ایران در رتبه ۱۶ تولید علم در جهان قرار دارد

دوشنبه ۱۵ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۵:۰۰
مطالعه 2 دقیقه
موسس مرکز منطقه‌ای اطلاع‌رسانی علوم‌وفناوری اعلام کرد طبق آمارهای کلاریویت آنالیتیکس، ایران از نظر تولید علم در رتبه‌ی ۱۶ جهان قرار دارد.
تبلیغات

جعفر مهراد، موسس مرکز منطقه‌ای اطلاع‌رسانی علوم‌وفناوری اعلام کرد طبق آمارهای کلاریویت آنالیتیکس که در ایران به ISI شهرت دارد، اقتصادهای نوظهور در سال ۲۰۱۸ میلادی برونداده‌های علمی بیشتری را تولید کرده‌اند. برونداده‌های علمی جهان در سال ۲۰۱۸ میلادی ۵ درصد رشد داشته و به‌طور کلی ۱،۶۲۰،۷۳۱ مقاله‌ی پژوهشی ارائه شده است. جمهوری اسلامی ایران نیز در مقایسه با سال ۲۰۱۷ رشدی بیش از هشت درصد را تجربه کرده است. وی با اشاره به حضور ۱۰ کشور با اقتصاد نوظهور از نظر درصد رشد از سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۸ در صدر جدول گفت:

پاکستان با ۲۱ درصد، مصر با ۱۵.۹ درصد، سرزمین اصلی چین با ۱۵ درصد، هنگ‌کنگ با ۱۲ درصد، هندوستان با ۹.۵ درصد، برزیل با ۹ درصد، مکزیک با ۹ درصد، جمهوری اسلامی ایران با ۸.۹ درصد، لهستان با ۸ درصد و آفریقای جنوبی با ۷.۵ درصد در صدر جدول قرار دارند.

همچنین به‌گفته‌ی وی سال‌های گذشته، تولیدات علمی ایران توجه جامعه علمی جهان را به خود جلب کرده بود اما اکنون پاکستان و مصر از ایران پیشی گرفته‌اند. ایران طی سال‌های ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ به ترتیب با تولید ۵۳،۸۳۱ و ۵۰،۲۵۳ مدرک علمی نمایه‌شده دانشگاه‌ها و موسسات پژوهشی کشور در هر دو سال رتبه‌ی ۱۶ تولید علم جهان را کسب کرده است. 

science article

آمریکا، چین، بریتانیا، آلمان، ژاپن، فرانسه، کانادا، هند، ایتالیا و استرالیا، ۱۰ کشوری هستند که براساس پایگاه استنادی وب‌آوساینس بیشترین مقاله‌های علمی را در سال ۲۰۱۸ منتشر کرده‌اند.

مهراد در ادامه‌ی صحبت‌های خود اعلام کرد آمار دیگری که از سوی بنیاد ملی علوم آمریکا تهیه شده، نشان می‌دهد که چین برای نخستین بار از نظر کل تعداد انتشارات علمی از ایالات متحده آمریکا پیشی گرفته است. براساس این آمار، آمریکا از نظر انتشارات پراستناد بعد از سوئد و سوییس در رتبه‌ی سوم جهان قرار دارد. رتبه اتحادیه‌ی اروپا چهار و چین نیز رتبه‌ی پنج جهان است. رتبه استنادی جمهوری اسلامی ایران در سال ۲۰۱۸ میلادی ۱۷ است.

طبق گفته‌ی موسس مرکز منطقه‌ای اطلاع‌رسانی علوم‌وفناوری، بودجه‌های پژوهشی دانشگاه‌ها و موسسات پژوهشی کشور از تولید ناخالص داخلی نقش مهمی در رتبه‌ی علمی کشور دارد و این موضوع برای حفظ رتبه‌ی علمی ایران و رشد آن در سال‌های آینده باید در نظر گرفته شود.

تبلیغات
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

تبلیغات