پاول دورُف، مدیرعامل و بنیانگذار تلگرام، روز ۱۲ مه ۲۰۲۰ (۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۹) اطلاعیهای در کانال رسمی خود منتشر کرد. دورف در اطلاعیهی جدید بهصراحت مینویسد که تلگرام پس از نبردی طولانیمدت با کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا، شبکهی بلاکچین TON (شبکهی باز تلگرام) و توکنهای گرم (Gram) را رها کرده است. طبق گفتهی دورف، بهدنبال معرفی شبکهی TON و توکنهای گرم در سال ۲۰۱۷، تلگرام اکنون بهصورت رسمی اعلام میکند که از این پس هیچ نقشی در توسعهی پروژهی TON نخواهد داشت.
مدیرعامل تلگرام در بیانیهی جدید خود تحت عنوان «TON چه بود و چرا به پایان راه رسید؟» میگوید او و اعضای تیمش تلاش زیادی کردند تا شبکهی باز تلگرام را به مرحلهی بهرهبرداری عمومی برسانند؛ اما درنهایت بهدنبال مخالفتهای دولت ایالات متحده، از پس انجام این کار برنیامدند. پاول دورف میگوید دادگاه آمریکا از توزیع توکنهای گرم تلگرام در تمام نقاط دنیا، جلوگیری کرده است. در بخشی از اطلاعیهی جدید دورف میخوانیم:
مدیرعامل تلگرام در گذشته بهصراحت سیاستهای ایالات متحده را برای دخالت در TON و تلاش برای جلوگیری از راهاندازی رسمی این پروژه، موردانتقاد شدید قرار داده بود. دورف میگوید این اقدامات آمریکا در راستای حفظ تمرکز بازار جهانی رمزارزها روی بیتکوین و اتریوم است. مدیرعامل تلگرام با تکرار اظهارات انتقادمحورش درمورد دولت ایالات متحدهی آمریکا میگوید که جامعهی جهانی ازلحاظ اقتصاد و فناوری هنوز هم به آمریکا وابستگی دارد. دورف در بخشی از بیانیهی جدیدش مینویسد:
مدیرعامل تلگرام در بیانیهی جدید خود همچنین مینویسد که تصمیم اخیر دادگاه ایالات متحده حق حاکمیت دستگاههای قضایی را در سراسر دنیا نقض میکند:
تلگرام با رهاسازی پروژهی TON بهصورت رسمی اعلام میکند که در نبرد حقوقی طولانیمدت با کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (موسومبه US SEC) شکست خورده است. این کمیسیون در اکتبر سال گذشته با تنظیم شکایت درمورد شبکهی TON و رمزارز گرم، اقدامات خود را علیه تلگرام آغاز کرد.
شکایت SEC درحالی ثبت شد که تلگرام تنها چند روز بعد قصد داشت شبکهی TON را راهاندازی کند. SEC در طرح دعوی خود مدعی شد تلگرام قوانین مربوطبه اوراق بهادار ایالات متحده را نقض میکند. کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا با مطرح کردن این ادعا که توکنهای گرم بهصورت غیرقانونی بهفروش رفتهاند، ۱/۷ میلیارد دلار از آنها را که قرار بود عرضهی اولیه شوند، توقیف کرد.
در ماه مارس ۲۰۲۰ دادگاه ایالات متحده با بررسی جوانب مختلف ماجرا متوجه شد که کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا شانس خوبی برای ثابت کردن ادعاهایش دارد؛ درواقع SEC میتوانست با ارائهی مدارکی خاص، ادعاهای خود را مبنیبر اینکه رمزارز تلگرام اوراق بهادار ثبتنشده بهحساب میآید، ثابت کند. در پی این اتفاق، پاول دورف روز ۳۰ آوریل امسال (۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۹) طرح بازپرداخت پیشنهاد کرد؛ این اقدام مدیرعامل تلگرام بهنوعی نشان داد که او تصمیم دادگاه آمریکا را پذیرفته است.
جدا شدن تلگرام از پروژهی TON احتمالا بهمعنی پایان کار شبکهی باز تلگرام نخواهد بود. بیانیهی ناگهانی دورف درحالی منتشر میشود که جامعهی مستقل Free TON اخیرا در روز هفتم مه (۱۸ اردیبهشت) شبکهی بلاکچین TON را بهصورت مستقل راهاندازی کرد. میجا گوروشفسکی یکی از اعضای کلیدی جامعهی Free TON و مدیر ارشد بخش فناوری در TON Labs بهحساب میآید و اظهاراتی جالب درمورد اطلاعیهی جدید مدیرعامل تلگرام مطرح کرده است. ناگفته نماند TON Labs گروهی شامل توسعهدهندگان زیرساخت TON است که هیچ ارتباطی با شرکت تلگرام ندارد و بهصورت مستقل کار میکند.
میجا گوروشفسکی در رابطه با اطلاعیهی جدید تلگرام میگوید:
پاول دورف با اشاره به راهاندازی شبکهی TON ازسوی جامعهی Free TON بهصراحت در بیانیهی جدید خود اعلام میکند که شرکت تلگرام به هیچیک از نهادهایی که در زمینهی توسعه و توزیع بیشتر شبکهی TON فعالیت میکنند، هیچگونه وابستگی ندارد. دورف در جمعبندی بیانیهی جدید خود بهشکلی غیرمستقیم از راهاندازی مستقل شبکهی TON ابراز دلگرمی میکند. دورف در بیانیهاش مینویسد:
تلگرام پیشتر اعلام کرده بود که میخواهد در سال ۲۰۲۱ نام پلتفرم خود را از TON به ON تغییر دهد. نگاهی کلی به برنامههای تلگرام نشان میداد این شرکت چندان در پی درآمدزایی نیست و قصد داشت پلتفرمی بسیار گسترده بهمنظور رقابت جدی با پلتفرمهای مبتنیبر بلاکچین نظیر اتریوم ایجاد کند. تلگرام قصد داشت بهجای تمرکز روی درآمدزایی از طریق عرضهی اولیهی سکه دیجیتال خود، پلتفرمی ایجاد کند که راه را برای توسعهی ارزهای دیجیتال جدید، سرویسهای جدید نظیر تلگرام و سایر سرویسها در چرخهی اقتصادی TON ممکن میکرد.
شما کاربران زومیت چه دیدگاهی در این زمینه دارید؟
نظرات