چرا اینترنت گوشی زود تمام میشود و چطور از این اتفاق جلوگیری کنیم؟
اپلیکیشنهای موبایل با ویژگیهای متنوعشان تجربهی لذتبخشی را برای دارندگان گوشیهای هوشمند فراهم میکنند و بسیاری از این برنامهها برای عملکرد بهتر، نیازمند اتصال به اینترنت هستند. با افزایش تعداد اپلیکیشنهایی که برای ادامهی فعالیتشان به اینترنت نیاز دارند، هزینهی خرید بستههای اینترنت همراه نیز بهسرعت افزایش مییابد.
بسیاری از برنامهها بهخصوص پیامرسانها یا اپلیکیشنهایی که تبلیغات زیادی نشان میدهند، حتی زمانی که از آنها استفاده نمیکنید، در پسزمینه به تبادل داده ادامه میدهند. برخی از آنها مانند پیامرسانها را میتوان برای فعالیت در پسزمینه یا دانلود خودکار مدیریت کرد تا از مصرف ناخواستهی حجم اینترنت جلوگیری شود؛ اما برخی دیگر گاهی بدون اطلاع کاربر شروع به ارسال و دریافت دادههایی میکنند که باعث افزایش مصرف اینترنت میشود.
یکی از مؤثرترین راهها برای جلوگیری از زود تمام شدن حجم اینترنت، محدودکردن استفادهی اپلیکیشنها از اینترنت در مواقعی است که برنامه در پیش روی شما (Foreground) باز نیست اما در پسزمینه (Background) همچنان بهفعالیت خود ادامه میدهد. در این مقاله نحوهی جلوگیری از استفاده هر اپلیکیشن از اینترنت در اندروید و آیفون را توضیح خواهیم داد.
دلایل زود تمام شدن اینترنت
دلایل زیادی وجود دارد که باعث میشود حجم اینترنت زودتر از آنچه که انتظارش را دارید، تمام شود. یکی از مهمترین دلایل هم مصرف اینترنت در پسزمینهی اپلیکیشنها است. بررسی دلیل مصرف زیاد اینترنت در گوشی شیائومی ،سامسونگ، آیفون و بهطور کلی دلیل زود تمام شدن اینترنت در دستگاهها و اپراتورهای مختلف میتواند اطلاعاتی به ما بدهد تا با استفاده از این اطلاعات، اینترنت خود را آگاهانهتر استفاده کنیم.
مصرف اینترنت توسط اپلیکیشنها در پسزمینه
بسیاری از اپلیکیشنها حتی زمانی که شما از آنها استفاده نمیکنید هم در پسزمینه فعال هستند و داده مصرف میکنند. استفاده از اینترنت توسط این اپلیکیشنها برای آپدیت خودکار برنامهها، ارسال نوتیفیکیشن و همگامسازی دادهها مثل Google Photos یا iCloud انجام میشود.
پخش خودکار ویدئوها و تبلیغات
اپلیکیشنهایی مثل اینستاگرام و تلگرام بهصورت پیشفرض ویدئوها و تبلیغات را بهصورت خودکار اجرا میکنند و حجم زیادی از اینترنت شما برای آنچه واقعا نمیخواهید مصرف میشود.
تماشای محتوا با کیفیت بالا
تماشای ویدئو یا فیلم و سریال بهصورت آنلاین و با کیفیت بالا Full HD یا 4K مصرف حجم اینترنت را به شدت بالا میبرد. تماشای ویدئوهای جذاب یوتیوب که ممکن است یک ساعت هم زمان ببرد میتواند بیشاز یک گیگابایت از حجم شما را کم کند. بنابراین اگر فکر میکنید تنها دلیل زود تمام شدن اینترنت شما همین مورد است، بهتر است محتوای ویدیویی را با کیفیت پایینتر تماشا کنید.
هک شدن یا اشتراکگذاری اینترنت
اگر کسی بدون اجازه به وایفای یا هاتاسپات شما وصل شده باشد، ممکن است حجم زیادی از اینترنت شما را بدون اطلاعتان مصرف کند. بنابراین اگر وایفای شما رمز ندارد یا اینکه از پسورد قوی استفاده نکردهاید، بهتر است این مورد را نیز درنظر بگیرید.
اگر رمز اینترنت خود را با افراد ناآشنا به اشتراک گذاشتهاید یا مشکوک به هک هستید، بهتر است رمز اینترنت خود را تغییر دهید و جلوی علت مصرف زیاد اینترنت در گوشی شیائومی، سامسونگ، آیفون و سایر دستگاههای متصل به اینترنت خود را بگیرید.
