
حتما تاکنون درباره الکتریسیته زیستی شنیدهاید. انرژی الکتریکی موجود در بدن حیوانات و نباتات همان الکتریسیته زیستی هستند. در بین موجودات زنده برخی برق کمتر و برخی بیشتر تولید میکنند. اما بنا به کشف جدید، حلزون بیشترین میزان تولید انرژی الکتریکی را دارد. ممکن است به زودی شاهد باتریهای سلولی باشیم که منبع انرژی الکتریسیته در آنها حلزون باشد. جزئیات بیشتر را در ادامه بخوانید.
جاسازی یک وسیله الکترونیکی در بدن یک جانور کار سختی نیست، اما اندازه وسیلهای که استفاده میکنید به باتری آن بستگی دارد. در حال حاضر تعداد زیادی از دانشمندان بر روی باتریهایی که بر اساس پروسههای متابولیک طبیعی حیوانات کار میکنند، تحقیق و بررسی میکنند. در یکی از اولین نمونههای موفق، تیمی از دانشگاه کلارکسون و بن گوریون یک سلول سوخت زیستی را در بدن یک حلزون کار گذاشتهاند، که با استفاده از گلوکز موجود در خون حلزون، الکتریسیته تولید میکند. وقتی که الکترودهای این سلول به یک مدار خارجی وصل میشوند میتوانند از 0.16 تا 7.45 میکرووات الکتریسیته تولید کنند. برای روشن شدن موضوع بد نیست بدانید یک باتری ساعت مچی توان تقریبی یک میکرووات دارد. این تحقیق به وسیله پروفسور اوگنی کاتز رهبری میشود و در ژورنال انجمن شیمی آمریکا به چاپ رسیده است.
مقاله مرتبط:
طی چند ماه اخیر، محققین در سایر دانشگاهها توانستهاند عمل جاسازی سلول سوخت زیستی را در بدن حشرات با موفقیت انجام دهند. اما عمر کوتاه این موجودات باعث میشد تا باتریهایی با عمر چند هفتهای داشته باشیم. این در حالی است که حلزون میتواند تا چند ماه انرژی پایدار تولید کند. متاسفانه پس از گذشت 45 دقیقه انرژی تولیدی حلزون تا 80% کاهش یافت که برای حل این مشکل یا باید راهی برای تولید انرژی بیشتر پیدا کرد و یا آن را برای استفاده بهینه در آینده ذخیره کرد.
این آزمایش کاربرد بسیار مهمی در تحقیقات و نظارت بیولوژیکی دارد. چرا که یک باتری که توسط یک جانور شارژ میشود میتواند در دستگاههای مکان یاب یا ثبت کننده اطلاعات که به حیوانات متصل میشوند، مورد استفاده قرار گیرد و مدت زمان بسیار بیشتری نسبت به باتریهای معمولی کار کنند. همچنین محتمل است که بالاخره بتوان از این انرژی برای عضوهای الکترونیکی که در بدن انسان کار گذاشته میشود، استفاده شود (مثلا باتری قلب). هر چند، ژنراتورهایی که از گرمای بدن یا انرژی جنبشی استفاده میکنند، هنوز هم کاربردیتر به نظر می رسند، کاتز می گوید که تصمیم دارد سلولهای سوخت زیستی را در جانوران بزرگتر مثل خرچنگ آزمایش کند.
قوانین و مقررات ارسال دیدگاه در بخش دیدگاههای زومیت
لطفا در نظر داشته باشید که زومیت در صورت مشاهدهی دیدگاه خلاف قوانین سایت، این حق را دارد که دیدگاه کاربر را بدون اطلاع قبلی پاک کند. همچنین در صورت تکرار در نقض قوانین سایت، به صلاحدید زومیت، حساب کاربری کاربر خاطی مسدود خواهد شد.
در صورت مشاهدهی تاپیک ها و پست های توهین آمیز یا خلاف قوانین از بحث کردن و پاسخ دادن به آنها جدا خودداری کرده و صرفا موضوع را از طریق آیکون گزارش به اطلاع ما برسانید.