soundbar s95

بررسی ساندبار S95 QR ال‌جی؛ قدرت سینمای IMAX در دل ساندبار؟

یک‌شنبه ۱۲ شهریور ۱۴۰۲ - ۲۱:۳۰
مطالعه 14 دقیقه
۱۵ کانال صدا، توان خروجی ۸۱۰ وات، پشتیبانی از هر فرمت صوتی بی‌اتلاف و البته قیمت بسیار بالا؛ آیا ساندبار پرچم‌دار S95 ال‌جی ارزش خرید دارد؟
تبلیغات

ساندبار LG S95QR سیستم صوتی ۹.۱.۵ کاناله‌ی ال‌جی برای سال ۲۰۲۲ به‌حساب می‌آید که برچسب قیمتی بسیار بالایش، آن را در رده‌ی ساندبارهای پریمیوم قرار می‌دهد؛ البته ال‌جی می‌گوید در ازای این قیمت قرار است یکی از بهترین تجربه‌های سینمای خانگی را داشته باشیم و به‌نوعی، سیستم صوتی سینماهای دالبی‌اتموس و IMAX را به اتاق نشیمن خانه‌یمان بیاوریم.

ادعای ا‌ل‌جی با درنظر گرفتن ۴ اسپیکر مجزا، ۱۵ کانال صدا و توان خروجی ۸۱۰ واتی ساندبار S95QR چندان دور از ذهن نیست. علاوه‌براین، بهترین ساندبارهای بازار تاکنون نهایتا چهار کانال اتموس برای تولید صدای فراگیر داشتند؛ اما ساندبار S95 از پنچ کانال اتموس بهره می‌برد که درواقع نوآوری ال‌جی برای بهبود کیفیت دیالوگ‌ها است.

با بررسی S95 QR همراه ما باشید تا ببینیم تجربه‌ی تماشای فیلم با ساندبار پرچم‌دار ال‌جی چقدر به تماشای فیلم در سینمای دالبی‌اتموس نزدیک است.

بررسی ویدیویی ساندبار S95 QR ال جی

طراحی و کیفیت ساخت S95 QR ال جی

پیش از خرید ساندبار S95 QR ال‌جی بدانید که برای آنباکس‌کردن آن باید فضای خالی بزرگی در خانه داشته باشید، چراکه اندازه‌ی جعبه‌ به ۱۵۰ سانتی‌متر می‌رسد و قطعات متعددی در آن وجود دارد.

درون جعبه، ساندبار اصلی با ابعاد ۱۲۰ × ۶٫۳۵ × ۱۳٫۴۶ سانتی‌متر و وزن ۵ کیلوگرم، ظاهری ساده و مشابه دیگر ساندبارهای بالارده‌ی ۲۰۲۲ ال‌جی دارد و ارتفاعش در حدی است که بتوان آن را بدون اینکه جلوی تصویر را بگیرد، زیر تلویزیون قرار داد. شاید بدنه‌ی پلاستیکی، روکش پلی‌استر اسپیکرها و توری فلزی روی درایورها از حس پریمیوم‌بودن دستگاه کم کند؛ اما همه‌ی این موارد به‌اضافه‌ی بسته‌بندی، از مواد بازیافتی ساخته شده‌اند و آسیب کمتری به محیط‌زیست می‌زنند.

اسپیکرها و ساب‌ووفر ساندبار s95 ال‌جی

به‌جز بار اصلی، ساب‌ووفر بزرگ ۲۲۰ واتی در ابعاد ۲۰ × ۴۰ × ۴۰ سانتی‌متر و دو اسپیکر عقب با ابعاد ۱۶ × ۲۲ × ۱۴ سانتی‌متر، سیستم ۹.۱.۵ کاناله‌ی S95 را تکمیل می‌کنند. تمام قطعه‌ها به رنگ خاکستری تیره هستند و هیچ گزینه‌ی رنگ دیگری وجود ندارد.

کیفیت ساخت ساندبار حس پریمیوم را منتقل نمی‌کند

به جز قطعات اسپیکر، جعبه‌ی کوچکی حاوی لوازم جانبی مثل ریموت‌کنترلر و ۲ باتری AA، چهار کابل‌ برق ۱٫۵ متری، یک کابل HDMI ۱٫۵ متری و براکت برای نصب ساندبار و اسپیکرها به دیوار وجود دارد.

