
در این مقاله، با فهرستی از افزونه های برتر کروم آشنا میشوید. اگر جزو کاربرانی هستید که بخشی زیادی از روز با کروم یا مایکروسافت اج کار میکنید، حتما این افزونهها را نصب کنید.
بیش از نصف ترافیک روزانهی اینترنت تمام دنیا را مرورگر محبوب Google Chrome رصد میکند. این مرورگر با بهرهگیری از نرمافزار قوی کرومیوم یکی از تجربههای خوشایند ممکن برای وبگردی است. ازجمله قابلیتهای گوگل کروم پشتیبانی از افزونههای کاربردی یا همان اکستنشن (Extension) است که تعامل با فضای مجازی و اینترنت را بسیار راحتتر از قبل میکند. افزونههای گوگل کروم از دلایلی هستند که این مرورگر و دیگر مرورگرهای مبتنیبر هستهی کرومیوم ماننده Microsoft Edge توانستهاند در کانون توجه کاربران قرار گیرند. در این مقاله، قصد داریم به تعدادی از بهترین افزونههای کروم اشاره کنیم.
۱- افزونه Alexa
اگر تاکنون اسم الکسا را نشنیدهاید، شاید بهاندازهی کافی در وب جستوجو نمیکنید. الکسا، سیستم رتبهبندی جهانی وبسایتها، باتوجهبه اطلاعاتی که جمعآوری میکند، به وبسایت رتبهی کلی میدهد. با نصب افزونهی الکسا در کروم، میتوانید محبوبیت وبسایت مدنظرتان را مشاهده و سایتهای مشابه لینک رصدشده را پیدا کنید.
۲- افزونه Last Pass
لست پس را همین حالا نصب کنید؛ زیرا آن را میتوان در دستهی افزونههای کاربردی قرار داد که میتواند شما را در خیلی از موقعیتها نجات دهد. این افزونه به برنامهی محبوب LastPass تعلق دارد که بهکمک آن میتوانید نام کاربری و رمزعبور خود در سایتهای مختلف را ذخیره کنید تا درصورت نیاز، بتوانید به آن مراجعه کنید و آنها را از لست پس بهدست آورید. لست پس بهجز افزونهی کروم، اپلیکیشن برای موبایلهای هوشمند و نسخهی وب دارد؛ اما افزونهی کروم آن کار شما را در دسترسی به رمزعبور سایت بسیار راحتتر میکند. این افزونه میتواند برایتان رمزعبور قدرتمند تولید کند که درصورت لزوم برای ثبتنام در سایتهای مختلف، بتوانید روی لست پس حساب کنید.
۳- افزونه AdBlock Plus
مشکل مواجهشدن با تبلیغاتهای اذیتکننده در سایتهای مختلف باعث میشود از محتواهای آن کمتر لذت برده شود؛ بههمیندلیل، توصیه میکنم از افزونهی کروم Adblock Plus استفاده کنید. این افزونه اکثر تبلیغات موجود در صفحهی سایت را مسدود میکند تا درگیر آن نباشیم. ادبلاک به سه شکل مختلف کار میکند: ۱. تبلیغات را بهطورکلی مسدود میکند و این تبلیغ نمایش داده نمیشود؛ ۲. تبلیغات را بهشکل فضاهای سفید نشان میدهد؛ ۳. تمام کدهای این تبلیغات را به فرمت کلی آن صفحه در سایت تبدیل میکند. اگر سایتهایی که مرتب به آنها سر میزنید از تبلیغات استفاده میکنند؛ پس حتما از افزونه ادبلاک پلاس استفاده کنید.
۴- افزونه Grammerly
اگر روزانه به نوشتن انگلیسی مشغول هستید، حتما افزونهی گرامرلی را در کروم خود نصب کنید. در این افزونهی کاربردی، گرامرلی کمک میکند ایرادهای متن خود را پیدا و آنها را ویرایش کنید. همچنین با داشتن اکانت پریمیوم گرامرلی، میتوانید متن انگلیسی خود را دستخوش تغییرات گستردهای کنید و حتی از گرامرلی بخواهید وزن نامه را بهدلخواهتان تغییر دهد. افزونهی گرامرلی یکی از افزونههای برتر کروم است.
۵- افزونه Momentum
مومنتوم یکی از افزونههای چندکارهی گوگل کروم است که برای هر شخصی کاربرد دارد. این افزونه در ابتدا به زیبایی صفحهی خانه یا New Tab گوگل کروم کمک خواهد کرد که با تغییر پسزمینه در هر روز، تنوعی به صفحهی خانه کروم میبخشد. مومنتوم ساعت را کاملا واضح نمایش و درکنار صفحه، قابلیت ایجاد فهرست کارها یا مأموریتها را به شما ارائه میدهد که بهکمک آن میتوانید برنامهی هرروز خود را تنها با بازکردن کروم مشخص کنید. با انجام هرکدام از کارها یا مأموریتها، میتوانید مأموریت مدنظر را خط بزنید و سراغ کار بعدی بروید. توصیه میکنم حتما از افزونهی کروم مومنتوم استفاده کنید.
