عضو هیئت مدیره نصر تهران: اکنون چیزی به نام اینترنت نداریم

دوشنبه 16 آبان 1401 - 06:19
مطالعه 4 دقیقه
عضو هیئت مدیره سازمان نصر تهران می‌گوید این روزها دیگر چیزی به نام اینترنت نداریم و با تداوم این وضعیت هم اقتصاد دیجیتال را از دست می‌دهیم و هم از صنعت روز دنیا عقب می‌مانیم.
تبلیغات

کیوان جامه‌بزرگ، عضو هیئت مدیره سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران، در گفت‌وگو با روابط عمومی این سازمان به تشریح وضعیت فعلی اینترنت کشور پرداخته و درباره تبعاتی مانند نابودی اقتصاد دیجیتال و آسیب به سایر صنایع کشور، که درنتیجه تداوم وضعیت اختلال در اینترنت رخ خواهد داد، هشدار داد. جامه‌بزرگ معتقد است در شرایط کنونی اینترنت به معنای دقیق آن در کشور وجود ندارد و تصریح کرد:

چیزی که وجود دارد یک شبکه دست و پا شکسته و ناپایدار است که مسئولان هم به صراحت گفتند هیچ حسابی روی تداوم فعالیت پلتفرم‌های بین‌المللی آن باز نکنید.

او در ادامه به تشریح شبکه‌ای که امروزه به نام اینترنت با آن سر و کار داریم پرداخته و گفت: «در یک نگاه حداقلی شبکه‌های اجتماعی بین‌المللی، امروزه درگاه تعامل با بسیاری از منابع علمی، آموزشی، سرگرمی، خبری و... است. واقعیتی که هیچ‌گاه در یک پلتفرم بسته داخلی محقق نمی‌شود. روزانه میلیون‌ها عنوان محتوای تخصصی در شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی منتشر می‌شوند و متخصصان دنیا از همین طریق با یکدیگر شبکه‌سازی می‌کنند و از یکدیگر می‌آموزند.»

به اعتقاد این عضو سازمان نصر تهران نتیجه در پیش گرفتن چنین سیاستی در خصوص اینترنت این است که در آینده، اقتصاد دیجیتال هم نخواهیم داشت و پیرو آن سایر صنایع کشور نیز در این شکاف دیجیتالی سال‌ها عقب‌ می‌افتند، چراکه اساساً فرصت تعامل با دنیا از دست رفته و جهان کاربران ایران محدود به داخل کشور می‌شود. جامه‌بزرگ در این زمینه اظهار کرد:

مگر می‌شود به دانشگاه‌ها و مدارس کسب‌و‌کار، انجمن‌های تخصصی علمی، نشریات معتبر بین‌المللی، افراد شاخص و تأثیرگذار بر صنایع گفت بیایید در پلتفرم‌های داخلی ما فعالیت کنید؟ مگر می‌توان به شرکای بین‌المللی گفت در پیام‌رسان‌های ایرانی فعالیت کنید؟

او با اشاره به این عواقب منفی از دسترس خارج کردن اینترنت بین‌المللی، چنین اقدامی را ناشی از عدم پذیرش این مسائل از سوی متولیان در حوزه فیلترینگ خوانده و گفت: «بسیاری از ارتباطات روزانه کسب‌و‌کارها با شرکای تجاری بین‌المللی بر بستر همین شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌ها صورت می‌گیرد. این‌ها بدیهیاتی است که از جانب متولیان امر فیلترینگ و صیانت‌گران انکار می‌شود.»

هرچند مقامات معمولاً در پاسخ به این که ایجاد اختلال و محدودیت در اینترنت کشور مردم را با مشکلات مختلفی مواجه می‌کنند، آدرس شبکه ملی اطلاعات را می‌دهند و می‌گویند این شبکه در وضعیت پایدار دردسترس مردم است، اما این عضو هیئت مدیره نصر تهران وجود این شبکه بدون دردسترس بودن اینترنت بین‌المللی پایدار را بی فایده می‌داند:

این شبکه بدون وجود اینترنت پایدار و دسترسی آزاد مردم و کسب‌وکارها به آن عقیم و بی‌فایده خواهد بود. چه اینکه سیاست‌های تحدیدی حاکمیت، آن ‌را در نگاه شهروندان به نهادی مذموم بدل می‌کند.

البته آسیب‌های ناشی از وضعیت فعلی اینترنت به همین موارد محدود نخواهد بود و به اعتقاد کیوان جامه‌بزرگ فاجعه‌ای بزرگتر در سطحی کلان را در پی خواهد داشت. او در این زمینه به فهم ناصحیح مسئولان از اقتصاد دیجیتال اشاره کرده و در توضیح نتیجه این برداشت نادرست اظهار داشت:

به نظر می‌رسد، ازآنجاکه فهم برخی از مسئولان از اقتصاد دیجیتال صرفاً محدود به شرکت‌های اینترنتی و خدمات عمومی است، تصور می‌کنند با داخلی کردن آن‌ها مردم مجبور به استفاده از آن شده و نهایتاً این فضا را کنترل‌ می‌کنند. ولی واقعیت این است که اقتصاد دیجیتال فراتر از کسب و کارهای اینترنتی است و ظرفیت نقش‌آفرینی به‌عنوان پیشران توسعه سایر بخش‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور را دارا است.

