جاه‌طلبی‌های زاکربرگ ادامه دارد: متا ساخت «تراشه هوش مصنوعی» را تأیید کرد

جمعه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۱۳:۰۰
مطالعه 2 دقیقه
چهره ناراحت نگران مارک زاکربرگ / Mark Zuckerberg مدیرعامل متا فیسبوک
مالک اینستاگرام و فیسبوک در حال تولید پردازنده‌ای اختصاصی برای هوش مصنوعی است تا فصل جدیدی در تاریخ این شرکت شروع شود.
تبلیغات

متا (شرکت مادر فیسبوک، واتساپ و اینستاگرام) مشغول تولید اولین تراشه‌ی سفارشی خود برای اجرای مدل‌های هوش مصنوعی است. متا که تا سال گذشته تمرکز اصلی خود را معطوف متاورس کرده بود، اکنون با تمام توان روی هوش مصنوعی کار می‌کند. مارک زاکربرگ، مدیرعامل، گفته متا قصد معرفی «نماینده‌های هوش مصنوعی به میلیاردها نفر» را دارد.

تراشه‌‌‌ی اختصاصی متا احتمالاً نقش پررنگی در رقابت این شرکت با سایر بزرگان حوزه‌ی هوش مصنوعی ایفا خواهد کرد. امروزه بسیاری از شرکت‌های سرشناس صنعت فناوری درحال سرمایه‌گذاری روی هوش مصنوعی هستند.

تراشه‌ی MTIA (شتاب‌دهنده‌ی استنتاج و تعلیم متا) همانطور که از نامش پیدا است،‌ پردازش‌های استنتاجی را هدف قرار می‌دهد. متا می‌گوید این تراشه قدرت پردازشی و بهره‌وری بهتری نسبت‌به پردازنده‌های مرکزی دارد و به‌طور ویژه برای پردازش‌های موردنیاز این شرکت سفارشی شده است. متا با ترکیبی از پردازنده‌های گرافیکی و تراشه‌های MTIA به‌دنبال دست‌یابی به «عملکرد بهتر، کاهش تأخیر و بهبود بهره‌وری» است.

MTIA می‌تواند محصول بسیار مهمی برای متا باشد، خصوصاً در دورانی که تقاضا برای تراشه‌های هوش مصنوعی روند روبه‌رشد دارد. ورج می‌گوید تراشه‌ی MTIA به‌این‌زودی‌ها از راه نمی‌رسد و تاریخ عرضه‌اش برای ۲۰۲۵ تعیین شده است. متا این گفته را نه تأیید کرده و نه تکذیب.

متا افزون‌بر MTIA، یک تراشه‌ی ASIC جدید معرفی کرده که مخصوص ترنسکد ویدیوها است و MSVP (پردازنده‌ی ویدیویی مقیاس‌پذیر متا) نام دارد. این تراشه‌ از ترنسکد کیفیت بالای موردنیاز VOD و زمان پردازش سریع و تأخیر پایین موردنیاز برای پخش زنده پشتیبانی می‌کند.

تراشه‌ی ASIC موردبحث در آینده محتواهای تولیدشده با هوش مصنوعی و محتواهای مخصوص واقعیت مجازی و واقعیت افزوده را به اپلیکیشن‌های متا می‌آورد.

متا همچنین مشغول کار روی «طراحی نسل بعد دیتاسنتر» است که سرعت و هزینه‌ی کمتری دارد و «توسط هوش مصنوعی بهینه خواهد شد.» متا در کنار این موضوع به قدرت ابرکامپیوتر هوش مصنوعی RSC اشاره کرده و آن را «یکی از سریع‌ترین ابرکامپیوترهای هوش مصنوعی در دنیا» خوانده است.

تبلیغات
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات