دانشگاهی در ژاپن به‌دلیل خطای سیستم، ۷۷ ترابایت داده‌ی مهم پژوهشی را از دست داد

شنبه ۱۱ دی ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۰
مطالعه 2 دقیقه
دانشگاه کیوتو در ژاپن ۷۷ ترابایت از داده‌های تحقیقاتی دانشجویان خود را به‌دلیل خطای سیستم بکاپ ابررایانه هیولت پاکارد از دست داد.
تبلیغات

دانشگاه کیوتو، یکی از برجسته‌ترین مؤسسات تحقیقاتی در ژاپن، پس از اینکه سیستم ابررایانه‌اش ۷۷ ترابایت داده را طی فرایند بکاپ‌گیری ساده به‌طور تصادفی از بین برد؛ بخش عمده‌ای از پروژه‌های تحقیقاتی دانشجویان خود را از دست داد.

این خطای سیستمی که بین ۱۴ تا ۱۶ دسامبر رخ داد، تقریباً ۳۴ میلیون فایل متعلق به ۱۴ گروه پژوهشی مختلف را که از ابررایانه‌ی هیولت پاکارد مستقر در دانشگاه استفاده می‌کردند، پاک کرد. دانشگاه کیوتو پس از بررسی‌های صورت‌گرفته به این نتیجه رسید که داده‌های مربوط به چهار گروه پژوهشی به‌هیچ‌وجه قابل بازیابی نیست و برای همیشه از دست رفته است.

هنوز مشخص نیست چه نوع فایل‌هایی و مربوط به کدام حوزه‌ی پژوهشی حذف شده‌اند یا دقیقاً چه عاملی باعث ایجاد خطا در فرایند بکاپ‌گیری این ابررایانه شده است. جدا از داده‌های از دست رفته، انجام مطالعه با ابررایانه نیز به‌هیچ‌عنوان ارزان نیست و یک ساعت کار با آن صدها دلار برای هر گروه پژوهشی هزینه دارد.

ابررایانش به دلیل سرعت بسیار بالای پردازش اطلاعات و توانایی در استفاده از چندین سیستم کامپیوتری به موازات هم، برای حل محاسبات بسیار پیچیده‌ی ریاضی از محبوبیت گسترده‌ای بین تیم‌های تحقیقاتی برخوردار است. برتری ابررایانه به کامپیوترهای کلاسیک، آن را به ابزار بسیار ارزشمندی برای تحقیق و مطالعه در مورد طیف وسیعی از حوزه‌ها از جمله مدل‌سازی جوی و آب‌وهوا، فیزیک و تولید واکسن تبدیل کرده است.

ژاپن در حال حاضر قدرتمندترین ابررایانه جهان به نام «فوگاکو» (Fugaku) را در اختیار دارد که با همکاری مؤسسه‌ی تحقیقات علمی ژاپن (RIKEN) و فوجیتسو توسعه یافته است. «فوگاکو» با پردازنده‌‌ی ۴۸ هسته‌ای A64FX و قدرت ۴۴۲ پتافلاپس، تقریباً ۳ برابر ابررایانه IBM موسوم به Summit از قدرت پردازشی بهره می‌برد. ساخت فوگاکو ۱٫۲ میلیارد دلار هزینه داشت و تاکنون از آن برای تحقیقات در مورد ویروس کرونا، به‌ویژه در حوزه‌ی تشخیص، درمان و شبیه‌سازی انتشار ویروس استفاده شده است.

تبلیغات
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

تبلیغات