۱۶ ای اپل
    ارزون‌ترین آیفون اپل اینجاست! 😏 جعبه‌گشایی iPhone 16e
    00:12:01
    مقایسه دوربین بزرگ زومیت
    بزرگ‌ترین مقایسه دوربین زومیت 🔥 کی حرف آخرو می‌زنه؟
    00:16:44
    زوم کست آچاره
    آچاره؛ داستان استارتاپی که همه کارات رو انجام می‌ده!
    00:42:40
    تبلت یا لپ‌تاپ؛ کدوم برای شما مناسب‌تره؟ 🏆
    تبلت یا لپ‌تاپ؛ کدوم برای شما مناسب‌تره؟ 🏆
    00:26:47
    با Kling AI ویدیو بساز
    آموزش جامع ساخت ویدیو و عکس با هوش مصنوعی Kling AI
    00:31:26
    آموزش کامل و جامع نصب ویندوز ۱۱ + پارتیشن‌بندی و ...
    آموزش کامل و جامع نصب ویندوز ۱۱ + پارتیشن‌بندی و ...
    00:38:14
    LG QNED86 TV
    بهترین انتخاب برای گیم و فیلم! بررسی تلویزیون ۸۶ اینچی ال‌جی
    00:12:39
    عکس ابزارهای ذخیره‌سازی فایل از قدیم تا جدید
    سفر شگفت‌انگیز دنیای ذخیره‌سازی اطلاعات؛ از گذشته تا امروز!
    00:14:56
    عکس وان‌پلاس ۱۳ رنگ مشکی در دست
    وان پلاس ۱۳؛ ارزشمندتر از گلکسی اس ۲۵ اولترا؟
    00:16:13
    عکس لوح نقره‌ای یوتیوب زومیت در ابعاد جدید
    آنباکس لوح نقره‌ای یوتیوب زومیت به بهانه نوروز ۱۴۰۴
    00:23:39
    عکس یخچال MoodUp ال‌جی
    این یخچال با روح و روانت بازی می‌کنه 🧊
    00:05:48
    بررسی هدفون سونی WF-1000XM5
    بررسی هدفون توگوشی XM5 سونی
    00:10:23
    عکس گوشی ردمی نوت ۱۴ پرو و ردمی نوت ۱۴ پرو پلاس
    بررسی ردمی نوت ۱۴ پرو و ۱۴ پرو پلاس 5G
    00:13:31
    زومکست با مدیرعامل جاباما
    گفتگو با مدیرعامل جاباما؛ فرصتی برای دیدن ناشناخته‌های ایران
    00:38:48
    دیگه گلس نخر در حال شکستن یک گلس
    شیشه‌های ضد خش گوشی چطوری ساخته می‌شن؟
    00:13:15
    نگاه نزدیک به ردمی نوت ۱۴ پرو پلاس و ردمی نوت ۱۴ پرو شیائومی
    نگاه نزدیک به ردمی نوت ۱۴ پرو پلاس و ردمی نوت ۱۴ پرو شیائومی
    00:14:33
    عکس بهزاد مرعشیان و امیر خاوران در کنار هم
    سرویس تحقیقات بازار دیجی‌کالا چیه؟
    00:30:05
    موشک استارشیپ روی سکوی پرتاب در تاسیسات استاربیس
    پخش زنده پرتاب آزمایشی هشتم موشک استارشیپ
    02:00:00
    عکس مهرداد با قطعات داخلی آل این وان gt624 گرین
    بررسی آل این وان گرین مدل GT624
    00:35:45
    عکس گوشی پوکو X7 پرو در دست
    بررسی گوشی پوکو X7 پرو
    00:10:50
    عکس مسعود یوسف‌نژاد در کنار بهزاد اکبری
    عقب‌گرد اکوسیستم استارتاپی بر اثر فیلترینگ
    00:36:29
    عکس گوشی‌های پوکو ایکس ۶ پرو و داریا باند ۲ در کنار هم
    مقایسه گوشی داریا باند ۲ با پوکو X6 Pro
    00:11:29
    عکس گلکسی اس ۲۵ اولترا و آیفون ۱۶ پرومکس در کنار هم و مقایسه دوربین
    مقایسه دوربین گلکسی S25 اولترا و آیفون 16 پرو مکس
    00:47:42
    عکس ری‌برندینگ همراه اول و ساین جدید این اپراتور
    مراسم ری‌برندینگ همراه اول؛ هویت جدید چه فرقی کرده؟
    00:07:27
    58 مطلب
    لوگوی اندروید
    ترفند ها و آموزش های اندروید در مجموعه مطالعاتی آموزش اندروید با برترین و کاربردی‌ ترین ترفند های اندروید آشنا خواهید شد و صفر تا صد تبلت و گوشی اندرویدی خود را آموزش می‌بینید.
    18 مطلب
    پیکان زرد در کنار کنسول گیم‌بوی و نوکیا 6600
    ماشین زمان با مقالات «ماشین زمان» به گذشته دنیای فناوری سفر کنید و همراه ما محصولات و تکنولوژی‌های نوستالژیک را مرور کنید.
    47 مطلب
    کره لاس وگاس درکنار شاتل فضایی
    مهندسی بی‌نهایت داستان ساخت پیچیده‌ترین و خلاقانه‌ترین سازه‌های مهندسی دنیا، از آسمان‌خراش‌های بلند تا شاتل‌های فضایی را در بخش مهندسی بی‌نهایت دنبال کنید.
    42 مطلب
    کالکشن بیوگرافی
    بیوگرافی بزرگان علم و فناوری با زندگی و دستاوردهای استادان نوآوری و شکل‌دهندگان دنیای علم و تکنولوژی آشنا شوید.
    14 مطلب
    طرح مفهومی سخت‌افزار
    شیرجه در سخت افزار با مقالات سخت‌افزاری زومیت در دریای هیجان‌انگیز سخت‌افزار از CPU و GPU تا هوش مصنوعی و شرکت‌های فناوری پیشرو شیرجه بزنید.

