فناوری جدید Air-Clenz مانیتور‌ها را به تله‌ای برای ذرات COVID-19 تبدیل می‌کند

دوشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۰ - ۲۰:۳۰
مطالعه 4 دقیقه
Air-Clenz در نمایشگاه CES ۲۰۲۲ از به‌کار‌گیری فناوری جدیدی در مانیتور خود خبر داد که باکتری‌های موجود در هوا مانند COVID-19 را جمع‌آوری می‌کند.
تبلیغات

مانیتور‌ها می‌توانند محل فرود بسیاری از ذرات موجود در هوا یا باز‌دم افراد باشند. Air-Clenz Systems با در‌نظر‌گرفتن این دغدغه، در نمایشگاه CES ۲۰۲۲ فناوری جدیدی رونمایی کرد که مانیتورهای عادی یا حتی مانیتورهای لپ‌ تاپ‌ را به فیلتری برای جمع‌آوری و جذب باکتری‌های موجود در هوا مانند COVID-19 تبدیل می‌کند.

Air-Clenz قصد ندارد به بازار تولید مانیتور وارد شود و در CES ۲۰۲۲ نیز برای معرفی فناوری جدید خود از دو مانیتور معمولی دو برند ایسر و ال‌جی استفاده کرد. مانیتور‌های این جفت نمایشگر در قابی جداگانه و بسیار ضخیم برای جذب ذرات قرار داده شده بودند که این قاب به‌کمک فناوری Air-Clenz بعد از جمع‌آوری ذرات، هوایی تازه را از مجموعه‌‌فن‌های پشتی خود خارج می‌کند.

رونالد بلوم، بنیان‌گذار Air-Clenz Systems و استوارت شلدون، مدیرعامل این شرکت، با اشاره به تولید‌کننده‌نبودن این شرکت، هدف از معرفی این فناوری را فروش مجوز آن به تولید‌کننده‌‌های سخت‌افزار عنوان کردند که به استفاده از این فناوری در خط‌تولید نمایشگرهای خود علاقه‌مند باشند. آن‌ها خاطرنشان کردند که محصول نهایی ممکن است حاشیه‌های باریک‌تر و فن‌ها و فیلترهای کمتری از نمونه‌های اولیه‌ی معرفی‌شده در CES ۲۰۲۲ داشته باشد.

به‌گزارش تامزهاردور و طبق گفته‌ی مدیران Air-Clenz Systems، فناوری جدید این شرکت را می‌توان به‌جز مانیتور برای دستگا‌ه‌ها یا حتی سطوح دیگری دیگر استفاده کرد. در وب‌سایت این شرکت، تصاویری از به‌کار‌بردن این قاب روی سطوحی مانند میزهای کلاس درس یا صندلی‌های کافه وجود دارد.

air-clenz-4

Air-Clenz ادعا می‌کند که این فناوری ۹۹٫۹۷ درصد از ذرات معلق موجود در هوا یا سرفه را فیلتر می‌کند و با‌‌توجه‌‌به نتایج بررسی شرکت تحقیفاتی Resolved Analytics نیز، مانیتور‌های مجهز به این قاب می‌توانند ۹۵ درصد از هوای بازدم کاربر را جذب و فیلتر کنند. آرون کالینز، یکی از مهندسانی که در کانال یوتیوب خود ماسک‌های مختلف را محک می‌زند، نظر خود درباره‌ی فناوری جذب ذرات موجود در هوا این‌گونه توضیح داد:

مانیتوری مجهز به این فناوری باید بتواند تمام ذرات موجود در هوای اطراف خود را جذب کند؛ اما به‌دلیل شناور‌بودن این ذرات و جابه‌جایی هوا، برخی از ذرات موجود در بازدم کاربر به مانیتور نمی‌رسند.جریان‌یافتن هوای تمیز در محیط‌های بسته اتفاقی مثبت است؛ اما با‌‌‌توجه‌‌‌به اینکه اطلاعات تأییدشده‌ای درباره‌ی نرخ جریان هوا وجود ندارد، نمی‌توان با قطعیت گفت که که این فناوری چقدر مؤثر است. به‌علاوه، شواهدی کافی مبنی‌بر آزمایش تجربی فناوری جدید Air-Clenz در دنیای واقعی یا شبیه‌سازی برای نمایش جریان هوا در محل کار یا زندگی وجود ندارد که این فناوری را از دستگاه تصفیه هوای معمولی متمایز کند.

اگر فرض کنیم که فناوری جذب ذرات Air-Clenz بتواند ۹۵ درصد از ذرات موجود در هوای بازدم را جذب کند، بازهم نمی‌توان آن را جایگزینی مناسب برای ماسک دانست؛ چراکه مردم تمام زمان کار با کامپیوتر مستقیما به مانیتور نگاه نمی‌کنند؛ اما در محیطی که کاربران از ماسک استفاده نمی‌کنند یا محیطی مانند سالن غذاخوری یا رستوران که افراد ماسک‌ها را برای خوردن غذا درمی‌آورند، فیلتر هوا به‌کمک این فناوری می‌تواند افراد زیادی را از ابتلا به بیماری‌هایی مانند کرونا یا حتی سرماخوردگی ساده مصون نگه دارد.

air-clenz-5

مرخصی‌های کارمندان بیمار بدون در‌نظر‌گرفتن علت بیماری ماهانه تأثیرات منفی بسیاری بر درآمد شرکت‌ها می‌گذارد. طبق نتایج مطالعه‌ای قبل از پاندمی کرونا، کسب‌و‌کارها سالانه ۱۵۰ میلیارد دلار از هزینه‌های بهره‌وری خود را به‌علت بیماری‌ کارمندان از دست می‌‌دهند و در مطالعه‌ی دیگری در همان دوران، ۷۰ درصد از کارمندان اعلام کرده بودند که با وجود بیکاری بازهم در محیط کاری حاضر خواهند شد که همین امر محیط کاری را می‌تواند به بستری برای مبتلا‌شدن به بیماری‌ها‌ی مختلف تبدیل کند.

قراردادن دستگاه تصفیه‌ی هوا در محل کار یا مدارس ممکن است فضای زیادی را اشغال کند. همچنین به‌گفته‌ی مدیران Air-Clenz، هزینه‌ی مورد‌نیاز برای استفاده از فناوری جذب ذرات این شرکت از هزینه‌ی بیمه‌ی یک روز مرخصی کارمند بیمار کمتر خواهد بود؛ ازاین‌رو، استفاده از این فناوری به‌جای تهیه‌ی دستگا‌ه‌های تصفیه‌ی هوا انتخابی هوشمندانه به‌نظر می‌رسد.

دیدگاه شما کاربران زومیت درباره‌ی فناوری جدید Air-Clenz برای کاهش سرایت بیماری‌ها چیست؟ این فناوری را چقدر مؤثر می‌دانید؟

تبلیغات
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

تبلیغات