۱۸ تیر: قصه‌های خوب برای بچه‌های خوب

یک‌شنبه ۱۸ تیر ۱۳۹۶ - ۰۸:۰۰
مطالعه 3 دقیقه
۸ سال پیش در چنین روزی مهدی آذر یزدی نویسنده داستان‌های کودکان در تاریخ ۱۸ تیر ۱۳۸۸ در بیمارستان آتیه‌ی تهران و در ۸۷ سالگی چشم از جهان فروبست.
تبلیغات

۸ سال پیش در چنین روزی یعنی ۱۸ تیر ۱۳۸۸ مهدی آذر یزدی در بیمارستان آتیه‌ی تهران بعد از عمری تلاش برای کودکان ایران برای همیشه چشم از جهان فروبست تا تنها یاد و خاطره‌ی داستان‌های ساده و شیرینش برای کودکانی که در نسل‌های مختلف از شنیدن آن‌ها لذت می‌بردند، باقی بماند. مهدی آذر یزدی در ۲۷ اسفند ۱۳۰۰ در روستای خرم‌شاه در حومه‌ی شهر یزد چشم به جهان گشود. او از هشت سالگی همراه پدرش در زمین رعیتی کار کرد. در دوران جوانی از کار بنایی وارد کار در یک کارگاه جوراب بافی شد. زمانی که صاحب کارگاه تصمیم گرفت تا یک کتاب فروشی در شهر یزد تاسیس کند مهدی جوان را از میان شاگردان کارگاه برای کتاب فروشی برگزید. مهدی زمانی که وارد کتاب فروشی شد توانست با بسیاری از ادیبان و نویسندگان بزرگ آشنا شود. بعد از مدتی به تهران نقل مکان کرد و در یک چاپخانه در ناصر خسرو مشغول به کار شد.

mahdi azar yazdi writer children house wok room yazd

در سال ۱۳۳۵ زمانی که در چاپخانه مشغول کار بود کتاب داستانی توجه‌اش را جلب کرد و با توجه به زمینه‌ی قبلی که با کار در کتاب‌فروشی پیدا کرده بود به این فکر افتاد تا داستان‌های ساده‌ای را برای کودکان بنویسد. معروف‌ترین اثر مهدی آذر یزدی مجموعه داستان‌های قصه‌های خوب برای بچه‌های خوب است. مهدی آذر یزدی به دلیل سبک نگارش کتاب قصه‌های خوب برای بچه‌های خوب از سوی سازمان جهانی یونسکو در سال ۱۳۴۳ نایل به دریافت جایزه گردید. همچنین در سال ۱۳۴۵ بخاطر همین کتاب و قصه‌های تازه از کتاب‌های کهن از سوی بنیاد پهلوی جایزه‌ی سلطنتی کتاب سال را به خود اختصاص داد. وی در سال ۱۳۷۹ نیز به سبب نگاشتن داستان‌های قرآنی و دینی خادم قرآن شناخته شد.

مهدی آذر یزدی هیچ‌گاه ازدواج نکرد و هیچ‌وقت به کار دولتی مشغول نشد. تنها لذت زندگی‌اش کتاب خواندن و نوشتن داستان برای کودکان بود. شاید مهدی آذر یزدی به‌دلیل شرایطی که در کودکی داشت این خلاء را برای کودکان احساس می‌کرد و تمام زندگی خود را صرف نگارش داستان‌های ساده‌ای کرد که کودکان بتوانند آن‌ها را به سادگی بخوانند و از آن‌ها لذت ببرند. بعد از مرگ مهدی آذر یزدی اداره‌ی پست شهر یزد برای یادبود وی تمبری با شمارگان ۱۶۰۰ به چاپ رساند.

دیگر رویدادهای مهم تاریخ ۱۸ تیر (۹ جولای)

۱۵۹۵ -انتشار مقاله‌ی رازهای کیهان اثر ژوهانس کپلر. این مقاله برای اولین بار به صورت فرضی به تشریح منظومه‌ی شمسی پرداخته بود.

۱۸۱۵ - کشف اولین سرچشمه‌ی گاز طبیعی در ایالات متحده‌ی آمریکا

۱۹۰۲ - ثبت پتنت اسید باربیتوریک

۱۹۳۲ - سالروز مرگ کینگ سی-ژیلت، مخترع آمریکایی تیغ‌های اصلاح

۱۹۴۱ - شکستن کد ارتباطی نازی‌ها در جنگ جهانی به دست آلن تورینگ و همکارانش در تیم رمزگشایی بریتانیا.

۱۹۵۷ - کشف عنصر ۱۰۲ جدول مندلیف به نام نوبلیوم

۱۹۷۱ - زادروز مارک اندرسون، توسعه‌دهنده‌ی مرورگر Netscape که یکی از دلایل انفجار وب در دهه‌ی ۱۹۹۰ بوده است.

این مطلب در تاریخ ۱۸ تیر ۱۳۹۶ به‌روزرسانی شده است.

داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

تبلیغات