نمای پشتی از اسپیکر عقب ساندبار S95 ال جی
اسپیکر عقب ساندبار S95 ال جی

در بخش بالایی بار اصلی، دکمه‌های لمسی شامل دکمه‌ی پاور، اتصال کابل، وای‌فای، بلوتوث، کنترل حجم صدا و انتخاب آهنگ بعدی قرار دارد. روی ساندبار هم به‌جای نمایشگر، صفحه‌ی LED به‌چشم می‌خورد که با فشردن دکمه‌ها، به‌مدت ۱۵ ثانیه اطلاعاتی نظیر حجم صدا را نشان می‌دهد و بعد محو می‌شود.

راه‌اندازی ساندبار S95 QR ال جی

یکی از نکاتی که درباره‌ی ساندبار S95 دوست داشتم، راه‌اندازی بسیار راحت و بی‌دردسرش بود. حتی اگر اولین‌ بار است که قصد استفاده از ساندبار را دارید،‌ S95 به‌هیچ‌وجه شما را به زحمت نمی‌اندازد. صرفا باید ترتیب وصل‌کردن اسپیکرها و ساب‌ووفر بی‌سیم به ساندبار را از روی دفترچه‌ی راهنما بخوانید یا قدم‌به‌قدم با اپلیکیشن پیش روید و درنهایت اگر خواستید، صدا را متناسب با فضای اتاق کالیبره کنید.

راه‌اندازی ساده و بی‌دردسر

ال‌جی پیشنهاد می‌دهد ساندبار S95 را با تلویزیون‌های ۵۵ تا ۶۵ اینچی استفاده کنید. ما ساندبار را به تلویزیون ۶۵ اینچی C2 ال‌جی متصل کردیم و آن را زیر تلویزیون گذاشتیم؛ هرچند گزینه‌ی اتصال ساندبار و اسپیکرها به دیوار نیز وجود دارد.

ساندبار S95 ال جی

به‌لطف بی‌سیم بودن اسپیکرها و ساب‌ووفر، می‌توانید آن‌ها را در هر نقطه از اتاق که دوست‌ داشتید، قرار دهید؛ البته به‌شرطی که در نزدیکی پریز برق باشند. اتصال قوی وای‌فای نیز کمک می‌کند اسپیکرها حتی از فاصله‌ی ۳۰ متری ارتباط خود را با ساندبار حفظ کنند.

مشخصات فنی ساندبار S95 QR ال جی

ساندبار S95 QR ال‌جی از سیستم ۹.۱.۵ کاناله متشکل از ۱۷ درایور با توان خروجی ۸۱۰ واتی بهره می‌برد؛ به‌ عبارت دقیق‌تر، ۹ کانال، صدا را هم‌سطح با گوش پخش می‌کنند، یک کانال مربوط به ساب‌ووفر برای تقویت بیس است و عدد ۵ هم به کانال‌هایی موسوم‌به اتموس اشاره دارد که صدا را به سمت بالا می‌فرستند تا پس از برخورد به سقف به گوش برسد و این حس را ایجاد کند که صدا از بالای سر شنیده می‌شود.

S95 از یک کانال اتموس اضافی بهره می‌برد

ساندبارها معمولا به‌صورت جفت، مثلا دو یا چهار تا، از درایورهای اتموس استفاده می‌کنند؛ اما ساندبار S95 از این جهت در بین مدل‌های رقیب، عجیب و منحصر‌به‌فرد است که از یک کانال اتموس اضافی در وسط ساندبار بهره می‌برد. ال‌جی ادعا می‌کند درایور اتموس اضافی به‌ وضوح دیالوگ‌ها و ایجاد این حس که صدای بازیگران از وسط تلویزیون به گوش می‌رسد، کمک می‌کند.