۶- افزونه Mercury Reader
اگر اهل مطالعه در اینترنت و فضای مجازی هستید، مطمئن باشید افزونهی کروم Mercury Reader یکی از افزونههای کاربردی برایتان است که با کمک آن میتوانید مطالعهی خود در اینترنت را شخصیسازی کنید. این افزونه صفحهی مدنظرتان را تغییر میدهد تا بتوانید از خواندن مطلب و محتوا لذت ببرید. متن و تصویرهای مهم مطلب را افزونهی خوانندهی مرکوری بزرگتر میکند تا بتوانید تجربهی راحتتری در جستوجو بین محتوای دلخواهتان کسب کنید. این افزونه همچنان قابلیت بوکمارک و نشانهگذاریکردن را دارد که میتوانید در زمان لازم بین بوکمارکهای خود بچرخید و مطلبی را مطالعه کنید که قصد خواندنش را داشتید.
۷- افزونه Checker Plus For Google Calender
امروزه باتوجهبهراحتی کار با ابزاری که گوگل دراختیار کاربرانش قرار میدهد، خیلیها خصوصا در محل کارشان از این ابزار استفاده میکنند. یکی از این ابزار، تقویم گوگل یا همان Google Calendar است که بهلطف آن میتوانید قرارهای مهم اعم از قرارهای کاری یا غیرکاری را در آن زمانبندی و افراد مختلف را در رویداد زمانبندیشده شریک کنید. افزونهی کروم Checker Plus For Google Calendar این قابلیت را به شما ارائه میدهد که از داخل کروم بتوانید به این رویدادها دسترسی داشته باشید. بهکمک این افزونهی کروم میتوان تغییرات دلخواه را در تقویم گوگل خود ایجاد و همچنین، اعلان هشداری برای رویدادهای نزدیک دریافت کنید.
۸- افزونه Office
در ابتدا باورکردن این موضوع کار سختی است که بستهی نرمافزاری پرکاربرد و حجیمی همچون Microsoft Office در یک افزونهی کروم خلاصه شده باشد. افزونهی کروم آفیس این قابلیت را به شما میدهد تا در زمان دلخواه تنها با افزونهی کروم خود فایل جدیدی ایجاد کنید و مانند برنامهی اصلی آفیس با آن تعامل ایجاد کنید تا بتوانید محتوای موردنیاز خود را تولید کنید. این افزونه نرمافزارهای Word ،Excel ،PowerPoint و Sway را شامل میشود که بعد از ایجاد فایل و اعمال تغییرات، مستقیم در Office.com بارگذاری میشود و میتوانید ازطریق پلتفرمهای دیگر هم به آن دسترسی داشته باشید.
۹- افزونه Google Translate
بهنظر نمیرسد این افزونه به معرفی نیاز داشته باشد. پلتفرم ترجمهی متن به تمام زبانهای زنده یکی از ابزارهای پرکاربرد گوگل است که بهراحتی میتوانید از آن برای ترجمهی متن از زبانی به زبانی دیگر استفاده کنید. با نصب افزونهی گوگل ترنسلیت، دیگر نیازی نیست برای ترجمهکردن متن، وارد سایت گوگل ترنسلیت شوید و ازطریق افزونهی پویایی که همیشه در صفحهی گوگل کروم همراهتان است، این فرایند بسیار سریعتر و البته راحتتر میشود. افزونهی کروم گوگل ترنسلیت یکی از افزونههای برتر کروم است که باید آن را نصب کنید.
۱۰- افزونه Notification For Instagram
این افزونه به این دلیل در فهرست افزونههای برتر کروم قرار گرفته است که اینستاگرام ازجمله اپلیکیشنهای اجتماعی محبوب در ایران محسوب میشود و درصد کاربران ایرانی زیادی را ازآنِ خود کرده است. بهکمک این افزونهی کروم میتوانید آخرین اعلانها یا همان نوتیفیکیشنهای اینستاگرام را در برنامهی گوگل کروم دریافت کنید و از جدیدترین اتفاقات رخداده برای حساب کاربری اینستاگرامتان مطلع شوید. پس اگر هرچند دقیقه یکبار بهسراغ اعلانهای اینستاگرام میروید، حتما این افزونه را در کروم خود نصب کنید.
