سامسونگ پردازندههای اکسینوس خود را به سایر تولیدکنندگان هم میفروشد
اکسینوس ۷۴۲۰ دارای ۴ هسته Cortex-A57 و ۴ هسته Cortex-A53 است و از پردازنده گرافیکی Mali-T760 MP8 بهره میبرد. در شرایطی که سامسونگ مدتها است که در حال طراحی و تولید سیستم روی یک چیپ اکسینوس برای استفاده خود است ولی در برخی از مدلها و بازارهای خاص از پردازندههای ساخت کوالکام نیز استفاده میکند. هر چند که طی سالهای اخیر و با گسترش استفاده از اکسینوس روال استفاده از پردازنده های کوالکام توسط سامسونگ کاهش یافته است.
هرچند یکی از دلایل استفاده گسترده سامسونگ از سیستم روی یک چیپهای اکسینوس خود، کاهش هزینهها بوده است ولی سامسونگ در عین حال توانسته تا بخصوص طی سال گذشته پردازنده ساخت خود را بهبود ببخشد و این پردازنده را هم از نظر ارتباطات رادیویی و هم از نظر عملکرد به چیپی قابل رقابت با بهترین چیپهای بازار تبدیل کند.
سامسونگ این روزها نقش یک تامین کننده در بازار را نیز ایفا میکند و نمایشگرهای OLED ساعتهای هوشمند اپل توسط این شرکت تولید میشود و حالا در شرایطی که میزو پیش از این از پردازندههای اکسینوس سامسونگ استفاده کرده است، به نظر میرسد در نظر دارد تا در محصول جدید خود از اکسینوس ۷۴۲۰ سامسونگ بهره ببرد. اگر سامسونگ تصمیم بگیرد که تولید پردازندههای اکسینوس را توسعه دهد و نیاز سایر تولید کنندگان را تامین کند بدون شک خبر خوبی برای کوالکام و مدیاتک محسوب نمیشود. سامسونگ با اتکا به فناوری تولید ۱۴ نانومتری و کارخانجات تولید پردازنده خود قادر است تا پردازندههایی با مصرف بهینهتر و هزینه پایینتر بسازد و البته بر تمام روند چرخه تولید محصولاتش نظارت داشته باشد.
از سوی دیگر کوالکام از پردازنده اسنپدراگون ۸۱۰ ضربه زیادی خورده و حالا درصدد است تا با ارائه اسنپدراگون ۸۲۰ اوضاع را به نفع خود تغییر دهد. پیش از این بازار پردازندهها به نوعی زیر سلطه کوالکام قرار داشت و بسیاری از ابزارهای هوشمند دنیا از محصولات این شرکت بهره میبردند. به نظر میرسد کوالکام در شرایط فعلی بخصوص در زمینه پردازندههای بالارده نیاز به یک منجی دارد و باید ببینیم آیا اسنپدراگون ۸۲۰ میتواند در نقش یک منجی برای این شرکت ظاهر شود یا خیر.