کانال اتموس سمت چپ ساندبار s95
کانال اتموس وسط ساندبار S95
اسپیکرهای عقب ساندبار S95
soundbar s95

اگر برایتان سوال است که ال‌جی ۱۷ درایور را در کجای ساندبار جای داده، باید بگویم که فقط ۱۰تای آن‌ها در خود بار اصلی قرار گرفته‌اند؛ به‌این‌ترتیب که تولید صدا در کانال‌های چپ و راست به‌عهده‌ی دو توییتر ۲۰ میلی‌متری و دو ووفر ۵۲ × ۹۹ میلی‌متری است. دو درایور ۵۰ میلی‌متری در هر دو سمت انتهایی بار صدای فراگیر تولید می‌کنند و دو درایور ۶۳‌میلی‌متری روی سطح بار مسئول تولید صدای اتموس هستند. در مرکز بار هم درایور ۶۳ میلی‌متری در جلو و توییتر ۲۰ میلی‌متری روی سطح قرار دارد.

ساب‌ووفر ۲۲۰ واتی S95 ساندبار از یک درایور ۲۰ سانتی‌متری بهره می‌برد و اسپیکرهای عقب نیز هر کدام در سمت جلو، کنار و بالا به سه درایور ۶۳ میلی‌متری برای صدای فراگیر مجهز شده‌اند. این اسپیکرها فقط با ساندبار S95 به فروش می‌رسند و به‌گفته‌ی ال‌جی، می‌توانند صدا را در فضای ۱۳۵ درجه به‌طور یکسان پخش کنند تا دست کاربر هنگام چیدمان‌شان بازتر باشد.

اتصالات و فرمت‌های صوتی ساندبار S95 QR ال جی

ال‌جی به‌همان اندازه که در تعداد درایورهای ساندبار S95 دست‌ودلبازی به خرج داده، به‌همان اندازه نیز در تعداد درگاه‌ها و فرمت‌های صوتی سخاوتمند بوده است؛ از وای‌فای، بلوتوث 5.0، AirPlay 2، اسپاتیفای کانکت، کروم‌کست و پشتیبانی از گوگل اسیستنت و الکسا گرفته تا دو درگاه ورودی HDMI 2.1 برای اتصال کنسول بازی یا دستگاه پخش فیلم، یک درگاه خروجی HDMI 2.1 با پشتیبانی از ARC/eARC، یک درگاه ورودی اپتیکال و درنهایت یک درگاه USB-A.

پورت‌های ساندبار  s95 ال جی
پورت‌های ساندبار  s95 ال جی
soundbar s95
soundbar s95

درگاه‌های HDMI 2.1 از قابلیت‌های گیمینگ ازجمله نرخ نوسازی متغیر (VRR) و کاهش تاخیر خودکار (ALLM) پشتیبانی می‌کنند؛ هرچند پخش محتوای HDR به نرخ‌نوسازی ۶۰ هرتز محدود است و فقط محتوای SDR به‌صورت 4K و ۱۲۰ هرتز پشتیبانی می‌شود؛ برای شفاف‌سازی، توجه کنید که در این سناریو، کنسول بازی سیگنال تصویر و صدا را به ساندبار ارسال می‌کند و ساندبار هم‌زمان با پخش صدا، سیگنال تصویر را به تلویزیون می‌فرستد.

پورت‌های بسیار و پشتیبانی از هر فرمت صدای فراگیر و بی‌اتلاف

ساندبار S95 ال‌جی از هر فرمت صدای فراگیر و بی‌اتلافی (Lossless) که تصورش را بکنید، پشتیبانی می‌کند؛ ازجمله، دالبی اتموس، DTS:X، Master Audio، FLAC و کلا هر محتوای صوتی با وضوح بالا. علاوه‌براین، این ساندبار گزینه‌ی IMAX Enhanced را نیز در اختیارتان می‌گذارد که درواقع، نسخه‌ای از DTS:X و حاصل همکاری شرکت DTS و IMAX است و فقط برخی از فیلم‌ها از آن پشتیبانی می‌کنند.

کنترل و اپلیکیشن ساندبار S95 QR ال جی

ال‌جی برای کنترل ساندبار S95 چهار راه پیش پایتان می‌گذارد؛ دکمه‌های لمسی روی ساندبار، فرامین صوتی به‌کمک گوگل اسیستنت و الکسا، ریموت‌کنترل و اپلیکیشن LG Sound Bar.