    مقایسه قیمت و مشخصات 🛒

    پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A36 سامسونگ ارغوانی / Samsung Galaxy A36پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A36 سامسونگ ارغوانی / Samsung Galaxy A36
    3.9
    گلکسی A36 سامسونگ

    از23,199,000تومان

    پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A36 سامسونگ سبز نعنایی / Samsung Galaxy A36پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A36 سامسونگ سبز نعنایی / Samsung Galaxy A36
    3.6
    گلکسی A26 سامسونگ

    از18,199,000تومان

    پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A56 سامسونگ زیتونی / Samsung Galaxy A56پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A56 سامسونگ زیتونی / Samsung Galaxy A56
    3.8
    گلکسی A56 سامسونگ

    از27,499,000تومان

    پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X7 شیائومی مشکی و زرد / Xiaomi Poco X7پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X7 شیائومی مشکی و زرد / Xiaomi Poco X7
    4
    پوکو X7 شیائومی

    از20,875,000تومان

    پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X7 پرو شیائومی مشکی و زرد / Xiaomi Poco X7 Proپنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X7 پرو شیائومی مشکی و زرد / Xiaomi Poco X7 Pro
    4.7
    پوکو X7 پرو شیائومی

    از26,099,000تومان

    پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی اس 25 سامسونگ سرمه ای / Samsung Galaxy S25پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی اس 25 سامسونگ سرمه ای / Samsung Galaxy S25
    4.4
    گلکسی اس 25 سامسونگ

    از95,699,000تومان

    پنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 اپل آبی / Apple iPhone 16پنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 اپل آبی / Apple iPhone 16
    3.5
    آیفون 16 اپل

    از61,820,000تومان

    پنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 پرو مکس اپل مشکی / Apple iPhone 16 Pro Maxپنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 پرو مکس اپل مشکی / Apple iPhone 16 Pro Max
    3.7
    آیفون 16 پرو مکس اپل

    از98,700,000تومان

    پنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 پرو اپل بژ / Apple iPhone 16 Proپنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 پرو اپل بژ / Apple iPhone 16 Pro
    4.4
    آیفون 16 پرو اپل

    از84,736,000تومان

    پنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 پلاس اپل صورتی / Apple iPhone 16 Plusپنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 پلاس اپل صورتی / Apple iPhone 16 Plus
    3.6
    آیفون 16 پلاس اپل

    از71,060,000تومان

    کنسول بازی پلی استیشن 5 پرو سونی / Sony PlayStation 5 Proکنسول بازی پلی استیشن 5 پرو سونی / Sony PlayStation 5 Pro
    4.1
    اپل ایرپادز 4 به همراه کیساپل ایرپادز 4 به همراه کیس
    3
    اپل ایرپاد 4

    از9,489,000تومان

    پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A55 سامسونگ آبی روشن / Samsung Galaxy A55پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A55 سامسونگ آبی روشن / Samsung Galaxy A55
    4.2
    گلکسی A55 سامسونگ

