درحالیکه قرار است طرح حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه کاربردی فضای مجازی در کمیسیون ویژه بررسی و سپس به صورت آزمایشی اجرا شود، واکنشهای مختلفی از سوی اهالی سیاست نسبت به آن ابراز شده است.
محسن رضایی، دبیر تشخیص مصلحت نظام، در حساب توییتر خود به این طرح واکنش نشان داد و بیان کرد:
او در توییت دیگری نیز به وظایف هیئت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام در اینباره اشاره کرد:
حسن خمینی، تولیت مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره) نظر خود در مورد طرح صیانت را در حساب کاربری اینستاگرام خود ابراز کرد:
سردار محمدرضا نقدی، معاون هماهنگکننده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، در واکنش به مسدود شدن صفحه اینستاگرام رئیس قوه قضائیه، حمایت خود را از طرح صیانت نشان داد و در صفحه شخصی خود در روبیکا نوشت:
رضا تقیپور، نماینده مجلس، وزیر اسبق ارتباطات و یکی از تدوینگران طرح صیانت در صحن علنی مجلس گفت:
سید عزتالله ضرغامی، رئیس اسبق صدا و سیما در این رابطه در حساب کاربری توییتر خود نوشت:
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس در حساب کاربری خود در اینستاگرام بیان کرده که در این طرح مسدودسازی پلتفرمهای پرکاربرد مانند اینستاگرام و واتساپ در برنامه مجلس نیست چرا که این مسئله از اهمیت زیادی برخوردار بوده و باید در طول زمان بررسی و اصلاح روی آن انجام شود.
قالیباف همچنین اشاره کرد که در زمان بررسی طرح در کمیسیون ویژه، به دلیل اهمیت آن برای آحاد مردم و ضرورت ابراز نظر کارشناسی، مذاکرات این کمیسیون به صورت علنی و شفاف خواهد بود.
امیر ناظمی، رئیس سازمان فناوری اطلاعات نیز در حساب توییتر خود نوشت:
علیرضا زاکانی، رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در حساب توییتر خود بیان کرد:
مسعود پزشکیان، نماینده مجلس و وزیر اسبق بهداشت در توییتر نظر خود را اعلام کرد:
حجتالاسلام مرتضی آقا تهرانی، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس که از حامیان طرح صیانت است، در حساب کاربری توییتر خود از بررسی طرح طبق اصل ۸۵ قانون اساسی دفاع کرد. او در مورد روند جلسه روز چهارشنبه مجلس نوشت که برای توجیه بهتر نمایندگان در مورد ۸۵ای شدن این طرح و به درخواست کمیسیون فرهنگی، جلسه نیمساعت به صورت غیرعلنی درآمد. آقا تهرانی اشاره کرد که آقایان تقیپور، سیاهکلی و آقای زاکانی هم در دفاع از ۸۵ شدن طرح صیانت صحبت کردند. او در این رابطه گفت:
سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در توییتی در واکنش به طرح صیانت فضای مجازی نوشت:
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در رابطه با این طرح در کانال تلگرام خود نوشت:
با اینکه ابراهیم رئیسی درمورد طرح صیانت نظری اعلام نکرده اما پیش از برگزاری انتخابات، نظر خود درخصوص فیلترینگ اینستاگرام را بیان کرده بود:
سردار غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور نیز در یادداشتی در اینباره به تغییر مناسبات اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و حتی دفاعی کشورها بر اثر فناوری سایبری اشاره کرد و گفت که جوامع باید بتوانند خود را با این جریان خروشان فناوری همراه کنند و انعطاف لازم را داشته باشند. او در مورد طرح صیانت نوشت:
اسحاق جهانگیری، معاون اول ریاست جمهوری در آیین افتتاح نوزدهمین دوره مسابقات ملی مهارت در سازمان آموزش فنی حرفهای کشور، اشاره کرد در زمان روبهرو شدن با یک پدیده جدید تنها به فکر عوارض سیاسی و اجتماعی و ممنوعیت استفاده از آن نباشیم. او همچنین گفت که با علم و فناوری نمیشود مبارزه کرد و این پدیدهها نیازمند قواعد و قوانین دقیقی هستند که باید به درستی تدوین شود.
جهانگیری همچنین گفت که اتکا بر فناوریهایی نظیر آیتی و آیسیتی شفافیت به وجود میآورد و امکان ندارد که در دنیای امروز مطلبی را از مردم مخفی یا بر آنها تحمیل کرد. معاون اول رئیس جمهور در ادامه صحبتهایش به فعالیت اقتصادی میلیونها ایرانی در فضای مجازی اشاره و بیان کرد که اینترنت از مواضع آشکار عدالتخواهی در کشور است، بهطوری که در دورافتادهترین روستاهای کشور هم افراد با استفاده از فضای مجازی کسبوکار خود را راه انداخته و کالاهای خود را به سراسر کشور یا حتی دنیا میفروشند.
محسن هاشمی، رئیس شورای اسلامی شهر تهران، در سیصد و پانزدهمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران، با انتقاد از طرح صیانت گفت که شورای پنجم شورای شفافیت بود نه صیانت؛ مجلس شورای اسلامی هم به نظر باید به جای چنین طرحهایی، به سمت شفافیت حرکت کند. او همچنین اشاره کرده که مجلس در شرایط فعلی جامعه، به جای پرداختن به طرحهایی که واکنش منفی گسترده جامعه در پی داشته باشد به دنبال حل مشکلات معیشتی و مطالبات واقعی جامعه برود.
حجتالاسلام حسن شجاعی، رئیس کمیسیون اصل نود مجلس، در توییتر نوشت:
محمود واعظی، رئیس دفتر رئیس جمهور، در حاشیه آخرین جلسه هیئت دولت دوازدهم بر این نکته تأکید کرد که مجلس برای محدود کردن حق تشکیل نشده و با اینکه بخش محتوای نامناسب و غیر اخلاقی باید توسط دولت و مجلس مدیریت شود، اما به این بهانه نباید کل فضای مجازی را فیلتر و مسدود کرد. او همچنین اشاره کرد آنچه که مورد استفاده روزمره مردم قرار دارد حقشان محسوب میشود و در ادامه گفت:
معصومه ابتکار، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، در توییتر خود نوشت:
نظرات