روش های جلوگیری از زود تمام شدن اینترنت
با توجه به چهار دلیل زود تمام شدن اینترنت که در بخش قبل مطرح کردیم، در ادامه راهحل هایی را برای کاهش مصرف اینترنت گوشی آموزش میدهیم.
نرم افزار محدودکننده مصرف اینترنت اندروید
مصرف بیش از حد اینترنت تلفن همراه یکی از رایجترین مشکلاتی است که اکثر کاربران با آن مواجه هستند. روشهای مختلفی برای قطع دسترسی یک برنامه بهاینترنت در اندروید ارائه شده است که با استفاه از آنها میتوانید مصرف اینترنت را محدود کنید.
نرم افزار NetGuard
نرمافزارهایی با عنوان نرمافزار محدودکننده مصرف اینترنت اندروید وجود دارند که راهکاری ساده برای قطع دسترسی برنامهها به اینترنت به شمار میآیند. از طرفی بسیاری از روشهایی که جهت رفع این مشکل ارائه میشوند، تنها برای اینترنت همراه کاربرد دارند؛ درحالیکه نرم افزار محدودکنندهی مصرف اینترنت اندروید مانند NetGuard نهتنها مصرف اینترنت همراه را محدود میکند، بلکه در رابطه با مصرف اینترنت خانگی یا وایفای نیز کاربرد دارد.
برای مسدودکردن اپلیکیشنها با برنامهی NetGuard، پس از نصب برنامه از شما خواسته میشود سیاست حفظ حریم خصوصی را بخوانید و آن را تأیید کنید. سپس فهرستی از تمام برنامههای نصبشده نمایش داده خواهد شد که روبهروی هرکدام دو نماد WiFi و Data قرار دارد.
- برای شروع ابتدا برنامه را فعال کنید تا آیکن کلید روی صفحهنمایش مشاهده شود؛ زیرا در صورت غیرفعالبودن برنامه، تمامی اپلیکیشنهای گوشی مجدداً به اینترنت دسترسی خواهند داشت.
- حالا میتوانید با انتخاب یکی از نمادهای WiFi و Data یا هردوی آنها دسترسی برنامهی موردنظرتان را به اینترنت محدود کنید.
اگر تعداد برنامههای نصبشده روی تلفن همراهتان زیاد است، ابتدا دسترسی تمام برنامهها را مسدود و سپس اپلیکیشنهایی را که میخواهید بهاینترنت دسترسی داشته باشند، انتخاب کنید. این کار موجب صرفهجویی در زمان میشود. برای انجام این روش مراحل زیر را دنبال کنید:
- آیکن سهنقطه را که در بالای صفحه مشاهده میشود، انتخاب کنید.
- اکنون وارد بخش Settings شوید و روی گزینهی Defaults (فهرست سیاه و سفید) ضربه بزنید.
- در صفحهی جدید، گزینههای Block WiFi (مسدودکردن اینترنت وایفای) و Block Mobile (مسدودکردن اینترنت موبایل) را فعال کنید و روی دکمهی برگشت ضربه بزنید تا به صفحهی اصلی بازگردید. اکنون میتوانید تعیین کنید کدام یک از برنامهها به اینترنت دسترسی داشته باشند.
قطع دسترسی اپلیکیشنها به اینترنت در گوشی سامسونگ
علت مصرف زیاد اینترنت در تمام گوشیهای هوشمند معمولاً مشابه است؛ اما بسته به نوع گوشی با روشهای متفاوتی میتوان این مشکل را رفع کرد. به فعالیت اپلیکیشنها در پسزمینه میتوان بهعنوان دلیل مصرف زیاد اینترنت در گوشی سامسونگ اشاره کرد.
در گوشیهای سامسونگ قطع دسترسی اپلیکیشنها به اینترنت را میتوان به دو روش و فقط در مورد اینترنت همراه انجام داد؛ پس چنانچه از اینترنت وایفای استفاده میکنید، باید از برنامههای جانبی همچون NetGuard کمک بگیرید.
روش اول
در روش اول میتوان هریک از اپلیکیشنهای دلخواه را از مصرف اینترنت در پسزمینه منع کرد. برای این کار:
- به تنظیمات بروید، وارد بخش Connections (اتصالات) شوید.
- در صفحه بعدی روی Data usage (استفاده از داده) ضربه بزنید. سپس گزینهی Mobile data uasge (مصرف داده همراه) را انتخاب کنید.
- در مرحلهی بعد، وارد صفحهای میشوید که میزان مصرف اینترنت هر اپلیکیشن را براساس حجم مصرفی آنها نشان میدهد. در ادامه، برنامهای را که احتمال میدهید مصرف اینترنت غیرعادی داشته است، انتخاب کنید. در این صفحه میتوانید حجم مصرفی براساس فعالیت در پیشزمینه و پسزمینه را بررسی کنید.