او در ادامه به تشریح کارکردهای فناوری دیجیتالی پرداخته و عدم دسترسی به آن‌ها را عامل عقب ماندن از صنایع جهان خواند و گفت: «پایه‌های اصلی انقلاب صنعتی چهارم، فناوری‌های دیجیتالی همچون رایانش ابری، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا است. بدون این‌ها در بهترین حالت اساساً ما یک نسل از صنایع دنیا عقب‌ خواهیم ماند. چون تحول در سایر صنایع نیازمند توسعه فناوری‌های پیش‌گفته است که همگی بر بستر تعاملات بین‌المللی و اقتصاد مقیاس‌پذیر فراسرزمینی رشد می‌کنند و موضوعیت می‌یابند.»

به گفته او، فارغ از موضوع انقلاب چهارم صنعتی، عقب‌ماندگی صنایع کشور و بهره‌وری پایین آن نیز جز با نفوذ این فناوری‌ها در ذات صنعت غیر قابل جبران است. عضو سازمان نصر تهران با ذکر این نکات، نتیجه تداوم پیدا کردن وضعیت فعلی را چنین توضیح داد:

با تداوم وضع موجود، نه‌تنها کسب سهم ۱۰ درصدی اقتصاد دیجیتال از کل اقتصاد کشور یک رویای مرده است، بلکه اقتصاد دیجیتالی شده که می‌تواند تا ۳۰ درصد اقتصاد کشور را متحول کند نیز دست نیافتنی می‌شود.

با وجود تمام اهمیت حوزه فناوری جامه‌بزرگ علت بروز این مشکلات را چنین توضیح داد: «ازآنجاکه بسیاری از تصمیم‌گیران نهادهای ذیصلاح دغدغه پایداری و رشد کسب‌وکارهای خصوصی و حتی دولتی را نداشته‌اند، اصولاً تصوری از اهمیت این مسائل هم ندارند.»

این فعال حوزه فناوری با تأکید بر اینکه در سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران طرح دیدگاه‌ها، نقد و پیشنهاد سیاست‌ها و همچنین پیگیری تحقق خواسته‌های بخش خصوصی را وظیفه خود می‌دانیم، بیان کرد: «شبکه ملی اطلاعات یک لازم غیرکافی است که در نبود دسترسی آزاد به اینترنت و پلتفرم‌های بین‌المللی به یک امر زائد غیرکاربردی تبدیل می‌شود. توسعه آن به بهانه حرکت در مسیر استقلال یا تحقق اقتصاد دیجیتال، نیز یک فریب بزرگ و اشتباه تاریخی در کشور خواهد بود.»

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟

داغ‌ترین مطالب روز
برترین سرویس‌ های ذخیره‌ سازی ابری در سال ۱۴۰۴؛ از رایگان تا حرفه‌ای

اهمیت حفظ و ذخیره‌سازی داده‌ها و دسترسی به آن‌ها در هر زمان و هر مکان، افراد زیادی را به استفاده از سرویس‌های ابری سوق داده است.

57
حدود 16 ساعت قبل
هواپیمای بویینگ B-52 در باند پرواز
از هرکول آمریکایی تا عقاب آسمان؛ ۹ هواپیمای قدیمی که از نمونه‌های امروزی بهترند

دوام، سادگی و قابلیت اطمینان گاهی می‌توانند مهم‌تر از فناوری پیشرفته باشند. با ۹ هواپیمای قدیمی آشنا شوید که از نمونه‌های امروزی بهترند.

28
1 روز قبل
بهترین گوشی های ۲۰۲۴
بهترین گوشی های موبایل بازار ایران [مرداد ۱۴۰۴]

در مقاله‌ی پیش‌ رو با در نظر گرفتن پارامترهای تأثیرگذار بر تجربه‌ی کاربر، بهترین گوشی‌های بازار ایران را در بازه‌های قیمتی مختلف معرفی می‌کنیم.

4133
1 روز قبل
بقایای جنگجو در گورپشته آذربایجان
کشف آرامگاه جنگجوی ۳۸۰۰ ساله عصر برنز در جمهوری آذربایجان

مدفنی متعلق به مردی از عصر برنز در جمهوری آذربایجان کشف شده که حدود دو متر قد داشته و احتمالا فرمانده نظامی بوده است.

48
2 روز قبل
طرح هوش مصنوعی از بمب‌افکن B2-Spirit
مهندسی یک شبح؛ فناوری رادارگریز بمب‌افکن B2 چگونه کار می‌کند؟

چگونه مهندسان با ترکیب طراحی «بال پرنده» و موادی که امواج را می‌بلعند، هواپیمایی ساختند که از دید پیشرفته‌ترین رادارها پنهان می‌ماند؟

278
1 روز قبل
بهترین ساعت های صفحه گرد بازار
بهترین ساعت هوشمند صفحه گرد [تابستان ۱۴۰۴]

با بهترین ساعت‌های هوشمند صفحه‌گرد از برندهای سامسونگ، شیائومی و گوگل آشنا شوید.

53
حدود 17 ساعت قبل
کنسول پلی‌استیشن ۶ از زاویه‌های جلو در اتاق تاریک با هوش مصنوعی
تصاویر پلی استیشن ۶ (PS6)؛ آیا این کنسول بعدی سونی است؟

کنسول بازی مورد انتظار پلی‌استیشن ۶ بدون شک از نظر طراحی ظاهری دست‌خوش تغییرات زیادی می‌شود؛ ظاهر نهایی PS6 چگونه خواهد بود؟

136
1 روز قبل
تبلیغات

نظرات

با چشم باز خرید کنید
زومیت شما را برای انتخاب بهتر و خرید ارزان‌تر راهنمایی می‌کند
ورود به بخش محصولات