۱۱- افزونه +Hover Zoom
جذابتر شدن رابط کاربری هر برنامهای به تعامل بهتر کاربر کمک میکند و افزونه +Hover Zoom یکی از افزونههای کروم است که به جذابیت بیشتر این مرورگر کمک میکند. به کمک این افزونه میتواند عکسهایی که در سطح اینترنت پیدا میکنید را به شل پاپ آپ زیبایی باز و عکس را در سایز کامل و زومشده مشاهده کنید. این افزونه عکسها را در سایز و رزولوشن بومی (Native) به نمایش میکشد و لازم نیست که برای تماشای رزولوشن کامل این عکس را در تب دیگری باز کنید.
۱۲- افزونه User-Agent Switcher
اکثر وبسایتها طوری برنامهنویسی شدهاند که در سیستمعاملها یا دستگاههای مختلف ظاهر متفاوتی داشته باشند؛ بهعنوان مثال سایت زومیت در سیستمعامل ویندوز شکل متفاوتی نسبت به ظاهرش در گوشیهای هوشمند و سیستمعامل اندروید یا آی او اس دارد. این افزونه کروم به کاربر کمک میکند تا بتواند ظاهرهای متفاوت یک وبسایت در سیستمعاملهای مختلف را مشاهده کند. این افزونه حتی قابلیت شخصیسازی وبسایتهای مختلف را دارد تا در صورت ورود به آنها، رابط کاربری مشخص شده را بارگذاری کند.
۱۳- افزونه Strict Workflow
اگر فردی هستید که بهراحتی حواستان از کار پرت میشود و برای متمرکز شدن به کارتان نیازمند یک دلیل محکم هستید، پس افزونه Strict Workflow را حتما به کروم اضافه کنید. این افزونه لیست وبسایتهایی که باعث حواسپرتی شما میشود را دریافت کرده و آنها را از شما بلوکه میکند. البته این افزونه طوری طراحی شده است که از کار خسته نشوید و بعد از ۲۵ دقیقه بلاک کردن پلتفرمهای پرتکننده حواس بهخصوص شبکههای اجتماعی، ۵ دقیقه زمان استراحت به شما میدهد تا بتوانید به ذهن خود استراحت کوتاهی بدهید تا دوباره به مدت زمان بلوک ۲۵ دقیقهای بازگردید.
۱۴- افزونه Pushbullet
کاربران اندرویدی به احتمال زیاد با پوشبولت آشنایی دارند؛ حالا میتوانید این برنامه پرکاربرد را در قالب افزونه کروم دریافت کنید. این افزونه به کاربر کمک میکند تا در قالب کروم به پیامرسانهای مختلف مانند واتساپ یا فیسبوک دسترسی داشته باشد و در صورت دریافت پیام، اعلان را در افزونه کروم دریافت کند. به کمک این افزونه میتوانید حتی فایلهای حجیم را به مخاطبان خود ارسال کنید و فایلهای دریافتی را روی فضای ذخیرهسازی خود دریافت کنید.
۱۵- افزونه The Great Suspender
درکنار همه امکانات فوقالعادهای که مرورگر گوگل کروم دراختیار کاربرانش قرار میدهد، فقدان استفاده بهینه از رم هم وجود دارد؛ کروم در استفاده بلند مدت مقدار زیادی از رم سیستم کاربر را استفاده میکند و همین موضوع باعث میشود تا خیلیها از گوگل کروم انتقاد کنند. به لطف افزونه The Great Suspender میتوانید خیال خود را یکبار برای همیشه از بابت استفاده بالای رم راحت کنید. این افزونه به شما قابلیت شخصیسازی زمان را میدهد که بعد از گذشت مدت زمان مشخص شده، بعضی از تبهای باز کروم را غیرفعال کند تا مقدار رم استفاده شده توسط کروم کاهش پیدا کند. این افزونه دارای لیست سفیدی است که به کمک آن میتوانید وبسایتهایی که هیچوقت نمیخواهید غیرفعال شوند را اضافه کنید.
۱۶- افزونه Panic Button
اگر شما دوست ندارید همکاران یا افراد خاصی، صفحاتی را که روی مرورگرتان باز کردهاید ببینند، PanicButton این کار را برای شما آسان میکند. با استفاده از این افزونه، شما میتوانید همه صفحاتی را که باز کردهاید را مخفی کنید و بعداً همهی آنها را باز گردانید. شما حتی میتوانید برای آن یک میانبر روی کیبوردتان تعریف کنید. البته استفاده این افزونه بیشتر از این حرفهاست و اگر دوست دارید که محیط کروم را برای مدتی خلوت کنید و تمرکز بیشتری روی کار در حال انجامتان داشته باشید، حتما این افزونه را نصب کنید.