دکمه‌ها و فرامین صوتی گزینه‌های محدودی دارند؛ اما ریموت‌کنترل و اپلیکیشن تقریبا هر گزینه‌ای را که هنگام تماشای فیلم، بازی یا گوش دادن به موسیقی نیاز داشته باشید، در اختیارتان می‌گذارند. بااستفاده از ریموت می‌توانید به‌جز گزینه‌های عادی، صدای هر کدام از اسپیکرها را به‌طور مستقل تنظیم کنید یا از بین ۸ پریست صدا شامل AI Sound Pro، استاندارد، موزیک، سینما، Clear Voice، اسپورت، گیم و Bass Blast یکی را انتخاب کنید.

ریموت کنترل ساندبار s95

هرچه‌قدر ریموت ظاهری ساده و سرراست دارد، فضای اپلیکیشن شلوغ و سردرگم‌کننده است و کمی طول خواهد کشید تا مثلا جای تنظیمات اکولایزر را پیدا کنید. بااین‌حال، استفاده از اپلیکیشن برای انتخاب پروفایل‌های صدا از ریموت، روند آسان‌تری دارد و قابلیت‌های بیشتری را در اختیارتان می‌گذارد؛ ازجمله به‌روزرسانی فرم‌ور، کالیبره‌کردن صدا متناسب با فضای اتاق، تنظیم روشنایی LED روی ساندبار، کنترل خودکار حجم صدا و البته فعال‌کردن حالت IMAX Enhanced برای تجربه‌ی صدای فراگیر در فیلم‌هایی که از این فرمت پشتیبانی می‌کنند.

اپلیکیشن ساندبار s95 ال جی

متأسفانه، تنظیمات اکولایزر به‌شدت محدود است و فقط اجازه می‌دهد بازه‌ی فرکانس تربل و بیس را در حد ۵ دسی‌بل کم یا زیاد کنیم؛ اما پریست‌های صدا متنوع‌تر هستند و تأثیر محسوسی روی کیفیت صدا می‌گذارند.

پریست Cinema بهترین صدا برای فیلم و پریست Music برای موسیقی

من تمام پریست‌ها را در سناریوهای مختلف امتحان کردم و به این نتیجه رسیدم که پریست Cinema بهترین کیفیت صدا را برای تماشای فیلم و پریست Music که توسط شرکت Meridian تنظیم شده، بهترین صدا را برای گوش‌دادن به موسیقی ارائه می‌دهد.

ال‌جی AI Sound Pro را به‌عنوان پریستی متکی‌بر هوش مصنوعی معرفی می‌کند که می‌تواند به‌طور خودکار صدا را متناسب با محتوا تنظیم کند؛ اما راستش را بخواهید، من با این پریست چندان ارتباط نگرفتم و ترجیح دادم به‌خاطر دمدمی‌بودن جنس صدایش، از خیر آن بگذرم.

کیفیت صدای ساندبار S95 هنگام پخش فیلم

برای تست صدای ساندبار S95 هنگام پخش فیلم، سراغ نسخه‌ی بلوری Avengers Endgame و قسمت اول فیلم ارباب حلقه‌ها رفتم. هر دو را هم با پریست سینما تماشا کردم، چون به‌نظرم بهترین کیفیت صدا را برای تماشای فیلم دارد.

اولین چیزی که باید درباره‌ی ساندبار ال‌جی بدانید این است که توان خروجی ۸۱۰ واتی‌اش، حجم صدای فوق‌العاده‌ای به آن بخشیده و می‌توانید با خیال راحت در اتاق‌های بزرگ از صدای قدرتمند S95 لذت ببرید.

تجربه‌ی صدای فراگیر ساندبار نیز رضایت‌بخش است و درایورهای اتموس به‌خوبی شما را زیر گنبد صدا غوطه‌ور می‌کنند. اگر با S93 محتوای دالبی‌اتموس تماشا کنید، تفاوت را با محتوای معمولی احساس خواهید کرد. مثلا در صحنه‌ای از Avengers Endgame که سفینه‌ی فضایی از روی زمین بلند می‌شود و اوج می‌گیرد، جابه‌جا شدن صدا با حرکت سفینه کاملا محسوس بود و احساس می‌کردم صدای موتور سفینه از بالای سرم به گوش می‌رسد.

soundbar s95

درایور وسط ساندبار در انتقال این حس که صدای کاراکترهای فیلم از وسط تلویزیون به‌گوش می‌رسد، تأثیر زیادی دارد و این موضوع به‌ فراگیر بودن صدا کمک زیادی می‌کند؛ مثلا در صحنه‌ی احساسی بین تونی استارک و همسرش در فیلم Avengers، درحالی‌که صدای موسیقی ملایمی از اسپیکرای عقب پخش می‌شد، صدای کاراکترها از همان سمتی به گوش می‌رسید که در صحنه حضور داشتند.

