رشد بازار رایانه شخصی در سه‌ماهه دوم ۲۰۲۱ با وجود کمبود تراشه

یک‌شنبه ۷ شهریور ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۰
مطالعه 4 دقیقه
بر اساس آمار، بازار انواع کامپیوتر شخصی در سه‌ماهه دوم سال ۲۰۲۱ رشدی ۱۷ درصدی تجربه کرده؛ اما رشد بازار تبلت به‌نوعی متوقف شده است.
تبلیغات

پس از شیوع ویروس کرونا اتفاقات مثبت و منفی بسیاری در بازار گجتها و تجهیزات مرتبط با رایانهی شخصی رخ داد. در واقع برخی از محصولات مانند دوربینهای عکاسی با افت شدیدی در فروش مواجه شدند؛ زیرا اکثر کاربران تلاش میکردند پساندازشان را برای خرید لوازم ضروری حفظ کنند.

اما اوضاع برای بازار تجهیزات رایانهی شخصی چندان بد نشد؛ زیرا بسیاری از کاربران برای ادامهی فعالیتشان در زمینهی شغلی یا آموزش به‌صورت دورکاری روی آوردند و همین امر سبب شد برای تأمین تجهیزات مورد نیازشان دست به خریدهای گستردهی لوازم جانبی کامپیوتر و محصولات دیگر بزنند.

شرایط پیشآمده به خاطر ادامهی شیوع ویروس کرونا سبب شده است بازار کامپیوتر شخصی همچنان به روند رو به رشد خود ادامه بدهد. طبق مقالهی اخیر TechSpot، فروش کلی رایانهی شخصی در سهماهه دوم سال جاری میلادی ۱۶٫۶ درصد نسبت به بازهی مشابه سال گذشته رشد داشته که مجموع واحدهای فروخته‌شده به ۳۶٫۸ میلیون دستگاه رسانده است؛ اما بازار تبلتشرایطی خوبی را سپری نمیکند.

طبق آمار گروه تحقیقاتی Canalys، در رشد ۱۷ درصدی فروش کامپیوترهای دسکتاپ، نوت‌بوک‌ها، تبلت‌ها و سیستم‌های ورک‌استیشن، این نوت‌بوک‌ها بودند که با جهش ۲۷ درصدی، بیشترین تأثیر را داشتند. البته کامپیوترهای دسکتاپ با رشد فروش ۲۳ درصدی، فاصله‌ی چندانی با آن ندارند.

آمار فروش کامپیوتر در سه ماهه دوم سال ۲۰۲۱

تمامی پنج شرکت بزرگی که عرضه‌کننده‌ی اصلی پی‌سی در جهان محسوب می‌شوند، در این بازه‌ی سه‌ماهه روند رو به رشدی تجربه کردند؛ به استثنای اپل که کاهش ۲٫۸ درصدی عرضه محصولات خود را ثبت کرده است. البته نوت‌بوک‌های این شرکت به لطف محبوبیت مک‌بوک‌های مبتنی‌ بر پردازنده اختصاصی M1 شرایط بسیار خوبی پشت سر می‌گذارند و رشد ۲۴ درصدی تجربه می‌کنند.

در میان سایر شرکت‌ها، HP با سهم ۲۱٫۹ درصدی پیشتاز عرضه‌کنندگان پی‌سی در بازار جهانی است. آمار اختصاصی این شرکت در مقایسه با بازه‌ی مشابه سال ۲۰۲۰ حدود ۰٫۷ درصد افزایش نشان می‌دهد. بعد از آن اپل، دل، لنوو و سامسونگ قرار می‌گیرند که مورد آخر با ۵۱٫۴ درصد بیشترین رشد سالانه را تجربه می‌کند.

آمار فروش کامپیوتر در سه ماهه دوم سال ۲۰۲۱

برایان لینچ، محقق و کارشناس Canalys در این باره می‌گوید:

کاملاً مشخص است که رشد ناشی از شیوع کرونا در بازار، در آینده ادامه خواهد داشت. این فرصت بسیار خوبی برای شکوفایی بازار در سال‌های پیش رو و خبر خوشحال‌کننده‌ای برای فروشندگان، توزیع‌کنندگان و اکوسیستم عرضه‌ی پی‌سی در نقاط مختلف جهان محسوب می‌شود. بخش‌های تجاری و آموزشی بازار در ماه‌های اخیر عملاً منفجر شده و پتانسیل فوق‌العاده‌ای برای نوسازی بازار ایجاد کرده است. اقتصاد ایالات متحده آمریکا از زمان اوج بحران کرونا فاصله‌ی خوبی گرفته و در این مدت کسب‌وکارهای کوچک موفق شدند به ریکاوری و بهبود وضعیت خود بپردازند که این امر باعث ایجاد موج جدیدی از خریدها در این بخش از بازار خواهد شد.
مقاله‌های مرتبط:

    اما این اخبار برای تبلت‌ها چندان جالب به نظر نمی‌رسد. چهارمین فصل سال ۲۰۲۰ با پیشرفت ۴۰ درصدی بازار فروش، بهترین دوره‌ی سه‌ماهه برای بازار تبلت‌ در ۶ سال اخیر بود. اما سه‌ماهه دوم سال ۲۰۲۱ افت منفی یک درصدی بازار نسبت به دوره مشابه سال گذشته را نشان می‌دهد و مجموع آمار فروش تبلت‌ را به ۱۱٫۳ میلیون واحد رسانده است. مثل همیشه اپل سردمدار شرکت‌های بزرگ عرضه‌کننده‌ی این محصولات در جهان است و ۴۵ درصد بازار را در اختیار دارد. آمازون با ۲۲ درصد و سامسونگ با ۱۸ درصد در رده‌های بعدی قرار می‌گیرند.

    آمار فروش تبلت در سه ماهه دوم سال ۲۰۲۱

    در حال حاضر شرکت‌های بزرگی مانند اپل و فیسبوک زمان بازگشت کارمندان خود به وضعیت عادی در محل کار را مجدداً عقب انداختند که ظاهراً دلیل آن شیوع سویه جدید دلتای ویروس کرونا در آمریکا است. این امر خود از عوامل مؤثر در افزایش حجم تقاضا در بازار خرید پی‌سی است و به گفته‌ی لینچ: «صنعت پی‌سی در آمریکا آینده‌ی درخشانی نشان می‌دهد. چه کاربرد آن را مدرسه و حوزه‌ی آموزش در نظر بگیریم، چه مصارف خانگی و چه کاربردهای شغلی؛ در هر صورت، فعلاً کامپیوترهای بیشتری به دست مصرف‌کنندگان می‌رسد. یکپارچه شدن کامپیوترها با سبک زندگی روزمره‌ی مردم، روزهای خوشی برای آینده‌ی این صنعت وعده می‌دهد.»

    تبلیغات
    داغ‌ترین مطالب روز

    نظرات

    تبلیغات