۱۷- افزونه Jot
اگر جزء آن دسته از افرادی هستید که همیشه مشغول کار کردن روی مرورگر خود هستید، Jot میتواند کارهایتان را برای انجام دادن، به بهترین وجه ممکن فهرست بندی کند. فقط کافی است یک تب جدید را باز کنید و کارها و یادداشت های تان را به آن اضافه کنید تا بعدا به آن مراجعه کنید. این افزونه همچین دارای فونتهای بزرگ و تصاویر پسزمینه زیبایی است که بسیار چشم نواز است.
۱۸- افزونه RSS Subscription
یکی از بهترین راهها برای با خبر شدن از اخبار جدید در وبسایت مورد علاقهتان، استفاده از افزونه RSS Subscription است، هنگامی که شما این افزونه را فعال کردید،دکمه RSS در نوار آدرس نمایان میشود که با کلیک کردن روی آن میتوانید وبلاگ یا سایت مورد علاقه تان را وارد کنید و مشترک آن شوید.
۱۹- افزونه CrxMouse Google Gesture
با این افزونه، شما میتوانید دستورها حرکتی (Gestures) خاصی را برای حرکت در میان وبسایتها ایجاد کنید. هنگامی که شما با حرکت ماوستان، gesture خاصی را انجام دهید، مرورگرتان عمل متناظر با آن حرکت را انجام میدهد. برای مثال شما میتوانید با حرکت ماوس از سمت چپ به راست، یک تب جدید باز کنید یا اینکه آن را ببندید.
۲۰- افزونه Chrome Visual History
اگر دوست دارید بدانید مدت زمان آنلاین بودن شما، در چه وبسایتهایی سپری شده است میتوانید از Bonus: Chrome Visual History استفاده کنید. این افزونه، تاریخچهی مرورگر شما را بهصورت نمودار به نمایش درآورده و مدت زمان سپری شده برای هر سایت را براساس روز، هفته، ماه، یا بیشتر، نشان میدهد.
۲۱- OneTab
یکی دیگر از افزونههایی که به کمتر شدن استفاده رم گوگل کروم کمک میکند، افزونه OneTab است. این افزونه تمام تبها و پنجرههای باز کروم را تبدیل به یک تب و لیست میکند که در صورت نیاز به هرکدامیک از تبهای جمع شده، میتوانید آن را به کمک لیست ایجاد شده بازیابی کنید. این افزونه درصد قابل توجهی از استفاده رم را پایینتر میآورد و کسانی که از اشتغال قابل توجه رم توسط گوگل کروم مشکل دارند، با نصب این افزونه و با یک کلیک نه تنها میتوانند مصرف رم را کاهش دهند، بلکه تبهای باز مرورگر خود را مرتب میکنند.
۲۲- Fireshot
افزونه فایرشات به کاربرها کمک میکند که اطلاعات موردنظرشان در فضای وب را به صورت عکس ذخیرهسازی کنند. تنها کافی است تا روی آیکون افزونه در صفحه موردنظرتان کلیک کنید تا محتوای آن صفحه به صورت عکس با فرمت انتخابی خودتان (JPG ،PNG ،JIFF و ...) ذخیره شود. اگر صفحهی انتخابی شما از محتوای زیادی برخوردار بود و تمامی این محتوا در یک عکس قابل ذخیره نبود، این افزونه به صورت خودکار تمامی صفحه را در یک عکس با رزولوشن بالا ذخیره میکند تا به راحتی بتوانید محتوای ذخیره شده را مشاهده کنید.
دیدگاه شما دربارهی افزونههای ذکرشده در این مقاله چیست؟ آیا افزونههای پیشنهادی دیگری برای جایگزینی این افزونهها دارید؟ جای چه افزونههایی در این فهرست خالی است؟ دیدگاههای خود را در بخش نظرات با ما و دیگر کاربران زومیت بهاشتراک بگذارید.
قوانین و مقررات ارسال دیدگاه در بخش دیدگاههای زومیت
لطفا در نظر داشته باشید که زومیت در صورت مشاهدهی دیدگاه خلاف قوانین سایت، این حق را دارد که دیدگاه کاربر را بدون اطلاع قبلی پاک کند. همچنین در صورت تکرار در نقض قوانین سایت، به صلاحدید زومیت، حساب کاربری کاربر خاطی مسدود خواهد شد.
در صورت مشاهدهی تاپیک ها و پست های توهین آمیز یا خلاف قوانین از بحث کردن و پاسخ دادن به آنها جدا خودداری کرده و صرفا موضوع را از طریق آیکون گزارش به اطلاع ما برسانید.