بااین‌حال، وجود درایور اضافی روی ساندبار که قرار بود به وضوح دیالوگ‌ها کمک کند، چندان در این زمینه تأثیرگذار نیست؛ مثلا جایی که کاراکترها زمزمه می‌کنند یا در صحنه‌های شلوغ مثل صحنه‌ی مبارزه، وضوح دیالوگ‌ها پایین می‌آید و به‌سختی می‌توان متوجه شد چه می‌گویند.

وضوح کم دیالوگ‌ها در صحنه‌های شلوغ

نکته‌ی دیگر درباره‌ی صدای ساندبار تاکید زیاد آن بر بازه‌ی تربل است؛ این تاکید باعث می‌شود صدا گرم، بُرنده و به‌اصطلاح خوش‌رنگ‌ولعاب به گوش برسد و به‌همین‌خاطر، تماشای صحنه‌های مبارزه در فیلم‌های Avengers و ارباب حلقه‌ها واقعا لذت‌بخش بود؛ اما از سوی دیگر، تأکید زیاد روی بازه‌ی بالایی، وضوح دیالوگ‌ها را کاهش می‌دهد و حتی پوشش بیس را هم تحت‌الشعاع قرار می‌دهد.

ساب‌ووفر ساندبار S95 ال جی

صحبت از بیس شد؛ پوشش بازه‌ی پایینی رضایت‌بخش است، اما آن انتظاری را که از ساب‌ووفر ۲۲۰ واتی S95 انتظار داریم، برآورده نمی‌کند؛ مثلا در صحنه‌ی ورود لشکر نازگل‌ها در فیلم ارباب حلقه‌ها، موسیقی حماسی به‌خاطر تاکید بازه‌ی تربل، به‌حدی شفاف و بُرنده است که مو به تن آدم سیخ می‌کند؛ اما صدای بم سم اسب‌ها که زمین می‌خورد، بیس کوبنده‌ای ندارد و به‌قول معروف، ته دل آدم را خالی نمی‌کند.

تاکید زیاد بازه‌ تربل، پوشش ضعیف بیس

ساندبار S95 جزییات صدای پس‌زمینه را مثل مو از ماست بیرون می‌کشد؛ مثلا در صحنه‌ای که گندالف حلقه را کف دست فرودو می‌اندازد، صدای جرق‌جرق شعله‌های آتش با وضوح فوق‌العاده‌ای شنیده می‌شود؛ یا صدای جیرجیرک‌ها در صحنه‌ی دیگر از فیلم به‌قدری شفاف بود که احساس می‌کردم درحال پرواز در اطراف گوش‌هایم هستند.

ال‌جی برای تغییر پوشش پاسخ فرکانسی، تنظیمات اکولایزر بسیار ساده‌ای را در اپلیکیشن قرار داده است که اجازه می‌دهد صدای بیس و تربل را تنها در حد ۵ دسی‌بل کم یا زیاد کنید؛ اما راستش را بخواهید، تأثیر این تغییرات دست‌کم برای من محسوس نبود.

کیفیت صدای ساندبار S95 هنگام پخش موزیک

برای تست کیفیت صدای ساندبار هنگام پخش موسیقی سراغ پریست موزیک رفتم که به‌دست شرکت Meridian تنظیم شده است. این شرکت انگلیسی تکنولوژی Horizon خود را نیز در اختیار ال‌جی قرار داده تا صدای استریوی دوکاناله به صدای چندکاناله تبدیل شود و اسپیکرهای عقب بتوانند تجربه‌ای فراگیر از موسیقی ارائه دهند.

تجربه موسیقی با ساندبار S95

پیش از هر چیز، باید بگویم که برای گوش‌دادن به محتوای صوتی با وضوح بالا یا باید با وای‌فای به پلتفرم‌هایی مانند اپل موزیک متصل شوید یا آهنگ‌های FLAC را دانلود و بعد با ساندبار پخش کنید؛ چراکه S95 درحال‌حاضر تنها از کدک‌های بلوتوثی استاندارد SBC و AAC پشتیبانی می‌کند و از کدک‌های aptX و LDAC برای پخش صدای بی‌اتلاف خبری نیست.