اگر متوجه شدید برنامههایی که اصلاً از آنها استفاده نمیکنید مقدارِ مشکوک و قابل توجهی از حجم اینترنت را استفاده کردهاند:
- با خاموشکردن گزینهی Allow Background Data Usage (اجازه به مصرف اینترنت همراه در پسزمینه) دسترسی آنها به اینترنت را قطع کنید. توجه داشته باشید اگر این برنامهها را باز کنید همچنان میتوانند از اینترنت موبایل استفاده کنند اما بعد از خروج دیگر به اینترنت دسترسی نخواهند داشت.
روش دوم
در روش دوم میتوان با انتخاب یک گزینه تمامی اپلیکیشنها را از استفاده از اینترنت در پسزمینه منع کرد و تنها برای چند مورد مانند پیامرسانها استثناء قائل شد. برای این کار:
- از تنظیمات گوشی وارد بخش Connections (اتصالات) شوید، گزینه Data Usage (استفاده از داده) را انتخاب کنید و سپس روی Data saver (ذخیرهکننده اینترنت همراه) ضربه بزنید.
- گزینهی Turn on now (اکنون روشن شود) را فعال کنید تا با فعالشدن ذخیرهکنندهی اینترنت همراه از دسترسی برنامهها به دیتا در پسزمینه جلوگیری شود.
- اگر میخواهید ارتباط برخی از اپلیکیشنهای مهم با اینترنت قطع نشود و همچنان پس از فعالشدن Data Saver قادر به استفاده از اینترنت در پسزمینه باشند، روی گزینهی Apps that can always use data (برنامههای قادر به مصرف داده) ضربه بزنید و پس از ورود به فهرست برنامهها، موارد موردنظرتان را انتخاب کنید.
قطع دسترسی اپلیکیشنها به اینترنت در گوشی شیائومی
برای کاهش مصرف اینترنت گوشی شیائومی، قابلیتهای بیشتری در اختیار دارید. اول از همه اینکه میتوانید استفاده از اینترنت موبایل را برای هر اپلیکیشنی در دو حالت باز و بسته محدود کنید و دوم اینکه این کار را میتوانید برای زمانی که به وایفای متصل میشوید نیز انجام دهید.
در گوشیهای شیائومی بخش کاملاً جامع و مجزایی به مدیریت مصرف اینترنت اختصاص داده شده است که از مسیر تنظیمات گوشی تنها میتوان به برخی از گزینههای زیرمجموعهی آن دست پیدا کرد. برای دسترسی به تنظیمات مصرف اینترنت گوشی شیائومی:
- اپلیکیشن Security (امنیت) را باز کنید و در انتهای صفحه روی گزینهی Data usage (مصرف داده) ضربه بزنید. در اینجا علاوهبر مشاهدهی جزییات مصرف اینترنت در هر سیمکارت، به تنظیمات و گزینههای متنوعی دسترسی خواهید داشت.
برای مدیریت یا قطع دسترسی اپلیکیشنها به اینترنت:
- گزینهی Restrict data uasge (محدودکردن مصرف داده) را انتخاب کنید. در این صفحه میتوانید با حرکت دادن صفحه به طرفین، بین تنظیمات دسترسی به اینترنت در دو حالت وایفای و اینترنت سیمکارت جابهجا شوید.
- در لیست اپلیکیشنها، بهمنظور قطع دسترسی هر اپلیکیشن، تیک سبزرنگ کنار آن را برای سیمکارت دلخواه بردارید تا کل ارتباط اپلیکیشن در هرحالتی به اینترنت قطع شود. این گزینه روبهروی عبارت Apps (برنامهها) نیز مشاهده میشود که با انتخاب آن میتوانید همزمان برای همهی اپلیکیشنها این کار را انجام دهید.
اگر تمایل دارید تنها از مصرف اینترنت در پسزمینه جلوگیری شود، نماد سهنقطه را انتخاب و Background connection (اتصال در پسزمینه) را انتخاب کنید. سپس دسترسی به اینترنت در پسزمینه را برای اپلیکیشنهای مدنظرتان غیرفعال کنید. حتی میتوانید با انتخاب گزینهی New apps default settings تعیین کنید که برای هر برنامهی جدیدی که در آینده نصب میکنید چه پیکربندیهایی بهصورت پیشفرض اعمال شود.
قطع دسترسی اپلیکیشنها به اینترنت در آیفون
در گوشی آیفون نیز شبیه به گوشیهای سامسونگ، قطع دسترسی اپلیکیشنها جهت جلوگیری از تمام شدن سریع اینترنت بهدو روش جزئی و کلی قابل انجام است.
