جشنواره شکوفه‌های گیلاس

ساکورا؛ شکوفه‌های گیلاسی که کوتاهی غم‌انگیز زندگی را یادآوری می‌کنند

سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۰۹:۰۰
مطالعه 5 دقیقه
ژاپنی‌ها معتقدند شکوفه‌های گیلاس نشان‌دهنده‌ی شکنندگی و زیبایی زندگی هستند و هر شکوفه‌ یادآور این است که زندگی می‌تواند به‌طرز غم‌انگیزی کوتاه باشد.
تبلیغات

ساکورا، شکوفه‌ی صورتی‌رنگ و ظریف گیلاس، از قرن‌ها پیش بخش مهم و بزرگی از فرهنگ و تاریخ ژاپن را شکل می‌دهد. در گذشته اشراف ژاپنی برای گرامی‌داشت زیبایی شکوفه‌های گیلاس شعر می‌نوشتند یا نقاشی می‌کشیدند و برای هزاران سال، عمل مشاهده‌ی آن‌ها در فصل «هانامی» جشن گرفته می‌شد. این جشن که ترجمه آن به‌فارسی «مشاهده گل» می‌شود، برای مردم محلی و توریست‌ها بسیار جذاب است. مردم گرد هم می‌آیند تا فصل را با مهمانی‌هایی در فضای باز، پیک‌نیک‌ها و رویدادهای دیگری که برگزار می‌شوند، جشن بگیرند.

ژاپنی‌ها معتقدند مشاهده‌ی شکوفه‌ها در ژاپن برای اولین بار در دوره‌ی نارا در تاریخ این کشور بین سال‌های ۷۱۰ تا ۷۹۴ پس از میلاد آغاز شد. کشاورزان باستانی از زمان شکوفه دادن گل‌های ساکورا برای تشخیص زمان مناسب کاشت محصول برنج استفاده می‌کردند تا از قحطی جلوگیری کنند.

چند صد سال بعد از این ماجراها، اعضای خانواده و درباریان مهم‌ترین خانواده‌های شاهنشاهی، برگزاری مجالس برای جشن گرفتن شکوفه‌های جدید سالانه در آغاز بهار را به شیوه‌ای جدیدتر بازسازی کردند. این بزرگداشت امروزه به شیوه‌ی تقریباً یکسان و شاید بزرگ‌تری نمود پیدا کرده است.

شکوفه‌های در حال ظهور درختان گیلاس به‌عنوان نمادی از امید، زیبایی و زندگی جدید در نظر گرفته می‌شود که قطعاً همه‌ی آن‌ها شایسته تجلیل هستند.

فصل معروف جشنواره‌ی شکوفه‌های گیلاس ژاپن از اواخر ماه مارس آغاز می‌شود و بسته به مکان، تقریباً دو هفته ادامه دارد. البته با در نظر گرفتن شرایط جوی و تغییرات آب‌وهوایی در هر سال احتمال دارد این تاریخ کمی جابه‌جا شود. هر ساله در این تاریخ، ژاپن میزبان مردمی است که از سراسر جهان برای شرکت در جشن‌ بهاره‌ی شکوفه‌های گیلاس یا ساکورا به این کشور می‌آیند.

عکاس: Takahiro Bessho
عکاس: Takahiro Bessho
عکاس: Takahiro Bessho
شکوفه گیلاس
عکاس: Takahiro Bessho
عکاس: Takahiro Bessho
عکاس: Takahiro Bessho

امیدوارم از تماشای این شاتر لذت برده باشید. در شاتر امروز تعدادی از تصاویر زیبای شکوفه‌های گیلاس را که عموماً در توکیو قرار دارند، مشاهده کردید. تصاویر فوق، کاری از یک عکاس و پژوهشگر ادبیات ژاپنی به نام تاکاهیرو بسشو (Takahiro Bessho) است. برای تماشای آثار بیشتر از او، به صفحه اینستاگرام تاکاهیرو سر بزنید.

تبلیغات
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

تبلیغات