    از24,291,000تومان

    پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A15 سامسونگ سرمه ای تیره / Samsung Galaxy A15پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A15 سامسونگ سرمه ای تیره / Samsung Galaxy A15
    4.3
    گلکسی A15 سامسونگ

    از12,590,000تومان

    پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X6 پرو شیائومی مشکی / Xiaomi Poco X6 Proپنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X6 پرو شیائومی مشکی / Xiaomi Poco X6 Pro
    4.3
    پوکو X6 پرو شیائومی

    از24,850,000تومان

    پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X6 شیائومی سفید / Xiaomi Poco X6پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X6 شیائومی سفید / Xiaomi Poco X6
    4
    پوکو X6 شیائومی

    از21,995,000تومان

    پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو F6 شیائومی تیتانیوم / Xiaomi Poco F6پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو F6 شیائومی تیتانیوم / Xiaomi Poco F6
    4.6
    پوکو F6 شیائومی

    از30,999,000تومان

    پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو F6 پرو شیائومی مشکی / Xiaomi Poco F6 Proپنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو F6 پرو شیائومی مشکی / Xiaomi Poco F6 Pro
    4.5
    پوکو F6 پرو شیائومی

    از38,091,000تومان

    گوشی موبایل گلکسی زد فولد 6 سامسونگ صورتی / Samsung Galaxy Z Fold6گوشی موبایل گلکسی زد فولد 6 سامسونگ صورتی / Samsung Galaxy Z Fold6
    4.2
    پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A35 سامسونگ بنفش روشن / Samsung Galaxy A35پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A35 سامسونگ بنفش روشن / Samsung Galaxy A35
    4.3
    گلکسی A35 سامسونگ

    از22,589,000تومان

    پنل جلو و پشت تبلت آیپد پرو 13 اپل نسخه 2024 مشکی / Apple iPad Pro 13 2024پنل جلو و پشت تبلت آیپد پرو 13 اپل نسخه 2024 مشکی / Apple iPad Pro 13 2024
    3.9
    موبایل آیفون 13 اپل / Apple iPhone 13موبایل آیفون 13 اپل / Apple iPhone 13
    4.1
    آیفون 13 اپل

    از41,320,000تومان

    گوشی موبایل ردمی نوت 13 پرو شیائومی / Xiaomi Redmi Note 13 Pro سفیدگوشی موبایل ردمی نوت 13 پرو شیائومی / Xiaomi Redmi Note 13 Pro سفید
    4.4
    پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی اس 24 سامسونگ زرد / Samsung Galaxy S24پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی اس 24 سامسونگ زرد / Samsung Galaxy S24
    4.4
    گلکسی اس 24 سامسونگ

    از82,999,000تومان

    موبایل آیفون 13 پرو مکس اپل آبی / APPLE IPHONE 13 PRO MAX Sierra blueموبایل آیفون 13 پرو مکس اپل آبی / APPLE IPHONE 13 PRO MAX Sierra blue
    3.5
    آیفون 13 پرو مکس اپل

    از75,999,000تومان

    موبایل آیفون 12 اپل مشکی / Apple iPhone 12 blackموبایل آیفون 12 اپل مشکی / Apple iPhone 12 black
    4
    آیفون 12 اپل

    از37,890,000تومان

    گوشی موبایل آیفون 13 پرو اپل / Apple iPhone 13 Pro آبیگوشی موبایل آیفون 13 پرو اپل / Apple iPhone 13 Pro آبی
    4.1
    آیفون 13 پرو اپل

    از68,721,300تومان

    Xiaomi Poco X4 Pro 5G / گوشی موبایل پوکو X4 پرو شیائومی 5G خاکستریXiaomi Poco X4 Pro 5G / گوشی موبایل پوکو X4 پرو شیائومی 5G خاکستری
    3.7
    پوکو X4 پرو شیائومی 5G

    از17,999,000تومان

    آیفون 11 پرو مکس - نمای جلو و پشت  / Iphone 11 Pro Maxآیفون 11 پرو مکس - نمای جلو و پشت  / Iphone 11 Pro Max
    4
    آیفون 11 پرو اپل

    از44,060,000تومان

    با چشم باز خرید کنید
    زومیت شما را برای انتخاب بهتر و خرید ارزان‌تر راهنمایی می‌کند
    ورود به بخش محصولات