روش اول
- در روش اول ابتدا برنامه Setting را در آیفون خود باز کنید و روی Cellular ضربه بزنید. در صفحهی بعدی و در بخش CELLULAR DATA فهرستی از اپلیکیشنهای نصبشده بهنمایش درمیآید. برای خاموش کردن استفاده از دیتا برای هر برنامه کافی است که دکمهی کنار نام برنامه را غیرفعال کنید.
روش دوم
- از Settings به Screen Time بروید.
- Content & Privacy Restrictions را انتخاب و در مرحلهی بعد Content & Privacy Restrictions را فعال کنید.
- روی Cellular Data Changes ضربه بزنید و Don’t Allow را انتخاب کنید سپس در برنامه تنظیمات به Cellular Data برگردید. اکنون خواهید دید که استفاده از دیتا برای همهی برنامهها غیرفعال و محدود شده است.
کد جلوگیری از تمام شدن حجم اینترنت
اپراتورهای ارائهدهندهی اینترنت در ایران هیچگونه کدی را که بهطور مستقیم باعث جلوگیری از تمام شدن حجم اینترنت شود، در نظر نگرفتهاند؛ اما با اینحال شما میتوانید از کد #۱۱*۱۰۰* برای همراه اول استفاده کنید. با وارد کردن این کد میتوانید به قطع تعرفه آزاد یا غیرفعالسازی اینترنت خود بپردازید. بنابراین زمانی که داده تلفن همراه شما تمام میشود دیگر به اینترنت با تعرفه آزاد دسترسی نخواهید داشت.
دلیل مصرف زیاد اینترنت ایرانسل میتواند استفاده از تعرفه آزاد پساز پایان یافتن بسته اینترنتی باشد. در این حالت استفاده از کد دستوری #۳*۲*۳*۵۵۵* در ایرانسل، مصرف آزاد اینترنت را غیرفعال کرده و به شما امکان میدهد در مصرف اینترنت و هزینه صرفه جویی کنید.
این مقاله ابتدا به قلم ملیکا طاهرانپور در آذر ۱۴۰۱ نوشته شد و سپس کوثر نیکومنش در شهریور ۱۴۰۳ و دیبا غفاری در ۱۴۰۴ آن را بهروز کردند.
امیدواریم آموزش فوق برایتان مفید بوده باشد. اگر در زمینهی محدود کردن استفاده از اینترنت همراه در پسزمینه سوالی دارید، حتماً آن را با ما و کاربران زومیت در میان بگذارید.
سوالات متداول
چرا بسته اینترنتم زود تموم میشه ؟
در صورتی که بسته اینترنت شما بهسرعت به پایان میرسد، یکی از مهمترین دلایل آن میتواند فعالیت برنامهها در پسزمینه باشد. علاوه بر این، تماشای ویدیوهای حجیم در شبکههای اجتماعی، بهروزرسانی خودکار نرمافزارها، اشتراکگذاری اینترنت (هاتاسپات) با سایر دستگاهها، و نمایش تبلیغات پنهان در برخی وبسایتها نیز از دیگر عوامل مؤثر در مصرف سریع بستههای اینترنتی هستند.
چرا گوشی شیائومی اینترنت زیاد مصرف میکنه ؟
دلیل مصرف اینترنت در گوشیهای هوشمند، روشنبودن دسترسی برنامهها به اینترنت در پسزمینه است. خوشبختانه شیائومی راهکارهای مختلفی برای محدودکردن دسترسی اپلیکیشنها ارائه میدهد.
اکتیون نام باسابقهای در صنعت خودروسازی است که حالا در قالب شاسیبلندی چشمنواز و پیشرفته راهی بازار میشود.
چه میشد اگر وقایع بازی GTA 6 در خیابانهای تهران رقم میخورد؟ از هوش مصنوعی پرسیدیم.
بهترین گوشیهای پوکو کدام مدلها هستند؟ در مقالهی پیش رو، بهترین مدلهای پوکو از نظر دوربین، باتری و قدرت پردازشی معرفی میشوند.
طبق گزارش ژوئن ۲۰۲۵ اسپیدتست، میانهی سرعت اینترنت ثابت و همراه افزایش یافته و رتبهی ایران در جدول میانهی سرعت اینترنت موبایل ۶ پله بهبود داشته ...
F-35، جنگندهی پیشرفتهی نسل پنجمی، توان عملیاتی چشمگیری دارد. حداکثر سرعت این جنگنده چقدر است؟
تصور کنید ایرانخودرو سراغ مدل فیسلیفت خودرو پیکان میرفت؛ از هوش مصنوعی خواستیم تا چنین خودرویی را به تصویر بکشد.
گزارشها حاکی از آن است که کاهش قیمت نفت و فشار مالی، عربستان را به بازنگری در پروژه لاین وادار کرده است.