عملکرد S95 در پخش موسیقی عالی است

ساندبار S95 در پخش موسیقی عملکرد فوق‌العاده‌ای دارد. صداها در بازه‌ی میانی، یعنی جایی که صدای خواننده و سازهای اصلی قرار دارد، شفاف و رسا هستند و ساندبار به‌خوبی از پس تفکیک صداهای مختلف و کنترل دیستورشن برمی‌آید. پوشش بیس برای لذت‌بردن از طیف وسیعی از آهنگ‌ها رضایت‌بخش است؛ اما صدای درامز در آهنگ‌های شلوغ مثل ژانر متال آن کوبندگی لازم را نداشت. تاکید بیش‌از حد بر بازه‌ی تربل هم شاید در بعضی آهنگ‌ها آزاردهنده باشد.

soundbar s95
soundbar s95

درکل، تجربه‌ی گوش‌دادن به موسیقی با ساندبار S95 عالی است؛ اما موردی که توجه مرا بیش از هر چیز به خود جلب کرد، به توانایی ساندبار در پخش چند‌کاناله‌ی موسیقی بازمی‌گردد؛ مثلا هنگام پخش آهنگ فولک راک California Dreamin از گروه The Mamas & the Papas، صدای خواننده‌ی مرد از سمت راست ساندبار، صدای خواننده‌ی زن از سمت چپ و صدای موزیک هم از وسط ساندبار به گوش می‌رسید؛ تجربه‌ی جذاب و جدیدی از این آهنگ که‌ تا پیش از این با هیچ هدفون و اسپیکری نداشتم!

جمع‌بندی: آیا ساندبار S95 ال‌جی ارزش خرید دارد؟

قیمت ساندبار LG S95 QR بسیار بالا است و بر ارزش خرید آن تأثیر زیادی می‌گذارد؛ اما در ازای این قیمت، سیستم قدرتمند ۹.۱.۵ کاناله‌ با ساب‌ووفر و دو اسپیکر مجزا با گزینه‌های فراوانی برای اتصال و پشتیبانی از چندین فرمت صوتی فراگیر باوضوح بالا در اختیارتان می‌گذارد تا تجربه‌ی فوق‌العاده‌ای هنگام تماشای فیلم، اجرای بازی و گوش‌دادن به موسیقی داشته باشید.

راه‌اندازی و استفاده از ساندبار S95 بسیار ساده و بی‌دردسر است و اتصال بین اجزای ساندبار در تمام مدتی که مشغول تست آن بودم، پایدار بود.

ساندبار S95 ال جی

بااین‌حال، وضوح دیالوگ‌ها در صحنه‌های شلوغ ایده‌آل نیست و تاکید زیاد بازه‌ی تربل در عین حماسی‌تر کردن صحنه‌های مبارزه، پوشش بیس را تحت تاثیر قرار می‌دهد. اسپیکرها هم باوجود بی‌نیاز بودن به کابل برای اتصال به ساندبار، کماکان به منبع برق نیاز دارند و این موضوع، چینش اسپیکرها را با محدودیت روبه‌رو می‌کند. جای کدک‌های بلوتوث Lossless مانند aptX و LDAC نیز خالی است که امیدواریم با به‌روزرسانی‌های آینده اضافه شود.

نکات مثبت

  • سیستم قدرتمند ۹.۱.۵ کاناله‌
  • راه‌اندازی ساده و بی‌دردسر
  • بهره‌مندی از درگاه‌های متنوع
  • پشتیبانی از تقریبا هر فرمت صوتی فراگیر و بی‌اتلاف
  • درایور اضافی وسط ساندبار برای بهبود تجربه‌‌ی فراگیر دیالوگ‌ها

نکات منفی

  • تاکید زیاد تربل و پوشش کمتر از انتظار بیس
  • وضوح پایین دیالوگ در صحنه‌های شلوغ
  • نبود پشتیبانی از کدک‌های aptX و LDAC
  • تنظیمات اکولایزر بیش‌ازحد ساده
  • قیمت زیاد
تبلیغات
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

تبلیغات